روماتولوژی

شکستگی دنده و درمان آن با پزشک متخصص ارتوپد

شکستگی دنده و درمان آن با پزشک متخصص ارتوپد

پزشک متخصص ارتوپد

شکستگی دنده و درمان آن با پزشک متخصص ارتوپد

شکستگی دنده زمانی رخ می دهد که یکی از استخوان های قفسه سینه ترک بر دارد یا شکسته شود. شایع ترین علت این عارضه هم ضربه های وارد به قفسه سینه از جمله سقوط، حوادث مرتبط با موتور یا تاثیر ناشی از برخوردهای ورزشی است. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک، به موضوع شکستگی دنده و درمان آن با پزشک متخصص ارتوپد خواهیم پرداخت. چنانچه به پزشک ارتوپد و یا پزشک متخصص نیاز داشتید می توانید اپلیکیشن ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید و در هر زمان و مکان از بهترین متخصصان ، ویزیت پزشک ارتوپد  دریافت کنید.

ازپزشک با داشتن بهترین و حاذق ترین دکترها ، آماده است تا از بیماران میزبانی کرده و به آنها مشاوره آنلاین و ویزیت پزشک ارتوپد ارائه کند. شما در هر زمان و هر مکان می توانید با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک و یا وب سایت ازپزشک ، از پزشک متخصص در سایت مشاوره بگیرید و با استفاده از بخش جستجو و فیلترهای موجود در اپلیکیشن و یا سایت ویزیت آنلاین، بهترین پزشک متخصص ارتوپد را جستجو کنید و با کلیک بر روی ویزیت شو مراحل مشاوره را انجام دهید. همچنین با استفاده از برنامه کاری پزشکان آنلاین می توانید در زمان های تعیین شده وقت بگیرید و از دسترسی سریع به پزشک متخصص بهره ببرید.

 

انواع شکستگی دنده

در بسیاری موارد ممکن است به صورت ترک باشند و به نوعی دنده ترک برداشته باشد. با این که مو برداشتن یا ترک خوردن دنده بسیار دردناک است، اما نسبت به دنده هایی که به قطعات جدا شده شکسته شده اند خطر به مراتب کمتری برای افراد دارد. متاسفانه لبه ناهموار استخوان شکسته می تواند به رگ های خونی بزرگ یا اعضای داخلی مانند ریه آسیب برسانند. در اغلب موارد، دنده های شکسته معمولا در یک یا دو ماه به خودی خود بهبود می یابند. با این حال کنترل درد بسیار اهمیت دارد تا بتوانید به طور عمیق نفس بکشید و از عوارض ریه مانند پنومونی pneumonia جلوگیری کنید.

در رفتگی و کوبیدگی قفسه سینه از انواع شکستگی دنده هستند. تشخیص هر کدام از آنها به عهده پزشک متخصص ارتوپد است و باید زیر نظر پزشک متخصص درمان شود.

اغلب شکستگی دنده فقط شکستگی در یک ناحیه است که به آن شکستگی غیر کامل می گویند. به این صورت که همه قسمت های استخوان درگیر نشده است. شکستگی دنده از نوع در رفتگی، شکستگی کامل دنده ها بوده که باعث می شود دنده از جای اصلی خود خارج شود. اگر دنده ها از جای اصلی خود خارج شوند، به آنها شکستگی از نوع در رفتگی می گویند که معمولاً بیشتر به ریه ها و دیگر بافت ها و ارگان های بدن آسیب خواهد رساند. در برخی موارد، بخشی از قفسه سینه شکسته می شود و از اعضای بدن و استخوان جدا می گردد. این قسمت معمولاً ساختار اصلی خود را از دست می دهد و باعث می شود که فرد نتواند به درستی تنفس کند که به آن کوبیدگی قفسه سینه می گویند که بسیار هم خطرناک است.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علائم شکستگی دنده

با مشاهده هرکدام از این علائم، سریعا به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید:

  1. تنگی نفس شدید
  2. سرفه های خونی
  3. سر گیجه شدید
  4. ضعف عمومی بدن
  5. ادرار خونی

همانگونه که عنوان کردیم، یکی از علائم مهم در شکستگی دنده، درد در قفسه سینه در زمان نفس کشیدن است. تنفس عمیق بیش از همه هنگام شکستن دنده ها آسیب می رساند. همچنین سرفه کردن یا عطسه کردن، می تواند درد شدیدی را در قسمت شکستگی به وجود بیاورد.

با توجه به محل شکستگی، خم شدن یا پیچاندن قسمت بالای بدن بسیار سخت می شود. ضربه خوردن یا فشار آوردن به ناحیه شکسته شده نیز می تواند حداقل تا چند هفته درد را افزایش دهد. همچنین ممکن است هنگام شکستگی دنده، ورم و قرمزی را در اطراف دنده و در بعضی از موارد کبودی روی پوست در اطراف شکستگی را مشاهده کنید.

 

تفاوت شکستگی و ضرب دیدگی دنده

تفاوت شکستگی و ضرب دیدگی دنده در علائم آنهاست. شایع ترین علت، وارد آمدن ضربه مستقیم به دنده است و ده درصد از بیمارانی که دچار ضرب دیدگی قفسه سینه هستند، دچار شکستگی دنده می شوند. شایعترین منطقه شکستگی ها بین دنده های ۴ الی ۱۰ اتفاق می افتد و شکستگی دنده های اول و دوم بسیار نادر است و فقط در تصادفات یا سقوط از ارتفاع دیده می شود. در کودکان و نوجوانان به دلیل نرم بودن قوام استخوان، شکستگی دنده نادر است ولی در سنین بالا و بخصوص افراد مسن این شکستگی شایع بوده و پوکی استخوان به این امر کمک می کند. درد مهمترین علامت شکستگی دنده است و با تنفس یا سرفه تشدید می گردد. خون مردگی و خون ریزی زیر جلدی نیز ممکن است در موضع شکستگی دیده شود. در مواردی که چندین دنده شکسته است علائم تنفسی شدید است و بیمار قادر به تنفس کامل نبوده و با تنگی نفس و احساس خفگی همراه است.

 

درمان شکستگی دنده

درمان شکستگی دنده

 

درمان شکستگی دنده

درمان شکستگی دنده توسط پزشک متخصص ارتوپد صورت می گیرد و بسته به نوع آن و میزان درد ممکن است که برای شما مسکن هایی را تجویز کند.

معمولاً پزشک متخصص در روزهای اول، ماده بیهوشی به شما تزریق می کند تا مستقیماً عصب های مربوط به دنده را بی حس کند. شکستگی های جدی در دنده مثل آنهایی که در نفس کشیدن مشکل ایجاد می کنند ، به جراحی نیاز دارد. در بعضی از موارد نیز پزشک متخصص ارتوپد از پیچ و مهره استفاده  می کند تا دنده را در محلی ثابت نگه دارد. با این کار سعی بر این دارد تا بتواند شکستگی  دنده را بهبود ببخشد. فواید جراحی  معمولاً تایم کوتاه بهبودی و درد کمتر نسبت به رها کردن دنده شکسته به حال خود است. تقریباً 6 هفته طول می کشد تا دنده بتواند خودش بهبود پیدا کند. در طول این زمان باید از فعالیت هایی که باعث افزایش آسیب دیدگی به دنده ها می شود، به شدت خودداری کنید.

همچنین باید مراقب باشید که در مکان های پر گرد و غبار حضور نداشته باشید زیرا تنفس شما و ریه هایتان دچار مشکل می شود.

پیشنهاد مقاله: هزینه ویزیت در منزل برای شکستگی استخوان 

 

تصویر دکتر راشد رحمتی

راشد رحمتی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر بهزاد خانمحمدی

بهزاد خانمحمدی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر رضا اعرابیان

رضا اعرابیان

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر رضا پورعلی

رضا پورعلی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر رامین ارژنگ

رامین ارژنگ

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر محمد ربانی

محمد ربانی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر شعیب مجدی

شعیب مجدی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر علیرضا عشرتی

علیرضا عشرتی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر عباس رحیمیان

عباس رحیمیان

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر مرتضی مولوی

مرتضی مولوی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر عباس عبدلی تفتی

عباس عبدلی تفتی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر محمدعلی طاهرنیا

محمدعلی طاهرنیا

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر مهرنوش عمهربد

مهرنوش عمهربد

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر حسین عالم زاده

حسین عالم زاده

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر مهدی سروریان

مهدی سروریان

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر حمید پردیس

حمید پردیس

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر فرزاد آراسته

فرزاد آراسته

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر حمید قاضی

حمید قاضی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر حجت حسین پور فیضی

حجت حسین پور فیضی

جراحی استخوان و مفاصل

تصویر دکتر کیارش بصیری

کیارش بصیری

جراحی استخوان و مفاصل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.