پزشکی, پوست و مو

پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس در کودکان یک بیماری پوستی شایع و غیر عفونی است.

شایع ترین نوع پسوریازیس، پسوریازیس پلاکی است.  باعث می‌شود سلول‌های پوست خیلی سریع‌تر از حد طبیعی رشد کنند و آنطور که باید ریزش نکنند.  سلول‌ها روی سطح پوست جمع می‌شوند و باعث ایجاد مناطقی از پوست ضخیم و قرمز نقره‌ای به نام پلاک می‌شوند.

پلاک ها معمولاً خارش دارند و با پوسته های ضخیم سفید مایل به نقره ای پوشیده شده اند.  این فرآیند نتیجه یک سیستم ایمنی بیش فعال است.

پسوریازیس از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.  بر اساس یک مطالعه در سال 2014، اگر یکی از والدین مبتلا به پسوریازیس باشد، احتمال اینکه کودک نیز به آن مبتلا شود حدود 16 درصد است.  اگر هر دو والدین این عارضه پوستی داشته باشند، احتمال ابتلای کودک به آن تا 50 درصد افزایش می یابد.

علائم پسوریازیس در کودکان

علائم پسوریازیس در کودکان

انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد که هر کدام علائم منحصر به فرد خود را دارند.  شایع ترین علائم پسوریازیس عبارتند از:

تکه های برجسته پوست که اغلب قرمز و پوشیده از فلس های سفید مایل به نقره ای هستند (و معمولاً با راش پوشک در نوزادان اشتباه می شوند)
پوست خشک و ترک خورده که می تواند خونریزی کند
خارش، درد یا احساس سوزش در نواحی آسیب دیده پوست و اطراف آن
نواحی قرمز در چین های پوستی
تغییرات مختلف ناخن، از جمله:
ناخن های ضخیم و سوراخ دار
ناخن هایی که برجستگی های عمیق دارند
زرد شدن و ضخیم شدن ناخن ها
جدا شدن ناخن از بسترش
برای کودکان مبتلا به این بیماری، پسوریازیس ابتدا روی پوست سر ظاهر می شود.  همچنین شایع است که پسوریازیس روی ناخن‌های آنها تأثیر بگذارد.

پسوریازیس یک بیماری مزمن است، به این معنی که احتمالا هرگز به طور کامل از بین نخواهد رفت.  همچنین شرایطی است که در طول دوره‌های افزایش و کاهش فعالیت انجام می‌شود.

در زمان های فعال، کودک شما علائم بیشتری خواهد داشت.  در عرض چند هفته یا چند ماه، علائم ممکن است بهبود یابند یا حتی ناپدید شوند.

شعله ور شدن اغلب به دنبال بیماری رخ می دهد.  با این حال، دانستن شدت علائم پس از شروع چرخه بسیار دشوار است.

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

انواع پسوریازیس کودکان

پسوریازیس پلاکی شایع ترین نوع پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان است.  بر اساس یک بررسی در سال 2015، تا 75 درصد از کودکان بزرگتر مبتلا به پسوریازیس، پسوریازیس پلاکی دارند.

پسوریازیس پلاکی می تواند در هر جایی از بدن ظاهر شود، اما اغلب در موارد زیر دیده می شود:

زانو
پوست سر
آرنج ها
بالاتنه
دومین نوع شایع پسوریازیس روده ای است.  طبق یک مطالعه در سال 2016، این بیماری بین 14 تا 30 درصد از کودکان مبتلا به پسوریازیس را تحت تاثیر قرار می دهد.  به جای ضایعات بزرگتر، پسوریازیس روده ای باعث ایجاد لکه های قرمز کوچکی می شود که شبیه قطرات آب هستند.  این لکه ها معمولا روی بازوها، پاها و بالاتنه ظاهر می شوند.

پسوریازیس پوسچولار می تواند کودکان را نیز مبتلا کند، اما در این گروه سنی نادر است.

چه چیزی پسوریازیس را تحریک می کند؟

در حالی که هیچ کس دقیقاً نمی داند چه چیزی باعث پسوریازیس می شود، چندین محرک وجود دارد که ممکن است احتمال شیوع را بیشتر کند.  شامل:

عفونت
تحریک پوست
فشار
چاقی
هوای سرد
برخی داروها مانند لیتیوم
اجتناب یا یافتن راه‌هایی برای مدیریت این محرک‌ها می‌تواند به کاهش وقوع یا شدت شیوع پسوریازیس کمک کند.

دلایل بروز پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس در کودکان بسیار شایع است.  بر اساس گزارش بنیاد ملی پسوریازیس (NPF)، هر ساله حدود 20000 کودک زیر 10 سال در ایالات متحده تشخیص داده می شوند.

اکثر افراد اولین دوره پسوریازیس خود را بین سنین 15 تا 35 سالگی تجربه می کنند، اما می تواند در کودکان بسیار جوان تر و در بزرگسالان بسیار بزرگتر ایجاد شود.  طبق NPF، حدود یک سوم بزرگسالان مبتلا به پسوریازیس می گویند که علائم آنها از سن زیر 20 سال شروع شده است.

برای برخی از کودکان، علائم پسوریازیس ممکن است با افزایش سن کمتر و کمتر شود.  برخی دیگر ممکن است در طول زندگی خود با این وضعیت کنار بیایند.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت ویزیت و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

تشخیص پسوریازیس در کودکان

متخصصان مراقبت های بهداشتی معمولاً با نگاه کردن به پوست می توانند تشخیص دهند که آیا پسوریازیس دارد یا خیر.  در طول معاینه فیزیکی، یک متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است بپرسد:

کدام علائم را کودک شما تجربه می کند
آیا آنها درد مفاصل دارند، که می تواند نشان دهنده آرتریت پسوریاتیک نوجوانان باشد
کدام داروها را کودک شما مصرف می کند
آیا سابقه خانوادگی پسوریازیس وجود دارد
آیا فرزند شما در معرض هر یک از محرک های رایج پسوریازیس قرار گرفته است یا خیر
آزمایش های تشخیصی معمولاً ضروری نیستند، اما در برخی موارد ممکن است بیوپسی انجام شود.

یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند از نتایج بیوپسی برای کمک به تشخیص پسوریازیس و شرایط مشابه، مانند اگزما، استفاده کند.

درمان پسوریازیس در کودکان

در حال حاضر، هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد.  درمان بر کاهش علائم در هنگام بروز و کمک به پیشگیری یا کاهش شدت شعله‌ور شدن تمرکز دارد.

درمان های موضعی

درمان های موضعی بیشتر از سایر انواع درمان ها تجویز می شوند.  آنها می توانند به کاهش علائم پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​کمک کنند و شامل داروهای دارویی و مرطوب کننده می شوند:

پمادها
لوسیون ها
کرم ها
فوم ها
درمان‌های موضعی که سازمان غذا و دارو (FDA) برای استفاده در کودکان زیر 12 سال تأیید کرده است شامل کورتیکواستروئیدها، آنالوگ‌های ویتامین D مانند کلسیپوترین و درمان‌هایی است که این دو را ترکیب می‌کنند.

درمان‌های موضعی ممکن است کمی نامرتب باشند و کودک شما ممکن است نیاز داشته باشد بیش از یک بار در روز از آنها استفاده کند.  اگرچه آنها می توانند بسیار مؤثر باشند و عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر درمان ها ایجاد کنند.

نور درمانی

نورهای طبیعی (از طریق خورشید) و مصنوعی می توانند به کاهش علائم پسوریازیس کمک کنند.  چندین گزینه جدیدتر مانند لیزر و داروهایی وجود دارد که با نورهای خاص فعال می شوند.  شما نباید بدون مشورت با پزشک کودک خود استفاده از نور درمانی را شروع کنید.  قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور در واقع می تواند علائم را بدتر کند.

اگر پزشک نور طبیعی خورشید را توصیه می کند، با پیاده روی خانوادگی یا بازی در حیاط خلوت بعد از مدرسه به کودک خود کمک کنید تا این دوز اضافی را دریافت کند.

داروهای خوراکی یا تزریقی

برای موارد متوسط ​​تا شدید پسوریازیس در کودکان، پزشک کودک شما ممکن است قرص، تزریق یا داروهای داخل وریدی (IV) تجویز کند.

برخی از این داروها می توانند عوارض جانبی جدی ایجاد کنند، بنابراین مهم است که قبل از شروع درمان با چه چیزی روبرو شوید.  به دلیل عوارض جانبی جدی احتمالی، این نوع درمان ممکن است تا زمانی که فرزند شما بزرگتر شود یا فقط برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار گیرد.

