شاید با شنیدن بیماری اختلال دو قطبی به بیماری با سن بالا فکر کنید اما بد نیست بدانید، کودکان نیزمی توانند به این بیماری روان مبتلا شوند، بنابراین دانستن علائم این بیماری و تلاش برای پیگیری های درمانی میتواند از ایجاد عوارض شدید این بیماری جلوگیری کند. در این مطلب تلاش بر این است که علائم اختلال دوقطبی در کودکان و گوشه ای از درمان این بیماری به صورت مختصر ذکر شود.
بیماری اختلال دو قطبی چیست؟
بیماری اختلال دو قطبی در کودکان ،نوعی بیماری روان است که در آن فرد تغییرات شدید در مود و رفتار را تجربه می کند.اگرچه بسیاری از افراد در سنین بزرگسالی تشخیص بیماری اختلال دو قطبی برایشان گذلشته می شود ،اما علائم در صورتی که توجه شود از سنین پایین تر نمایان می شود.
در بیماری اختلال دو قطبی تغییرات انرژی شبیه به تغییرات معمول در کودکان نیست بلکه نوع آن شدید تر بوده به گونه ای که گاها غیر قابل کنترل می شود و میتواند روی خواب ،انرژی،و توانایی تفکر و تمرکز فرد را اثر بگذارد.
کودکان با بیماری اختلال دو قطبی گاهی فاز هایی از خوشحالی بسیار زیاد ،سطح انرژی و فعالیت زیاد را تجربه میکنند که به این فاز ،دوره مانیک یا اپیزود شیدایی می گویند.
و در مقابل گاهی کودکان با اختلال دو قطبی احساس ناراحتی ،سطح انرژی پایین و فعالیت کم را دارند که به آن اپیزود افسردگی می گویند.
باید به این مسئله توجه شود که در بسیاری از موارد بیماری اختلال دو قطبی در کودکان با بیماری بیش فعالی در کودکان اشتباه می گیرند، چرا که برخی علائم بین این بیماری مشترک بوده و تشخیص دقیق آن لازمه تجربه بالای تیم درمانی می باشد.
پیشنهاد مقاله : روانشناسی کودک چیست؟ + مشاوره تصویری با روانشناس
علل بروز اختلال دوقطبی در کودکان
اینکه چه چیزی باعث بروز اختلال دو قطبی در کودکان می شود هنوز به طور کامل شناخنه شده نیست. اما دیده شده برخی موارد می توانند با این بیماری همراه باشند و شانس بروز آن را افزایش دهند.
تحقیقات گسترده ای در زمینه ارتباط و تاثیر ژنتیک مثبت در بروز این بیماری انجام شده و در مواردی گزارش شده است که ژنتیک مثبت احتمال بروز بیماری اختلال دو قطبی در کودکان را افزایش می دهد.
الته لازم به ذکر است که وجود تارخچه ژنتیک مثبت دلیل بر این مسئله نیست که حتما افراد در این خانواده به بیماری اختلال دو قطبی مبتلا می شوند.
محققان همچنین دریافتند که افراد ،با فاکتور های ژنتیکی مثبت این بیماری درصورتیکه استرس های شدید یا تروما های خاصی را در طول زندگی تجربه کنند احتمال بروز ین بیماری بیشتر است.
-
تغییرات ساختار مغز:
برخی محققان در آزمایشات گسترده متوجه تفاوت های ساختار و عملکرد مغز در فرد مبتلا به بیماری اختلال دو قطبی می شوند.
علائم اختلال دو قطبی در کودکان
نشانه های این بیماری اغلب به صورت طیفی از نشانه هاست که شامل تغییرات روند خواب،احساسات،انرژی در کودکان می باشد.
علائم اختلال دو قطبی در کودکان در اپیزود شیدایی
- ابراز علاقه و خوشحالی طولانی مدت به مسائل
- تحمل بسیار بالا یا گاها بسیار حساس
- صحبت با سرعت بالا درباره موضوعات مختلف
- عدم تمرکز کافی روی مسائل
- ابراز علاقه فراوان برای انجام فعالیت هایی با ریسک بسیار بالا و گاها خطرناک
- احساس توانمند بودن انجام بسیاری از کارها که این توانایی کاذب است
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
علائم اختلال دو قطبی در کودکان در اپیزود افسردگی
- احساس ناراحتی و سطح انرژی پایین که در بسیاری از اوقات کودکان علت مشخصی برای آن بیان نمیکنند.
- خشمگین بودن و حساسیت بالا و آستانه تحمل بسیار پایین
- شکایت درباره درد های مختلف در بدن مانند درد شکم،سردرد
- احساس ناامیدی و شکنندگی
- پرخوری یا در مقابل نخوردن غذا
- خوابیدن زیاد
- فکر کردن درباره مرگ یا گاها افکار خودکشی
پیشنهاد ویژه : چرا کودکان نق می زنند؟
درمان اختلال دو قطبی در کودکان چگونه است؟
هرچه زودتر متوجه علائم مربوط به این بیماری در کودکان بشوید،شاید برایتان سوال شده باشد که درمان اختلال دو قطبی در کودکان چگونه است؟ پروسه درمان را آغاز کنید مطمئنا نتایج بهتری خواهید گرفت به یاد داشته باشید. برای درمان این بیماری و کنترل پیشرفت آن باید صبور باشید. چرا که ممکن است ماه ها و گاها سال ها درگیر شوید. درمان ترکیبی دارو و جلسات که با روانشناس و روانپزشک به جهت گفت و گو صورت میگیرد بیشترین تاثیر را داشته است. گاها باید چندین دارو بای برای کنترل علائم پیچیده کودکان تجویز شود. دادن آگاهی درباره عوارض داروهایی که کودک استفاده میکند از وظایف تیم درمان می باشد. جلسات آموزشی متعدد برای والدین این کودکان نیز باید برگزار شود تا بتوان ارتباط بهتری بین والد و کودک برقرار کرد.
فهیمه نیک بخش
روانشناسی عمومی
سپیده امینی
روانشناسی عمومی
فرح جعفری
روانشناسی عمومی
آدینه مهدیان ریزی
روانشناسی عمومی
رامینا جوینی پور
روانشناسی عمومی
حسن صدیقی
روانشناسی عمومی
مهدی رجبی
روانشناسی عمومی
محدثه قاسمی
روانشناسی عمومی
مهدی مرادی
روانشناسی عمومی
رامین رشیدی خبیر
روانشناسی عمومی
پریسا زارع گاریزی
روانشناسی عمومی
رقیه غلامی
روانشناسی عمومی
سمیرا پوراکبرسجادی
روانشناسی عمومی
فاطمه فولادی
روانشناسی عمومی
باران نوروزی
روانشناسی عمومی
سحر بهروزیان
روانشناسی عمومی
پریا سلطانی
روانشناسی عمومی
سعیده جلالی نسب
روانشناسی عمومی
شقایق اسماعیلزاده اسکویی
روانشناسی عمومی
سمانه سیف یان
روانشناسی عمومی