درد بین مفاصل شانه شایع است و فشار عضلانی و ورزش، فشردگی ستون فقرات، خستگی عضلانی، بیماری قلبی، آسیب عضلانی و شانه یخ زده( خشکی شانه) ، همگی از علل اسپاسم عضله شانه و گرفتگی عضلات شانه هستند. پزشکان این ناراحتی را درد بین عضلات و مفاصل عنوان میکنند. افرادی که درد در مفاصل شانه و گرفتگی شانه دارند به طور معمول در قسمت فوقانی و پشت خود بین، دردی مزمن یا دردی مانند تیرکشیدن دارند. لازم به ذکر است بیشتر اوقات، درد شانه چیزی نیست که نگران کننده باشد؛ اما در برخی موارد، می تواند نشانه وضعیت جدی را در فرد ایجاد کند. به همین دلیل در زمان داشتن درد قبل از درمان لازم است که علت درد در مفصل مشخص گردد. در این زمان چنانچه به پزشک ارتوپد نیاز داشتید می توانید اپلیکیشن ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید و در هر زمان و مکان از بهترین متخصصان، ویزیت پزشک ارتوپد دریافت کنید.
ازپزشک با داشتن بهترین و حاذق ترین دکترها ، آماده است تا از بیماران میزبانی کرده و به آنها مشاوره آنلاین و ویزیت پزشک ارتوپد ارائه کند. شما در هر زمان و هر مکان می توانید با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک و یا وب سایت ازپزشک ، از پزشک متخصص در سایت مشاوره بگیرید و با استفاده از بخش جستجو و فیلترهای موجود در اپلیکیشن و یا سایت ویزیت آنلاین ، بهترین پزشک ارتوپد را جستجو کنید و با کلیک بر روی ویزیت شو مراحل مشاوره آنلاین و یا ویزیت پزشک را انجام دهید. همچنین با استفاده از برنامه کاری پزشکان آنلاین می توانید در زمان های تعیین شده وقت بگیرید و از دسترسی سریع به متخصص ازپزشک بهره ببرید. ازپزشک با ایجاد صفحاتی چون مشاهده نظرات دیگر بیماران با پزشک منتخب، این امکان را به شما می دهد که ویزیت پزشک ارتوپد را با شناسایی بهترین دکتر انجام دهید و نوبت دریافت کنید.
اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه
اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه زمانی رخ می دهد که انقباض غیر ارادی در قسمت بالای کمر، ستون فقرات یا قفسه سینه ایجاد شود. چنانچه از شانه و کتف بیش از حد استفاده شود، این ناحیه از بدن دچار آسیب و اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه می شود.
برای مثال ورزش های طولانی و طاقت فرسا باعث می شود بافت نرم قسمت فوقانی بدن صدمه بییند. از طرفی ممکن است شانه شما با ضربه مستقیم آسیب دیده و دچار گرفتگی شود. در این زمان است که با داشتن اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه، درد متوسطی را در این ناحیه احساس میکنید که با حرکت دادن دست و شانه این درد بیشتر میشود.
اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه گاهی اوقات خود به خود رفع می شود؛ اما گاهی هم برای کاهش درد باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. با این حال روش های خانگی مانند استفاده از کمپرس آب گرم و سرد، دوش آب گرم و ورزش های کششی آرام می تواند به کاهش درد و اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه کمک کند. اگر اسپاسم با روشهای خانگی برطرف نشد، به پزشک ارتوپد در اپلیکیشن ازپزشک مراجعه کنید و مشاوره بگیرید.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله درمان کشیدگی تاندون با مشاوره پزشک ارتوپد آنلاین
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
خشکی شانه
خشکی شانه که به آن چسبندگی کپسول ها هم گفته می شود باعث درد شانه و سخت شدن شانه ها شده و با گذشت زمان شانه ها برای حرکت دچار مشکل می شوند. این عارضه و ناراحتی معمولا برای ۲ درصد از مردم اتفاق می افتد و آنها را درگیر خود می کند. افراد بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سال ، این عارضه را تجربه می کنند ؛ البته میزان ابتلا به این عارضه در خانم ها بیشتر از آ قایان است. خشکی شانه معمولا بعد از یک مدت بی حرکتی در شانه ها بوجود می آید. بی حرکت بودن شانه ها هم معمولا بعد از انجام جراحی ، شکستگی و یا آسیب های دیگر در بدن اتفاق می افتد . حرکت دادن شانه ها بعداز عمل جراحی یکی از عوامل جلوگیری از خشکی شانه است. بسیار مهم است که بدانید خشکی شانه در سه مرحله پیشرفت می کند و روش درمان این بیماری ، بیشتر براساس شانه درد بیمار بوده و با انجام فیزیوتراپی قدرت وحرکت به مفصل شانه باز می گردد. حرکت شانه ها معمولا بعد از اینکه خشکی شانه برطرف شد انجام می شود. انجام حرکات کامل و طبیعی، و برگشت به حالت اولیه معمولا بین ۶ ماه تا ۲ سال طول می کشد. در روند خشک شدن شانه ، بافت های نرم کپسولی شانه، خشک ، سخت و دچار التهاب می شوند.
علائم و درمان گرفتگی عضلات شانه با پزشک ارتوپد
گرفتگی عضلات شانه ممکن است همراه با درد یا گرفتگی در دیگر نقاط بدن مانند گردن، کتف و غیره اتفاق بیفتد. هر یک از اینها میتواند علل مختلفی داشته باشد. گرفتگی عضلات شانه و گردن، زمانی مشخص می شود که شما قادر به حرکت کردن به چپ و راست نباشید و یا این حرکت به سختی و با درد فراوان انجام شود. در حقیقت فرد برای نگاه کردن به اطراف مجبور است کل بدن خود را بچرخاند. این گرفتگی ممکن است صبح، هنگام بیدار شدن از خواب و یا آخر شب پس از انجام فعالیت های زیاد برای اکثر افراد پیش آید. اگر گرفتگی شانه و گردن، علت پزشکی خاصی نداشته باشد حداکثر در مدت زمان ۷ روز از بین می رود، اما اگر گرفتگی در این مدت کاهش پیدا نکرد، مراجعه به پزشک ارتوپد و یا داشتن مشاوره آنلاین با پزشک ارتوپد الزامیست.
با این حال از علائم گرفتگی عضلات شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد در شانه
- درد در گردن
- درد در بالای بازو
- درد بین تیغه های شانه و بالای کمر
- سفتی در پشت شانه
- محدودیت در توانایی حرکت (مانند حرکت دست، گردن و … که همراه با درد و سختی باشد)
مطالعه مقاله علائم کشیدگی عضلات در اپلیکیشن پزشکی ورزشی پیشنهاد می شود.
برای درمان گرفتگی عضلات شانه در خانه می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- استراحت دادن به شانه
- کم کردن فشارهای عصبی
- کاهش فشار بر روی ستون فقرات
- استفاده از پمادهای مناسب برای گرفتگی عضلات
- استفاده از کمپرس یخ ۱۵ دقیقه به مدت ۲ تا ۳ روز
- انجام فیزیوتراپی در منزل
- انجام حرکات کششی
- استفاده از فوم رولر FOAM ROLLER برای کاهش درد و سفتی عضلات
- مصرف ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش و التهاب درد و گرفتگی
توجه داشته باشید که اگر اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه طولانی مدت بود و با امتحان روش های درمان خانگی درد کاهش پیدا نکرد، باید سریعا به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. پزشک متخصص ستون فقرات، می تواند علت دقیق درد و گرفتگی شانه را تشخیص دهد.
پیشنهاد مقاله: فیزیوتراپی و ویزیت سالمندان در منزل
کتایون تاجیک
جراحی استخوان و مفاصل
رامین ارژنگ
جراحی استخوان و مفاصل
بهزاد خانمحمدی
جراحی استخوان و مفاصل
محمد اخلاق نجات
جراحی استخوان و مفاصل
محمدرضا صفدری
جراحی استخوان و مفاصل
رضا اعرابیان
جراحی استخوان و مفاصل
رضا پورعلی
جراحی استخوان و مفاصل
محمد ربانی
جراحی استخوان و مفاصل
شعیب مجدی
جراحی استخوان و مفاصل
علیرضا عشرتی
جراحی استخوان و مفاصل
عباس رحیمیان سهل ابنعلی
جراحی استخوان و مفاصل
راشد رحمتی
جراحی استخوان و مفاصل
مرتضی مولوی
جراحی استخوان و مفاصل
مهرنوش عمهربد
جراحی استخوان و مفاصل
عباس عبدلی تفتی
جراحی استخوان و مفاصل
حجت حسین پور فیضی
جراحی استخوان و مفاصل
مهشید اجود
جراحی استخوان و مفاصل
فرزاد آراسته
جراحی استخوان و مفاصل
محمدعلی طاهرنیا
جراحی استخوان و مفاصل
سیدکاظم مرتضوی
جراحی استخوان و مفاصل