بی اشتهایی یک بیماری جدی است و افراد دارای این اختلال باید به فکر درمان بی اشتهایی عصبی باشند زیرا کاهش وزن شدید در افراد مبتلا به این بی اشتهایی می تواند منجر به سوء تغذیه ، مشکلات سلامتی خطرناک و حتی مرگ شود. حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که راه های درمان بی اشتهایی عصبی چیست؟ در ادامه این مطلب به جواب این سوال میپردازیم.
بی اشتهایی عصبی شدید یا آنورکسیا که به طور رسمی به عنوان بی اشتهایی روانی شناخته می شود یک اختلال خوردن است. افراد مبتلا به این بی اشتهایی تعداد کالری و نوع غذایی که می خورند را محدود می کنند. در نهایت وزن خود را کاهش می دهند یا نمی توانند وزن بدن مناسب را بر اساس قد، سن و سلامت جسمانی خود حفظ کنند. آنها ممکن است به طور اجباری ورزش کنند و یا غذایی که می خورند را از طریق استفراغ عمدی و یا استفاده نادرست از ملین ها پاک کنند. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی نیز تصویری مخدوش از بدن خود دارند و ترس شدیدی از افزایش وزن دارند.
طول درمان بی اشتهایی عصبی
سفر بهبودی بی اشتهایی عصبی هر فرد متفاوت است. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که امکان بهبودی از این نوع بی اشتهایی وجود دارد. درمان بی اشتهایی عصبی اغلب شامل مولفه های زیادی مانند روان درمانی، مشاوره تغذیه و رسیدگی به علت بی اشتهایی فرد در صورت امکان است و هر یک از این مولفه ها می تواند زمان های متفاوتی را ببرد. مهم نیست که شما یا یکی از عزیزانتان در کجای سفر بهبودی خود هستید. ادامه کار برای بهبودی ضروری است.
بهترین دارو برای درمان بی اشتهایی عصبی
برخی از پزشکان ممکن است برای کمک به مدیریت اضطراب و افسردگی که اغلب با بی اشتهایی روانی همراه است دارو تجویز کنند. داروی ضد روان پریشی اولانزاپین (Zyprexa®) ممکن است برای افزایش وزن مفید باشد. گاهی اوقات پزشکان داروهایی را برای کمک به تنظیم پریود تجویز می کنند. در این نوع بی اشتهایی دوره های عادت ماهانه ممکن است بی نظم شود.
پیشنهاد مقاله: بیماری ھای لاغر کننده + علت و تشخیص
قرص های درمان بی اشتهایی عصبی
هیچ دارویی به طور خاص بی اشتهایی عصبی را درمان نمی کند اما ممکن است داروهایی برای مبارزه با مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب تجویز شوند. برخی از داروها باعث افزایش وزن می شوند اما هیچ کدام در حال حاضر برای درمان بی اشتهایی تایید نشده اند زیرا بیماران به ندرت در این آزمایشات بالینی شرکت می کنند و احتمالاً بدون درمان برای رفع باورهای اساسی در مورد تصویر بدن دارو مصرف نمی کنند. درمان های روان شناختی در این اختلال بسیار کمک کننده است.
درمان بی اشتهایی عصبی در نوجوانان
اگر دلیلی برای مشکوک بودن نوجوان خود به بی اشتهایی روانی دارید اولین قدم هایی که باید برای مدیریت و درمان این وضعیت بردارید عبارتند از:
- با نوجوان خود صحبت کنید: به فرزندتان اجازه دهید بداند که شما واقعاً نگران شرایط او هستید.
- یک نوبت ویزیت پزشک برای ارزیابی تعیین کنید: پزشک اطفال نوجوان شما یا پزشک خانواده شما می تواند ارزیابی اولیه را انجام دهد. از جمله معاینه فیزیکی برای رد هر گونه مسائل پزشکی زمینه ای که ممکن است باعث اختلال در غذا خوردن نوجوان شما شود یا به آن کمک کند.
- نوجوان خود را تحت درمان قرار دهید. مداخله زودهنگام در مورد اختلالات خوردن بسیار مهم است.
گزینه های درمان شامل:
- مراقبت های پزشکی
- مشاوره تغذیه
- روان درمانی
- در صورت نیاز دارو درمانی
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت چت با روانشناس آنلاین رایگان را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
درمان بی اشتهایی عصبی در کودکان
درمان به علائم، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین به شدت این وضعیت نیز بستگی دارد.
درمان اغلب شامل ترکیبی از موارد زیر است:
- درمان فردی
- خانواده درمانی
- تغییر رفتار
- توانبخشی تغذیه
- داروهای ضد افسردگی، اگر کودک شما نیز افسرده است.
- شدن در بیمارستان برای درمان سوء تغذیه
بی اشتهایی عصبی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟
این اختلال می تواند در افراد با هر سن، نژاد، جنسیت، قومیت، گرایش جنسی و وضعیت اقتصادی و افراد با هر وزن، شکل و اندازه بدن رخ دهد. بی اشتهایی روانی بیشتر نوجوانان و زنان جوان را تحت تاثیر قرار می دهد اگرچه در مردان نیز رخ می دهد و در کودکان و بزرگسالان در حال افزایش است.
علائم و نشانه های بی اشتهایی عصبی چیست؟
شما نمی توانید فقط از روی ظاهر یک فرد این اختلال را تشخیص دهید زیرا بی اشتهایی شامل اجزای ذهنی و رفتاری نیز می شود، نه فقط جسمی. برای داشتن این امر فرد نیازی به کم وزنی ندارد. افراد با جثه بزرگتر نیز ممکن است بی اشتهایی داشته باشند. با این حال ممکن است به دلیل انگ فرهنگی در برابر چربی و چاقی کمتر تشخیص داده شوند. علاوه بر این فردی می تواند بدون داشتن بی اشتهایی دچار کمبود وزن باشد. به یاد داشته باشید بی اشتهایی روانی همچنین شامل مولفه های روانی و رفتاری و همچنین جسمی است.
علائم و نشانه های عاطفی، رفتاری و فیزیکی متعددی برای آنورکسیا وجود دارد. اگر شما یا شخصی که می شناسید علائم و نشانه های زیر را تجربه می کنید مهم است که به دنبال درمان بی اشتهایی عصبی باشید.
پیشنهاد ویژه: 10 روش خانگی برای کنترل حمله عصبی!
علائم عاطفی و ذهنی بی اشتهایی عصبی
- داشتن ترس شدید از افزایش وزن.
- ناتوانی در ارزیابی واقعی وزن و شکل بدن (داشتن تصویر مخدوش از خود).
- علاقه شدید به غذا، کالری و رژیم غذایی.
- احساس اضافه وزن یا «چاقی»، حتی اگر کمبود وزن دارید.
- ترس از برخی غذاها یا گروه های غذایی.
- دارای شخصیت خود انتقادی
- احساس تحریک پذیری ویا افسردگی.
- تجربه افکار آسیب رساندن به خودیا خودکشی.
- علائم رفتاری بی اشتهایی
علائم رفتاری بی اشتهایی عصبی
- تغییر در عادات غذایی یا روال، مانند:
غذاها به ترتیب خاص یا مرتب کردن مجدد غذاها در بشقاب. تغییر ناگهانی در ترجیحات غذایی، مانند حذف برخی از انواع مواد غذایی یا گروه های غذایی.
- اظهار نظرهای مکرر در مورد احساس «چاقی» یا اضافه وزن با وجود کاهش وزن.
- پاکسازی از طریق استفراغ عمدی و یا استفاده نادرست از ملین ها یا دیورتیک ها
- رفتن به دستشویی بلافاصله بعد از غذا خوردن.
- استفاده از قرص های لاغری یا داروهای سرکوب کننده اشتها.
- ورزش اجباری و بیش از حد یا تمرین بدنی شدید.
- به رژیم غذایی خود ادامه میدهند حتی زمانی که وزنشان نسبت به جنسیت و قد کم است.
- غذا درست کردن برای دیگران اما نه برای خودشان.
- پوشیدن لباس های گشاد و/یا پوشیدن لایه های لایه برای پنهان کردن کاهش وزن و گرم ماندن.
- کناره گیری از دوستان و رویدادهای اجتماعی.
مریم ملکیان
تغذیه و رژیم درمانی
نوید علاقه مند
تغذیه و رژیم درمانی
الهام رضایی
تغذیه و رژیم درمانی
بهاره هندیجانی
تغذیه و رژیم درمانی
نگار اصلانی
تغذیه و رژیم درمانی
ندا ایزدگشسب
تغذیه و رژیم درمانی
سوالات متداول
بهترین دارو برای درمان بی اشتهایی عصبی چیست؟
این اختلال به تنهایی نیاز به دارو ندارد اما برای برطرف کردن علایم افسردگی امکان دارد پزشک داروی اولانزاپین تجویز کند.
طول درمان بی اشتهایی عصبی چقدر است؟
طول درمان در هر فرد در این اختلال متفاوت است.
قرص ها درمان بی اشتهایی عصبی چیست؟
هیچ داروی خاصی برای درمان بی اشتهایی عصبی وجود ندارد اما دارویی برای اختلالات همراه مانند اضطراب و افسردگی تجویز میشود.