اعتیاد یک بیماری درگیر کننده خانوادگی است. یک نفر مصرف کننده است اما همه خانواده رنج میبرند. هر اعتیادی ناشی از آن است که فرد از رویارویی با درد و گذر از آن امتناع میکند. هر اعتیادی با لذت آغاز می شود ولی با درد پایان می یابد. به هر چیزی که اعتیاد داشته باشید خواه سیگار، غذا، مواد مخدر و یا رابطه، شما در عمل از چیزی یا شخصی استفاده میکنید تا درد خود را تسکین دهید. در این مطلب تلاش بر این است که به اعتیاد به رابطه جنسی و درمان آن بپردازیم.
رابطه جنسی
در زندگی اکثر مردم رابطه عاطفی نقش اساسی دارد. رابطه جنسی یک موضوع کاملا شخصی و خصوصی است. افراد به ندرت این رابطه های خود را با دیگران در میان می گذارند. رشد جنسی نیز بخش مهمی از زندگی انسان ها است. به هنگام رشد جنسی مردم درباره ماهیت رفتارهای جنسی مطالبی یاد میگیرند و درباره این فعالیت خواسته و ناخواسته های خود را تعیین میکند. علاوه بر این در طول نو جوانی و اوایل بزرگسالی عملکرد رابطه جنسی اغلب با عزت نفس همراه است و در رشد روانی نقش مهمی دارد. روابط زناشویی سالم در بهداشت روانی و کیفیت زندگی نقش مهمی دارد. درباره اینکه چه چیز از لحاظ جنسی هنجار به حساب می آید هیچ تعریفی وجود ندارد.اما روانشناسان بالینی زمانی درگیر مسائل افراد میشوند آنها به علت سکشوآلیتی یا فعالیت جنسی خود رنج میبرند یا در روابط میان فردی به مشکلات دچار می شوند.
بیشتر بخوانید: سکس تراپی چیست و چه بیماریهایی را درمان میکند+ مشاوره تصویری
اعتیاد رابطه جنسی
وقتی با فردی که اعتیاد رابطه جنسی دارد زندگی می کنید معمولاً متوجه این موضوع نیستید که درمان و بهبود این اختلال زمان طولانی ۳ تا ۵ ساله نیاز دارد. اما بهبودی در مراحل مشاوره کاملا مشخص است و معمولا همسران رضایت دارند. معمولاً همسران افراد مبتلا به اعتیاد رابطه جنسی در آغاز آشنایی متوجه این اختلال نمی شوند. و مدتی طول میکشد تا این حقیقت را در یابند. در افرادی که این اعتیاد را دارند این رفتارها مشاهده میشود:
- به تدریج رفتارهای مشکوک و پنهان کاری آنها مشاهده می شود.
- فردا سرنخهایی از روابط متعدد همسرش کشف می کند.
- وقتی به آنها ثابت میکنید متوجه روابط نامشروع آنها شده اید گاهی حرف های شما را می پذیرند و میگویند اشتباه کرده اند و همین یکبار دچار خطا شده اند قول میدهند دیگر این کار را تکرار نخواهد کرد.
پس از این ماجرا ممکن است همه چیز به روال طبیعی برگردد و شما احساس کنید همه چیز تمام شده است. اما اگر همسر شما این اعتیاد را داشته باشد به احتمال زیاد همچنان به روابطه مخفیانه خود با دیگران ادامه میدهد و دیر یا زود دوباره متوجه سرنخ هایی از روابط نامشروع او خواهید داشت. معمولا افرادی که اعتیاد دارند نه فقط در یک زمینه بلکه در چند مورد دچار وابستگی هستند. افراد مبتلا به این اعتیاد یک زندگی کاملاً جدا مخفیانه و خصوصی برای خود دارد. دقت داشته باشید که هر تغییر رفتار مثل کاهش اشتیاق فرد برای فعالیت هایی که قبلاً برایش لذت بخش بوده است یا احساس افسردگی و بی حوصلگی نمیتواند دلیلی بر این اعتیاد فرد باشد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
اعتیاد جنسی می تواند در موارد زیر تاثیر گذار باشد:
- روابط عاطفی
- اعتماد به نفس
- آینده فرزندان
این افراد علائم و رفتارهای وسواس گونه خاصی در این نوع رفتارهای خود دارند چه مشکلاتی را برای آنها آشکار می کند شاید زمان زیادی را صرف تماشای فیلم های تحریک آمیز، دنبال کردن مطالب اینگونه در فضای مجازی، ولخرجی های زیاد و نوعی زندگی دوم پنهانی برای خود داشته باشند، دروغگویی و رازهای زیادی درزندگی این افراد است. اگر با همسر خود مشکل پیدا کرده اید بهتر است با هم به روانشناس مراجعه کنید و یادتان باشد هر مشکلی نشان دهنده اعتیاد به این موضوع نیست.
پیشنهاد ویژه: حقایقی درباره افسردگی فصلی و راهکارهای آن + مشاوره روانشناسی آنلاین
بیش فعالی جنسی
هایپرسکسولیته به افزایش ناگهانی میل و تکرر فعالیت جنسی گفته می شود. این تغییرات میتواند در پس تغییرات بیوشیمیایی یا فیزیولوژیکی باشد. به وجود آمدن این اختلال امکان دارد به علت مصرف برخی از داروها نیز باشد. بیش فعالی جنسی در زمره اختلالات روانی و عصبی دسته بندی می شود از علائم این اختلال می توان به:
- اغواگری
- بی بند و باری جنسی
- وسواسهای جنسی
- فعالیت جنسی بیش از حد
اشاره کرد. بیش فعالی جنسی می تواند در زندگی فرد اختلال ایجاد کند. از راه های درمانی این اختلال می توان به دارو درمانی، روان درمانی، رفتار درمانی اشاره کرد.
پیشنهاد مقاله: راهنمای اصول رابطه جنسی موفق
زهرا صابری
روانشناسی عمومی
مهدی رجبی
روانشناسی عمومی
فهیمه نیک بخش
روانشناسی عمومی
سپیده امینی
روانشناسی عمومی
رامینا جوینی پور
روانشناسی عمومی
فرح جعفری
روانشناسی عمومی
رقیه غلامی
روانشناسی عمومی
آدینه مهدیان ریزی
روانشناسی عمومی
حسن صدیقی
روانشناسی عمومی
پریسا زارع گاریزی
روانشناسی عمومی
باران نوروزی
روانشناسی عمومی
سحر بهروزیان
روانشناسی عمومی
پریا سلطانی
روانشناسی عمومی
سعیده جلالی نسب
روانشناسی عمومی
سمانه سیف یان
روانشناسی عمومی
مریم اشعری
روانشناسی عمومی
مهسا عطار حسینی
روانشناسی عمومی
مریم کریمی
روانشناسی عمومی
معصومه اساسه
روانشناسی عمومی
شهره رجبعلی
روانشناسی عمومی