حساسیت به لبنیات در نوزادان که به عنوان آلرژی به پروتئین شیر گاو نیز شناخته می شود زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی کودک شما به اشتباه فکر می کند پروتئین های موجود در شیر و محصولات حاوی پروتئین شیر تهدیدی برای بدن هستند. پروتئین ها ممکن است در شیر خشک یا شیر مادر باشند.
علائم نوزادان مبتلا به حساسیت به شیر گاو
آلرژی به شیر گاو شایعترین آلرژی غذایی در کودکان زیر 3 سال است و حدود 8 درصد از کودکان در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد. برخی ازنوزادان مبتلا به حساسیت به شیر گاو به پروتئین های موجود در شیر گوسفند و بز نیز واکنش نشان می دهند. علائم حساسیت به شیر گاو در کودکان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تورم لب ها، صورت و اطراف چشم ها
- بثورات خارش دار یا توده های روی بدن (کهیر)
- سرفه
- خس خس سینه
- استفراغ
- اسهال
- واکنش های تاخیری
ممکن است کودک شما واکنش آلرژیک تاخیری به شیر یا فرآورده های شیری داشته باشد. در این موارد، علائم آهستهتر ظاهر میشوند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بزاق زیاد
- قولنج
- یبوست
- اسهال
- امتناع از خوردن
- اگزما
شناخت واکنش های جدی
اگرچه نادر است، اما حساسیت نوزاد به پروتئین گاو می تواند یک واکنش تهدید کننده زندگی به نام آنافیلاکسی را ایجاد کند. علائم بلافاصله پس از مصرف شیر یا محصولات حاوی پروتئین شیر ایجاد می شود. اگر کودک شما هر یک از علائم زیر را داشت فوراً کمک بگیرید:
- کهیر یا تورم پوست
- خس خس سینه یا مشکل در تنفس
- تورم لب ها، دهان، گلو یا زبان
- عدم پاسخگویی
آنافیلاکسی می تواند به سرعت ایجاد شود، بنابراین فوراً با پزشک متخصص کودکان یا اورژانس تماس بگیرید.
پیشنهاد مقاله: تشخیص و نحوه درمان حساسیت به شیر
تشخیص حساسیت به شیر گاو
ممکن است کودک شما به یک متخصص آلرژی ارجاع داده شود که آزمایش خون و پوست را برای تعیین حساسیت به شیر گاو تجویز کند. ممکن است در ابتدا حذف لبنیات از رژیم غذایی توصیه شود. ممکن است کودک شما نسبت به شیر گاو واکنش تاخیری نشان دهد
درمان حساسیت به لبنیات در نوزادان
درمان قطعی حذف آن از رژیم غذایی است.
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید
اگر کودک شما حساسیت به لبنیات یا شیر دارد، غذاهایی که باید از رژیم غذایی حذف شوند عبارتند از:
- شیر، ماست، پنیر، کره، خامه
- بستنی، نوشیدنی های شیری، شیر تغلیظ شده
شیر در بسیاری از محصولات غذایی وجود دارد، بنابراین برچسب ها را برای مواد زیر مطالعه کنید:
- قند شیر، لاکتوز، مواد جامد شیر، پروتئین شیر، شیر اصلاح شده
- کازئین، کازئینات، پروتئین آب پنیر، آب پنیر هیدرولیز شده، مواد جامد آب پنیر
- لاکتوز، لاکتالبومین
- کازئینات های هیدرولیز شده
- مواد جامد شیر بدون چربی، چربی کره
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
عدم تحمل لاکتوز
برخی از علائم ممکن است شبیه آلرژی به شیر گاو باشد، اما در واقع عدم تحمل لاکتوز متفاوت است، این بیماری زمانی است که قند طبیعی شیر نمی تواند تجزیه شود. عدم تحمل لاکتوز در نوزادان غیر معمول است. باعث گاز، اسهال، گرفتگی معده و نفخ می شود.
کولیک یا آلرژی؟
علائم کولیک و حساسیت به شیر گاو می تواند مشابه باشد. علائم کولیک شامل گریه مداوم، مشت های گره کرده و کمر قوس داراست.هم چنین:
- اگزما
- اسهال
- استفراغ
اگر نگران هستید با پزشک اطفال فرزندتان تماس بگیرید.
رژیم غذایی مادرانی که نوزادشان به پروتئین گاوی حساسیت دارد. اگر به کودک خود شیر می دهید، ممکن است پس از خوردن لبنیات متوجه واکنش هایی در کودک خود شوید. پروتئین های شیر گاو وارد شیر شما می شود و باعث ناراحتی در نوزادانی که به شیر گاو حساسیت دارند می شود. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- گریه زیاد
- ناراحتی بعد از غذا خوردن
- مشکلات خواب
- اسهال یا یبوست
- خس خس سینه
- خارش، قرمزی چشم
- پوست خشک
- بثورات پوشک
تغییر رژیم غذایی
اگر فکر می کنید کودک شیرخوار شما به محصولات شیری که خورده اید واکنش نشان می دهد، با پزشک اطفال او صحبت کنید. آنها ممکن است توصیه کنند که حداقل به مدت 2-3 هفته از مصرف لبنیات خودداری کنید تا ببینید آیا کودک شما بهتر می شود یا خیر. اگر لبنیات دلیل اصلی باشد، علائم کودک شما باید طی یک هفته تا چند هفته بهبود یابد. همیشه لازم نیست لبنیات را به طور کامل کنار بگذارید. در مورد چگونگی حفظ یک رژیم غذایی متعادل با پزشک خود صحبت کنید. اکثر کودکان تا زمانی که به سن 5 سالگی می رسند، از حساسیت به لبنیات یا شیر گاو خارج می شوند.
رفلاکس و حساسیت به پروتئین گاوی
حساسیت نوزاد به پروتئین می تواند از دلایل ایجاد رفلاکس در نوزادان باشد که نیازمند تشخیص دقیق تر و درمان است.
حساسیت به پروتئین گاوی و اسهال
اسهال و کولیک هر دو می تواند نشان دهنده حساسیت به شیر گاو در کوکان باشد.اگر علائم گفته شده به همراه اسهال را دیدید با پزشک کودک خود مشورت کنید.
پیشنهاد ویژه: عدم تحمل لاکتوز در نوزادان و کودکان
حساسیت به پروتئین گاوی و اوتیسم
در سالهای اخیر ، مطالعات مختلف نشان می دهد که آلرژی های غذایی در ایجاد یا بدتر شدن اوتیسم نقش دارند. به طور خاص ، گلوتن (پروتئین گندم) و کازئین (پروتئین شیر) به دلیل بدتر شدن علائم در کودکان مبتلا به اوتیسم شناخته شده اند. ، بدین ترتیب تغییرات رفتاری را بدتر می کنند. بسیاری از غذاهای دیگر نیز به دلیل بدتر شدن اوتیسم مقصر شناخته می شوند ، از جمله تخم مرغ ، گوجه فرنگی ، بادمجان ، آووکادو ، فلفل قرمز ، سویا و ذرت
به منظور آزمایش تأثیر این غذاها روی اوتیسم مطالعاتی انجام شده است ولی بیشتر این مطالعات از کیفیت بسیار ضعیف برخوردار هستند و مطابق با استانداردهای علمی امروزی نیستند. کاملاً مشخص نیست که چرا غذاها یا لبنیات اوتیسم را بدتر می کنند احتمالا می تواند به دلیل از دست دادن تنظیم سیستم ایمنی بدن باشد . مثلا ممکن است سیتوکین ها مسئول ناهنجاری های عصبی دیده شده در کودکان مبتلا به اوتیسم باشند.
مطالعات اخیر نشان می دهد که کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است با تولید بیشتر این سیتوکین های التهابی، به برخی غذاهای خاص، به ویژه غذاهای حاوی گلوتن و کازئین پاسخ ایمنی نشان دهند. تحقیقات نشان داد که سیتوکین های کودکان اوتیسم پس از قرار گرفتن در معرض گلوتن یا کازئین لبنیات بسیار بالاتر از کودکان غیر اوتیستی بودند.
سوالات متداول
آیا حساسیت به لبنیات در نوزادان خطرناک است؟
اگر آنافیلاکسی بدهد می تواند کشنده باشد.
درمان قطعی آن چیست؟
حذف لبنیات از رژیم غذایی کودک.
آیا همیشگی است؟
در اکثر موارد تا ۵ سالگی بهبود می یابد.