درمان آرتروز زانو

 درمان آرتروز زانو

فهرست مطالب

 درمان آرتروز زانو با استفاده از روش های جراحی و غیر جراحی

همان طور که در قسمت قبل توضیح داده شد، آرتروز زانو (Knee Osteoarthritis) نوعی آرتریت غیر التهابی و تخریبی مفصل زانو می باشد که با آسیب به غضروف زانو و سایر اجزاء مفصل زانو منجر به درد خفیف الی شدید زانوها می گردد. در ابتدای سیر بیماری، درد آرتروز زانو خفیف و اپیزودیک می باشد، ولی با ادامه روند تخریب غضروف و سایر اجزاء مفصل، درد شدیدی ایجاد گشته که ماهیت مداوم و شدید داشته و حتی با آزار شبانه همراه می باشد.

اگرچه که خشکی صبحگاهی کمتر از 30 دقیقه طول می کشد، اما در موارد شدید آرتروز زانو، خشکی دائمی در مفاصل در تمام طول روز احساس می گردد. اگرچه در قسمت قبل به انواع روش های درمان آرتروز مفاصل به طور خلاصه اشاره شد، اما در این قسمت به طور اختصاصی به انواع روش های درمان آرتروز زانو توسط پزشک متخصص پرداخته شده است.

 درمان آرتروز زانو خفیف

همان طور که در قسمت قبل نیز اشاره شد، بین شدت آرتروز زانو و تغییرات رادیوگرافی ارتباط ضعیفی وجود دارد. آتروز خفیف زانو، با درد خفیف و متناوب در زانوها و کیفیت زندگی نسبتا خوب و قابل قبولی همراه است. در آرتروز خفیف، عملکرد زانوها تا حد قابل قبولی حفظ شده و نسبتا طبیعی می باشند. هدف اصلی از درمان آرتروز خفیف زانو، تخفیف و از بین بردن درد می باشد، که برای رسیدن به این هدف از انواع روش های درمانی زیر تحت نظر پزشک متخصص می توان استفاده نمود:

 درمان آرتروز زانو با ورزش

 درمان آرتروز زانو با ورزش 

برخلاف باور اکثر مردم که ورزش را برای آرتروز زانو مضر می پندارند، ورزش نقش مهم و اساسی برای درمان آرتروز زانو دارد. ورزش باید توسط پزشک متخصص به تمام افراد مبتلا به آرتروز زانو فارغ از شدت و وسعت درگیری مفصل زانو، پیشنهاد گردد. ورزش باید برای هرکس برحسب شدت بیماری، سن و بیماری های همراه به طور اختصاصی طراحی گردد؛ اما به طور کلی ترکیبی از ورزش های هوازی شامل راه رفتن در آب، ورزش های آبی، پیاده روی، یوگا، ورزش های حفظ تعادل، دوچرخه سواری و ورزش های تقویت کننده عضلات اندام تحتانی می توانند جهت درمان این بیماری استفاده گردند. ورزش های Tai chi نیز به طور اختصاصی برای بهبود عملکرد، کاهش درد و کمک به حفظ تعادل آرتروز زانو طراحی شده است.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و ویزیت پزشک آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 درمان آرتروز زانو با کاهش وزن

چاقی علاوه بر ایجاد فشار اضافی بر زانوها، از طریق ترشح لپتین و آدیپونکتین منجر به تشدید التهاب در زانوها و آسیب به غضروف مفصلی در زانوها می گردد. توصیه به کاهش حداقل 5 الی 10 درصد از وزن بدن در طی یک دوره 6 ماهه با برنامه منظم ورزشی و محدودیت مصرف کالری برنامه ریزی شده توسط پزشک متخصص، بهترین روش جهت کاهش صحیح وزن برای درمان آرتروز زانوها می باشد.

 داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی موضعی (Topical NSAIDs)

NSAID های موضعی علاوه بر کاهش تقریبا 50 درصدی میزان درد، با عوارض گوارشی، قلبی و کلیوی کمتری نسبت به داروهای سیستمیک همراه می باشند؛ لذا توصیه به استفاده از داروهای موضعی برای درمان موارد خفیف آرتروز زانو نسبت به داروهای خوراکی ارجح می باشد. استعمال موضعی ژل دیکلوفناک 2 الی 4 بار روز، بیشترین اثر را بین NSAID های موضعی داشته است، و عارضه شدیدی (به جز راش خفیف موضعی در برخی موارد) نیز با آن گزارش نشده است.

 کاپسایسین موضعی (Topical capsaicin)

این دارو عصاره فلفل چیلی تند می باشد که از طریق مهار گیرنده TRPV1 بر روی نورون های حسی، منجر به کاهش ماده P گشته و از این طریق درد آرتروز زانو را سرکوب می کند. از کاپسایسین در موارد منع سایر روش های درمانی یا اثر ناکافی آن ها استفاده می گردد. تحقیقات مختلف از کاهش 33 درصدی درد آرتروز زانوها پس از 3 ماه استفاده از کاپساسین حمایت کرده اند. سوزش خفیف الی متوسط در محل استعمال، شایع ترین عارضه این دارو می باشد که اگرچه با گذشت زمان کاهش می یابد؛ ولی به دلیل شیوع بالای آن منجر به ترجیح استفاده از ژل دیکلوفناک بر این دارو توسط اکثر پزشکان متخصص می گردد.

سامانه قدرت‌مند از پزشک سال‌ها است که در زمینه ارائه خدمات به بیماران فعالیت دارد و همیشه سعی را بر این داشته تا بتواند انجام این مهم را برای بیماران ساده‌تر و راحت‌تر نماید یکی از این خدمات دریافت مشاوره پزشک متخصص به صورت آنلاین می‌باشد که به واسطه آن می‌توانید در هر زمان و مکانی حتی در محل کار خود ویزیت شوید یا از پزشک مورد نظرتان مشاوره دریافت نمائید.

 درمان آرتروز زانو متوسط الی شدید

 درمان آرتروز زانو متوسط الی شدید

آتروز متوسط الی شدید زانوها با درد شدید، کاهش عملکرد زانو و کاهش کیفیت زندگی همراه می باشد؛ و لذا نیاز به درمان های جدی تری نسبت به آرتروز خفیف زانو دارد. روش های مختلف مورد استفاده توسط پزشک متخصص در آرتروز متوسط الی شدید زانوها، علاوه بر موارد ذکر شده برای آرتروز خفیف زانو، عبارتند از:

 بریس زانو (Knee braces)

استفاده از بریس پاتلا برای زانوهای والگوس منجر به کاهش حدودا 25 درصدی در درد و افزایش فانکشن زانو در بسیاری از تحقیقات گشته است. البته عارضه مهم بریس های پاتلا، سر خوردن آن به خصوص در افراد چاق می باشد. لذا پیش از تصمیم برای تجویز آن، باید روش استفاده از آن توسط پزشک متخصص به فرد دارای قدرت یادگیری، آموزش داده شود. استفاده از نوارهای پاتلا نیز برای راندن پاتلا به داخل شیار تروکلئار در برخی افراد کمک کننده می باشد.

 واکر (Walking aids)

استفاده از واکر، عصا، یا چوب زیر بغل در دست مقابل به مفصل گرفتار نیز اگرچه اثر محدودی جهت درمان آرتروز زانوها دارد، ولی در برخی موارد شدید آرتروز زانو توسط پزشک متخصص برای برخی از افراد تجویز می گردد.

 داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی خوراکی (Oral NSAIDS)

استفاده از NSAID های خوراکی به دلیل ریسک بالای عوارض جانبی، تنها در موارد متوسط الی شدید آرتروز زانو، درگیری چند مفصلی و شکست سایر روش های درمانی توصیه می گردد. انتخاب نوع NSAID توسط پزشک متخصص در افراد مختلف، متفاوت می باشد. به طور مثال سلکوکسیب (Celecoxib) همراه با PPI انتخاب مناسبی برای افراد دارای بیماری گوارشی می باشد؛ اگرچه که ریسک عوارض قلبی آن نسبت به سایر داروهای ضدالتهابی بیشتر می باشد. یا به طور مثال در افراد دارای ریسک بالای بیماری های قلبی، ناپروکسن (Naproxen) بهترین انتخاب می باشد. اما به طور کلی در افراد سالم، دیکلوفناک (Diclofenac) بیشترین اثر را برای کنترل درد آرتروز زانو داشته است.

 دولوکستین (Duloxetine)

در افرادی دارای کنترااندیکاسیون برای مصرف NSAID ها و یا عدم پاسخ کافی به آن ها، استفاده از دولوکستین با کاهش 30 الی 50 درصدی در درد آرتروز زانوها همراه بوده است. دولوکستین اغلب با دوز 30 میلی گرم در روز آغاز گشته و تا ماکسیمم دوز 60 الی 120 میلی گرم در روز جهت کنترل درد آرتروز زانو افزایش می یابد.

 تزریق کورتون داخل مفصل (Intraarticular glucocorticoid injection)

استفاده روتین و مکرر از کورتون های داخل مفصلی به دلیل اثر مخرب بر روی غضروف مفصلی توصیه نمی گردد. اما تزریق موارد محدود 40 میلی گرم تریامسیولون یا متیل پردنیزولون توسط پزشک متخصص، منجر به کاهش درد آرتروز زانو برای یک دوره 3 ماهه می گردد.

پیشنهاد ویژه:مطالعه مقاله آرتروز

جراحی

جراحی آرتروز زانو توسط پزشک متخصص، فقط برای افراد با آرتروز شدید و کاهش قابل توجه عملکرد روزانه توصیه می گردد. اگرچه بهترین روش جراحی آرتروز زانو شامل آرتروپلاستی توتال هیپ و زانو می باشد، ولی روش های استئوتومی برای افراد جوان تر با واروس یا والگوس زانو نیز کمک کننده می باشند. استفاده از روش های آرتروسکوپی مانند منیسکتومی و دبریدمان از گایدلاین های جدید درمان آرتروز زانو حذف شده است.

اگرچه آرتروز زانو عوارض متعددی داشته و تاثیر منفی قابل توجهی نیز در کیفیت زندگی افراد ایجاد می کند؛ اما در حال حاضر با ایجاد امکانات مشاوره پزشک تصویری، کنترل عوارض آن توسط بهترین پزشکان متخصص در سرتاسر کشور برای همه مردم قابل دسترسی می باشد.

اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه مشاوره آنلاین با پزشک در زمیننه بیماری آرتروز را ارید پیشنهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله مشاوره آنلاین با پزشک آرتروز است تا اطلاعات کامل و جامعی در این زمینه به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید