درماتیت تماسی آلرژیک

درماتیت تماسی آلرژیک

فهرست مطالب

درماتیت تماسی آلرژیک چیست؟(قسمت اول)

درماتیت تماسی آلرژیک (ACD) یا allergic contact dermatitis یک پاسخ هایپرسنسیویتی نوع تاخیری با واسطه سلول T به انتی ژن هاست. واژه‌های “درماتیت” و “اگزما” اغلب برای توصیف یک الگوی التهاب پوست استفاده می‌شوند که به طور حاد با اریتم، وزیکولاسیون و خارش مشخص می‌شود. قرار گرفتن مزمن در معرض انتی ژن معمولا منجر به کاهش اریتم و خارش می شود.

تظاهرات بالینی ممکن است بسته به عامل محرک و واکنش فرد متفاوت باشد، اما در بیشتر موارد، ضایعات عمدتاً به محل تماس محدود می شوند

درماتیت تماسی آلرژیک و اپیدمیولوژی و عوامل خطر

درماتیت تماسی آلرژیک و اپیدمیولوژی و عوامل خطر

میزان بروز و شیوع ACD در جمعیت عمومی مشخص نیست. در کشورهای صنعتی، تا 30 درصد از بیماری های شغلی پوست را درگیر می کند. درماتیت تحریک کننده و تماسی بیش از 90 درصد از موارد بیماری های پوستی شغلی را تشکیل می دهد.
عواملی که بیشتردخالت دارند شامل مواد لاتکس، تجهیزات محافظ، صابون و پاک کننده‌ها، رزین‌ها و اکریلیک‌ها هستند. در یک مطالعه، فلزات، عطرها، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی، نگهدارنده‌ها، مواد شیمیایی مورد استفاده در محصولات مراقبت از مو، کورتیکواستروئیدهای موضعی، چسب‌ها، پلاستیک‌ها و لاستیک شایع‌ترین گروه‌های آلرژن مرتبط با واکنش مثبت پچ تست بودند.

در یک متاآنالیز نشان داده شد که نیکل شایع‌ترین آلرژن است و پس از آن ترکیب عطرها قرار دارند. در میان کودکان، نیکل سولفات، پرسولفات آمونیوم، تیوسولفات سدیم طلا، تیمروسال و تولوئن رایج ترین حساس کننده ها هستند.

عوامل خطر ACD عبارتند از:

شغل
– کارگرانی که در معرض بالاترین خطر ابتلا به ACD هستند عبارتند از متخصصان بهداشت، کارگران صنایع شیمیایی، آرایشگران ، و کارگران ساختمانی.
سن
– زمانی ACD به عنوان یک اختلال در جمعیت بزرگسال در نظر گرفته می شد. تصور می شد که کودکان به دلیل کم قرار گرفتن در معرض آلرژن و سیستم ایمنی نابالغ در امان هستند. با این حال، اکنون مشخص شده است که حساسیت تماسی در اوایل دوران کودکی از طریق مواجهه هایی مانند واکسیناسیون، پیرسینگ، داروهای موضعی و لوازم آرایشی شروع می شود
بروز ACD با افزایش سن افزایش می یابد.
سابقه درماتیت آتوپیک
– نقش آتوپی در ACD بحث برانگیز است ولی به احتمال زیاد موثر است

ویژگی های بالینی درماتیت تماسی آلرژیک

ویژگی های بالینی درماتیت تماسی آلرژیک

مورفولوژی ضایعه
– پلاک های اریتماتوز، سفت شده و پوسته پوسته. وزیکولاسیون و تاول در موارد شدید. در مناطقی که پوست نازک است، مانند پلک ها، لب ها و اندام تناسلیممکن است ادم دیده شود

مواجهه مکرر یا مداوم با آلرژن ها منجر به بیماری مزمن می شود. پوست آکانتوز، هیپرکراتوز, خشک، پوسته پوسته و ضخیم تر می شود.

توزیع ضایعه
– ACD معمولاً در نواحی پوستی که با ماده حساسیت زا در تماس هستند، دیده می شود. با این حال، بسته به ماهیت آلرژن یا انتقال آلرژن از محل تماس اولیه به نواحی دور پوست، ممکن است توزیع تکه تکه یا منتشر رخ دهد:

●درگیری دست ها، صورت یا پلک ها که بیشتر در تماس با محیط هستند.
●آلرژن های روی پوست سر، از جمله رنگ مو و شامپو، ممکن است باعث ایجاد درماتیت شود.
● ضایعات صورت ممکن است در اثر تماس مستقیم با محصولات آرایشی ایجاد شود.
● توزیع ضایعات در گردن و قفسه سینه نشان دهنده واکنش به عطرها و لوسیون ها است.
●درماتیت منتشر یا تنه، اغلب با برجسته‌تر شدن در چین‌های زیر بغل، در اثر رنگ‌های پارچه و غیره ایجاد می شود. یا تماس با کمربندهای الاستیک.
● ACD دور چشم ، اطراف دهان و تناسلی ممکن است توسط عطرها، مواد شوینده یا مواد نگهدارنده در محصولات بهداشتی ایجاد شود.
● ACD شغلی اغلب دست ها را درگیر می کند و نیاز به بررسی دقیق مواجهه های شغلی خاص دارد.

علائم
– علامت غالب ACD خارش است. با این حال، ACD ممکن است باعث سوزش، یا درد شود

به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای مشاوره پیشگیری از بیماری درماتیت می‌توانید از خدمات ویزیت آنلاین پزشک اپلیکیشن از پزشک استفاده نمائید و تمام خدماتی که در معاینه حضوری به شما ارائه می‌شود را به راحتی بدون اطلاف وقت و با هزینه کم‌تر دریافت نمائید.

اپلیکیشن از پزشک خدمات ویژه‌ای برای پزشکان نیز مانند امکان مشارکت با دیگر پزشکان , اطلاع از کنگره‌های علمی مرتبت با پزشکی و… ارائه داده است که یکی از این خدمات امکان عضویت پزشکان است که به واسطه این خدمات پزشکان با عضو شدن در این اپلیکیشن علاوه بر بیشتر شناخته شدن آن‌ها و خدماتشان می‌توانند بیماران خود نیز در محیط امن سامانه به راحتی و بدون اطلاف وقت ویزیت نمایند.

دوره بیماری درماتیت تماسی آلرژیک

در صورت عدم درمان، ACD می تواند از فرم حاد به درماتیت تحت حاد و سپس مزمن تبدیل شود. درماتیت مزمن می تواند بر کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد، به ویژه در عملکرد اجتماعی و رفاه روانی فرد.

اگر پوست شما مدام جوش میزنه و اذیت کننده است این موضوع برای شما ما به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله آکنه-جوش-صورت را مطالعه نمائید تا درباره روش‌های درمان و پیشگیری از این بیماری اطلاعات بیشتری را کسب نمائید.

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید