اختلال شخصیت هیستریونیک

اختلال شخصیت هیستریونیک

فهرست مطالب

اختلال شخصیت هیستریونیک (نمایشی) یا (HPD) چیست؟

این اختلال   بخشی از گروه بزرگ‌تری از اختلالات روان‌شناختی است که اختلالات شخصیتی «خوشه‌ای B» نامیده می‌شوند.

افراد مبتلا به HPD تصویر ذهنی مخدوشی از خود دارند. آنها اغلب عزت نفس خود را بر اساس تایید دیگران قرار می دهند. همین نیاز به توجه را ایجاد می کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به HPD ممکن است به شوخی های نمایشی متوسل شوند.

زنان بیشتر از مردان مبتلا به HPD تشخیص داده می شوند. این ممکن است به این دلیل باشد که مردان علائم خود را کمتر از زنان گزارش می کنند.

شناخت علائم اختلال شخصیت هیستریونیک

HPD یک اختلال روانی ویرانگر نیست. اکثر افراد مبتلا به HPD با موفقیت در جامعه و محل کار عمل می کنند. در واقع، افراد مبتلا به HPD معمولاً مهارت های انسانی بالایی دارند.

بر اساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM5)، افراد مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک حداقل پنج (یا بیشتر) از علائم زیر را دارند.

مشاوره پزشک تصوری یکی از خدماتی است که با استفاده از آن می‌توانید بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر و… با دکتر مورد نظر خود مشاوره و ویزیت شوید .  ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

علائم اختلال شخصیت هیستریونیک

علائم اختلال شخصیت هیستریونیک

در موقعیت هایی که در مرکز توجه نیستند، ناراحت می شوند

رفتارهای اغوا کننده یا تحریک آمیز جنسی نامناسب

به سرعت در حال تغییر احساسات هستند

به طور مداوم از توجه فیزیکی برای جلب توجه استفاده می کند

سبک گفتاری بیش از حد امپرسیونیستی و فاقد جزئیات

خود دراماتیزه کردن، نمایشی بودن و بیان اغراق آمیز احساسات از ویژگی هایشان است

پیشنهاد پذیر است (یعنی به راحتی تحت تأثیر دیگران یا شرایط قرار می گیرند)

روابط را صمیمانه تر از آنچه هست می داند

اگر HPD دارید، ممکن است به راحتی از کارهای روزمره ناامید یا بی حوصله شوید، قبل از فکر کردن، تصمیمات عجولانه بگیرید یا برای جلب توجه تهدید به خودکشی کنید.

چه چیزی باعث اختلال شخصیت هیستریونیک می شود؟

علت دقیق اختلال شخصیت هیستریونیک ناشناخته است. دانشمندان بر این باورند که این نتیجه هر دو عوامل محیطی و ژنتیکی است.

برخی از خانواده ها دارای سابقه HPD هستند، که به این نظریه اعتبار می بخشد که این وضعیت ممکن است تا حدی توسط ژنتیک انتقال داده شود. از سوی دیگر، فرزندان والدین مبتلا به HPD ممکن است به سادگی رفتاری را که از والدین خود آموخته اند نشان دهند. همچنین ممکن است فقدان نظم و انضباط یا تقویت مثبت رفتارهای نمایشی در دوران کودکی باعث ایجاد HPD شود. یک کودک ممکن است رفتارهای HPD را به عنوان راهی برای جلب توجه والدین خود بیاموزد.

تشخیص HPD

آزمایش خاصی وجود ندارد که برای تشخیص HPD استفاده شود. اگر از علائم خود ناراحت هستید و به دنبال مراقبت های پزشکی هستید،پزشک  احتمالاً با گرفتن یک تاریخچه پزشکی کامل شروع می کند. آنها ممکن است یک معاینه فیزیکی برای رد هر گونه مشکل فیزیکی که ممکن است باعث علائم شما شود انجام دهند.

اگر پزشک شما علت فیزیکی علائم شما را پیدا نکند، ممکن است شما را به روانپزشک ارجاع دهد. روانپزشکان به طور خاص برای تشخیص و درمان اختلالات روانی آموزش دیده اند. یک روانپزشک می تواند از سوالات تخصصی استفاده کند تا دید واضحی از تاریخچه رفتار شما داشته باشد. ارزیابی دقیق رفتارهای شما به ارائه دهنده مراقبت های اولیه کمک می کند تا شما را تشخیص دهد.

با این حال، اکثر افراد مبتلا به این بیماری باور ندارند که به درمان یا کمک نیاز دارند و این امر تشخیص را دشوار می کند. بسیاری از افرادی که مبتلا به HPD هستند، پس از درمان افسردگی یا اضطراب، معمولاً به دنبال یک رابطه ناموفق یا سایر درگیری های شخصی، تشخیص داده می شود.

درمان HPD

اگر مبتلا به HPD هستید، درمان ممکن است دشوار باشد. مانند بسیاری از افراد مبتلا به HPD، ممکن است فکر کنید که نیازی به درمان ندارید، یا ممکن است روال برنامه درمانی برایتان جذاب نباشد. با این حال، درمان – و گاهی اوقات داروها – می تواند به شما در مقابله با HPD کمک کند.

روان درمانی رایج ترین و موثرترین انتخاب درمانی برای HPD است. این نوع درمان شامل صحبت با یک درمانگر در مورد احساسات و تجربیات شما است. چنین صحبت هایی می تواند به شما و درمانگرتان کمک کند تا دلیل اعمال و رفتارتان را تعیین کنید. درمانگر شما ممکن است بتواند به شما کمک کند تا به جای تلاش مداوم برای جلب توجه افراد، یاد بگیرید که چگونه با افراد به شیوه ای مثبت ارتباط برقرار کنید.

دارو

اگر افسردگی یا اضطراب را به عنوان بخشی از HPD خود تجربه می کنید، ارائه دهنده مراقبت های اولیه ممکن است از داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب استفاده کند.

چشم انداز بلند مدت برای یک فرد مبتلا به HPD

چشم انداز بلند مدت برای یک فرد مبتلا به HPD

بسیاری از افراد مبتلا به HPD زندگی عادی دارند و می توانند کار کنند و بخشی از جامعه باشند. در واقع، بسیاری از افراد مبتلا به HPD در محیط های معمولی بسیار خوب عمل می کنند. بسیاری از آنها فقط در روابط صمیمی تر با مشکلاتی مواجه می شوند. بسته به مورد شما، HPD شما ممکن است بر توانایی شما برای داشتن یک شغل، حفظ رابطه یا متمرکز ماندن بر اهداف زندگی تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است باعث شود که دائماً به دنبال ماجراجویی باشید و شما را در موقعیت‌های خطرناک قرار دهد.

همچنین در صورت ابتلا به HPD در معرض خطر بیشتری برای افسردگی قرار دارید. این اختلال می تواند بر نحوه مدیریت شکست و ضرر تأثیر بگذارد. همچنین زمانی که به آنچه می‌خواهید نمی‌رسید، احساس ناامیدی بیشتری در شما ایجاد می‌کند. اگر علائم HPD دارید، به خصوص اگر در زندگی روزمره و کار یا توانایی شما برای داشتن یک زندگی شاد و رضایت بخش اختلال ایجاد کند، باید با پزشک خود صحبت کنید.، HPD معمولاً در اوایل بزرگسالی خود را نشان می دهد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه مشکلات اختلال شخصیت دارید پیشهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله ویزیت روانشناس اختلال شخصیت است تا اطلاعات کاملی را در این زمینه به دست آورید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید