پوست و مو

درمان بیماری پوست مرغی

درمان بیماری پوست مرغی

ويزيت آنلاين متخصص پوست

در تاریخ 15 بهمن 1402 – توسط دکتر تیم ازپزشک بازنگری و بروزرسانی شد.

 

بیماری پوست مرغی یا کراتوز پیلاریس یک بیماری پوستی شایع و بی‌ضرر است که باعث ایجاد لکه‌ های خشک، خشن و برآمدگی ‌های ریز بر روی پرست می ‌شود. این عارضه اغلب روی بازوها، ران‌ها، گونه ‌ها یا باسن ایجاد می ‌شود و می تواند برای افراد آزار دهنده باشد. برجستگی ‌ها روی پوست معمولاً درد یا خارش ندارند؛ با این حال کراتوز پیلاریس معمولا یک نوع پوست نرمال در نظر گرفته شده و اغلب تا ۳۰ سالگی برطرف می‌ شود. در هر صورت لازم است تا بدانید پوست مرغی شدن و درمان پوست مرغی چیست. ما در این مطلب به درمان بیماری پوست مرغی اشاره خواهیم کرد.

 

درمان خانگی بیماری پوست مرغی

درمان خانگی بیماری پوست مرغی

 

بیماری پوست مرغی

کراتوزیس پیلاریس یک بیماری شایع پوستی شناخته شده و باعث می‌ شود تکه ‌هایی از برجستگی ‌های خشن روی پوست ظاهر شوند. این برجستگی‌ ها یا جوش‌ های ریز، همان سلول ‌های مرده پوست هستند که فولیکول‌ های مو را مسدود می‌ کنند. آن‌ها گاهی اوقات به رنگ قرمز یا قهوه‌ای ظاهر می‌شوند.

همانگونه که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم بیماری پوست مرغی معمولا در قسمت بالایی بازوها، ران ‌ها، گونه ‌ها یا باسن دیده شده؛ مسری نبوده و معمولاً باعث ناراحتی یا خارش نمی ‌شوند.

این برجستگی ‌های نمایان که روی پوست ظاهر می ‌شوند، شبیه برآمدگی ‌های غاز یا پوست مرغ کنده شده هستند و به همین دلیل است که به آن بیماری پوست مرغی گفته می شود. چنانچه میزان کراتوزیس پیلاریس بیش از حد باشد، می‌تواند تا ساعد و ساق پا گسترش یابد. از علائم این عارضه پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صورتی یا قرمزی خفیف در اطراف برجستگی‌ها
  • پوست خارش ‌دار و تحریک پذیر
  • پوست خشک
  • برجستگی ‌هایی شبیه کاغذ سنباده
  • برجستگی ‌هایی که بسته به رنگ پوست می‌توانند در رنگ‌های مختلف چون رنگ گوشتی، سفید، قرمز، صورتی، قهوه‌ای یا سیاه ظاهر شوند

 

یکی از خدمات فوق‌العاده اپلیکیشن ازپزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

درمان خانگی بیماری پوست مرغی

هیچ درمانی برای این بیماری بی ضرر پوستی وجود ندارد، اما راه ‌هایی برای درمان یا جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد که در ادامه عنوان می کنیم. اگر از بیماری پوست مرغی خود رنج می برید، تکنیک ‌هایی وجود دارد که می ‌توانید آنها را در خانه امتحان کنید. برای مثال :

  1. دوش آبگرم بگیرید. دوش های کوتاه و گرم می ‌توانند به باز کردن و شل شدن منافذ کمک کنند. پوست خود را با یک برس سفت مالش دهید تا به طور بالقوه برآمدگی‌ها از بین بروند. مهم است که زمان خود را در حمام محدود کنید چرا که زمان شستشوی طولانی‌ می‌ تواند روغن ‌های طبیعی بدن را از بین ببرد.
  2. لایه برداری کنید. لایه برداری روزانه می تواند به بهبودی ظاهر پوست شما کمک شایانی کند. همچنین در زمان مراجعه به متخصص پوست، پزشک توصیه می کند تا به آرامی پوست مرده را با لوفا یا سنگ پا از بین ببرید.
  3. حتما از لوسیون های آبرسان استفاده کنید. باید بدانید که لوسیون های حاوی آلفا هیدروکسی اسید می توانند پوست خشک که به بیماری پوست مرغی مبتلاست را هیدراته کرده و به گردش سلولی کمک کنند. همچنین لوسیون ها می‌ توانند برجستگی ‌ها را نرم کنند، در حالی که گلاب هم می ‌تواند التهاب پوست را تسکین دهد.
  4. لباس های تنگ نپوشید چرا که پوشیدن لباس تنگ باعث اصطکاک شده و پوست را تحریک می کند.

مرطوب کننده ها را فراموش نکنید به این دلیل که مرطوب کننده ها رطوبت پوست شما را حفظ کرده و از تشدید خارش جلوگیری می کنند.

 

پیشنهاد مقاله: 10 مورد از خواص روغن کنجد برای پوست

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

 

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.