داروهای تزریقی که FDA برای استفاده در کودکان 4 ساله تایید کرده است عبارتند از:

اتانرسپت (Enbrel)
ixekizumab
اوستکینوماب (Stelara)

تغییر سبک زندگی

تغییر سبک زندگی

مدیریت محرک ها ممکن است یکی از بهترین دفاع های کودک شما در برابر پسوریازیس باشد.  ورزش کردن، خواب کافی و داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ضد التهابی به آنها کمک می کند بدن خود را سالم نگه دارند.

غذاهای ضد التهابی که باید در رژیم غذایی خود گنجانده شوند عبارتند از:

ماهی های چرب مانند تن و ساردین
آجیل مانند بادام
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج
میوه هایی مانند توت فرنگی، گیلاس و پرتقال
غذاهایی که ممکن است باعث التهاب شوند و باید از آنها اجتناب شود یا به حداقل برسد عبارتند از:

غذاهای فرآوری شده، از جمله آنهایی که حاوی مقدار زیادی قند اضافه شده هستند
غذاهای سرشار از چربی اشباع شده مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب
یک بدن سالم ممکن است دوره های فعالیت بیماری کمتر و شدیدتر داشته باشد.  علاوه بر این، تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست کودک می تواند به کاهش تحریک پوست کمک کند، که همچنین باعث کاهش شعله ور شدن پسوریازیس می شود.

با شروع یک مسابقه خانوادگی دوستانه، به تشویق فرزندتان و همه اعضای خانواده خود کمک کنید تا عاداتی را اتخاذ کنند که سلامت و تندرستی را ارتقا می دهد.  پیگیری کنید که چه کسی هر روز بیشترین مراحل را انجام می دهد، یا اگر کاهش وزن نگران کننده است، درصد کاهش وزن را در طول زمان پیگیری کنید.

تشخیص و تشخیص زودهنگام پسوریازیس برای کودکان بسیار مهم است.  به محض اینکه متوجه علائمی شدید که می تواند ناشی از پسوریازیس باشد، با پزشک فرزندتان وقت ملاقات بگذارید.

مداخله زودهنگام، درمان و حمایت عمومی نیز می تواند به کاهش انگ و مسائل مربوط به عزت نفس که ممکن است به دلیل این بیماری پوستی ایجاد شود، کمک کند.

کمک به فرزندتان برای مقابله با پسوریازیس

برای برخی از کودکان، پسوریازیس یک ناراحتی جزئی است که تنها زمانی که علائم ظاهر می شود باید برطرف شود.  برای دیگران، پسوریازیس می تواند نگران کننده تر باشد.

در حالی که دامنه شیوع پسوریازیس ممکن است نسبتاً کوچک باشد، تأثیر آن بر عزت نفس کودک شما ممکن است زیاد باشد.  احساس شرم و انزجار ممکن است مشکل را تشدید کند.  اگر این احساسات را با نظرات همسالان خود ترکیب کنید، پسوریازیس می تواند باعث شود کودک شما افسردگی و احساس انزوا را تجربه کند.

در فرهنگ امروزی، کودکان ممکن است به دلیل مسائل بسیار جزئی، مانند برآمدگی های غیرقابل توضیح یا لکه های روی پوست مورد آزار و اذیت قرار گیرند.

آسیب ناشی از این اعمال می تواند اثراتی داشته باشد که در طول زندگی کودک شما باقی می ماند.

از پزشک کودک خود بخواهید که با کودک شما در مورد ظاهر پوست او صحبت کند.  با تأیید تأثیر عاطفی پسوریازیس، پزشک کودک شما می‌تواند به او کمک کند تا بفهمد بزرگسالان به سلامتی خود اهمیت می‌دهند.

با فرزندتان در مورد پاسخ های خاص به سوالات و نظرات همسالانش صحبت کنید.

علاوه بر این، ممکن است بخواهید با پزشک فرزندتان در مورد کار با یک درمانگر یا پیوستن به یک گروه پشتیبانی صحبت کنید.  منابع زیادی وجود دارد که می تواند به فرزند شما کمک کند تا با مسائل عاطفی که ممکن است با آنها روبرو شود مقابله کند.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه بیماریهای پوست و مو دارید پیشنهاد ما به شما عزیزان نصب اپلیکیشن از پزشک برای دزیافت مشاوره  با پزشک پوست و مو می‌باشد.

منابع علمی این مطلب

https://www.healthline.com/health/psoriasis/psoriasis-in-children#helping-your-child-cope

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.