۱۰ بازی کودکان که باعث افزایش دقت و تمرکز میشود

تمرکز کودکان

فهرست مطالب

برای تمرکز کودکان، تکنیک ها و بازی هایی وجود دارند که اگر به صورت مداوم روزی ۲۰ دقیقه انجام شوند، مغز کودکان را فعال می کنند. فعال شدن مغز کودک به این صورت است که این بازی ها می توانند دقت و تمرکز آنها را افزایش دهند. بسیار مهم است تا بدانید تمرکز و دقت واژه های یکسانی نیستند و معانی گوناگونی دارند. از این رو ما در این مطلب از مجله سلامتی به بررسی این کلمات و ۱۰ بازی کودکان که باعث افزایش دقت و تمرکز میشود اشاره خواهیم کرد. بازی کودکان بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود. از این رو برای آشنایی با ۱۰ بازی که برای افزایش دقت و تمرکز کودکان مفید است همراه ما باشید. ما جدا از معرفی ۱۰ بازی، به مشکلاتی که باعث کاهش تمرکز کودکان میشود و دقت و تمرکز کودکان، چه معنایی دارند؟ اشاره خواهیم کرد.

 

دقت و تمرکز کودکان، چه معنایی دارند؟

تمرکز یعنی نگه داشتن دقت. یعنی کودک در زمان تدریس و یا حین پاسخ بتواند توجه خود را نگه دارد. اگر کودکی تمرکز نداشته و بی‌توجهی کند، نمی تواند به درس گوش دهد و حواسش پرت می شود. همچنین ممکن است وسط کلاس بلند شود، راه برود و زود خسته شود. نداشتن تمرکز می تواند کاری کند که کودک در زمان انجام تکالیف نتواند یکجا بنشیند و توجهش را روی کاری که انجام می‌‌دهد حفظ کند. دقت هم به معنای در نظر گرفتن جزئیات برای خوب فهمیدن است. پس اگر کودکی نتواند به مسائل درست و اصولی توجه کند یعنی دقت کافی را ندارد. حال که معانی دقت و تمرکز را درک کردید شما را با ۱۰ بازی کودکان که باعث افزایش دقت و تمرکز میشود آشنا می کنیم.

 

افزایش تمرکز کودکان
افزایش تمرکز کودکان

 

۱۰ بازی کودکان برای افزایش دقت و تمرکز

نکته حائز اهمیت برای دقت و تمرکز کودکان، حرکتی بودن بازی‌ کودکان است. بازی‌هایی که حرکت بیشتری داشته باشند، هیجان­ و یادگیری کودک را بالا می‌‌برند. از طرف دیگر، بازی‌های پرهیجان می‌توانند ارتباط والدین و کودک را تقویت کنند. بهتر است والدین با کودکان هم‌بازی شوند و به صورت مسابقه‌ای آنها را انجام دهند. زیرا وقتی فضا رقابتی می‌شود، انگیزه کودک هم برای اجرای بازی بالا می‌رود. این تکنیک‌ها و بازی‌ها باید به‌صورت مستمر حداقل روزی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه انجام شوند. این استمرار باعث فعال شدن مغز کودکان و افزایش دقت و تمرکز می‌‌شود. ۱۰ بازی کودکان که باعث افزایش دقت و تمرکز به شرح زیر است:

  1. راه رفتن با کتاب روی سر
  2. گردو شکستم
  3. پرتاب توپ در سبد
  4. جابه‌جا کردن توپ‌های رنگی
  5. بازی با حبوبات
  6. شطرنج
  7. سودوکو
  8. روبیک
  9. راه رفتن با یک لیوان
  10. هدایت توپ روی میز با فوت کردن

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

بازی کودکان

 

مشکلاتی که باعث کاهش تمرکز کودکان میشود !

اختلال در توجه، تمرکز و دقت ، مواردی از اختلالات یادگیری هستند. از این رو اگر کودکی مشکلات روحی و جسمی داشته باشد، در این مورد هم توجه، تمرکز و دقت او دچار مشکل می‌‌شود. به عنوان مثال، اگر کودکی اضطراب بالایی دارد نمی‌تواند دقت و تمرکز کافی هم داشته باشد. تغذیه نامناسب، صبحانه نخوردن، کم خونی، کمبود ویتامین، استراحت ناکافی و کمبود خواب شبانه از جمله مواردی هستند که باعث می­شوند دانش‌آموز دقت و تمرکز کافی نداشته باشد. همچنین با این دلایل ممکن است کودک نتواند کارآیی کافی را در زمان لازم از خود نشان بدهد.

