داخلی

بهترین قرص برای فشار خون

بهترین قرص برای فشار خون

فشار خون

بهترین قرص برای فشار خون

حدود 1.8 بیلیون بزرگسال در محدوده سنی 30 الی 79 سال به فشار خون بالا مبتلا می باشند. جالب است بدانید که حدود نیمی از این افراد (46%) از بیماری خود اصلا خبر ندارند!!! لذا می توان این طور تفسیر نمود که تنها نیمی از افراد مبتلا به آن تحت درمان قرار دارند و از بین این افراد نیز تنها 20 درصد آن ها به طور مناسبی فشار خود را کنترل می کنند. به فشار بالا قاتل خاموش نیز گفته می شود؛ زیرا بدون این که فرد متوجه گردد خطر مرگ و میر به دنبال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، نارسایی قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را افزایش می دهد. در این مقاله در مورد علائم فشار خون و عوارض قرص فشار خون صحبت خواهیم کرد.

 

فشار خون بالا چیست؟

به طور کلی فشار خون سیستولی کمتر از 120 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولی کمتر از 80 میلی متر جیوه، نرمال تلقی می گردد. افرادی که فشار سیستولی بین 120 الی 140 میلی میتر جیوه و یا فشار دیاستولی بین 80 الی 90 میلی متر جیوه دارند، در معرض ابتلا به فشارخون بالا (هیپرتانسیون) در سال های آینده می باشند.

به فشار سیستولی بیشتر از 140 میلی متر جیوه یا فشار دیاستولی بیشتر از 90 میلی متر جیوه، فشار خون بالا یا هیپرتانسیون گفته می شود. چاقی و اضافه وزن، رژیم غذایی پر نمک، کاهش دریافت کلسیم و پتاسیم در رژیم غذایی، مصرف الکل، استرس و اضطراب و فعالیت فیزیکی کم با افزایش خطر ابتلا به هیپرتانسیون همراه می باشند.

 

علائم فشار خون بالا

هیپرتانسیون ممکن است تا سال ها بدون علامت باقی بماند و فرد زمانی متوجه فشار خون بالا گردد که به عوارض قلبی، کلیوی و … آن مبتلا شده باشد. بسیاری افراد نیز به طور اتفاقی و طی ویزیت های اتفاقی در مطب متوجه فشار بالای خود می گردند. اما به طور کلی شایع ترین علائم فشار خون بالا عبارتند از:

البته علائم فوق نیز فقط در فشارهای خیلی بالا و خطرناک و فقط در برخی افراد دیده می شوند.

 

علائم <yoastmark class=

 

انواع فشار خون

اگرچه که 80 الی 95 درصد موارد فشار خون به طور اولیه می باشند و به دنبال افزایش سن و علل ارثی ایجاد می گردند، اما 5 الی 10 درصد موارد فشار بالا نیز به دنبال بیماری های زمینه ای ایجاد می گردند. بیماری های غدد آدرنال یا فوق کلیه، بیماری های قلبی مادرزادی، برخی داروها مانند داروهای پیشگیری از بارداری و برخی داروهای روان گردان مانند آمفتامین ها و کوکائین، اختلالات خواب، بیماری های کلیوی و بیماری های تیروئید از جمله علل ابتلا به هیپرتانسیون می باشند که باید بررسی و در صورت اثبات، درمان گردند.

 

کنترل فشار خون بالا توسط متخصص داخلی

هدف از کنترل فشار خون بالا توسط متخصص داخلی، حفظ فشار سیستولی کمتر از 135 الی 140 میلی متر جیوه و حفظ فشار خون دیاستولی کمتر از 80 الی 85 میلی متر جیوه می باشد. داورهای مختلفی برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می گیرند، که انتخاب نوع دارو برای هر فرد بر حسب سن، بیماری های زمینه ای و علت ابتلا به هیپرتانسیون متفاوت می باشد. همچنین در اغلب افراد، برای کنترل مناسب فشار، نیاز به مصرف بیش از یک داروی خوراکی روزانه می باشد. داروهای تزریقی کاهنده فشار نیز در بیمارستان ها برای کاهش سریع فشار خیلی بالا و خطرناک در دسترس می باشند.

چه زمانی از قرص فشار خون لوزارتان استفاده می گردد؟

به طور کلی، تنگ شدن عروق بدن با افزایش فشار خون و گشاد شدن آن با کاهش فشار خون همراه می باشد. داروی فشار خون لوزارتان با پیشگیری از ترشح موادی که منجر به تنگی عروق می شوند، به گشادی عروق و لذا کاهش فشار متعاقب آن کمک می کند. گشادی عروق منجر به افزایش جریان خون و بهبود خونرسانی به قلب می گردد. این دارو در بارداری ممنوع می باشد و با آسیب به جنین همراه می باشد. لذا در خانم های باردار با سایر داروها جایگزین می گردد. همچنین در کاهش سکته مغزی در بیماران مبتلا فشار خون بالا نیز کمک کننده می باشد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

قرص زیر زبانی فشار خون

برخی  داروهای فشار مانند نیتروگلیسیرین، نیفدیپین و کاپتوپریل به صورت زیرزبانی برای کاهش فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرند. گاها در اورژانس های بیمارستانی یا در مطب دیده اید که قرصی زیر زبان می گذارند و فشار خون را کاهش می دهند؛ اغلب در این موارد از داروی ارزان و در دسترسی مانند کاپتوپریل استفاده می گردد. اگرچه مصرف زیرزبانی این دارو با کاهش سریع تر فشار طی 30 دقیقه اول همراه می باشد، اما اثر آن در یک ساعت مشابه با قرص های خوراکی می باشد و لذا تفاوتی با مصرف خوراکی دارو ندارد.

بیشتر بخوانید: انواع گیاهان دارویی برای کاهش فشارخون

 

عوارض قرص فشار خون

در کنار اثرات درمانی مفید و متعدد داروهای فشار، عوارض متعددی نیز از این داروها گزارش شده است. مصرف مقدار و دوز صحیح دارو در کاهش این عوارض کمک کننده می باشد. اغلب این عوارض با مصرف مقادیر بیش از حد نیاز بدن دیده می شوند. شایع ترین عوارض قرص فشار خون عبارتند از:

  • سرفه
  • اسهال یا یبوست
  • سبکی سر
  • اختلالات نعوظ
  • احساس ضعف، خستگی و کاهش انرژی
  • سردرد
  • احساس تهوع و استفراغ
  • ضایعات پوستی
  • کاهش یا افزایش ناخواسته وزن بدن

 

عوارض قرص <yoastmark class=

 

برای کنترل فشار خون بالا چه بخوریم؟

علاوه بر درمان دارویی، برخی غذاها نیز به کنترل بهتر فشار کمک می کنند. اگرچه که کنترل آن با رژیم غذایی به تنهایی فقط در موارد بسیار خفیف امکان پذیر می باشد، ولی مصرف داروهای زیر در کنار درمان دارویی، با بهبود فشار همراه می باشند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:

  • مرکبات مانند لیمو شیرین، پرتقال و گریپ فروت
  • سالمون و سایر ماهی های چرب
  • تخم کدو تنبل
  • عدس و حبوبات
  • تمشک، تمشک وحشی و توت فرنگی
  • دمنوش های حاوی گیاه تاج خروس
  • پسته
  • هویج
  • کرفس
  • بروکلی
  • ماست یونانی
  • دانه های چیا
  • زعفران
  • دارچین
  • زنجبیل
  • جینسینگ
  • گشنیز

پیشنهاد مقاله : چگونه فشارخون پایین را بالا ببریم؟

 

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر محمد حسینی

محمد حسینی

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

تصویر دکتر مصطفی ناد علی نژاد

مصطفی ناد علی نژاد

داخلی

تصویر دکتر الهه رشیدی

الهه رشیدی

داخلی

تصویر دکتر مونا آذرخشی

مونا آذرخشی

داخلی

تصویر دکتر حسین حلالخور

حسین حلالخور

داخلی

تصویر دکتر فرشته سدادی

فرشته سدادی

داخلی

تصویر دکتر لاله حاکمی بر آبادی

لاله حاکمی بر آبادی

داخلی

تصویر دکتر فرزانه غیاثی فراهانی

فرزانه غیاثی فراهانی

داخلی

تصویر دکتر حمیدرضا افشانی

حمیدرضا افشانی

داخلی

تصویر دکتر محمد علی صادقی

محمد علی صادقی

داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.