در تاریخ 25 مرداد 1402 – توسط دکتر غزل روستایی بازنگری و بروزرسانی شد.
سرطان سینه سرطانی است که در سلول های سینه ایجاد می شود. پس از سرطان پوست، سرطان سینه شایع ترین سرطانی است که در زنان در ایالات متحده تشخیص داده می شود. سرطان سینه می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد، اما در زنان بسیار شایع تر است. حمایت قابل توجه به آگاهی از سرطان سینه و بودجه تحقیقاتی مناسب به ایجاد پیشرفت هایی در تشخیص و درمان سرطان سینه کمک کرده است. میزان زنده ماندن بعد از سرطان پستان افزایش یافته است و تعداد مرگ و میرهای مرتبط با این بیماری به طور پیوسته در حال کاهش است که عمدتاً به دلیل عواملی مانند تشخیص زودهنگام، رویکرد بهتر و جدید برای درمان و درک بهتر بیماری است. در این مقاله با علل، عوامل خطر و جلوگیری این بیماری از نگاه دکتر انلاین زنان آشنا می شویم.
علائم سرطان سینه از زبان دکتر آنلاین زنان:
تغییرات پستان:
- نوک پستان تغییر می کند
- وجود توده یا ضخیم شدن بافت سینه که احساس متفاوتی نسبت به بافت اطراف دارد
- تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه
- تغییرات در پوست روی سینه، مانند فرورفتگی
- نوک پستان که به تازگی به داخل فرو رفته است
- پوسته پوسته شدن ناحیه رنگی پوست اطراف نوک پستان (آرئولا) یا پوست سینه
- قرمزی یا سوراخ سوراخ شدن پوست روی سینه، مانند پوست پرتقال
درد سرطان سینه چگونه است؟
بسیاری از زنان تصور می کنند که سرطان پستان شایع ترین علت درد سینه می باشد، لذا سراسیمه به دکتر زنان مراجعه می کنند. اما خبر خوب این است که درد سینه اغلب به دنبال علل خوش خیمی مانند بارداری، شیردهی، عفونت ها، کیست پستان، تغییرات هورمونی مانند چند روز پیش از خونریزی قاعدگی، دوران بلوغ و … ایجاد می گردد. به ندرت ممکن است درد سینه پایدار و آزاردهنده به دنبال سرطان التهابی پستان نیز دیده شود. چنانچه درد سینه به دنبال سرطان پستان رخ دهد، اغلب در حوالی زمان قاعدگی درد آن شدت می یابد. اگرچه که درد سینه به ندرت نشانه سرطان پستان است، با این حال در صورت همراهی درد سینه با هر یک از علائم زیر، جهت بررسی سرطان پستان با دکتر آنلاین زنان مشورت نمایید:
- درد همراه با لمس توده پایدار در پستان
- درد همراه با خروج ترشحات خونی از پستان
- درد همراه با تغییرات پوستی شامل افزایش ضخامت، قرمزی و پوست پرتغالی شدن اطراف پستان
- درد همراه با فرورفتن نوک پستان به سمت داخل
چه زمانی باید به پزشک زنان مراجعه کرد
اگر توده یا تغییر دیگری در سینه خود پیدا کردید – حتی اگر ماموگرافی اخیر طبیعی بود – برای ارزیابی فوری با پزشک آنلاین زنان تماس بگیرید
علل سرطان سینه از زبان دکتر آنلاین زنان
سرطان سینه زمانی رخ می دهد که برخی از سلول های سینه شروع به رشد غیر طبیعی می کنند. این سلولها سریعتر از سلولهای سالم تقسیم میشوند و به تجمع خود ادامه میدهند و یک توده یا تومور تشکیل میدهند. سلولها ممکن است از طریق پستان به غدد لنفاوی یا سایر قسمتهای بدن پخش شوند (متاستاز).
سرطان سینه اغلب با سلول های مجاری تولید کننده شیر (کارسینوم مجرای مهاجم) شروع می شود. سرطان سینه همچنین ممکن است در بافت غده ای به نام لوبول (کارسینوم لوبولار مهاجم) یا در سلول ها و بافت های دیگر سینه شروع شود.
محققان عوامل هورمونی، سبک زندگی و محیطی را شناسایی کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما مشخص نیست که چرا برخی از افرادی که هیچ فاکتور خطری ندارند به سرطان مبتلا میشوند، اما سایر افراد با عوامل خطر هرگز چنین نمیشوند. این احتمال وجود دارد که سرطان سینه ناشی از تعامل پیچیده ترکیب ژنتیکی و محیط شما باشد.اگر میخواهید در مورد علت سرطان سینه مشاوره شوید با دکتر آنلاین زنان صحبت کنید.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
سرطان سینه ارثی
پزشکان تخمین میزنند که حدود 5 تا 10 درصد از سرطانهای سینه با جهشهای ژنی مرتبط است که از نسلهای مختلف یک خانواده منتقل میشود.
تعدادی از ژن های جهش یافته ارثی که می توانند احتمال سرطان سینه را افزایش دهند شناسایی شده اند. شناخته شده ترین آنها ژن سرطان سینه 1 (BRCA1) و ژن سرطان سینه 2 (BRCA2) هستند که هر دو به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را افزایش می دهند.
اگر سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه یا سایر سرطان ها دارید،دکتر آنلاین زنان ممکن است آزمایش خون را برای کمک به شناسایی جهش های خاص در BRCA یا سایر ژن هایی که از خانواده شما منتقل می شود، توصیه کند.
در نظر بگیرید که از پزشک خود برای ارجاع به یک مشاور ژنتیک، که می تواند سابقه سلامت خانوادگی شما را بررسی کند،کمک بخواهید. یک مشاور ژنتیک همچنین می تواند در مورد مزایا، خطرات و محدودیت های آزمایش ژنتیک صحبت کند تا به شما در تصمیم گیری مشترک کمک کند.
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
مهری رشیدی
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
سعیده یاری
زنان و زایمان
ناهید بی همتا
زنان و زایمان
مهرناز مجیدی
زنان و زایمان
سحر آب روشن
زنان و زایمان
فرزانه حسنی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان
عوامل خطر(ریسک فاکتور) سرطان سینه از زبان دکتر آنلاین زنان
عامل خطر سرطان سینه هر چیزی است که احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما داشتن یک یا حتی چندین عامل خطر سرطان سینه لزوماً به این معنی نیست که شما به سرطان سینه مبتلا خواهید شد. بسیاری از زنانی که به سرطان سینه مبتلا می شوند، هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای به جز زن بودن ندارند.
عواملی که با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند عبارتند از:
زن بودن
اغلب زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
افزایش سن
خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد.
سابقه شخصی
درصورتیکه بیوپسی سینه انجام داده اید که در آن کارسینوم لوبولار در محل (LCIS) یا هیپرپلازی آتیپیک سینه مشاهده شده است، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می یابد.
سابقه شخصی سرطان سینه
اگر در یک سینه سرطان سینه داشته اید، خطر ابتلا به سرطان در سینه دیگر افزایش می یابد.
سابقه خانوادگی سرطان سینه
اگر مادر، خواهر یا دختر شما به سرطان سینه مبتلا شده، به ویژه اگر در سنین پایین تشخیص داده شد، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش مییابد. با این حال، اکثر افراد مبتلا به سرطان سینه هیچ سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.
ژن های ارثی که خطر سرطان را افزایش می دهند.
برخی جهش های ژنی که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند، می توانند از والدین به فرزندان منتقل شوند. شناخته شده ترین جهش های ژنی با نام های BRCA1 و BRCA2 نامیده می شوند. این ژن ها می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه و سایر سرطان ها را تا حد زیادی افزایش دهند، اما سرطان را اجتناب ناپذیر نمی کنند.
قرارگیری در معرض تشعشع.
اگر در دوران کودکی یا بزرگسالی از پرتو درمانی برای قفسه سینه خود استفاده کرده باشید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می یابد.
چاقی
همچنین چاقی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
شروع قاعدگی در سنین پایین تر
قبل از 12 سالگی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
شروع یائسگی در سنین بالاتر
اگر یائسگی را در سنین بالاتر شروع کرده اید، احتمال ابتلا به سرطان سینه در شما بیشتر است.
داشتن اولین فرزند در سنین بالاتر
زنانی که اولین فرزند خود را پس از 30 سالگی به دنیا می آورند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه باشند.
هرگز باردار نشدن
زنانی که هرگز باردار نشده اند نسبت به زنانی که یک یا چند بارداری داشته اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
هورمون درمانی پس از یائسگی
زنانی که از داروهای هورمون درمانی ترکیبی از استروژن و پروژسترون برای درمان علائم و نشانه های یائسگی استفاده می کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه را بیشتر دارند. خطر ابتلا به سرطان سینه با قطع مصرف این داروها توسط زنان کاهش می یابد.
نوشیدن الکل.
خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
در صورت داشتن هرکدام از عوامل خطر خصوصا سابقه خانوادگی سرطان می توانید با دکتر آنلاین زنان صحبت کنید تا در صورت لازم اقدامات مناسب به شما توصیه شود.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
تشخیص سرطان پستان
باتوجه به شیوع بالای سرطان پستان در زنان و اهمیت آن در سلامت افراد، در صورت شک به سرطان، باید تشخیص آن اثبات گردد. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پستان توسط دکتر آنلاین زنان پیشنهاد می گردند. از جمله روش های تشخیص سرطان پستان توسط دکتر آنلاین زنان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
نمونه برداری از بافت پستان (بیوپسی)
جهت نمونه برداری از بافت پستان، از سوزن نسبتا کوچکی استفاده می گردد. با کمک سونوگرافی محل توده مشخص و نمونه برداری از آن انجام می شود. سپس نمونه حاصل شده به بخش پاتولوژی جهت بررسی سلول های بدخیم فرستاده می شود. نتیجه پاتولوژی اغلب طی هفت روز بعد گزارش می گردد. نمونه برداری نیاز به بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی به راحتی قابل انجام می باشد.
ماموگرافی
جهت انجام ماموگرافی از اشعه ایکس برای رویت بافت پستان استفاده می گردد. ماموگرافی روشی دقیق و حساس برای بررسی توده های پستان می باشد. این روش اغلب در زنان بالای 40 الی 45 سال توصیه می گردد و روش مناسبی جهت تشخیص سرطان پستان توسط دکتر آنلاین زنان در خانم های جوان نمی باشد.
سونوگرافی پستان ها
با استفاده از امواج صوت به بررسی توده های پستان می پردازد. اگرچه دقت سونوگرافی از سایر روش های تشخیص سرطان پستان کمتر می باشد، با این حال روشی ارزان، ایمن و در دسترس به خصوص در خانم های جوان می باشد. سونوگرافی همچنین قادر به افتراق کیست سینه از توده های سرطانی می باشد و در نمونه برداری از پستان نیز کمک کننده است.
ام آر آی پستان (MRI)
استفاده از ام آر آی جهت تشخیص سرطان پستان کمتر توصیه می شود. به طور منحصر به فرد از این روش در زنان جوانی که خطر ابتلا به سرطان پستان بالا می باشد، استفاده می شود. خوشبختانه در این روش از امواج ایکس جهت بررسی استفاده نمی شود.
جلوگیری از سرطان سینه از زبان دکتر آنلاین زنان
ایجاد تغییرات در زندگی روزمره ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. سعی کنید:
از پزشک خود در مورد غربالگری سرطان سینه سوال کنید. با دکتر آنلاین زنان خود در مورد زمان شروع معاینات و آزمایشات غربالگری سرطان پستان، مانند معاینه بالینی پستان و ماموگرافی صحبت کنید.
در مورد مزایا و خطرات غربالگری با پزشک خود صحبت کنید. با هم می توانید تصمیم بگیرید که چه استراتژی های غربالگری سرطان سینه برای شما مناسب است.
پیشنهاد مقاله : چه آزمایش هایی توسط پزشک زنان تجویز میشود.
از طریق خودآزمایی
خودآزمایی پستان : معاینه سینههای شماست که خودتان انجام میدهید. برای کمک به افزایش آگاهی از سینهها، از چشمها و دستهای خود استفاده میکنید تا مشخص کنید آیا تغییراتی در ظاهر و لمس سینههایتان وجود دارد یا خیر.برای آموزش روش انجام این خودازمایی می توانید از دکتر آنلاین زنان کمک بگیرید.
اگر متوجه تغییرات جدید پستان شدید، این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید. اگرچه اکثر تغییرات پستان که در طی خودآزمایی برای آگاهی از پستان شناسایی میشوند، دلایل خوشخیم دارند، برخی تغییرات ممکن است نشانهای از موارد جدی مانند سرطان سینه باشد.
اکثر سازمان های پزشکی انجام معاینات روتین خودازمایی را به عنوان بخشی از غربالگری سرطان پستان توصیه نمی کنند. به این دلیل که خودآزمایی پستان در تشخیص سرطان یا بهبود بقای زنان مبتلا به سرطان سینه موثر نبوده است.
با این حال، پزشکان بر این باورند که آشنایی زنان با سینه های خود ارزش دارد، بنابراین آنها می فهمند که چه چیزی طبیعی است و به سرعت تغییرات را گزارش می دهند.
تاثیر خود آزمایی
خودآزمایی سینه که برای آگاهی از سینه انجام می دهید به شما کمک می کند ظاهر و قوام طبیعی سینه های خود را درک کنید. اگر متوجه تغییری در سینه های خود شدید که غیرطبیعی به نظر می رسد یا اگر متوجه شدید که یک سینه در مقایسه با دیگری متفاوت است، می توانید آن را به پزشک یا دکتر آنلاین زنان خود گزارش دهید.
شرایط زیادی وجود دارد که می تواند باعث تغییرات در سینه شما شود، از جمله سرطان سینه.
اگرچه روش خودآزمایی پستان همیشه روش قابل اعتمادی برای تشخیص سرطان سینه نیست، تعداد قابل توجهی از زنان گزارش میدهند که اولین علامت سرطان سینه آنها یک توده جدید سینه بود که خودشان کشف کردند. به همین دلیل، پزشکان توصیه می کنند که با قوام طبیعی سینه های خود آشنا شوید.
فواید ویزیت با دکتر آنلاین زنان
در زندگی مدرن امروزی و با توجه به مشغله های کاری و غیر کاری،ویزیت مداوم حضوری توسط پزشک به یک نگرانی و دغدغه تبدیل شده است.گاها برای یک سوال ساده مجبور می شویم به مطب پزشک مراجعه کنیم.
از طرفی زندگی در شهرستان های کوچک که با کمبود پزشک متخصص مواجه هستند ممکن است تشخیص و درمان بیماری شما را به عقب بیاندازد و باعث به خطر افتادن سلامتی شما شود.
از این رو ویزیت دکتر آنلاین زنان یه گزینه منحصر به فرد به حساب می آید که شما را در تشخیص ،درمان و پیگیری بیماری خود به سرعت جلو می اندازد و می تواند ضامن سلامتی شما باشد.
پیشنهاد مقاله: ویزیت پزشک متخصص زنان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
مهری رشیدی
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
سعیده یاری
زنان و زایمان
ناهید بی همتا
زنان و زایمان
مهرناز مجیدی
زنان و زایمان
سحر آب روشن
زنان و زایمان
فرزانه حسنی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان
سوالات متداول
علائم سرطان سینه چیست؟
نوک پستان تغییر می کند وجود توده یا ضخیم شدن بافت سینه که احساس متفاوتی نسبت به بافت اطراف دارد تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه تغییرات در پوست روی سینه، مانند فرورفتگی...
درد سرطان سینه چگونه است؟
درد همراه با لمس توده پایدار در پستان درد همراه با خروج ترشحات خونی از پستان درد همراه با تغییرات پوستی شامل افزایش ضخامت، قرمزی و پوست پرتغالی شدن اطراف پستان درد همراه با فرورفتن نوک پستان به سمت داخل