پوست و مو, داخلی

12 روش خانگی برای درمان زگیل

12 روش خانگی برای درمان زگیل

درمان زگیل

 

زگیل ها توده های کوچک و خوش خیم روی پوست هستند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند و در حالی که به طور کلی بی ضرر هستند، انواع زگیل می توانند ناخوشایند و شرم آور باشند. زگیل یک شکایت شایع پوستی به خصوص در دوران کودکی است. بدون درمان پزشکی، حدود 65 درصد از عفونت های زگیل به خودی خود از بین می روند. با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای درمان های خانگی زگیل انتخابی خود صحبت کنید زیرا برخی از آنها باعث ایجاد جای زخم می شوند.

 

درمان خانگی انواع زگیل

زگیل ها، به خصوص در کودکان، اغلب خود به خود از بین می روند. با این حال، درمان های مختلفی برای انواع زگیل وجود دارد.

در این نوشتار به 12 مورد از درمان های خانگی زگیل اشاره می کنیم. البته توجه داشته باشید که نه تنها هیچ یک از این روش های خانگی از نظر علمی برای درمان زگیل تایید نشده اند، بلکه می توانند با عوارض جانبی متعددی نیز همراه باشند. لذا توصیه می شود برای درمان زگیل حتما از درمان دارویی مناسب یا سایر روش های علمی مانند لیزر، کرایوتراپی، کوتر، جراحی و … با مشورت پزشک معالج استفاده کنید.

1-سرکه سیب:

یک ماده اسیدی است که از آب سیب تخمیر شده تهیه می شود که مانند اسید سالیسیلیک، یک راه درمان زگیل است. سرکه همچنین دارای خواص ضد میکروبی طبیعی است که می تواند به مبارزه با HPV کمک کند. برای امتحان، ۲ قسمت سرکه سیب و ۱ قسمت آب را با هم مخلوط کرده و یک تکه پنبه را با این مخلوط خیس کنید. پنبه را روی زگیل قرار دهید و آن را با باند بپوشانید و بگذارید سه تا چهار ساعت بماند. همیشه سرکه سیب را با آب رقیق کنید زیرا اسیدیته آن ممکن است باعث تحریک و سوختگی شیمیایی شود. همچنین، آن را روی زخم های باز قرار ندهید.

2-پوست موز:

برخی شواهد نشان می دهد که پوست موز ممکن است به خلاص شدن از شر زگیل کمک کند. اگر می خواهید آن را امتحان کنید، یک تکه پوست موز را ببرید و قبل از خواب روی زگیل بچسبانید، به طوری که قسمت داخلی آن با پوست شما تماس داشته باشد. این کار را هر روز تکرار کنید.

3-سیر:

یک درمان خانگی سنتی است که سابقه طولانی در درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس، اسکارهای کلوئیدی و میخچه دارد. همچنین برای عفونت های باکتریایی، قارچی و ویروسی مانند درمان زگیل نیز استفاده می شود. آلیسین، یکی از اجزای کلیدی سیر، دارای اثرات ضد میکروبی است و اغلب به دلیل خواص ضد ویروسی و تعدیل کننده سیستم ایمنی، مورد مطالعه قرار می گیرد. برای درمان زگیل با سیر، 1 حبه را له کرده و با آب مخلوط کنید. روی زگیل بمالید و با باند بپوشانید. هر روز به مدت سه تا چهار هفته تکرار کنید. همچنین می توانید یک حبه سیر یا آب سیر را روی زگیل بمالید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن ازپزشک امکان ویزیت آنلاین متخصص پوست بیمار توسط دکتر پوست آنلاین است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره پزشک آنلاین دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

4-پوست پرتقال:

یکی دیگر از راه های محبوب و ارزان درمان زگیل پوست پرتقال است. این درمان شامل مالیدن پوست پرتقال روی زگیل یک بار در روز می باشد. زگیل به تدریج تغییر رنگ می دهد، تیره می شود و سپس می افتد. این روش درمان زگیل ممکن است دو هفته یا بیشتر طول بکشد.

5-آناناس:

سرشار از بروملین است، مخلوطی از آنزیم های هضم کننده پروتئین که ممکن است به از بین بردن پوست مرده یا آسیب دیده کمک کند. درمان زگیل ها با استفاده از آب آناناس به روش های مختلفی موفقیت آمیز گزارش شده است. یکی از روش ها این است که زگیل را هر روز در آب آناناس خیس کنید. روش دیگر استفاده روزانه از آناناس تازه روی زگیل است.

6-سیب زمینی:

به نظر می رسد که آب سیب زمینی می تواند زگیل را خشک کند. برای امتحان این روش، یک سیب زمینی کوچک را از وسط نصف کنید و قسمت بریده شده را تا زمانی که با آب سیب زمینی آغشته شود روی زگیل بمالید. این کار را دو بار در روز تکرار نمایید.

7- آلوئه ورا:

معمولا برای بیماری های پوستی مانند سوختگی و پسوریازیس استفاده می شود. اگر زگیل شما خارش یا درد دارد، این ژل ممکن است آن را تسکین دهد. ژل آلوئه ورا برای مبارزه با عوامل بیماری زا از جمله ویروس ها نیز شناخته شده است. برای استفاده از آلوئه ورا، یک برگ از گیاه آلوئه ورا را جدا کرده و آن را باز کنید. ژل را روی زگیل بمالید و این کار را روزانه تکرار کنید.

8- آسپیرین:

از اسید سالیسیلیک ساخته شده که یک عنصر رایج در درمان زگیل می باشد. اسید سالیسیلیک برای درمان زگیل با لایه برداری از پوست عفونی عمل می کند و با گذشت زمان، زگیل را از بین می برد. تصور می شود که آسپیرین نیز اثر مشابهی دارد. روش پیشنهادی خرد کردن قرص آسپیرین و مخلوط کردن آن با آب است. خمیر را روی زگیل بمالید و یک شب تا صبح با باند بپوشانید.

 

<yoastmark class=

 

9- لاک ناخن شفاف:

یکی دیگر از مواد مطرح شده ای است که گفته می شود که ویروس را خفه می کند. لاک شفاف می تواند به عنوان یک پوشش محافظ عمل کند. این روش شامل پوشاندن زگیل با لاک ناخن شفاف است. برخی از افراد این کار را یک روز در میان، و برخی دیگر آن را دو یا سه بار در روز انجام می دهند.

10- ویتامین C:

دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی است و برای بهبود زخم و بافت سالم پوست ضروری می باشد. برای استفاده از ویتامین C به عنوان یک روش موضعی درمان زگیل، یک قرص ویتامین C را له کرده و با آب مخلوط کنید. خمیر را روی زگیل بمالید، با باند بپوشانید و بگذارید یک شب بماند. این کار را روزانه تکرار کنید. برخی افراد ادعا می کنند که آب لیمو و ویتامین C خمیر موثرتری را می سازند که می تواند ناشی از اسیدیته آب لیمو باشد. آب لیمو ممکن است باعث تحریک پوست شود، بنابراین با احتیاط از آن استفاده کنید.

11- ویتامین :E

یکی دیگر از درمان های خانگی برای زگیل ویتامین E است. این ماده مغذی برای سلامت سیستم ایمنی، حیاتی است و تصور می شود که واکنش بدن به HPV را بهبود می بخشد. می توانید یک کپسول ویتامین E را سوراخ کرده و روغن آن را روی زگیل بمالید. زگیل را بانداژ کرده و آن را یک شب نگه دارید. این کار را هر روز به مدت دو هفته تکرار نمایید.

12- نوار چسب برزنتی:

یکی از محبوب ترین روش های خانگی برای درمان زگیل می باشد که ارزان بوده و پیدا کردن آن آسان است. گفته می شود که این نوع نوار چسب به مرور زمان پوست آلوده به ویروس HPV را از بین می برد. برای استفاده از نوار چسب برزنتی، یک تکه کوچک از آن را روی زگیل بچسبانید و هر سه تا شش روز یکبار آن را بردارید. سپس زگیل را در آب خیس کرده و آن را با سنگ پا یا سنگ سنباده بمالید.

10 تا 12 ساعت آن را بدون پوشش بگذارید و مجددا” این روند را تکرار کنید. اگر پوست حساسی دارید، با احتیاط از نوار چسب برزنتی استفاده کنید زیرا ممکن است باعث قرمزی، تحریک و خونریزی شود.

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

دکتر من در مورد زگیل چه کاری می تواند انجام دهد؟

اگر زگیل شما به درمان های خانگی به خوبی پاسخ ندهد، ممکن است پزشک شما بتواند کمک کند. به یاد داشته باشید، اگر دیابت دارید و روی پاهایتان زگیل دارید، همیشه  برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

نیتروژن مایع

پزشک ممکن است زگیل شما را با نیتروژن مایع منجمد کند. این ممکن است کمی دردناک باشد، اما معمولا به خوبی کار می کند. ممکن است بیش از یک درمان مورد نیاز باشد.

یخ زدن باعث ایجاد تاول در زیر و اطراف زگیل شما می شود. این کار زگیل را در عرض یک هفته از پوست جدا می کند.

 

عمل جراحی

جراحی معمولاً تنها در صورتی در نظر گرفته می‌شود که زگیل به درمان‌های دیگر پاسخ نداده باشد. پزشک شما می تواند زگیل شما را با یک چاقوی جراحی جدا کند یا با برق بسوزاند

 

درمان زگیل گردن و زیر بغل

جهت درمان زگیل گردن و زیر بغل نیز می توان از یک یا چند تا از روش های فوق که در درمان زگیل دست اشاره شد، استفاده نمود. جهت درمان زگیل گردن و زیر بغل به نکات زیر توجه کنید:

  • سالیسیلیک اسید موضعی را روزی یک الی دوبار بر روی زگیل بمالید. این کار را تا دو هفته پس از برطرف شدن ضایعات ادامه دهید.
  • نوار چسب نقره روی زگیل قرار دهید. این کار با جلوگیری از اکسیژن رسانی به زگیل، در نابودی سلول های ویروسی نقش دارد.
  • کرایوتراپی با استفاده از نیتروژن مایع به یخ زدن زگیل و از بین رفتن آن کمک می کند. چند روز پس از انجام کرایوتراپی، زگیل خشک شده و از بدن جدا می شود. این روش با کمی درد همراه است.
  • از کرم ایمیکوئیمود (Imiquimod) نیز برای درمان برخی زگیل ها می توان کمک گرفت.
  • زگیل را می توان با کوتر نیز از بدن جدا نمود.

 

درمان خانگی زگیل دست

اغلب زگیل های دست، بدون نیاز به درمان و با گذشت زمان طی یک الی دو سال، به طور خود به خودی بهبود می یابند. اما بسیاری از افراد به دلیل مسائل زیبایی و آزاردهنده بودن این برجستگی ها، ترجیح می دهند زودتر اقدام به درمان آن ها کنند. هدف از درمان زگیل، تخریب آن و تقویت سیستم ایمنی جهت سرکوب ویروس می باشد. درمان زگیل ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد و حتی علی رغم درمان زیگل موفق، خطر عود و بازگشت ضایعات طی سال های آینده، وجود دارد. شایع ترین روش های درمان زگیل دست عبارتند از:

  • سالیسیلیک اسید موضعی
  • کرایوتراپی (یخ زدن و فریز کردن زگیل)
  • تری کلرواستیک اسید موضعی
  • رزکسیون و خروج زگیل با جراحی های کوچک
  • لیزر
  • نوار چسب نقره ای

 

کرایوتراپی یا فریز کردن زگیل اصطلاحات رایجی هستند که برای این روش استفاده می شود. از بین بردن این عارضه پوستی به روش کرایو که مانند لیزر به صورت سرپایی در کلینیک متخصص انجام می شود، با اعمال نیتروژن مایع یا دی اکسید کربن در دمای – 196  درجه سانتی گراد صورت می گیرد.

 

پماد زگیل دست

امروزه از انواع پماد ها برای درمان زگیل دست استفاده می شود. پمادها اغلب بدون درد هستند ولی متاسفانه زمان زیادی طول می کشد تا اثر آن ها شروع شود. برخلاف روش هایی مانند کرایوتراپی که طی چند روز زگیل را برطرف می کنند، پمادها و کرم ها ممکن است ماه ها طول بکشد تا اثر کنند. برخی انواع کرم ها و پمادهایی که برای درمان زگیل استفاده می شوند، عبارتند از:

  • کرم ایمیکوئیمود (Imiquimod)
  • کرم فلورواوراسیل (Fluorouracil)
  • کرم سالیسیلیک اسید (Salicylic acid)
  • کرم وارتک (Podophyllotoxin)
  • پماد کاتفن (Catephen)

 

درمان زگیل صورت

اگر زگیل های صورت خیلی ریز باشند، پزشک ممکن است چند روش خانگی را پیشنهاد کند که این روش ها کمی زمان بر هستند. اما مراجعه کنندگان تمایل دارند تا هرچه سریع‌تر از شر این زائده های پوستی خلاص شوند. مانند:

  1. از بین بردن زگیل‌های صورت با لیزر علاوه بر جدید ترین روش درمان، سریع ترین راه هم هست. این زائده ها در هر اندازه و حجم، با اشعه لیزر قابل درمان هستند. همانگونه که پیش تر عنوان کردیم درمان انواع زگیل با لیزر در کمتر از نیم ساعت بدون نیاز به بیهوشی، سرپایی در کلینیک راحت و آسان است.
  2. روش درمانی عمل جراحی ممکن است مناسب برخی افراد باشد و توسط پزشک مشخص می گردد. در این روش پزشک می تواند با استفاده از چاقوی جراحی زگیل های متوسط یا بزرگ را خراش داده و ببرد.
  3. سوزاندن (الکتروکوتر)
  4. کانتاریدین

 

 

<yoastmark class=

 

 

اثربخشی ژل آنتی فونگال برای درمان زگیل

قارچ ها همیشه ارتباط نزدیکی با انسان ها داشته اند و می توانند در محیط های مرطوب به خوبی رشد کنند. قارچ ها می توانند بیماری های پوستی را ایجاد کنند و اثرات مخرب خود را روی پوست، ناخن ها و مو بگذارند. با توجه به شیوع بیماری های مرتبط با قارچ ها، تولید دارو های آنتی فونگال یا ضد قارچ نیز افزایش یافته است و درمان زگیل با داروهای ضد قارچ صورت نمی گیرد.

بساری از پماد ها و داروهای ضد قارچ بدون نسخه پزشک نیز در داروخانه ها در اختیار عموم قرار داده می شوند. در واقع این دارو ها می توانند عفونت های قارچی مربوط به ناخن، قارچ پاهای ورزشکاران، عفوت های قارچی واژینال در خانم ها را نیز درمان کنند. در عین حال گونه هایی از این دسته عفونت ها وجود دارد مانند عفونت آسپرژیلوس که ریه ها را درگیر می کند و مننژیت که بافت مغزی درگیر می شود.

این عفونت های قارچی که اعضای داخلی بدن را درگیر می کنند در بیشتر مواقع نیاز به بستری در بیمارستان دارند. این بیماری ها می بایست دارو های قوی تری دریافت کنند و دارو هایی مانند ژل آنتی فونگال در درمان این بیماری ها موثر نمی باشد.

افرادی که به علت بیماری زمینه ای خود مجبور به دریافت داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند،شانس بیشتری از نظر ابتلا به عفونت های قارچی دارند. بهبود بیماری نیز در این افراد طولانی تر و دشوار تر است.

در ادامه سعی می شود در ارتباط با زگیل و درمان زگیل، همچنین عفونت های قارچی نیز مطالب مفید و کوتاهی بیان شود.

 

انواع دارو های آنتی فونگال

دارو های ضد قارچ انواع مختلفی دارند و به شکل قرص، کپسول، ژل، پماد و کرم برای درمان زگیل و حتی فرم های تزریقی بیمارستانی نیز موجود می باشد. اینکه کدام نوع مناسب درمان شما می باشد،

حتما میبایست با تجویز پزشک صورت گیرد و تا جای ممکن بدون نسخه پزشک از این دسته دارو ها استفاده نکنید.

نام برخی از داروهای مربوط به عفونت های قارچی عبارت اند از:

  • کلوتریمازول
  • اکونازول
  • تربینافین
  • فلوکونازول
  • کتوکونازول
  • نیستاتین
  • آمفوتریسین

نحوه عملکرد این دارو ها نیز به این صورت است که مانع از رشد قارچ می شوند و قارچ را میکشند. با شیوع بیشتر عفونت های قارچی ،استفاده  از این دارو ها بدون مشورت با پزشک زیاد شده است. نتیجه این استفاده بی رویه ایجاد مقاومت نسبت به عفونت های قارچی خواهد بود. این مقاومت دارویی بسیار خطرناک است، چرا که در مواردی منجر به برهم خوردن کیفیت زندگی فرد و گاها مرگ فرد می شود.

این دارو ها نیز همانند بسیاری از دارو های دیگر عوارض جانبی نیز ممکن است داشته باشند که عبارت اند از:

 

انواع زگیل

شش نوع اصلی زگیل وجود دارد که هر نوع در قسمت متفاوتی از بدن ظاهر می شود و ظاهری متمایز دارد. در زیر انواع زگیل را نام می بریم:

  • معمولی
  • کف پا
  • مسطح
  • فیلیفرم (رشته ای)
  • اطراف ناخن
  • ناحیه تناسلی

میخچه کف پا

زگیل در کف پا ایجاد می شود. زگیل کف پا می تواند راه رفتن را سخت کند. دو نوع زگیل کف پا وجود دارد که می تواند در کف پا ظاهر شود.

زگیل کف پا از نوع میرمسیال

این زگیل ها توسط HPV نوع 1 ایجاد می شوند. علائم و نشانه ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • زگیل های عمیق و حساس که به دلیل ایستادن یا راه رفتن به سمت داخل رشد می کنند
  • درد با فشار مستقیم
  • می توانید احساس کنید که روی سنگریزه ها قدم می گذارید
  • پوست مایل به زرد که شبیه پینه به نظر می رسد
  • می تواند نقاط سیاه داشته باشد

 

زگیل کف پا از نوع موزاییکی

این زگیل ها توسط HPV نوع 2 ایجاد می شوند. علائم و نشانه ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • زگیل های سطحی کوچک
  • یک الگوی موزاییکی از زگیل های متعدد که به صورت خوشه ظاهر می شوند
  • درد کمتری نسبت به زگیل کف پا نوع میرمسیال دارد

 

انواع زگیل پوستی کف پا

انواع زگیل پوستی کف پا

 

زگیل های مسطح

می توانند روی انگشتان ایجاد شوند. زگیل های مسطح که به عنوان زگیل نوجوانی نیز شناخته می شوند، معمولا روی صورت، ران ها یا بازوها رشد می کنند. آنها اغلب توسط HPV انواع 3، 10 و 28 ایجاد می شوند.

زگیل های مسطح معمولاً دردناک نیستند و معمولاً در مناطقی ظاهر می شوند که بریدگی یا شکستگی در پوست شما وجود دارد، مانند تراشیدن صورت یا پاها. آنها همچنین در کودکان شایع هستند و می توانند از طریق تماس مستقیم منتقل شوند.

علائم و نشانه های زگیل مسطح می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • علائم کوچک مسطح، گرد یا بیضی روی پوست
  • علائم گوشتی رنگ
  • معمولا دردناک نیست

 

زگیل تناسلی

بیش از 100 نوع HPV وجود دارد، ویروسی که باعث زگیل می شود. تقریباً همه انواع HPV باعث ایجاد زگیل های نسبتاً بی ضرری می شوند که روی دست ها یا پاهای شما ظاهر می شوند.

با این حال، چند گونه از HPV وجود دارد که باعث ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی، داخل و اطراف آن می شود. این زگیل ها “زگیل تناسلی” نامیده می شوند. زگیل تناسلی در نهایت می تواند منجر به سرطان دهانه رحم، یک بیماری بالقوه کشنده شود.

اگر فکر می کنید زگیل تناسلی دارید یا فکر می کنید در معرض آن قرار گرفته اید، باید فورا به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید و برای درمان زگیل اقدام کنید

بیشتر بخوانید: درمان قطعی زگیل تناسلی

 

چه زمانی برای درمان زگیل باید به پزشک مراجعه کنم؟

زگیل روی صورت یا قسمت حساس دیگری از بدن (به عنوان مثال، اندام تناسلی، دهان، سوراخ های بینی) دارید.

  • شما متوجه خونریزی یا علائم عفونت مانند چرک یا دلمه در اطراف زگیل می شوید.
  • زگیل دردناک باشد
  • رنگ زگیل تغییر می کند.
  • زگیل و دیابت یا نقص ایمنی مانند HIV یا ایدز دارید.

 

تشخیص زگیل

  • معاینه زگیل.
  • خراش دادن لایه بالایی زگیل برای بررسی نشانه های نقاط تیره و کوچک – رگ های خونی لخته شده – که در زگیل رایج است.
  • برداشتن بخش کوچکی از زگیل (بیوپسی) و فرستادن آن به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل در جهت رد سایر انواع مشکلات پوست.

 

انواع زگیل

انواع زگیل

 

علائم زگیل های پوستی چیست؟

برجستگی های کوچکی که می توانند سخت، زبر و دانه دار باشند

برجستگی های گوشتی با لکه های سیاه کوچک

توانایی انتشار به مناطق دیگر از طریق تماس مستقیم

 

آیا می توان از زگیل پیشگیری کرد؟

راه‌هایی برای پیشگیری از زگیل یا جلوگیری از انتشار آن‌ها به سایر قسمت‌های بدن وجود دارد. این دستورالعمل های ساده را دنبال کنید:

  1. دست های خود را مرتب بشویید، به خصوص اگر با فردی که زگیل دارد در تماس بوده اید.
  2. زگیل های خود را نچینید.
  3. زگیل ها را با بانداژ بپوشانید.
  4. دست و پای خود را خشک نگه دارید.
  5. هنگامی که در رختکن یا محل استحمام عمومی هستید از دمپایی استفاده کنید.

 

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر آروین امیری

آروین امیری

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر معصومه پولادی

معصومه پولادی

داخلی

تصویر دکتر سیده آناهیتا انوری

سیده آناهیتا انوری

داخلی

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر غزل اسدی گرمارودی

غزل اسدی گرمارودی

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر آذین پیکری

آذین پیکری

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

تصویر دکتر مصطفی ناد علی نژاد

مصطفی ناد علی نژاد

داخلی

تصویر دکتر الهه رشیدی

الهه رشیدی

داخلی

تصویر دکتر مونا آذرخشی

مونا آذرخشی

داخلی

تصویر دکتر حسین حلالخور

حسین حلالخور

داخلی

تصویر دکتر فرشته سدادی

فرشته سدادی

داخلی

منابع علمی این مطلب

  1. How to identify types of warts

  2. Everything You Need to Know About Warts

  3. 16 Natural Home Remedies for Warts

  4. 12 Home Remedies For Warts

  5. Warts

  6. Visual Guide to Warts
  7. Warts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.