رژیم و تغذیه

خواص پسته برای کم خونی

خواص پسته برای کم خونی

خواص پسته برای کم خونی

پسته منبع غنی آهن است. و دارای مقدار زیادی آهن قابل جذب است که می تواند برای همه افراد در درمان کم خونی فقر آهن مفید باشد. خواص پسته برای کم خونی و برای رفع کسالت و رنگ پریدگی کم خونی، می باشد و آهن موجود در پسته بسیار مفید است و دشمن کم خونی است. پسته همچنین حاوی ویتامین های B1، B3 و ویتامین E و مواد مغذی از جمله آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم است. به علاوه برای بازکردن مجاری کبد، تقویت معده و رفع سرفه مفید است. خوردن پسته با غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات و میوه های استوایی به جذب بیشتر آهن کمک می کند.

 

خواص پسته خام

افزایش باکتری های خوب روده

پسته سرشار از فیبر است که می تواند به عنوان یک پره بیوتیک یا غذایی که توسط باکتری های خوب روده شما هضم می شود و به رشد آنها کمک می کند عمل کند. سپس باکتری های روده شما قادر به تخمیر فیبر و تبدیل آن به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند که به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و اختلالات گوارشی کمک می کند.

 

کاهش فشار خون و سطح کلسترول

تحقیقات نشان داده است که پسته اثرات کاهش دهنده کلسترول دارد. این آجیل دارای فیبر و مقادیر زیادی چربی های اشباع نشده و تک غیر اشباع است که همگی با سطح کلسترول سالم و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. و تحقیقات نشان می دهد که خوردن پسته به ویژه در مقایسه با خوردن سایر آجیل ها باعث کاهش فشار خون می شود.

 

دشمن کم خونی

دشمن کم خونی

 

سطح قند خون سالم

پسته دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که خوردن آن باعث افزایش زیاد قند خون نمی شود. همچنین دارای آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند که همگی از سطح قند خون سالم حمایت می کنند.

 

بهبود سلامت رگ های خونی

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که اسیدهای آمینه موجود در پسته میزان چربی و قند (شاخص گلیسمی) خون را کاهش می‌دهد و می‌تواند رگ‌های خونی شما را تقویت کرده و آنها را انعطاف‌پذیرتر کند.

 

پیشنهاد مقاله: کمبود آهن | دانستن علت و نشانه‌های مربوط به فقر آهن در بدن

سلامت چشم بهتر

پسته دارای بالاترین سطح زآگزانتین و لوتئین در میان آجیل است که هر دو از چشمان شما در برابر آسیب های ناشی از نور آبی و همچنین دژنراسیون ماکولا محافظت می کنند که یک بیماری چشمی است که می تواند با افزایش سن باعث کاهش بینایی شود.

 

کاهش وزن

خوردن پسته می تواند به کاهش وزن کمک کند. زیرا سرشار از فیبر و پروتئین است که باعث می شود احساس سیری کنید و ممکن است به شما کمک کند کمتر غذا بخورید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

منابع غذایی حاوی آهن

آهن یکی از مهم ترین و ضروری ترین مواد بدن انسان است.

دو نوع آهن در غذاها وجود دارد: هِم و غیرهِم. غذاهای حیوانی مانند گوشت، مرغ و غذاهای دریایی هم آهن هِم و هم غیر هم را تأمین می کنند و بهتر جذب بدن می شوند. آهن غیر هم در غذاهای گیاهی از جمله میوه ها، غلات غنی شده و برخی غلات صبحانه غنی شده عدس، لوبیا، اسفناج و مغزها یافت می شود.

 

روزی چند عدد پسته برای کم خونی

 پسته طعمی غنی و کره ای دارد که می تواند اعتیاد آور باشد. و حتی اگر برای سلامتی فواید زیادی دارد ،همیشه ایده خوبی است که در مصرف آن زیاده روی نکنید. حدود یک مشت (1.5 اونس) مقدار خوبی برای عکاسی برای هر روز است. همچنین گیاهخوارانی که گوشت نمی خورند باید از غذاهای گیاهی حاوی آهن در وعده های غذایی خود استفاده کنند. در هر 100 گرم پسته 5.7 میلی گرم آهن وجود دارد که برای یک انسان عادی روزانه بین 4 تا 5 میلی گرم آهن نیاز است. برای زنان جوان، یک فنجان پسته حدود یک چهارم از مقدار پیشنهادی روزانه را ارائه می دهد.

 

بهترین میوه برای کم خونی

میوه هایی که آهن بالایی دارند عبارتند از:

  • آووکادو
  • توت فرنگی
  • هندوانه
  • کشمش
  • خرما
  • انجیر
  • آلو خشک
  • زردآلو خشک
  • هلو خشک شده

ویتامین C جذب آهن از منابع گیاهی را افزایش می دهد، بنابراین مصرف غذاهای حاوی ویتامین C مانند مرکبات، گوجه فرنگی، بروکلی و توت فرنگی در ترکیب با میوه های غنی از آهن و سایر مواد غذایی می تواند به جذب بیشتر آهن در بدن کمک کند.

 

خواص پسته خام

خواص پسته خام

 

طریقه مصرف و خواص پسته برای کم خونی

پسته واقعاً در هر وعده غذایی یا میان‌وعده‌ای جای دارد و بستگی به میزان دوست داشتن آن‌ها و میزان خلاقیت شما دارد.

پسته را می توان به روش های مختلفی میل کرد؛ به طور کلی می توانید پسته را همراه موارد زیر استفاده کنید:

  • سالاد
  • بستنی یا ژلاتو
  • باقلوا‌
  • سس پستو
  • کره آجیل
  • گرانولا
  • شیرینی
  • ماست میوه ای
  • سوهان

در نهایت، پسته را می توان به تنهایی به عنوان یک میان وعده راحت، خوشمزه و سالم میل کرد.

 

پیشنهاد ویژه: درمان کم خونی با قرص خون‌ ساز

بهترین زمان مصرف پسته برای کم‌ خونی؟

زمان خاصی برای خوردن پسته برای کم خونی توصیه نشده است ، اما به طور کلی بهتر است پسته را همزمان با قهوه یا چای  مصرف نکنید نا آهن موجود در آن بهتر جذب شود. همچنین خوردن پسته بین ساعت 18 تا 21 هر شب برای افزایش سطح ملاتونین بسیار موثر است و می تواند به شما کمک کند سریعتر بخوابید.

 

ارزش غذایی پسته

  • یک وعده 1 اونس پسته که حدود 49 مغز است، حدود 159 کالری دارد
  • 5.72 گرم پروتئین
  • 7.7 گرم کربوهیدرات
  • 12.85 گرم چربی
  • 3 گرم فیبر

پسته بدون کلسترول و منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی است، از جمله:

  • منگنز
  • فسفر
  • فلز مس
  • ویتامین B6
  • تیامین

همچنین مقدار زیادی پتاسیم دارد. در واقع، یک وعده ۲ اونسی پتاسیم بیشتری نسبت به یک موز بزرگ دارد و به اندازه یک فنجان بروکلی پخته شده فیبر دارد.

 

خلاصه مطالب

پسته منبع عالی چربی های سالم، فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین B6 و تیامین است. اثرات سلامتی آنها ممکن است شامل مزایای کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول و قند خون، و بهبود سلامت روده، چشم و عروق خونی باشد. علاوه بر این، آنها خوشمزه، همه کاره و سرگرم کننده برای خوردن هستند. برای اکثر افراد، گنجاندن پسته در رژیم غذایی آنها یک راه عالی برای بهبود سلامت کلی است.

 

منابع علمی این مطلب

  1. https://www.webmd.com/food-recipes/benefits-pistachios
  2. https://nutlyfoods.com/iron-in-pistachio/
  3. https://www.emedicinehealth.com/which_fruit_is_high_in_iron/article_em.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.