قاعدگی (که “پریود” نیز نامیده می شود) یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی است که هر ماه میلیون ها نفر در سراسر جهان تجربه می کنند. قاعدگی زمانی اتفاق میافتد که رحم شما خون و بافت را از پوشش داخلی رحم میریزد و از طریق واژن بدن شما را ترک میکند. در این زمان ممکن است شما درد پریودی را تجربه کنید. سلامت قاعدگی و اقدامات بهداشتی می تواند از عفونت جلوگیری کند، بوها را کاهش دهد و به شما کمک کند در طول قاعدگی راحت باشید. برای بهداشت قاعدگی بهتر می توانید از مشاوره با پزشک آنلاین زنان استفاده کنید.
شما می توانید انواع مختلفی از محصولات قاعدگی را برای جذب یا جمع آوری خون در طول قاعدگی خود انتخاب کنید، از جمله نوار بهداشتی، تامپون، کاپ قاعدگی، دیسک قاعدگی و لباس زیر پریود.
هنگام استفاده از محصولات قاعدگی، علاوه بر دستورالعمل های همراه محصول، این نکات را دنبال کنید:
- دست های خود را قبل و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از استفاده از محصولات قاعدگی بشویید.
- محصولات یکبار مصرف قاعدگی را به درستی دور بریزید: آنها را با دستمال توالت، دستمال کاغذی یا مواد دیگر بپیچید و سپس در سطل زباله بیندازید. محصولات قاعدگی را داخل کاسه توالت نریزید.
- نوار بهداشتی: نوار بهداشتی را هر چند ساعت یکبار تعویض کنید، مهم نیست که مقدار خون آن چقدر کم باشد. اگر پریودتان سنگین است، آنها را بیشتر عوض کنید.
- تامپون: هر 4 تا 8 ساعت تامپون را عوض کنید. یک تامپون را بیش از 8 ساعت نگذارید.
- از تامپون با کمترین جذب مورد نیاز استفاده کنید. اگر بتوانید یک تامپون را تا 8 ساعت بدون تغییر بپوشید، جذب آن ممکن است خیلی زیاد باشد.
- کاپ قاعدگی: کاپ ها را هر روز پس از استفاده تمیز کنید. کاپ های قاعدگی را پس از اتمام قاعدگی با شستشوی کامل و سپس قرار دادن آنها در آب جوش به مدت یک تا دو دقیقه ضد عفونی کنید.
برای مشاوره تصویری با متخصص زنان و زایمان بر روی ویزیت آنلاین کلیک کنید.
بهداشت قاعدگی کلید ارتقای سلامتی است
این اقدامات بهداشتی می تواند به شما کمک کند در طول قاعدگی سالم و راحت بمانید:
- لباسهای سبک و قابل تنفس (مانند لباسهای زیر نخی) بپوشید. پارچه های تنگ می توانند رطوبت و گرما را به دام بیندازند و به میکروب ها اجازه رشد دهند.
- محصولات قاعدگی خود را به طور منظم عوض کنید. رطوبت به دام افتاده بستری برای رشد باکتری ها و قارچ ها فراهم می کند. پوشیدن پد یا لباس زیر پریود به مدت طولانی می تواند منجر به راش یا عفونت شود.
- ناحیه تناسلی خود را تمیز نگه دارید. هر روز قسمت بیرونی واژن و قسمت پایینی آن را بشویید. هنگامی که به دستشویی می روید، از جلوی بدن به سمت عقب پاک کنید، نه برعکس. فقط از آب برای شستشوی واژن خود استفاده کنید. واژن یک اندام خود تمیز شونده است. تغییر تعادل pH طبیعی واژن با شستن یا استفاده از مواد شیمیایی برای پاکسازی واژن می تواند مضر باشد و ممکن است منجر به عفونت قارچی یا واژینوز باکتریایی شود.
- از دستمال توالت، تامپون یا پدهای بدون عطر استفاده کنید. محصولات بهداشتی معطر می توانند پوست را تحریک کرده و بر تعادل طبیعی pH شما تأثیر بگذارند.
- مایعات کافی بنوشید. این می تواند به شستشوی مجاری ادراری شما و جلوگیری از عفونت هایی مانند کاندیدیازیس واژن کمک کند.
- قاعدگی خود را پیگیری و نظارت کنید. چرخه قاعدگی شما یک نشانگر ارزشمند برای سلامت کلی شما است. پریودهای نامنظم می تواند نشانه بیماری هایی مانند دیابت، اختلال عملکرد تیروئید و بیماری سلیاک باشد. شما می توانید قاعدگی خود را در تقویم یا با برنامه ای روی گوشی خود که برای این منظور طراحی شده است، ردیابی کنید.
- برای معاینه سالانه خود به پزشک آنلاین زنان مراجعه کنید. یک معاینه سالانه زنان خوب یک چک آپ کامل شامل آزمایش پاپ اسمیر، معاینه لگن و معاینه پستان است. این معاینات برای سلامت باروری خوب ضروری هستند زیرا می توانند علائم اولیه سرطان یا سایر مشکلات سلامتی را مشاهده کنند.
- اگر تغییر در بو، درد شدید یا غیرعادی، یا علائم پریود شدیدتر از حد معمول (مانند جریان شدیدتر یا دوره طولانیتر) دارید، با پزشک آنلاین زنان مشورت کنید.
پیشنهاد مقاله: مشاوره با دکتر آنلاین زنان و زایمان
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
در زمان پریودی چه بخوریم؟
مواد غذایی برای خوردن
- آب
نوشیدن آب زیاد همیشه مهم است و این امر به ویژه در دوران پریود شما صادق است. هیدراته ماندن می تواند شانس ابتلا به سردردهای ناشی از کم آبی را که یکی از علائم رایج قاعدگی است، کاهش دهد.
نوشیدن آب زیاد نیز می تواند مانع از احتباس آب و نفخ شود.
- میوه
میوه های سرشار از آب، مانند هندوانه و خیار، برای هیدراته ماندن عالی هستند. میوههای شیرین میتوانند به شما کمک کنند میل به شکر را بدون خوردن قندهای تصفیهشده زیاد مهار کنید، که میتواند باعث افزایش سطح گلوکز و سپس سقوط کند.
- سبزیجات سبز برگ
کاهش سطح آهن در طول قاعدگی معمول است، به خصوص اگر جریان قاعدگی شما سنگین باشد. این می تواند منجر به خستگی، درد بدن و سرگیجه شود.
سبزیجات برگ سبز مانند کلم پیچ و اسفناج می توانند سطح آهن شما را افزایش دهند. اسفناج همچنین سرشار از منیزیم است.
- زنجبیل
یک فنجان گرم چای زنجبیل می تواند علائم خاصی از قاعدگی را بهبود بخشد. زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی است که می تواند درد عضلات را تسکین دهد.
زنجبیل همچنین ممکن است حالت تهوع را کاهش دهد. مطالعات اندکی این را تایید می کنند، اما یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که زنجبیل به طور موثری تهوع و استفراغ را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد. از آنجایی که ایمن و نسبتا ارزان است، ارزش امتحان کردن را دارد.
البته زیاد زنجبیل مصرف نکنید: مصرف بیش از 4 گرم در یک روز می تواند باعث سوزش سر دل و معده درد شود.
- مرغ
مرغ یکی دیگر از مواد غذایی غنی از آهن و پروتئین است که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خوردن پروتئین برای سلامت کلی شما ضروری است و می تواند به شما کمک کند در طول قاعدگی سیر و سیر بمانید و هوس ها را کاهش دهید.
- ماهی
ماهی سرشار از آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است و یک مکمل مغذی به رژیم غذایی شماست. مصرف آهن با کاهش سطح آهنی که ممکن است در دوران قاعدگی تجربه کنید، مقابله می کند.
بر اساس مطالعه ای در سال 2012، امگا 3 می تواند شدت درد پریود را کاهش دهد. آزمودنی هایی که مکمل های امگا 3 مصرف کردند متوجه شدند که درد قاعدگی آن ها به قدری کاهش یافته است که می توانند میزان ایبوپروفن مصرفی خود را کاهش دهند.
یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که امگا 3 همچنین می تواند افسردگی را کاهش دهد. برای کسانی که در حوالی قاعدگی دچار نوسانات خلقی و افسردگی می شوند، امگا 3 ممکن است مفید باشد.
- زردچوبه
زردچوبه به عنوان یک ادویه ضد التهاب شناخته می شود و کورکومین ماده اصلی فعال آن است. یک مطالعه در سال 2015 به بررسی اثرات کورکومین بر علائم PMS پرداخت و نشان داد افرادی که کورکومین مصرف میکنند علائم شدیدتری داشتند.
- شکلات تلخ
یک میان وعده خوشمزه و مفید، شکلات تلخ سرشار از آهن و منیزیم است. 100 گرم شکلات تلخ 70 تا 85 درصد حاوی 67 درصد از نیاز روزانه توصیه شده (RDI) برای آهن و 58 درصد از RDI برای منیزیم است.
یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که منیزیم شدت علائم PMS را کاهش می دهد. بر اساس یک مطالعه در سال 2015، افراد مبتلا به کمبود منیزیم بیشتر احتمال دارد علائم PMS شدید داشته باشند.
برای بهداشت قاعدگی بهتر می توانید از مشاوره با پزشک آنلاین زنان استفاده کنید.
درمان درد پریودی با پزشک آنلاین زنان:
خوردن و پرهیز از برخی غذاها تنها اقدامی نیست که می توانید برای کاهش علائم پریود خود انجام دهید. اینها را هم امتحان کنید:
- ورزش. برخی شواهد حاکی از آن است که ورزش، مانند ورزش های هوازی سبک و یوگا، می تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد.
- کمپرس گرم. بطری های آب گرم یا کمپرس های داغ قابل استفاده در مایکروویو می توانند درد شکم و کمر شما را تسکین دهند.
- داروی بدون نسخه. ایبوپروفن و سایر داروهای OTC می توانند گرفتگی عضلات شما را کاهش دهند.
- ماساژها. ماساژ شکم یا کمر می تواند درد قاعدگی را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک در سال 2010، ماساژ در 23 فرد مبتلا به اندومتریوز درد را تسکین داد.
اگر درد پریودی شدیدی تجربه می کنید می توانید از طریق ویزیت با پزشک آنلاین زنان در مورد ان گفت و گو کنید.
پیشنهاد ویژه: مطاله مقاله اختلالات دوران قاعدگی + اپلیکیشن پزشک متخصص زنان
مهری رشیدی
زنان و زایمان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
////// /////
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان
مهناز تاج پور
زنان و زایمان
سوگل عرب
زنان و زایمان
سمانه جلالی
زنان و زایمان
ضحی محمدی پور یزدی
زنان و زایمان