بیش از یک و نیم بیلیون نفر در سرتاسر دنیا، از بیماری های مزمن کبدی رنج می برند. اگرچه پوشش وسیع واکسیناسیون و داروهای ضدویروس منجر به کاهش مرگ و میر بر اثر هپاتیت های ویروسی در برخی نقاط جهان شده است، ولی مصرف بیش از حد الکل و اعتیاد تزریقی همچنان از علل مهم شمار بالای ابتلا به بیماری های کبد محسوب می گردند. مشاوره در زمینه بیماری های کبد با پزشک متخصص داخلی از نقش مفیدی در شناسایی و درمان بیماران کبدی در مراحل ابتدایی بیماری برخوردار می باشد.
کبد در قسمت بالا و راست شکم، در زیر دنده ها در بدن واقع شده است. کبد یک ارگان حیاتی برای بدن می باشد که از جمله وظایف آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تولید و ترشح صفرا
- ذخیره قند
- تصفیه مواد سمی از بدن
- تولید فاکتورهای انعقادی
- تولید برخی از پروتئین های پلاسما
اختلال در عملکرد کبد، می تواند منجر به بیماری های خطرناک و کشنده در بدن گردد. مشاوره در زمینه بیماری های کبد با پزشک متخصص داخلی، از نقش مهمی در پیشگیری و درمان اختلالات کبدی برخوردار می باشد.
بررسی علائم بیماری های کبد توسط پزشک متخصص داخلی
مراحل ابتدایی بیماری های کبد، اغلب بدون علامت هستند و تا مدت ها نیز به صورت خاموش باقی می مانند. اما پس از پیشرفت بیماری، علائم به تدریج ظاهر می گردند. مهم ترین علائم بیماری های کبد عبارتند از:
- زردی چشم ها یا پوست
- تورم و درد شکم
- تورم پاها
- خارش
- تیره شدن ادرار
- کم رنگ شدن مدفوع
- خستگی
- تهوع و استفراغ
- بی اشتهایی
- کبودی های مکرر و بدون علت پوست
مراجعه به پزشک متخصص داخلی در صورت بروز پایدار هر یک از علائم فوق، از اهمیت بالایی در حفظ سلامتی کبد برخوردار می باشد.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله تشخیص بیماری کبد چرب
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
انواع بیماری کبد
علل متعددی ممکن است منجر به آسیب به کبد گردند. برخی از آن ها به راحتی درمان می شوند؛ ولی برخی نیز بسیار خطرناک و کشنده می باشند. به طور کلی انواع بیماری کبد نیازمند ویزیت پزشک متخصص داخلی عبارتند از:
عفونت ها
ویروس های و باکتری های مختلفی می توانند منجر به بیماری کبدی گردند. هپاتیت های ویروسی شایع ترین انواع بیماری کبد می باشند، که اغلب شامل یکی از انواع زیر می باشند:
- هپاتیت A
- هپاتیت B
- هپاتیت C
ویروس هپاتیت ممکن است از طریق تماس با فرد آلوده، اعتیاد تزریقی، مواد غذایی و یا رابطه جنسی پرخطر منتقل گردد. درمان هپاتیت های ویروسی تحت نظر پزشک متخصص داخلی، از نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت به بیماری مزمن کبدی برخوردار می باشد.
سرطان ها
سرطان کبد اغلب بسیار خطرناک و کشنده می باشد. کاهش وزن شدید و ناخواسته، بی اشتهایی و درد شکم از علائم مهم سرطان کبد می باشند. هپاتیت های مزمن ویروسی، برخی سموم و الکل از علل مهم ابتلا به سرطان کبد می باشند. تشخیص سرطان کبد توسط پزشک متخصص داخلی در مراحل ابتدایی بیماری، از نقش مهمی در درمان بیماری و افزایش طول عمر برخوردار می باشد.
کبد چرب
حدود 20 درصد مردم در سرتاسر جهان به کبد چرب مبتلا می باشند. کبد چرب اغلب بدون علامت می باشد و به طور اتفاقی در سونوگرافی یا تصویربرداری شکم تشخیص داده می شود. تغییر در سبک زندگی و کاهش وزن، اساس درمان کبد چرب می باشند. درمان کبد چرب تحت نظر پزشک متخصص داخلی از نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت آن به سمت بیماری مزمن کبدی برخوردار می باشد.
کبد الکلی
مصرف بیش از حد الکل، یکی از شایع ترین علل مراجعه به پزشک متخصص داخلی می باشد. مصرف بیش از حد الکل، با عوارض متعدد و آسیب به قسمت های مختلف بدن همراه می باشد. یکی از مهم ترین اعضای تحت تاثیر الکل در بدن، کبد می باشد. از جمله بیماری های کبدی ناشی از مصرف الکل می توان به هپاتیت الکلی، کبد چرب الکلی و در نهایت سیروز کبدی که آخرین مرحله آسیب به کبد بر اثر الکل می باشد، اشاره نمود.
داروها
آسیب کبدی ناشی از دارو، شایع ترین علت نارسایی حاد کبدی می باشد. استامینوفن، شناخته شده ترین داروی مسبب آسیب کبدی می باشد که می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. نیتروفورانتوئین، متوتروکسات، آمیودارون، قرص های جلوگیری از بارداری و بسیاری از داروهای گیاهی نیز می توانند با آسیب به کبد همراه باشند. تشخیص داروی مسبب توسط پزشک متخصص داخلی و قطع سریع آن، از نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت آسیب کبدی برخوردار می باشد.
پیشنهاد مقاله: علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی
خطر ابتلا به بیماری های کبد در چه کسانی بیشتر است؟
همان طور که پیشتر نیز اشاره شد، برخی عوامل محیطی یا ژنتیکی با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد همراه می باشند. اما از جمله مهم ترین علل ابتلا به بیماری های کبدی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- چاقی و سندروم متابولیک
- تاتو
- اعتیاد تزریقی
- رابطه جنسی پرخطر
- الکل
- دیابت
- ژنتیک
- عفونت کبد
- داروها
مشاوره با پزشک متخصص داخلی از نقش مفیدی در شناسایی عوامل آسیب رسان به کبد و روش های درمان آن برخوردار می باشد.
تشخیص بیماری های کبد توسط پزشک متخصص داخلی
تشخیص علت ابتلا به بیماری کبدی و بررسی وسعت و شدت بیماری توسط پزشک متخصص داخلی، از نقش مهمی در انتخاب درمان مناسب برخوردار می باشد. علاوه بر صحبت با بیمار و معاینه دقیق وی، استفاده از روش های تشخیصی زیر نیز می تواند کمک کننده باشد:
- آزمایش خون
- تصویربرداری از کبد
- نمونه برداری (بیوپسی) از کبد
استفاده از یک یا چند مورد از موارد فوق، در تشخیص بیماری های کبدی کمک کننده می باشد.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
آیا بیماری کبد قابل درمان است؟
درمان بیماری کبدی، برحسب علت ایجادکننده آن متفاوت می باشد. برخی بیماری های کبدی مانند کبد چرب و کبد الکلی به راحتی و تنها با اصلاح سبک زندگی قابل درمان می باشند؛ از سوی دیگر برخی بیماری ها نیز مانند انواع سرطان های کبد بسیار خطرناک و کشنده می باشند و ممکن است علاوه بر درمان دارویی، به درمان های جراحی نیز نیاز داشته باشند. گاهی نیز پیوند کبد به خصوص به دنبال نارسایی حاد کبدی، غیرقابل اجتناب می باشد. تشخیص بیماری های کبدی در مراحل ابتدایی توسط پزشک متخصص داخلی، از نقش مهمی در درمان آن برخوردار می باشد.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله ویزیت پزشک متخصص کبد
مهدی جهانگیری
داخلی
سیده آناهیتا انوری
داخلی
گل شید اجلالی
داخلی
آروین امیری
داخلی
مهتاب رنگ چی
داخلی
مریم پورکار جدید
داخلی
امیر حسین شکروی
داخلی
امید عبداللهی
داخلی
معصومه پولادی
داخلی
محمدجواد میردامادی
داخلی
اعظم موحدی
داخلی
سیده مهنوش سالم
داخلی
غزل اسدی گرمارودی
داخلی
آذین پیکری
داخلی
الناز صاحبی راغب
داخلی
امید نعمتی
داخلی
حفیظی لطف آبادی
داخلی
علی اکبر قربانی
داخلی
احمد خطیبی نژاد
داخلی
مصطفی ناد علی نژاد
داخلی