بیشتر بخوانید: اعتیاد کودکان به بازی های کامپیوتری

 

پیام متخصص و درمانگر کودک و نوجوان در سامانه ازپزشک

برای کار روی دقت و تمرکز کودکان، اولین قدم جلب توجه آنها به بازی هاست. پس برای توجه و جلب آنها، می توان بازی هایی برای افزایش تمرکز کودکان انجام داد. افزایش تمرکز کودک چیزی جز افزایش توجه او نیست. بهترین روش نیز برای افزایش توجه، دقت و تمرکز و راه های افزایش آن، بازی ها هستند. ما در این مطلب در مورد بازی هایی برای افزایش تمرکز کودکان و فعالیت های حرکتی و بازی های فکری صحبت کردیم. بازی هایی که منجر به افزایش توجه و  تمرکز در کودکان  و تعادل و در نهایت ایجاد رابطه های سیناپسی و نورونی در مغز آنها می شود. قطعا همه این ها به یادگیری بیشتر و بهتر کودکان منجر خواهد شد. پس بسیار مهم است تا بدانید نکته اصلی برای موفقیت در تقویت دقت و تمرکز در کودکان ، جذاب بودن بازی بوده  تا توجه و تمرکز آنها را بالا ببرد.

 

سخن آخر

اگر کودکان حین بازی احساس شادمانی و رضایت کنند، بازی را خیلی خوب یاد می گیرند. والدین با توجه به سن کودک می توانند از بازی هایی برای افزایش دقت و تمرکز کودکان خود استفاده کنند. نکته مهم برای انجام بازی های تمرکزی برای کودکان در واقع مستمر و روزانه بودن آن بازی هاست. از این رو والدین باید روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بازی های افزایش تمرکز کودکان  را انجام دهند. در حین بازی تلاش های کودکان را تشویق کنید و این بازی ها را در محیطی شاد و حالت بازی گونه با او انجام دهید. سعی کنید از بازی ها به نوعی که تکلیف باشد استفاده نکنید چون اگر حالت تکلیف داشته باشد کودکان را خسته می کند. در صورت نیاز هم می توانید از پزشکان تیم مشاوره آنلاین دریافت کنید.

 

تصویر دکتر محمد شیرازی

محمد شیرازی

کودکان

تصویر دکتر احمدرضا رسولی نژاد

احمدرضا رسولی نژاد

کودکان

تصویر دکتر محمد طاهری

محمد طاهری

کودکان

تصویر دکتر نگین نهان مقدم

نگین نهان مقدم

کودکان

تصویر دکتر سپیده قدری

سپیده قدری

کودکان

تصویر دکتر فریبا نادری

فریبا نادری

کودکان

تصویر دکتر داود قنبری

داود قنبری

کودکان

تصویر دکتر سیده صابره موسوی خورشیدی

سیده صابره موسوی خورشیدی

کودکان

تصویر دکتر علیرضا پوستی

علیرضا پوستی

کودکان

تصویر دکتر آرزو صفاآبادی

آرزو صفاآبادی

کودکان

تصویر دکتر علی هنرپیشه

علی هنرپیشه

کودکان

تصویر دکتر مژگان بیگلری

مژگان بیگلری

کودکان

تصویر دکتر فرخنده بابائی

فرخنده بابائی

کودکان

تصویر دکتر شیما برادران

شیما برادران

کودکان

تصویر دکتر نادیا محبی

نادیا محبی

کودکان

تصویر دکتر بهروز مقدادی

بهروز مقدادی

کودکان

تصویر دکتر محمدرضا درخشان

محمدرضا درخشان

کودکان

تصویر دکتر سودابه حقیقی

سودابه حقیقی

کودکان

تصویر دکتر سید حسین میر لوحی

سید حسین میر لوحی

کودکان

تصویر دکتر هما ایران پور

هما ایران پور

کودکان

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید