روانشناسی

چرا کودکان نق می زنند؟

چرا کودکان نق می زنند؟

کودکان

نق زدن همیشه والدین را آزار میدهد. کلمات و مواردی که کودکان درباره ی آن نق میزنند زیاد مهم نیستند، بلکه تحمل لحن نق نق پایان ناپذیر آنهاست که دشوار است. معمولا نق زدن در حدود سنین سه و نیم سالگی به اوج خود میرسد، ولی اگر راه حل مناسب و سریع برای آن نیابید تا سنین مدرسه نیز ادامه خواهد یافت. نق زدن یک رفتار آموخته شده است.

از علت نق زدن کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. خستگی: هنگامی که فرزند شما خسته است نمی‌تواند احساس خود را به درستی بیان کند پس شروع به نق زدن و بهانه گیری میکند.
  2. ناکافی بودن خواب درشب: اگر کودکان شما در شب به درستی نخوابیده باشند و یا دیر خوابیده باشند در روز انرژی کافی برای انجام فعالیت را ندارند و خسته و کسل است پس شروع به نق زدن می‌کنند.
  3. جلب توجه:اگر کودکان توجه لازم را از پدر و مادر خود دریافت نکنند دست به کارهایی میزنند که برای ما معقول نیست مثل: داد زدن، جیغ زدن، لجبازی، بهانه گیری و نق زدن. تا از این طریق توجه پدر و مادر مخصوصا مادر خود را جلب کند و میگویند به من نگاه کنید .به توجه نکردن به کودکان کودک آزاری میگوییم .
  4. ناتوانی در گفتن نظرات: کودکان راه درست ابراز نظرات خود را بلد نیستند پس زمانی که نظری برخلاف نظر آنها باشد شروع به نق زدن میکنند.
  5. گرسنگی و تشنگی: امکان دارد کودکان شما نتواند نیاز اولیه خود مثل گرسنگی و تشنگی را بیان کنند و با ایجاد این احساسات شروع به نق زدن کنند.
  6. تقلید از بزرگسالان خود: چون نق زدن یک رفتار آموخته شده است. امکان دارد کودکان به تقلید از شما بهانه گیری و غر زدن را انجام دهند.

روش‌هایی برای پیشگیری از نق نق کودکان :

برای پیشگیری از عادت شدن، بکوشید پیش از آنکه تثبیت شود، آن را درمان کنید.

  • ممکن است کودکان شما بیش از یکبار سعی کنند تا بتواند توجه شما را جلب کنند. برای آنکه آنها همیشه برای به دست آوردن توجه شما نیاز به پرت کردن حواس شما از کار دیگری نداشته باشند، اطمینان یابید هر روز به مدت معینی به کودکان خود توجه کامل کنید. در این هنگام هیچ کار دیگری انجام ندهید، بلکه صرفا با کودک باشید. تمام توجه خود را به کودک معطوف کنید مگر این که کودک نق بزند.
  • کودک را مشغول کنید. او یک نو پاست، انتظار نداشته باشید که زمان فراغت خود را مفید بگذارند. بکوشید به او فعالیت ها و انتخاب هایی را ارائه دهید. هنگامی که کودکان کسل اند اغلب نق زدن را آغاز می کنند، چون هیچ کار بهتری برای انجام دادن ندارند. از قبل بیندیشید، فعالیت هایی را برای او پیدا کنید و نشان دهید که چگونه با اشیا جدید بازی کند و چند کار سبک در خانه برای او در نظر بگیرید. بگذارید علایق کودک راهنمای شما باشند و با توجه به علایق او برنامه ریزی کنید. متعجب خواهید شد که یک کودک نو پا چقدر می‌تواند برای خودش و برای شما کار انجام دهد. علاوه بر آن کودک نوپا در طی انجام این کارها چیزهای زیادی یاد میگیرد.
نق زدن در کودکان

نق زدن در کودکان

پیشنهاد مقاله : روانشناسی کودک چیست؟ + مشاوره تصویری با روانشناس

توجه به کودک

  • سریع پاسخ دهید: سعی کنید وقتی کودک به گونه ای مناسب میکوشد تا با شما سخن بگوید، سریع به او توجه کنید. صبر نکنید تا کودک ناچار شود برای آنکه سوال یا در خواستش را پاسخ  بدهید نق بزند.
  • هنگامی که بلافاصله نمیتوانید به او پاسخ دهید، به او بگویید می‌شنوم چه میگویی. یک ثانیه دیگر جوابت را میدهم یا اینکه توجهش را به سوی خود جلب کنید، در چشمهایش نگاه کنید و با اشاره ی انگشت به او بگویید:« یک دقیقه صبر کن.»
  • به کودک یاد دهید که چگونه در خواست کند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

مشکلی که میخواهید بر آن غلبه کنید این است که نق زدن را در کودک از بین ببرید. اگر قرار باشد کودک به مدت نامحدودی صبر کند، ناچار میشود دست به کار ناشایستی بزند تا توجه شما را به دست آورد. سریع کارتان را تمام کنید و به او بگویید:« ممنون از اینکه صبر کردی. حالا میتوانم به حرفهای تو گوش کنم.»بگذارید کودک تفاوت بین نق زدن و صحبت طبیعی را در یابد. در صورت امکان صدای نق زدن کودک را ضبط کنید و بگذارید صدای خودش را در حال نق زدن بشنود.نقش بازی کنید و به او نشان دهید که راه صحیح درخواست،چگونه است. وقتی مطمئن شدید که میفهمد نق زدن یعنی چه، برای او روشن کنید که نق زدن پذیرفته نیست.

روش‌هایی برای پیشگیری از نق نق کودکان

روش‌هایی برای پیشگیری از نق نق کودکان

چگونگی رفتار با کودک و روش‌هایی برای پیشگیری از نق نق کودکان

  • با تحسین رفتار کودک را تقویت کنید.
  • به او باد بدهید که چگونه توجه شما را جلب کند و سپس هنگامی که به آن شکل رفتار کرد، او را تحسین کنید.
  • اجازه ندهید کودک با نق زدن پیروز شود. برای مثال اگر نق زدن کار ساز کودک به استفاده از آن به عنوان روشی برای به دست آوردن خواسته هایش ادامه خواهد داد.
  • به حرفی که می گویید عمل کنید. برای مثال: بسیار روشن سخن بگویید و روی حرفتان به ایستید. اگر کودک از قوانین خانه آگاه باشد خواهد دانست که این روش باعث شکست دادن و تجدید نظر در تصمیم شما نخواهد شد. کودک اگر بداند که قبل شام خوردن تنقلات ممنوع است هر بعد از ظهر غر زدن را برای خوردن شیرینی آغاز نخواهد کرد. زیرا میداند که آن را به دست نخواهد آورد.
  • از نادیده گرفتن سنجیده بهره بگیرید: هنگامی که می خواهید به درخواست کودک پاسخ نه بدهید آن را بگویید و به آن پایبند باشید. به در خواست ها و نق زدن مکرر کودک بی توجهی کنید و به یاد بسپارید که این رفتار کودکان پیش از آنکه بهتر شود بدتر خواهد شد.

پیشنهاد ویژه : درک ADHD در کودکان

 

کلام آخر:

هنگامی که فرزندتان نق می زند و بهانه جویی می کند ،نفس عمیقی بکشید و به خودتان یادآوری کنید که کودک قصد عصبانی کردن شما را ندارد.
نق زدن کودکان را با خشم و باج دادن آرام نکنید .بلکه به دنبال علت باشید .

 

تصویر دکتر شمسی مبشری نیا

شمسی مبشری نیا

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مهدی صفائیان فر

مهدی صفائیان فر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حمیده قاضی مزرعه

حمیده قاضی مزرعه

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سارا سهرابی

سارا سهرابی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر فاطمه غواص معانی

فاطمه غواص معانی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر هانیه بابایی

هانیه بابایی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رضا کاکرودی

رضا کاکرودی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رویا قشقاییان

رویا قشقاییان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر میترا سجادیان

میترا سجادیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر داوود لکی

داوود لکی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حانیه خوش لهجه ثابت

حانیه خوش لهجه ثابت

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر زهرا یزدانی فر

زهرا یزدانی فر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سمیرا نادری مقدم

سمیرا نادری مقدم

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حمیدرضا مهرابی بهار

حمیدرضا مهرابی بهار

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر پیمان ونایی

پیمان ونایی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مریم شجاعیان

مریم شجاعیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سپیده سلطانی پور

سپیده سلطانی پور

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مهسا شادمهر

مهسا شادمهر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر زینب قاسمیان

زینب قاسمیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر بهنام نعمتی

بهنام نعمتی

روانشناسی بالینی

منابع علمی این مطلب

کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم نوشته : Dr Garber

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.