در تاریخ 23 اسفند 1402 – توسط تیم ازپزشک بازنگری و بروزرسانی شد.
اعتیاد به مواد مخدر که به آن اختلال مصرف مواد نیز می گویند، بیماری است که بر مغز و رفتار فرد تأثیر می گذارد و منجر به ناتوانی در کنترل مصرف دارو یا داروی قانونی یا غیرقانونی می شود. موادی مانند الکل، ماری جوانا و نیکوتین نیز جزو مواد مخدر محسوب می شوند. هنگامی که معتاد هستید، ممکن است علیرغم آسیبی که به همراه دارد، به مصرف آن ادامه دهید.
اعتیاد به مواد مخدر می تواند با استفاده آزمایشی از یک ماده مخدر تفریحی در موقعیت های اجتماعی شروع شود و برای برخی افراد، مصرف مواد بیشتر می شود. خطر اعتیاد و اینکه چقدر سریع معتاد می شوید بسته به مواد مخدر متفاوت است. برخی از داروها، مانند مسکن های افیونی، خطر بیشتری دارند و سریعتر از سایرین باعث اعتیاد می شوند.
با گذشت زمان، ممکن است به دوزهای بیشتری از دارو برای بالا رفتن نیاز داشته باشید. به زودی ممکن است فقط برای احساس خوب به دارو نیاز داشته باشید. همانطور که مصرف مواد مخدر شما افزایش می یابد، ممکن است متوجه شوید که بدون دارو به طور فزاینده ای دشوار است.
کمک مشاور، خانواده، دوستان، گروههای حمایتی یا یک برنامه درمانی سازمانیافته میتواند به شما در غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر و رهایی از مواد مخدر کمک کند.
علائم اعتیاد
علائم یا رفتارهای اعتیاد به مواد مخدر شامل موارد زیر است:
- احساس اینکه باید مواد را به طور منظم استفاده کنید – روزانه یا حتی چندین بار در روز
- داشتن میل شدید به مواد که جلوی هرگونه افکار دیگر را می گیرد
- با گذشت زمان، نیاز به مقدار بیشتری از دارویا مواد برای رسیدن به همان اثر
- مصرف مقادیر بیشتری از مواد در مدت زمان طولانی تر از آنچه در نظر داشتید
- خرج کردن پول برای مواد، حتی اگر توانایی مالی آن را ندارید
- عدم انجام تعهدات و مسئولیت های کاری یا کاهش فعالیت های اجتماعی یا تفریحی به دلیل مصرف مواد مخدر
- ادامه مصرف مواد، حتی اگر میدانید که در زندگی شما مشکلاتی ایجاد میکند یا آسیب جسمی یا روانی به شما وارد میکند.
- انجام کارهایی برای دریافت مواد که معمولاً انجام نمیدادید، مانند دزدی
- رانندگی یا انجام سایر فعالیت های مخاطره آمیز زمانی که تحت تأثیر مواد مخدر هستید
- صرف زمان زیادی برای تهیه مواد
- شکست در تلاش شما برای قطع مصرف مواد
- هنگام تلاش برای قطع مصرف مواد، علائم ترک را تجربه می کنید
اگر مصرف مواد مخدر شما خارج از کنترل است یا مشکلی ایجاد می کند، هر چه زودتر به دنبال کمک باشید، شانس شما برای بهبودی طولانی مدت بیشتر است.
درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!
تشخیص اعتیاد با دکتر ترک اعتیاد انلاین
تشخیص اعتیاد به مواد مخدر نیاز به ارزیابی کامل دارد و اغلب شامل ارزیابی توسط یک روانپزشک، یا یک مشاوره ترک اعتیاد است. آزمایشهای خون، ادرار یا سایر آزمایشهای آزمایشگاهی برای ارزیابی مصرف مواد مخدر استفاده میشوند، اما این آزمایشها یک آزمایش تشخیصی برای اعتیاد نیستند. با این حال، این آزمایشات ممکن است برای نظارت بر درمان و بهبودی مورد استفاده قرار گیرند.
پیشنهاد مقاله: انواع اعتیاد و درمان
درمان و ترک اعتیاد فوری
گزینههای درمانی میتوانند به شما در غلبه بر اعتیاد و رهایی از مواد مخدر کمک کنند. درمان شما بستگی به مواد مورد استفاده و هر گونه اختلال پزشکی یا روانی مرتبطی دارد که ممکن است داشته باشید. پیگیری طولانی مدت برای جلوگیری از عود مهم است.
یکی از خدمات فوقالعاده اپلیکیشن ازپزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
مشاوره ترک اعتیاد،برنامه های درمانی
هدف سم زدایی که به آن ترک نیز می گویند، این است که شما را قادر سازد تا مصرف مواد معتاد کننده را تا حد امکان متوقف کنید. برای برخی افراد، ممکن است انجام درمان ترک به صورت سرپایی بی خطر باشد. برخی دیگر ممکن است نیاز به پذیرش در بیمارستان یا کمپ داشته باشند.
دارو به عنوان بخشی از درمان
پس از گفتگو با شما، روانپزشک شما در ویزیت آنلاین شما ممکن است دارو را به عنوان بخشی از درمان شما برای اعتیاد به مواد افیونی توصیه کند. داروها اعتیاد شما به مواد افیونی را درمان نمی کنند، اما می توانند به بهبودی شما کمک کنند. این داروها می توانند میل شما به مواد افیونی را کاهش دهند و ممکن است به شما در جلوگیری از عود کمک کنند.
گزینه های درمانی دارویی برای اعتیاد به مواد افیونی ممکن است شامل بوپرنورفین، متادون، نالترکسون و ترکیبی از بوپرنورفین و نالوکسان باشد.
رفتار درمانی
به عنوان بخشی از یک برنامه ترک اعتیاد فوری، رفتار درمانی – نوعی روان درمانی – می تواند توسط یک متخصص انجام شود. فواید آن چیست؟
- به شما کمک می کند تا راه هایی برای کنار آمدن با هوس مواد مخدر خود ایجاد کنید
- راهکارهایی را برای پرهیز از مواد مخدر و پیشگیری از عود
- در مورد مسائل مربوط به شغل، مشکلات قانونی و روابط با خانواده و دوستان صحبت کنید
بسیاری از گروههای خودیاری، که برای اولین بار توسط الکلیهای گمنام ایجاد شد. گروه های حمایتی خودیاری، مانند معتادان گمنام، به افرادی که معتاد به مواد مخدر هستند کمک می کنند.
پیام گروه پشتیبانی خودیاری این است که اعتیاد یک اختلال مداوم با خطر عود است. گروه های خودیاری می توانند احساس شرم و انزوا را کاهش دهند که می تواند منجر به عود شود.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله توسعه فردی
حمایت و ترک اعتیاد در خانه
غلبه بر اعتیاد و رهایی از مواد مخدر نیازمند تلاش مداوم است. یادگیری مهارت های مقابله ای جدید و دانستن اینکه کجا باید کمک کرد ضروری است. انجام این اقدامات می تواند کمک کند:
- به یک مشاور یا روانپزشک مراجعه کنید.
- ویزیت روانپزشک آنلاین یا مشاور به شما کمک کند تا آرامش خود را بازیابید و روابط خود را اصلاح کنید.
- به دنبال درمان سایر اختلالات سلامت روان باشید. افرادی که مشکلات روانی دیگری مانند افسردگی دارند، بیشتر به مواد مخدر معتاد می شوند. در صورت مشاهده هر گونه علائم یا علائم مشکلات سلامت روان، فوراً از یک مشاور کمک بخواهید.
- به یک گروه پشتیبانی بپیوندید. گروه های حمایتی مانند معتادان گمنام یا الکلی های گمنام می توانند در مقابله با اعتیاد بسیار موثر باشند. شفقت، درک و تجربیات مشترک می تواند به شما کمک کند اعتیاد خود را ترک کنید و از مواد مخدر رها شوید.
- جای ترک اعتیاد در خانه نیست.حتما از یک متخصص روانشناس یا مشاور ترک اعتیاد انلاین کمک بگیرید.
عمید شمس اله
روانپزشکی
حمید دانائی
روانپزشکی
فاطمه نیکخواه
روانپزشکی
جابر دریجانی
روانپزشکی
غزاله روئیائی
روانپزشکی
حمید رضا صالحیان
روانپزشکی
سید مجید علوی کاخکی
روانپزشکی
مجتبی سخاوت
روانپزشکی
افشین عطاییان
روانپزشکی
احمد طایفی
روانپزشکی
الهام جندقی میبدی
روانپزشکی
بهاره رضایی
روانپزشکی
آزاده رهاوی
روانپزشکی
مهدی پورنامداری
روانپزشکی
لیلا طهماسبی
روانپزشکی
زهرا زارع
روانپزشکی
پیمان حمزه نژاد
روانپزشکی
کورش هرمزی
روانپزشکی
کامبیز زنگنه
روانپزشکی
حمداله سعیدی گرگری
روانپزشکی