روانشناسی

10 روش خانگی برای کنترل حمله عصبی!

10 روش خانگی برای کنترل حمله عصبی!

حمله عصبی

کنترل حمله عصبی بدون کمک خارجی بسیار دشوار است. به این دلیل که یکی از رایج ترین مشکلات در درمان، این است که هر چه بیشتر در مورد حملات پانیک خود فکر کنید، احتمال ابتلا به آنها بیشتر می شود. بنابراین درمان حملات عصبی در خانه دشوار است اما غیرممکن نیست. در این مقاله ما به 10روش خانگی برای کنترل حمله عصبی! نگاه می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که برای غلبه بر هراس و اضطراب چه چیزی لازم است.

 

حساسیت به احساسات

این بیماری ممکن است به طور ناگهانی اتفاق بیفتد معمولاً به دلیل حساسیت بیش از حد نسبت به احساس شما ایجاد می شود در الگویی که شبیه این است:

  • شما با نگرانی از حمله عصبی زندگی می کنید.
  • شما چیزی را احساس می کنید، هر چیزی مانند افزایش جزئی در ضربان قلب یا یک ناراحتی خفیف.
  • شما همیشه متوجه آن می شوید زیرا حمله پانیک شما را نسبت به آنها بیش از حد حساس می کند.
  • سپس نگران می شوید یا باور می کنید که در شرف ابتلا به حمله پانیک هستید.
  • این نگرانی بدن شما را پر از اضطراب می کند.
  • در نتیجه دچار حمله اضطرابی می شوید.

این ها یکی از دلایل اصلی هستند که به خودی خود درمان بسیار سختی دارند. از بسیاری جهات آنها باعث خود می شوند و هر چه بیشتر در مورد آنها فکر کنید بیشتر از آنها می ترسید و در برخی موارد حتی سعی در درمان آنها داشته باشید احتمال ابتلا به آنها بیشتر می شود.

 

حمله پانیک

حمله پانیک

 

 

درمان خانگی حمله عصبی

همیشه این احساس آزاردهنده را در پس ذهن خود خواهید داشت که حمله اضطرابی شما نشان دهنده چیز دیگری است، نوعی مشکل سلامتی. مراجعه به پزشک مقداری از این اضطراب را برطرف می کند. اما نه تمام آنها را. و همچنین همه درمان های خانگی حمله عصبی را به طور کامل متوقف نمی کنند. برخی به سادگی شدت یا فرکانس را کاهش می دهند. اما اگر حملات شما شدت کمتری داشته باشد کمتر از آنها می ترسید و اگر کمتر از آنها بترسید کمتر مستعد حملات اضطرابی در آینده خواهید بود.

انواع حمله عصبی:

  1. از دست دادن کنترل خود
  2. عرق کردن بیش از حد
  3. حالت تهوع
  4. سرگیجه
  5. افزایش تپش قلب

پیشنهاد مقاله: تشخیص و درمان حمله پانیک یا هراس

در زیر چند روش برای درمان خانگی حمله پانیک آورده شده است:

 

بازآموزی تنفس

اولین کاری که باید انجام دهید این است که بدن خود را دوباره آموزش دهید تا به شیوه ای کارآمدتر نفس بکشد و یاد بگیرید که چگونه تنفس شما بر حملات شما تأثیر می گذارد. بسیاری از افراد مبتلا به حملات اضطرابی یا به دلیل اینکه در وسط «هراس» هستند سریع نفس می‌کشند یا سعی می‌کنند نفس‌های بسیار عمیق بکشند زیرا احساس می‌کنند که نیاز دارند. چیزی که اوضاع را بدتر می کند این است که یکی از علائم هایپرونتیلاسیون این است که احساس می کنید نمی توانید هوای کافی دریافت کنید. این باعث می شود که شما به طور طبیعی تمایل بیشتری به نفس کشیدن داشته باشید و متأسفانه این باعث بدتر شدن هیپرونتیلاسیون می شود. سایر علائم هایپرونتیلاسیون نقش کلیدی در حملات پانیک دارند.


نفس آهسته تر

درست زمانی که فکر می کنید قرار است دچار حمله شوید به خودتان آموزش دهید که سرعت تنفس خود را کاهش دهید. حداقل 5 ثانیه نفس بکشید، 2 یا 3 ثانیه نگه دارید و حداقل 7 ثانیه نفس بکشید. مطمئن شوید که از طریق بینی نفس می‌کشید و یا از طریق بینی بیرون میدهید یا از طریق لب‌های جمع شده مانند سوت زدن. اینها از حملات عصبی جلوگیری نمی کنند اما شدت آنها را بسیار کمتر می کنند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص روانشناسی را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

باز آموزی

شما همچنین باید زمانی را برای تمرین این نوع روش تنفسی حتی زمانی که حمله عصبی ندارید اختصاص دهید. حملات پانیک و اضطراب بدن شما را از الگوی تنفس طبیعی خود خارج می کند. صرف 30 دقیقه از هر روز برای تمرین این نوع تنفس می تواند به بدن شما کمک کند تا نحوه تنفس از این طریق را دوباره بیاموزد و در آینده احتمال هیپرونتیلاسیون را کاهش می دهد.

 

حساسیت زدایی

حساسیت زدایی کاری است که بهتر است در حضور یک درمانگر انجام شود اما اگر مایل به انجام آن دارید می توان آن را به تنهایی انجام داد. این فرآیندی است که باعث می‌شود حملات پانیک شما کمتر ترسناک باشد با تجربه هر یک از آنها بارها و بارها تا زمانی که بدن شما دیگر آن‌ها را پیدا نکند که باعث ایجاد اضطراب شوند.

 

حمله اضطرابی

حمله اضطرابی

 

به عنوان مثال فرض کنید شایع ترین محرک های حمله شما سرگیجه، حمله عصبی و تنگی نفس و حضور در ماشین است. شما می توانید با استفاده از برخی موارد زیر حساسیت خود را نسبت به این موارد کاهش دهید:

  • سرگیجه: روی صندلی بچرخید و سپس صبر کنید تا آرام شوید.
  • تنگی نفس: سعی کنید از عمد هیپرتهویه کنید.
  • قرار گرفتن در ماشین: ساعت‌ها در یک محیط امن رانندگی کنید تا زمانی که احساس آرامش کنید.

 

ورزش

ورزش ممکن است مانند یک درمان خانگی برای حملات اضطرابی به نظر نرسد اما کاملاً اینطور است. اگرچه برخی از افراد در نتیجه ورزش اضطراب و هراس را تجربه می کنند برخی دیگر متوجه خواهند شد که ورزش خود دقیقا همان چیزی است که برای کنترل دائمی علائم اضطراب خود به آن نیاز داشتند. همه اینها استراتژی‌های بسیار مهمی برای کنترل حمله عصبی هستند و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد یکی از دلایل اصلی این بیماری اضطراب فقدان ورزش است که نشان می‌دهد مهم‌تر از آن است که برخی افراد مایل به انجام آن نباشند. از خود بپرسید که آیا روزانه ورزش می کنید؟ اگر این کار را نمی کنید به شدت آن را دربرنامه روزانه در نظر بگیرید.

 

پیشنهاد ویژه: درمان تیک عصبی در بزرگسالان

روبه رویی

گاهی اوقات بهترین راه برای درمان این است که با ترس خود روبرو شوید و به خودتان اجازه حمله بدهید. برای مثال: اگر متوجه شدید که هنگام رفتن به مرکز خرید دچار حملات عصبی می شوید باید مطمئن شوید که به رفتن مرکز خرید ادامه می دهید تا حملات، احساسات شما را کنترل نکند.

 

چگونه حمله عصبی را کنترل کنیم!

  1.  باید سعی کنید استرس اطراف خود را کاهش دهید.
  2. شما باید زمان بیشتری را با دوستان و خانواده خود برای انجام فعالیت های سرگرم کننده بگذرانید.
  3. وقت خود را برای انجام فعالیت های سرگرم کننده بگذرانید تا تمرکز خود را روی زمان حال نداشته باشید و باید یاد بگیرید که چگونه وقتی احساس می کنید یک حمله پانیک در راه است حواس خود را پرت کنید.
  4. علایق خود را بشناسید و آنها را دنبال کنید.

 

در پایان:

توقف حمله عصبی و حمله اضطرابی برای همیشه مستلزم تعهد زیادی و انتخاب های هوشمندانه است. این شامل یادگیری بیشتر در مورد اضطراب شما است و شامل درک بهتری از آنچه می توانید برای کاهش دائمی اضطراب و هراس برای همیشه انجام دهید.

 

تصویر دکتر فرح جعفری

فرح جعفری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهسا عطار حسینی

مهسا عطار حسینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فاطمه فولادی

فاطمه فولادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر پریا سلطانی

پریا سلطانی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رقیه غلامی

رقیه غلامی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمانه سیف یان

سمانه سیف یان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فهیمه نیک بخش

فهیمه نیک بخش

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سحر بهروزیان

سحر بهروزیان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زینب شهبازی چناری

زینب شهبازی چناری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زهرا صابری

زهرا صابری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زینب ذاکر زاده

زینب ذاکر زاده

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر معصومه اساسه

معصومه اساسه

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شهره رجبعلی

شهره رجبعلی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مرجان معاونی

مرجان معاونی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی مرادی

مهدی مرادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمیرا پوراکبرسجادی

سمیرا پوراکبرسجادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سعیده جلالی نسب

سعیده جلالی نسب

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مریم اشعری

مریم اشعری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر علی اردشیری

علی اردشیری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شقایق اسماعیلزاده اسکویی

شقایق اسماعیلزاده اسکویی

روانشناسی عمومی

منابع علمی این مطلب

https://infocenter.nimh.nih.gov/publications/panic-disorder-when-fear-overwhelms

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.