درد های مفصلی از جمله بیماری های طاقت فرسا در افراد به ویژه سنین بالا مشاهده میشود و یافتن علت و انجام پروسه درمان کمی طولانی و برای بسیاری از افراد خسته کننده است چرا که کیفیت زندگی را کم میکند و بیمار قادر به انجام کار های خود به خوبی نخواهد بود.
این درد ممکن است نقاط مختلف بدن را درگیر کند و عوامل مختلفی مانند سن ،وزن،ژنتیک ،غذای مصرفی و تحرک بدنی در ایجاد این بیماری و تشدید آن موثر است.
درد مفاصل در مفاصل استخوان دست ،لگن و زانو ها … شایع است و برای درمان میبایست بررسی های لازم آزمایشگاهی و تصویربرداری صورت گیرد.
درمان درد های مفصلی معمولا با شیوه های مختلف درمان دارویی مانند قرص ناپروکسن یا انجام فیزیوتراپی با حرکات مشخص رخ می دهد.
پیشنهاد مقاله: عفونت مفصل چیست ؟ تشخیص، علت و درمان
چه افرادی شانس بالاتری در ابتلا به درد مفاصل دارند؟
درد مفاصل معمولا در برخی افراد با ویژگی های مشخص شایع تر است که این موارد عبارت اند از:
- در افرادی که در گذشته آسیب مفصلی داشته اند.
- در افرادی که به دنبال فعالیت مشخی از یک مفل یا عضله استفاده نادرست و بیش از حد می کنند.
- در افرادی که مبتلا به بیماری آرتریت هستند و مدت طولانی با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند.
- افرادی که مبتلا به افسردگی ،استرس و بیماری اضطرابی میباشند.
- افرادی که BMIبالا دارند و چاق هستند.
- افراد مسن با توجه به گذر عمر و استفاده بیشتری که از مفاصل کرده اند احتمال ایجاد درد های مفلی در آن ها شایع تر است.
علت ایجاد درد مفصل چیست؟
علل شایع ایجاد درد مفصل عبارت اند از:
- استئوارتریت: این بیماری نوع شایعی از التهاب مفصل می باشد که معمولا در میانسالی و به صورت آهسته پیش روی میکند در صورت عدم درمان میتواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد.
- آرتریت روماتویید: یک نوع بیماری مزمن است که در آن مفاصل دچار التهاب تورم و درد می شود و به مرور زمان باعث دفورمیتی به خصوص در انگشتان دست و مچ می شوند.
- نقرس:بیماری است که به علت رسوب و تجمع کریستال ها در مفصل درد و التهاب و قرمزی ایجاد می شود
- التهاب تاندونی
- عفونت های ویروسی
- آسیب ها و جراحات
مصرف برخی داروها مانند قرص ناپروکسن با توجه به تشخیص و علت درد مفصل توسط برحی پزشکان توصیه می شود.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
پیشنهاد مقاله: ضرب دیدگی و کوفتگی | راه های درمان ضرب دیدگی روی پا و یا دست
آیا مصرف قرص ناپروکسن در درد مفاصل توصیه می شود؟
قبل از اینکه به کاربرد قرص ناپروکسن در درد های مفصلی اشاره کنیم بهتر است کمی با این دارو آشنا شوید.این دارو در دسته بیماری های NSAID قرار می گیرد و میتواند باعث کاهش تورم و التهاب در مفصل و ماهیچه ها شود.این دارو درمان بیماری هایی مانند :
- ارتریت روماتویید
- استئوارتریت
- نقرس
- دردهای قاعدگی
- دردهای کمر و ضرب دیدگی ها
نحوه مصرف این دارو به این صورت است که میبایست همراه با غذا یا بعد از غذا مصرف شود.
بهتر است برای شروع مصرف قرص ناپروکسن از این دارو در دوز پایین و کوتاه ترین زمان استفاده شود.
در برخی موارد آسیب ها و ضربات وارد شده برخی پزشکان توصیه میکنند که در 48 ساعت اول این دارو استفاده نشود چرا که دیده شده در بعضی افراد دوره ترمیم را طولانی میکند بنابراین حتما برای مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
در مواردی اگر شما به صورت طولانی مدت این دارو را استفاده میکنید برای مشکلات گوارشی مانند زخم معده ممکن است پزشک داروهایی مانند پنتوپرازول یا لانسوپرازول توصیه کند.
عوارض مصرف قرص ناپروکسن
همانند تمامی دارو های مصرفی این دارو نیز میتواند عوارض شایع و جدی داشته باشد که دانستن این عوارض برای بیمار ضروری است چرا که اگر این علائم مشاهده شود میبایست به پزشک معالج مراجعه کند.
برخی عوارض شایع این دارو عبارت اند از:
- احساس گیجی و سرگیجه
- سردرد
- شنیدن صدای زنگ در گوش
- مشکلات بینایی
- احساس خواب آلودگی یا خستگی
- راش های پوستی
استفاده طولانی مدت این دارو میتواند زخم معده ایجاد کند.همچنین مشکلات قلبی و کلیوی نیز به همراه داشته باشد.
استفاده از قرص ناپروکسن معمولا در بارداری توصیه نمی شود و به هیچ عنوان خودتان این دارو را از داروخانه تهیع نکنید حتما میبایست با نظر پزشک معالج تجویز شود در دوران بارداری بهترین مسکن استامینوفن ساده میباشد که حتی آن هم میبایست با نظر پزشک تجویز شود.
پیشنهاد ویژه: درمان درد مفاصل انگشتان دست با پزشک ارتوپد
لازم است توجه شود که مصرف این دارو به همراه دارو های مسکن دیگر توصیه نمی شود و حتما پزشک خود را آگاه کنید اگر دارو های دیگری مانند ایبوپروفن را مصرف میکنید.
حدود 1 ساعت بعد از مصرف قرص ناپروکسن میتوانید تاثیر آن را مشاهده کنید البته لازم به ذکر است که در برخی افراد این پروسه تا 3 روز نیز به زمان نیاز دارد.
بنابراین قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک مشورت کنید و این دارو برای هر دردی توصیه نمی شود.