چگونه قاعدگی منظم داشته باشیم؟

قاعدگی منظم

فهرست مطالب

چگونه پریودی منظم داشته باشیم: سیکل قاعدگی از روز اول پریود تا اولین روز پریود بعدی محاسبه می شود. متوسط ​​چرخه قاعدگی 28 روز است، اما این عدد می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد. مثلا اگر قاعدگی شما هر 24 تا 38 روز یکبار اتفاق بیفتد، همچنان منظم است. اما اگر زمان بین قاعدگی ها تغییر کند و زودتر یا دیرترپریود شوید و نتوانید تاریخ قاعدگی خود را پیشبینی کنید، قاعدگی شما نامنظم در نظر گرفته می شود. برای داشتن قاعدگی منظم باید مواردی را که باعث پریودهای نامنظم می‌شوند درمان کرد، اما تحقیقات نشان داده تغییر لایف استایل و درمان های خانگی نیز برای داشتن قاعدگی منظم کمک کننده اند که در ادامه به ان ها می پردازیم.

 

دلایل قاعدگی نامنظم

  • تغییرات هورمونی که بیشتر در دختران جوان حوالی بلوغ یا افرادی که به یائسگی نزدیک می شوند، رخ می دهد.
  • استفاده از روش های پیشگیری از بارداری
  • برخی داروها مانند داروهای هورمونی و ضد التهابی
  • بیماری التهابی لگن (PID)، اندومتریوز، پولیپ های رحمی ، اختلالات انعقادی، سندروم تخمدان پلی کیستیک.
  • تومورهای خوش‌خیم و بدخیم رحمی ،مشکلات تیروئید و …

 

قاعدگی منظم
قاعدگی منظم

 

درمان های خانگی برای داشتن قاعدگی منظم

برای اینکه پریودی منظم داشته باشیم چه کنیممدیتیشن و کاهش استرس

تحقیقات نشان داده که سطوح بالای استرس عاطفی با پریودهای نامنظم ارتباط دارد. مدیتیشن یک راه ساده و رایگان برای کاهش استرس در خانه یا محل کار است. از آنجایی که استرس و پریودهای نامنظم به هم مرتبط هستند، کاهش استرس ممکن است قاعدگی ها را منظم تر کند.

برای انجام  مدیتیشن:

  1. یک مکان آرام برای نشستن پیدا کنید
  2. صاف بنشینید، دست‌ها را شل کنید و دست‌ها را روی زانو بگذارید
  3. دم و بازدم عمیق انجام دهید
  4. روی صدای تنفس خود  تمرکز کنید
  5. به سایر صداهای اطراف گوش دهید
  6. افکار را همانطور که اتفاق می‌افتند بپذیرید، اما آن‌ها را رها کنید

همچنین سعی کنید از موقعیت های استرس زا  اجتناب کنید و انتظارات خانواده، دوستان یا محل کار خود را مدیریت کنید. در نهایت می‌توانید از تراپیست نیز کمک بگیرید.

 

تمرین یوگا و قاعدگی منظم

یوگا می‌تواند یک درمان موثر برای مشکلات قاعدگی باشد و باعث بهبود عملکرد فیزیکی، کاهش درد بدن و حساسیت سینه و کاهش سطح هورمون‌های مرتبط با قاعدگی نامنظم شود. همچنین مطالعات نشان داده که یوگا درد قاعدگی و علائم احساسی مرتبط با قاعدگی مانند افسردگی و اضطراب را کاهش می دهد و کیفیت زندگی را در زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه بهبود می بخشد. دیسمنوره اولیه وضعیتی است که باعث درد شدید قبل و در طول دوره قاعدگی می شود.

 

داشتن وزن مناسب و قاعدگی منظم

چاقی یا لاغری می تواند چرخه قاعدگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. بدن برای تولید هورمون های چرخه قاعدگی به مقداری چربی نیاز دارد، بنابراین افراد لاغر ممکن است دچار بی نظمی قاعدگی شوند. همچنین چاقی یا اضافه وزن به دلیل این به دلیل تاثیری که سلول های چربی روی هورمون ها و انسولین می گذارند ریسک قاعدگی نامنظم را افزایش می دهد. رژیم غذایی سالم و با کالری تحت کنترل و ورزش منظم در مدیریت وزن کمک می کند.

 

پیشنهاد مقاله: اختلالات دوران قاعدگی

ورزش و قاعدگی منظم

ورزش برای سلامت روحی و جسمی بسیار مفید است و می تواند به پریود منظم و حفظ وزن متناسب کمک کند. انجام ورزش منظم به عنوان بخشی از برنامه درمانی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که یکی از عوامل بی نظمی قاعدگی است توصیه می شود. همچنین تحقیقات نشان داده که ورزش منظم هوازی می‌تواند دردهای قاعدگی و دیسمنوره را بهبود بخشد. با این حال، وقتی صحبت از ورزش و پریود می شود، تعادل مهم است. ورزش بیش از حد ممکن است چرخه قاعدگی را مختل کند.

 

ویتامین ها و نقش آن ها در قاعدگی منظم

مطالعات بالینی نشان داده که بین کمبود ویتامین D و پریودهای نامنظم و اختلال در تخمک گذاری ارتباط وجود دارد. همچنین این مطالعات نشان داده که ویتامین D و کلسیم به همراه داروی متفورمین در درمان بی نظمی قاعدگی در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک موثر است. ویتامین D اغلب به برخی غذاها از جمله شیر و سایر محصولات لبنی و غلات اضافه می شود. همچنین می توانید ویتامین D را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا از طریق مکمل دریافت کنید. طبق تحقیقات ویتامین B نیز می‌تواند در درمان افسردگی و سندروم پیش از قاعدگی (PMS) کمک کنند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره دکتر زنان آنلاین رایگان را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی ویزیت آنلاین رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

نقش تغذیه در داشتن قاعدگی منظم

داشتن تغذیه سالم شامل سبزیجات و میوه ها و پرهیز از غذاهای فراوری شده و فست فودی می‌تواند به داشتن زندگی سالم تر، کنترل وزن و قاعدگی منظم کمک کند ، همچنین برخی تحقیقات به نقش موثر مواد زیر در بهبود قاعدگی منظم اشاره داشته اند.

 

دارچین

بنظر می رسد دارچین برای انواع مشکلات قاعدگی مفید است.تحقیقات انجام شده ، نشان داده که دارچین به تنظیم چرخه های قاعدگی کمک می کند و حتی می تواند یک گزینه درمانی موثر برای زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) باشد. همچنین به طور قابل توجهی درد و خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و حالت تهوع و استفراغ مرتبط با دیسمنوره اولیه را تسکین می دهد.

 

قاعدگی منظم
قاعدگی منظم

 

زردچوبه

زردچوبه یک درمان خانگی محبوب برای طیف وسیعی از شرایط سلامتی از جمله پریودهای نامنظم است. مزیت اصلی زردچوبه که دانشمندان دریافته اند، توانایی آن در کاهش التهاب است.

 

آناناس

آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که ممکن است التهاب را کاهش دهد. التهاب ازعلل قاعدگی نامنظم است.

 

سرکه سیب

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف سرکه سیب ممکن است تخمک گذاری را برای افراد مبتلا به PCOS تنظیم کند.

 

پیشنهاد ویژه: کنترل افسردگی قبل از دوران قاعدگی

مراجعه به پزشک

درمان‌های خانگی می‌توانند مفید باشند، اما همچنان باید برای معاینه منظم به متخصص زنان مراجعه کنید. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید:

  1. خونریزی یا لکه بینی بین قاعدگی، بعد از رابطه جنسی، در دوران بارداری یا بعد از یائسگی
  2. اگر دوره های قاعدگی  شما به طور مداوم بیش از یک هفته طول بکشد
  3. اگر خونریزی شدید دارید و باید پد بهداشتی پریود خود را هر ساعت عوض کنید
  4. درد شدید
  5. ترشح یا بوی غیر طبیعی واژن
  6. کاهش یا افزایش وزن غیر قابل توجیه
  7. رشد غیر معمول مو
  8. آکنه جدید
  9. ترشحات نوک سینه

پزشک شما ممکن است بسته به علت پریودهای نامنظم دارو یا نوع دیگری از درمان را توصیه کند.

 

سخن پایانی

پریودهای نامنظم دلایل زیادی دارد. تغییر در شیوه زندگی و مدیریت استرس و وزن متناسب می‌توانند به داشتن قاعدگی منظم کمک کنند. مدیتیشن و یوگا روش های موثر مدیریت استرس هستند. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم می تواند به افراد در مدیریت وزن کمک کند. دریافت ویتامین D کافی نیز می‌تواند در چرخه قاعدگی منظم اثر گذار باشد. مصرف زردچوبه یا آناناس و سرکه سیب از دیگر درمان های خانگی احتمالی هستند. با این حال در صورت تشدید علائم و موارد خطر باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

 

تصویر دکتر مهری رشیدی

مهری رشیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر الهه ذبیحی

الهه ذبیحی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ریحانه صاحب کشاف

ریحانه صاحب کشاف

زنان و زایمان

تصویر دکتر ساناز هوشیار منش

ساناز هوشیار منش

زنان و زایمان

تصویر دکتر سپیده محمدی

سپیده محمدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر انسیه همتی

انسیه همتی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نادره معصومی کاشانی

نادره معصومی کاشانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ////// /////

////// /////

زنان و زایمان

تصویر دکتر الهام صدیقی

الهام صدیقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوسن رضایی

سوسن رضایی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نیر صادقی

نیر صادقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سیده طاهره قاضی میر سعید

سیده طاهره قاضی میر سعید

زنان و زایمان

تصویر دکتر راحله رضائی آشتیانی

راحله رضائی آشتیانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر کبری آقاسفید

کبری آقاسفید

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرحناز امینی

فرحناز امینی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهناز قاضی سعیدی

بهناز قاضی سعیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر شهناز رحیمی درآباد

شهناز رحیمی درآباد

زنان و زایمان

تصویر دکتر افروز یار احمدی

افروز یار احمدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهرناز مجیدی

مهرناز مجیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوگل عرب

سوگل عرب

زنان و زایمان

سوالات متداول

چه مدت طول می کشد تا دوره قاعدگی تنظیم شود؟

پس از شروع قاعدگی، ممکن است حدود 6 سال طول بکشد تا دوره شما قابل پیش بینی شود. با این حال، اگر بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که باعث پریودهای نامنظم شود، ابتدا باید علت را برطرف کنید.

آیا پریودهای نامنظم به معنای ناباروری است؟

خیر قاعدگی نامنظم لزوماً به این معنی نیست که نمی توانید باردار شوید مگر اینکه علت زمینه ای دیگری برای ناباروری وجود داسته باشد ‌و امکان بارداری حتی با وجود قاعدگی نامنظم وجود دارد.

چه زمانی باید برای قاعدگی به پزشک مراجعه کنیم؟

1) خونریزی یا لکه بینی بین قاعدگی، بعد از رابطه جنسی، در دوران بارداری یا بعد از یائسگی 2) اگر دوره های قاعدگی  شما به طور مداوم بیش از یک هفته طول بکشد 3) اگر خونریزی شدید دارید و باید پد بهداشتی پریود خود را هر ساعت عوض کنید 4) درد شدید 5) ترشح یا بوی غیر طبیعی واژن 6) کاهش یا افزایش وزن غیر قابل توجیه 7) رشد غیر معمول مو 8) آکنه جدید 9) ترشحات نوک سینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید