بیماری پیسی یا لک و پیس که با نام های دیگری چون ویتیلیگو و برص هم نامیده میشود، یکی از عوارض اکتسابی مربوط به رنگدانه های پوست بوده که در آن، سلول های سازنده رنگدانه (ملانوسیتها) از بین می روند. مشخصه اصلی این بیماری، بروز لکه های مشخص و واضح به رنگ شیری تا سفید بر روی پوست است. بیماری پیسی می تواند از لحاظ زیبایی ظاهری، به ویژه در افرادی که پوست تیره دارند، مشکل بسیار بزرگی بوده و آزار دهنده باشد. ما در این مطلب از مجله سلامتی، به روش های درمان پیسی به کمک ویزیت آنلاین دکتر پوست اشاره خواهیم کرد. برای مراجعه به بهترین پزشکان متخصص پوست و مو، حتماً از کار پزشک برای انواع لک و پیس اطمینان پیدا کنید و مطمئن شوید که تجربه و تخصص زیادی در حوزه پوست دارد.
بیماری پیسی چیست ؟
برص، بیماری ویتیلیگو (Vitiligo)، پیسی پوست و لک و پیس، همگی یک بیماری پرستی بوده که باعث از بین رفتن رنگ پوست در هر ناحیهای از بدن به صورت لکههای بزرگ و کوچک میشود. مناطق بی رنگ معمولاً با گذشت زمان بزرگتر میشوند و حتی می توانند روی مو و قسمت داخلی دهان تأثیر بگذارند. همانگونه که میدانید رنگ مو و پوست صورت توسط ملانین یا رنگدانه ها مشخص می شود. خوشبختانه تهدیدکننده زندگی یا مسری نیست؛ اما می تواند استرس زا باشد و باعث شود فرد نسبت به ظاهر خود حس خوبی نداشته باشد. در این زمان ویزیت آنلاین دکتر پوست می تواند برای افرادی که پیسی دارند موثر باشد.
انواع لک و پیس
پیسی یک قسمتی از بدن مانند دست، پا یا صورت را درگیر می کند. این نوع بیماری معمولاً از سنین کودکی آغاز میشود، برای یک یا چند سال پیشرفت کرده، سپس روند رشدش متوقف میشود. این شکل از ویتیلیگو به ندرت با منشأ اتوایمیون است.
انواع لک و پیس بر اساس اندازه لکهها به 3 گروه تقسیم میشود:
- نوع خفیف که به صورت یک یا چند لکه کوچک محدود شده است
- نوع متوسط که لکهها به صورت پراکنده در بدن قرار دارند.
- نوع شدید که نادر بوده و پوست بخش زیادی از رنگ خود را از دست میدهد.
علائم پیسی پوست
از علائم و نشانه های این بیماری پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سفیدی زودرس رنگ موهای سر، مژه، ابرو یا ریش
- از بین رفتن رنگ طبیعی بافتهایی داخل دهان و بینی
- از بین رفتن رنگ طبیعی پوست به صورت لک و پیس که معمولاً ابتدا در دست ها، صورت و نواحی اطراف دهانه های بدن و اندام تناسلی ظاهر میشوند.
علل پیسی هنوز به درستی مشخص نشده است اما طی تحقیقات پزشکان به این نتیجه رسیدند که موارد زیر می توانند نقش در ایجاد این بیماری داشته باشند.
- عارضه خود ایمنی که سیستم ایمنی بدن فرد بیش از حد فعال شده و ملانوسیت های خودی را از بین میبرد.
- عدم تعادل استرس اکسیداتیو ژنتیکی
- تجربه واقعه استرس زا
- آسیب به پوست به دلیل آفتاب سوختگی شدید یا بریدگی
- قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی خاص
- علل عصبی
- وراثت
- علل ویروسی
پیشنهاد مقاله: نکاتی برای پوست های مستعد آکنه و جوش با دکتر آنلاین پوست
روش های درمان پیسی
معمولاً داروها و روش های درمان پیسی مبتنی بر نور یا نور درمانی برای کمک به بازگرداندن رنگ طبیعی پوست و یا تسکین آن استفاده میشوند؛ البته نتیجهها مشخص نبوده و نباید انتظاری برای درمان قطعی پیسی داشت. با اینحال روش های درمان پیسی متنوع بوده و در زمان ویزیت آنلاین دکتر پوست، توسط پزشک متخصص تجویز میشود. مانند:
- نور درمانی
- نور شیمی درمانی
- عمل جراحی
- رنگ زدایی
- لیزر درمانی
- کرایوتراپی
- فتوتراپی
روش های درمان خانگی پیسی
- محافظت از آفتاب: چراکه آفتاب سوختگی یک خطر جدی برای لک است و بیمار باید از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کند.
- برای اینکه از پوست در برابر آفتاب محافظت کنید با کمبود ویتامین دی مواجه خواهید شد. از این رو باید روزانه ویتامین دی مصرف کنید. البته در زمان داشتن ویزیت آنلاین دکتر پوست، مقدار مصرفی این ویتامین را ازپزشک بپرسید.
- کرم کاموفلاژ
- درمان های موضعی که عبارتند از کرمهای کورتیکواستروئید
روش های درمان پیسی با ویزیت آنلاین دکتر پوست
همانگونه که میدانید پوست از مهمترین بخشهای بدن انسان بوده که جدا از نظر زیبایی، از حفظ سلامت سایر اعضای بدن نیز اهمیت دارد. پوست مانع از عبور میکروبها و عفونت در سایر اعضای بدن میشود. هر نوع بیماری پوستی میتواند نگران کننده باشد. به همین دلیل بهتر است برای انواع لک و پیس، ویزیت آنلاین دکتر پوست بگیرید و زیر نظر پزشک مراحل درمان را انجام دهید. بهتر است پیش از مراجعه به بهترین پزشک متخصص پوست، حتماً از کار پزشک اطمینان پیدا کنید و مطمئن شوید که تجربه و تخصص زیادی در حوزه پوست و مو دارد. برای درمان پیسی با داشتن ویزیت آنلاین دکتر پوست، چنانچه به ویزیت حضوری نیاز باشد، پزشک از شما میخواهد که برای حضوری به مطب مراجعه کنید. در غیراین صورت به صورت آنلاین مشکل شما را حل کرده و راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار میدهد.
حمیدرضا اوجاقی آرباطان
پوست
معصومه مقصودی دربه
پوست
بهاره ملک افضلی اردکانی
پوست
غلامرضا خزاعی
پوست
سید ابولحسن آل محد
پوست
مهتاب مستوفی زاده قلم فرسا
پوست
سیمین ابراهیم زاده
پوست
ربابه غیبی
پوست
محمود سهرابی
پوست
ماه رخساره ناظریان
پوست
سید محمد ناصر حسینی
پوست
مهدی عطائی
پوست