فوت فتیش چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

پزشک آنلاین

فهرست مطالب

در تاریخ 29 فروردین 1403 – توسط تیم ازپزشک بازنگری و بروزرسانی شد.

شاید برایتان سوال باشد فوت فتیش چیه یا فتیش پا چه بیماری است فوت فتیش یعنی اختلال فتیشیستی یک کشش جنسی شدید به اجسام بی جان یا به اعضای بدن است. که در گذشته به عنوان اختلال جنسی همراه با اختلال قابل توجه بالینی تلقی نمی شد. غریزه جنسی، اختلال فتیشیستی وضعیتی است که در آن استفاده یا وابستگی مداوم و مکرر از اشیاء غیرزنده (مانند لباس زیر یا کفش های پاشنه بلند) یا تمرکز بسیار خاص بر روی یک قسمت بدن (اغلب غیر تناسلی مانند پاها) برای رسیدن به برانگیختگی جنسی وجود دارد.

از آنجایی که فتیش در بسیاری از افراد در حال رشد طبیعی رخ می دهد. تشخیص اختلال فتیشیستی تنها در صورتی است که همراه با ناراحتی شخصی یا اختلال در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه های مهم در نتیجه فتیش باشد، یا زمانی که برانگیختگی جنسی بدون شیء فتیش غیرممکن باشد. بیشتر افراد برخی ویژگی‌های بدنی غیر تناسلی خاص را جذاب می‌دانند، که نشان می‌دهد سطحی از فتیشیسم یک ویژگی طبیعی تمایلات جنسی انسان است.

اصطلاح “فتیشیسم” از کلمه پرتغالی feitico به معنای “شیفتگی وسواسی” می آید. تنها از طریق استفاده از این شی یا تمرکز بر روی این قسمت از بدن، فرد می تواند به ارضای جنسی دست یابد.

 

پیشنهاد مقاله: اصول روابط سالم جنسی زناشویی

فوت فتیش چیست

پاها از فتیش های رایج جنسی هستند. بسیاری از مردان با پاهای جذاب، آراسته و نرم تحریک می شوند. با این وجود، مردان تنها کسانی نیستند که فتیش پا دارند بلکه زنان هم می توانند جذب یک جفت پای زیبا شوند. هیچ دو فتیش پایی شبیه به هم نیستند. یک پزشک آنلاین معتقد است که ممکن است چیزهای متفاوتی در مورد پاها مانند دیدن آن‌ها، بو، شکل، حرکت پا، قوس پا، پاشنه یا انگشتان پا وجود داشته باشد که باعث برانگیختگی جنسی شود. حتی گاهی عامل تحریک می تواند پاهای تمیز، پاهای کثیف، صندل، کفش یا جوراب باشد.

 

غریزه جنسی
غریزه جنسی

 

فوت فتیش پا یکی از رایج‌ترین فتیش‌ها است، اما تحقیقات زیادی در مورد چگونگی و چرایی ایجاد آن‌ انجام نشده است. برخی محققین غریزه جنسی معتقدند که فتیش ها رفتارهای آموخته هستند یعنی قبلا آموزش دادند. از طرفی بعضی دیگر اعتقاد دارند فتیش پا برای برخی افراد ایجاد می شود، زیرا بخشی از مغز که برانگیختگی تناسلی را پردازش می کند، در مجاورت بخشی از مغز است که مسئول پردازش احساسات افراد از پاها می باشد. زیگموند فروید نیز آن را به دوران کودکی مرتبط می داند.

در تحقیقات اخیر پزشکان  تخمین می‌زند که حدود یک نفر از هر هفت نفر یا 14درصد از مردم حداقل یک فانتزی جنسی مرتبط با پا داشته‌اند، که باعث می‌شود فتیش پا یکی از رایج‌ترین قسمت‌های بدن از نظر جنسی باشد. فتیش پا می تواند هر چیزی باشد، از حس جنسی روی کفش های یک فرد گرفته تا احساس برانگیختگی از این فکر که کسی انگشتان پاها را لمس می کند، می مکد یا از این طریق لذت می برد. تقریباً نیمی از فتیش ها بر روی پاها تمرکز دارند و حدود دو سوم فتیش های مرتبط با اشیاء، مربوط به کفش و جوراب است.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص روانشناسی را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

درمان فوت فیتیش

خیال پردازی های فتیشیستی رایج و در بسیاری از موارد بی ضرر هستند و طبق تعریف DSM-5، فقط زمانی باید به عنوان یک اختلال در نظر بگیریم که باعث ناراحتی یا اختلال در توانایی فرد برای عملکرد عادی در زندگی روزمره شوند.

روش های مبتنی بر روان درمانی و دارو درمانی توسط پزشک ،می‌توانند به کنترل علائم اختلال فتیشیسم کمک کنند. این راهکار‌ها معمولاً علائم آزار دهنده برای بیمار از جمله اضطراب، شرم و مشکلات رابطه را درمان می‌کنند، اما بسیاری از افراد مبتلا به فتیش ممکن است تمایل طولانی‌مدت به آیتم فتیش خود را حفظ کنند. یک دستاورد اولیه از درمان های مختلف، کمک به بیماران برای کنار آمدن بهتر با شرایط خود و است.

اختلال فتیشیستی در طول زندگی فرد تمایل به نوسان در شدت و تناوب تمایلات یا رفتار دارد، در نتیجه درمان موثر معمولا زمان بر است. شواهد نشان می دهد که ترکیب دارودرمانی با درمان شناختی رفتاری می تواند نتایج موثرتر و پایدارتری داشته باشد.

سطح میل جنسی همواره با رفتار افراد مبتلا به اختلال فتیشیسم مرتبط نیست و یک غریزه جنسی، و سطوح بالای تستوسترون در گردش، مردان را مستعد ابتلا به پارافیلیا نمی کند. می گویند، هورمون‌هایی مانند مدروکسی پروژسترون استات (Depo-Provera) و سیپروترون استات به کاهش سطح تستوسترون در گردش کمک کرده، به طور بالقوه میل جنسی و پرخاشگری را کاهش می‌دهند و در یک فرد دارای اختلال فتیشیسم، سبب کاهش دفعات نعوظ، تخیلات جنسی، و شروع رفتارهای جنسی، از جمله خودارضایی و مقاربت می شوند.

روش های شناختی-رفتاری ممکن است در درمان افراد مبتلا به اختلالات پارافیلیک موثر باشد که شامل حساس سازی، شرطی سازی و بازسازی می شود. تکنیک های بازسازی روی بازخورد سریع به بیمار تمرکز دارند تا رفتار بلافاصله تغییر کند. آموزش خودارضایی ممکن است بر تفکیک لذت خودارضایی و سرخوشی از رفتار انحرافی تمرکز کند.

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

  • دارودرمانی

دسته ای از داروها به نام آنتی آندروژن ها می توانند به طور موقت سطح تستوسترون را کاهش دهند و توسط پزشک آنلاین همراه با سایر راه های درمان فوت فتیش استفاده شوند. این داروها میل جنسی را در مردان کاهش می دهد و بنابراین می تواند فرکانس تصاویر ذهنی تحریک کننده جنسی را پایین آورد. داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین (پروزاک) نیز ممکن است میل جنسی را کاهش دهند، اما نمی بینیم که به طور مؤثری تخیلات جنسی را هدف قرار دهند. هورمون ها هم معمولاً همراه با درمان های رفتاری و شناختی استفاده می شوند.

 

درمان فوت فتیش
درمان فوت فتیش

 

  • روان درمانی

برخی درمان ها برای درمان پودوفیلیا (podophilia) شامل شرطی‌سازی و حساس‌سازی است. حساس سازی پنهان شامل آرام کردن بیمار و تجسم صحنه های رفتار انحرافی و به دنبال آن تجسم یک رویداد منفی است.

 

پیشنهاد ویژه: رابطه جنسی صبحگاهی و فواید آن

رویکرد دیگر، که به عنوان شرطی سازی کمکی شناخته می شود، مشابه حساس سازی پنهان است، اما رویداد منفی به واقعیت در می آید (به عنوان مثال، بوی بدی توسط درمانگر به هوا پمپ می شود). در هر دو درمان، هدف این است که بیمار رفتار انحرافی را با رویداد منفی (رویداد مورد تجسم یا رویداد عینی) مرتبط کند.

 

 

تصویر دکتر فرح جعفری

فرح جعفری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فهیمه نیک بخش

فهیمه نیک بخش

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سعیده جلالی نسب

سعیده جلالی نسب

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شقایق اسماعیلزاده اسکویی

شقایق اسماعیلزاده اسکویی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر آدینه مهدیان ریزی

آدینه مهدیان ریزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمانه سیف یان

سمانه سیف یان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر دکتر عظیم دارایی فاضلی

دکتر عظیم دارایی فاضلی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر باران نوروزی

باران نوروزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مریم اشعری

مریم اشعری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سحر بهروزیان

سحر بهروزیان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر پریا سلطانی

پریا سلطانی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر محدثه قاسمی

محدثه قاسمی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فاطمه فولادی

فاطمه فولادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رامینا جوینی پور

رامینا جوینی پور

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رقیه غلامی

رقیه غلامی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی مرادی

مهدی مرادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمیرا پوراکبرسجادی

سمیرا پوراکبرسجادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی رجبی

مهدی رجبی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهسا عطار حسینی

مهسا عطار حسینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر علی اردشیری

علی اردشیری

روانشناسی عمومی

سوالات متداول

منابع علمی این مطلب

  1. https://www.abc.net.au/triplej/programs/the-hook-up/foot-fetish-feet-kink-beginners-guide/13485502
  2. https://www.nbcnews.com/id/wbna44688615
  3. https://www.psychologytoday.com/us/conditions/fetishistic-disorder

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید