علت مرگ عروس هلندی یا علت مرگ ناگهانی عروس هلندی، پرنده دوست داشتنی و زیبا که به عنوان دومین پرنده محبوب خانگی بعد از مرغ عشق میان مردم شناخته می شود. این پرندهی زیبا که با نام متغیر Nymphicus hollandicus معرفی می شود یکی از زیباترین حیوانات خانگی محسوب شده و طرفداران بسیاری دارد. عروس هلندی از جمله خانوادههای طوطیهای کاکل دار یا کاکل به سر است که از استرالیا آمده و به آن طوطی هلندی نیز گفته می شود. این پرنده زیبا در مدت زمان مشخصی دوست داشتنی و مهربان است اما در زمان های دیگر می تواند بسیار گستاخ و جسور باشد. صدای دلنشین و زیبایی دارد و در صورت نگهداری از آنها در منزل باید انتظار شنیدن صوت زیبایش را در تمام مدت طول روز داشته باشید. اما علت مرگ ناگهانی عروس هلندی نر و ماده چه می تواند باشد؟ ، بعد از مرگ عروس هلندی چه کنیم؟ یا چه چیزی باعث مرگ عروس هلندی می شود؟ ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به مرگ عروس هلندی اشاره خواهیم کرد.
درباره عروس ھلندی بیشتر بدانید!
پرندگان بزرگسال به نسبت سن های کمتر، رنگ های روشنی دارند و کمرنگ هستند. به طور کلی این پرنده در سه رنگ کلی سفید، زرد و خاکستری و رنگ های قهوهای و کرم که کمتر هستد، وجود دارد که با توجه به جنسیت و سن، رنگ آنها کمرنگ تر و پررنگ تر می شود. در حال حاضر در سراسر جهان 22 ترکیب رنگ از رنگ های نامبرده شده وجود دارد که ۸ مورد آنها به صورت مستقل در استرالیا زندگی میکنند. این جهش رنگی را می توان در ماده ها و نرها به صورت های مختلفی مشاهده کرد. اما تمام آنها دارای یک تاج زیبا در قسمت بالایی سر خود هستند که حالت های آنها را در شرایط مختلف نشان می دهد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره دامپزشکی را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
معمولا نرهای خاکستری دارای تاج و سر های زرد رنگ هستند در صورتی که ماده ها دارای سرها و تاج هایی به رنگ خاکستری هستند. از نشانه های ظاهری این پرنده که زیبایی را در آن چندین برابر کرده است می توان به رنگ متفاوت گونه های آن اشاره کرد. معمولا با توجه به ترکیب های رنگی این نوع پرنده گونه ها در رنگ های متفاوتی رنگ آمیزی می شوند. معمولا قسمت زیرین پرنده رنگ روشن تری نسبت به قسمت بالایی دارد. لکه های کوچک زرد رنگی در قسمت زیرین بال های عروس هلندی دیده می شود. این لکه ها فقط در گونه های ماده دیده شده است. طول بدن مرغ عروس با در نظر گرفتن دم حدود 32 سانتی متر است و می توان گفت که وزن آن بین 78 تا 125 گرم است.
علائم مرگ عروس هلندی
علائم مختلفی می تواند سلامتی عروس هلندی را به خطر بیاندازد. بیحالی، اسهال، بی اشتهایی، تاخیر در تخلیه چینه دان، فلج شدن یا نقص عضو پرنده، خونریزی های زیر پوستی، ادرار مداوم و … از علائم خطر مرگ ناگهانی عروس هلندی هستند. برای نگهداری از این پرنده زیبا و دوست داشتنی باید حواستان را به حال و روز این موجود جمع کنید و روزانه مطمئن شوید که حال جسمانی آن خوب است. در صورت نیاز هم می توانید از دامپزشکی آنلاین ازپزشک استفاده کنید و از بهترین دامپزشکان مشاوره و ویزیت آنلاین بگیرید. عروس هلندی هیچ وقت بدون علت نمیمیرد و در پشت مرگ ناگهانی آن دلایل مختلفی پنهان است.
با این حال در ادامه علت مرگ ناگهانی عروس ھلندی را بررسی می کنیم.
استرس در اثر حمله حیوانات وحشی
اگر در خانه علاوه بر پرندگان زینتی سایر حیوانات وحشی را نگهداری میکنید ممکن است به دلیل غریزه حیوانات، اقدام به دنبال کردن عروس هلندی کنند. در نتیجه ایجاد استرس و اضطراب باعث تلف شدن پرنده شود. پارس سگ، زوزه گرگ و یا صدای گربه ها برای پرنده وحشت آور خواهد بود. در هر زمان میتوانید از دامپزشکی آنلاین استفاده کنید و مشاوره بگیرید.
کم آبی پرنده
آب ندادن به پرنده و فراموش کردن آن میتواند باعث مرگ عروس هلندی شود. اگر پرنده خود را بدون آب در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید با افزایش بیش از حد دمای بدنش تلف خواهد شد.
مسمومیت غذایی
ندادن غذایی مخصوص و دادن غذای انسانی به عروس هلندی همانند سم است. این بی توجهی انسانها به رژیم غذایی، باعث مرگ ناگهانی عروس هلندی شده و این حیوان زبان بسته را میکشد.
بیشتر بخوانید: کمک های اولیه برای حیوانات خانگی
ترس شبانه
نور، صدا، جابجایی و … از مواردی هستند که منجر به ترس عروس هلندی میشوند. همچنین گریه نوزاد این موجود زیبا و ظریف را میترساند. گاه ممکن است از شدت وحشت پرنده از جای خود بیفتد و آسیب ببیند . در این صورت اگر به موقع آسیب را درمان نکنید منجر به تلف شدن آن میشود.
مسمومیت با سرب و فلزات سنگین
عروس هلندی یکی از پرندگان زینتی کنجکاو است به طوری که دوست دارد هرگونه وسایلی را بجود. جویدن فلزات سنگین منجر به مسمومیت آن میشود.
قرار گرفتن در معرض بخار، دود و عطر
سیستم تنفسی عروس هلندی بسیار حساس است و میتواند با استنشاق بخار برخی مواد آسیب ببیند. در این میان سموم خارجی که در خانه از خود بخار یا گازهای سمی تولید میکنند عبارتند از استون (لاک پاک کن)، تینر، چسب، موم، عطرها و اسپری های بدن. همچنین بخار حاصل از تجهیزات تفلونی مثل ماهیتابه و قابلمه، شوینده و جرم گیرهای خانگی همگی برای عروس هلندی خطرآفرین هستند. حتما از دامپزشک آنلاین عروس هلندی کمک بگیرید و پرنده را زیر نظر دامپزشک قرار دهید.
بیماری های عفونی
بیماری های عفونی به شدت بر روی سلامتی عروس هلندی تاثیر میگذارد. عفونت های باکتریایی و ویروسی با علائمی مثل مشکلات تنفسی، تغییر رنگ پر و … نمود پیدا کرده و باعث مردن عروس هلندی می شوند. همچنین اگر بهداشت محیط زندگی آنها به خوبی رعایت نشود در برابر عفونت ها آسیب پذیر خواهند بود.
پیشگیری از عروس هلندی در حال مرگ
قبل از نگهداری از این پرندههای زیبا، حتما عروس هلندی را به دامپزشک ببرید. گاه پرنده توانایی پنهان کردن بیماری را دارد و فرد غیر متخصص قادر به تشخیص آن نیست. از این رو ممکن است با انتقال آن به قفس در کنار پرندگان دیگر بقیه را نیز درگیر بیماری های ویروسی کند. می توانید از دامپزشکی آنلاین هم کمک بگیرید.
پیشنهاد مقاله: بیماری عروس هلندی
امیر طاهر شهری
دامپزشک
فرزاد بهروزی نیا
دامپزشک
سالار حقیری
دامپزشک
علی نوحی
دامپزشک
یاسین باقری
دامپزشک
سید امیر فرخی فر
دامپزشک
عباس رضائی
دامپزشک
حبیب اله امیر احمدی
دامپزشک
منصور آدینه محمدی
دامپزشک
امیر مدالی
دامپزشک
بهزاد ببری
دامپزشک
شهریار اسدیان حاج آقایی
دامپزشک
حسن بهلولی
دامپزشک
علیرضا آقاجانی
دامپزشک
فاطمه اعتمادی
دامپزشک
سروش رهبر نژاد
دامپزشک
support test
دامپزشک
مجتبی سخایی
دامپزشک
محمد نوروزی
دامپزشک
ابراهیم گلزار
دامپزشک
سوالات متداول
عروس هلندی چند ماهگی بالغ می شود؟
در سن ۸ ماهگی به سن بلوغ می رسند، اما برای اینکه تخم هایی نطفه دار و سالم تولید کنند باید به سن ۱۸ ماهگی برسند.
عروس هلندی چه زمانی حرف می زند؟
عروس هلندی های نر استعداد بیشتری در حرف زدن دارند تا عروس هلندی های ماده ، آنها پس از سن ۶ الی ۷ ماهگی شروع به حرف زدن خواهند کرد.
عروس هلندی چند سال عمر می کند؟
این پرنده به طور متوسط بین ۱۵ الی ۲۵ سال عمر می کند که در صورت مراقبت صحیح، استفاده از مواد غذایی سالم و مقوی، می توان طول عمر پرنده را تا ۳۰ سال نیز افزایش داد.
2 پاسخ
سلام عرس هلندی من به طور ناگهانی تشنج کر و بعد دیدم که از زیر پوستش گردنش قرمزی زیادی هست میشه بگید چیکار باید بکنم ؟
سلام
برای کمک بیشتر و دقیق تر ما با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک عکس یا فیلم عروس هلندی خود را در یک بستر امن با تیم متخصص دامپزشکی ما در میان بگذارید.