خشونت خانگی چیست؟ علت و راهکارهای مقابله با خشونت خانگی

راهکارهای مقابله با خشونت خانگی

فهرست مطالب

خشونت خانگی می تواند جسمی یا روانی باشد و می تواند هر فردی را در هر سن، جنسیت ، نژاد یا گرایش جنسی تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است شامل رفتارهایی باشد که برای ترساندن، آسیب رساندن فیزیکی یا کنترل افرادی که با آنها زندگی میکنید به کار رود. حتما به این فکر کرده اید که راهکارهای مقابله با خشونت خانگی چه میتواند باشد؟ در حالی که هر رابطه متفاوت است، خشونت خانگی معمولاً شامل یک پویایی قدرت نابرابر است که در آن یکی از افراد سعی می‌کند به طرق مختلف بر دیگران کنترل کند. توهین، تهدید، آزار عاطفی و اجبار جنسی، همگی خشونت خانگی هستند.

در این مقاله می خواهیم با پیشگیری از خشونت خانگی آشنا شویم و همچنین میخواهیم به این سوال که اصلا خشونت خانگی چیست؟ علت و راهکار مقابله با آن بپردازیم.

 

خشونت خانگی شامل چیست؟

خشونت خانگی خشونتی است که توسط فردی در حلقه خانواده قربانی انجام می شود. این شامل شرکا و اعضای نزدیک خانواده، سایر بستگان و دوستان خانواده می شود. اصطلاح خشونت خانگی زمانی به کار می رود که رابطه نزدیکی بین مجرم و قربانی وجود داشته باشد. معمولاً یک شکاف قدرت بین آنها وجود دارد. قربانی به مجرم وابسته است. خشونت خانگی می تواند به شکل آزار جنسی، جسمی یا روانی باشد اما راهکارهای مقابله با خشونت خانگی وجود دارد که میتوانید در ادامه از آنها مطلع شوید.

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

انواع خشونت خانگی

خشونت خانگی انواع مختلفی دارد که موارد زیر را شامل میشود:

  • آزار جسمی: آزار فیزیکی (خشونت) می تواند شامل هل دادن، ضربه زدن، مشت زدن، لگد زدن، خفگی و استفاده از سلاح باشد.
  • توهین کلامی: توهین کلامی استفاده از زبان تند یا توهین آمیز به شخص است. ممکن است شریک زندگی تان به شما با القاب توهین آمیز دائماً شما را تحقیر کند.
  • رفتار قهری و کنترلی: رفتار کنترلی و اجباری از انواع سوء استفاده عاطفی است. این دو اغلب با هم هستند اما کمی متفاوت هستند.
  • آزار روانی: آزار روانی زمانی است که فردی در معرض موقعیتی قرار می گیرد که می تواند منجر به آسیب روانی شود از جمله: اضطراب، افسردگی یا اختلال استرس پس از سانحه.
  • سوء استفاده جنسی: سوء استفاده جنسی زمانی است که بدون رضایت شما مجبور می شوید یا تحت فشار قرار می گیرید تا رابطه جنسی داشته باشید (تجاوز جنسی)، فعالیت جنسی ناخواسته، لمس کردن، دست زدن یا تماشای پورنوگرافی.

 

پیشگیری از خشونت خانگی
پیشگیری از خشونت خانگی

 

علت خشونت خانگی چیست؟

هر موقعیتی متفاوت است و هیچ عامل واحدی وجود ندارد که باعث همه خشونت های خانگی شود. با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که در درجه اول به کنترل خشم بستگی دارد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که افرادی که در کودکی شاهد خشونت خانگی هستند در بزرگسالی بیشتر به خشونت خانگی دست می زنند.

 

پیشنهاد مقاله: تجاوز و روش برخورد با متجاوز

عوامل خشونت خانگی

عوامل فردی که احتمال دست زدن به خشونت خانگی را افزایش می دهد عبارتند از:

  1. میل به کنترل و قدرت
  2. سطح درآمد و تحصیلات پایین
  3. رفتار بزهکارانه یا پرخاشگرانه دوران کودکی
  4. خشم و دشمنی
  5. ویژگی های ضد اجتماعی
  6. سابقه رفتار توهین آمیز گذشته
  7. ایزوله سازی اجتماعی
  8. بیکاری و استرس اقتصادی
  9. نگرش منفی و خصومت نسبت به زنان
  10. سابقه سوء استفاده در دوران کودکی

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص روانشناسی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین دریافت نمائید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

راهکارهای مقابله با خشونت خانگی

اگر احساس می کنید مورد سوء استفاده قرار می گیرید، محافظت از خود در برابر آسیب بسیار مهم است. شما هرگز مجبور نیستید این کار را به تنهایی انجام دهید. این واقعا مهم است که شما حمایت داشته باشید. راهکارهای مقابله با خشونت خانگی میتواند شامل موارد زیر باشد:

 

دریافت پشتیبانی

تصمیم گیری برای ترک موقعیتی که در آن احساس ناامنی می کنید ممکن است سخت و ترسناک باشد. در صورت امکان با فردی که به آن اعتماد دارید مانند یک دوست یا مشاور صحبت کنید.

 

به مکانی امن بروید

به خانه یکی از بستگان و یا اعضای خانواده که مطمئن و امن است بروید.

 

روش های محافظت از خود در برابر خشونت خانگی
روش های محافظت از خود در برابر خشونت خانگی

 

در کنار خانواده یا یک دوست بمانید

از یکی از اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد خود بپرسید که آیا می توانید در حین انجام کارهای بعدی همراه شما بمانید.

 

با اورژانس یا پلیس صحبت کنید

اگر مجروح شده اید یا مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اید با اورژانس تماس بگیرید یا به نزدیکترین بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. شما می توانید به یک روانشناس برای حمایت از شما در این فرآیند دسترسی داشته باشید. اگر احساس ناامنی می کنید با پلیس صحبت کنید.

 

ارزش خودتان را بدانید

اگر کسی به شما صدمه می زند یا تهدید می کند که به شما آسیب  می رساند، حفظ اعتماد به نفس یا احساس ارزشمندی شما ممکن است خدشه دار شود. حتی ممکن است بخواهید خودتان را سرزنش کنید. به یاد داشته باشید که همیشه امکان دارد کسی به شما صدمه بزند یا تهدید کند که به شما صدمه می زند. بهترین کاری که در این شرایط می توانید انجام دهید این است که از حمایت هایی برخوردار شوید تا به شما در برنامه ریزی مسیری به سمت ایمنی کمک کند. برقراری ارتباط مجدد با دوستان یا خانواده می تواند به شما یادآوری کند که چه کسی هستید و چقدر دیگران شما را دوست دارند و به شما اهمیت می دهند.

 

حقوق خودتان را بدانید

حقوق قانونی خودرا  بررسی کنید . هر کشوری قوانینی دارد که برای محافظت از شما در برابر انواع خشونت خانگی طراحی شده است.

تمامی این موارد میتواند راهکارهای مقابله با خشونت خانگی باشد.

 

خشونت خانگی علیه کودکان

خشونت خانگی ناقض حقوق انسانی کودکان است و تأثیرات زیانباری بر رشد آنها دارد. خشونت خانگی نقض حقوق کودکان است، چه آنها خود قربانی باشند و چه شاهد خشونت خانگی در خانواده. قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی کودکان را از حق داشتن یک محیط خانه امن و پایدار محروم می کند. خشونت خانگی علیه کودکان تظاهرات مختلفی دارد و می تواند به شکل خشونت جنسی، خشونت فیزیکی و یا روانی باشد.

 

پیشنهاد ویژه: انواع تجاوز و اقدامات بعد از آن

 

شکایت خشونت خانگی

هر فرد بالغ موظف است در برابر خشونت خانگی سکوت نکند و ان را به یک مددکار اجتماعی یا پلیس گزارش دهد. موارد گزارش میتواند شامل سوء ظن یک عمل خشونت‌آمیز خانگی علیه کودک، فرد دارای معلولیت یا یک فرد مسن و هرگونه مشاهده خشونت خانگی باشد. عدم انجام این کار به منزله جرم قابل مجازات است. شخصی که چنین دانش، باور معقول یا سوء ظن را گزارش نکند، مرتکب جرم شده و در صورت محکومیت به جریمه نقدی یا حبس برای مدت حداکثر سه ماه یا هر دو جزای نقدی و حبس محکوم می شود.

 

مجازات خشونت خانگی

خشونت خانگی مجازاتی دارد که اگر اثبات شود شامل حبس و جزای نقدی و همچنین ضربات شلاق میشود.

 

سخن پایانی

مردان، زنان و کودکان همگی می توانند قربانی آزار خانگی شوند. آزار خانگی در میان افراد با هر هویت جنسی، قومیت، جنسیت، سن، معلولیت، زمینه های اجتماعی – اقتصادی رخ می دهد. خشونت خانگی از نظر شدت بین حوادث متفاوت است و اغلب از نظر تکرار و جدیت افزایش می‌یابد و تأثیری انباشته بر قربانی دارد که می‌تواند به ویژه آسیب‌رسان باشد. آسیب این خشونت علاوه بر آسیب جسمی باعث آسیب روانی طولانی مدت در افراد می‌شود.

راهکارهای مقابله با خشونت خانگی میتواند متفاوت باشد اما کمک گرفتن از یک متخصص سلامت روان میتواند این مسیر دشوار را برای شما آسان تر کند. داشتن همراهی متخصص و کاردان علاوه بر بهبود سلامت جسمی و روانی میتواند کمک کند تا راه را به درستی انتخاب کنید.

 

تصویر دکتر فرح جعفری

فرح جعفری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شمسی مبشری نیا

شمسی مبشری نیا

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سیمین رضاوند زایری

سیمین رضاوند زایری

روانشناسی

تصویر دکتر فهیمه نیک بخش

فهیمه نیک بخش

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر بنفشه رسولی

بنفشه رسولی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر ساناز موقر اصل

ساناز موقر اصل

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سپیده امینی

سپیده امینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شانی احمدی

شانی احمدی

روانشناسی شخصیتی

تصویر دکتر زهرا صابری

زهرا صابری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رامینا جوینی پور

رامینا جوینی پور

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سیده کبری میر بهرسی

سیده کبری میر بهرسی

روانشناسی

تصویر دکتر حمیده قاضی مزرعه

حمیده قاضی مزرعه

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حانیه خوش لهجه ثابت

حانیه خوش لهجه ثابت

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رقیه غلامی

رقیه غلامی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر میترا سجادیان

میترا سجادیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر آدینه مهدیان ریزی

آدینه مهدیان ریزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر لیلا سالاری

لیلا سالاری

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر پیمان ونایی

پیمان ونایی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حسن صدیقی

حسن صدیقی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رامین رشیدی خبیر

رامین رشیدی خبیر

روانشناسی عمومی

سوالات متداول

خشونت خانگی شامل چیست؟

خشونت خانگی شامل هرگونه توهین، آزار جسمی، جنسی و روانی را شامل میشود.

علت خشونت خانگی چیست؟

میتواند عوامل متعددی شامل: خشم، بیماری، دشمنی، تجارت کودکی، بیکاری، مشکلات سلامت روان و... باشد.

در مقابل خشونت خانگی چه کنیم؟

درکنار یک دوست و یا اعضای خانواده که مطمئن هستید بمانید، محل خشونت را ترک و به محل امنی بروید، مشکل را با پلیس درمیان بگذارید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید