تفاوت روانکاو و روانشناس آنلاین

روانشناس آنلاین

فهرست مطالب

در این مقاله در خصوص روانشناس آنلاین به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

تفاوت بین روانشناس و روانکاو چیست؟
رویکرد روانشناسان و روانکاوان چگونه است؟
آیا اهداف روانشناسی و روانکاوی یکی است؟
آیا روانکاوی هنوز مطرح است؟
برخی از باورهای رایج درباره روانکاوی که اشتباه هستند کدامند؟
آیا روانشناسان و روانکاوان تحصیلات یکسانی دارند؟
آیا روانکاوی مؤثرتر از روانشناسی است؟

 

تفاوت بین روانشناس و روانکاو چیست؟

کوتاهترین و ساده‌ترین پاسخ این است که روان‌شناسی یک رشته است و روانکاوی یکی از تکنیک‌های درون آن رشته است که روانکاوان را به نوعی روان‌شناس تبدیل می‌کند. مشکل این پاسخ ساده این است که همه روانکاوان روانشناس نیستند. برخی از آنها روانپزشک یا حتی مددکار اجتماعی بالینی هستند.

روانشناس آنلاین روانشناس هایی با مدرک دکترا در روانشناسی هستند. بسیاری از روانشناسان آموزش های بالینی را به پایان رسانده اند و با بیماران کار می کنند، اما روانشناسان پژوهشی نیز وجود دارند که نحوه عملکرد ذهن انسان و ذهن حیوانات را مطالعه می کنند.
روانپزشکان پزشکان MD هستند که تخصص خود را در درمان مشکلات سلامت روان انتخاب کرده اند. از آنجایی که آنها پزشک هستند، می توانند دارو تجویز کنند.
روانکاوها پزشکانی هستند که نوع خاصی از روان درمانی را بر اساس نظریه هایی انجام می دهند که ابتدا توسط فروید ارائه شد و بعداً توسط متخصصان این حوزه اصلاح شد.

 

روانشناس آنلاین با ازپزشک
روانشناس آنلاین با ازپزشک

 

رویکرد روانشناسان و روانکاوان چگونه است؟

هم روانشناس آنلاین بالینی و هم روانکاوان با بیماران ملاقات می کنند، از آنها سؤال می پرسند، به پاسخ های آنها گوش می دهند و راه هایی را برای کمک به آنها ارائه می دهند تا احساس بهتری داشته باشند. مهم ترین تفاوت ها معمولاً شامل انواع سؤالاتی است که پزشکان می پرسند و راه حل هایی که ارائه می دهند.

روانشناس آنلاین با این فرض عمل می کنند که با در نظر گرفتن استراتژی های مناسب، افراد می توانند یاد بگیرند که در مورد خود و زندگی خود متفاوت فکر کنند. در نتیجه، آنها می توانند با ترس مواجه شوند، بر افسردگی و اضطراب غلبه کنند، علائم یک بیماری روانی یا اختلال استرس پس از سانحه را مدیریت کنند یا فقط از زندگی بیشتر لذت ببرند. برخی از روانشناسان برای جستجوی علل ریشه ای مشکلات آنها در گذشته بیماران تحقیق می کنند، اما به طور کلی، اکثر آنها از رویکرد آینده نگر برای حل مسئله استفاده می کنند که معمولاً به عنوان درمان شناختی رفتاری (یا CBT) شناخته می شود. ایده حاکم این است که افکار ما بیشتر از شرایطمان به احساسات ما کمک می کند، بنابراین تغییر در طرز فکر می تواند ما را شادتر یا کمتر مستعد افسردگی و اضطراب کند.

روانکاوان معتقدند که بیماران (و مسائل آنها) بسیار پیچیده تر هستند. درک – نه از بین بردن – احساسات نهفته در افسردگی و اضطراب راه بهتری برای کمک به افراد برای دستیابی به سلامت روان و سلامت عاطفی است. روانکاوها با این فرض عمل می کنند که ضمیر خودآگاه تنها بخش کوچکی از آنچه ما هستیم است، و ضمیر ناخودآگاه (که توسط تجربیات و روابط اولیه ما شکل گرفته است) تا حد زیادی به مسائل ما و گاهی مقاومت ما در برابر کار کردن کمک می کند.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

آیا اهداف روانشناسی و روانکاوی یکی است؟

به طور کلی بله، از این نظر که پزشکان در هر دو زمینه می خواهند به بیماران کمک کنند تا بهتر شوند. با این حال، وقتی به آنچه روانشناس آنلاین و روانکاوان هنگام کار با بیماران سعی می کنند انجام دهند، نگاه می کنید، خواهید دید که اهداف جلسه به جلسه آنها اغلب بسیار متفاوت است.

روانشناسان بالینی می خواهند نحوه تفکر بیماران در مورد زندگی و خودشان را شکل دهند. برای این منظور، آنها ارائه می دهند:

  • راهبردهای مقابله ای برای استفاده در مواقع بد
  • روش های تغییر شکل یا آرام کردن افکار منفی یا غیرمنطقی
  • نکاتی برای ارتباط با دیگران به روشی معنادارتر
  • سایر استراتژی های عملی که می توانند فوراً مورد استفاده قرار گیرند

 

از سوی دیگر، روانکاوان می خواهند به بیماران کمک کنند تا چگونگی ارتباط آنها با خود و چرایی آن را کشف کنند تا بتوانند افکار، احساسات و تمایلات خود را برای عبور از پریشانی روانی بهتر درک کنند.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله انواع تست روانشناسی

 

تصویر دکتر حمیده قاضی مزرعه

حمیده قاضی مزرعه

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر میترا سجادیان

میترا سجادیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مهدی صفائیان فر

مهدی صفائیان فر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر زهرا یزدانی فر

زهرا یزدانی فر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مریم شجاعیان

مریم شجاعیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر داوود لکی

داوود لکی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر زینب قاسمیان

زینب قاسمیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر شمسی مبشری نیا

شمسی مبشری نیا

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر فاطمه غواص معانی

فاطمه غواص معانی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سارا سهرابی

سارا سهرابی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر نسیم ناصری کریمی

نسیم ناصری کریمی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر لیلا سالاری

لیلا سالاری

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر محمدحسین علیپور

محمدحسین علیپور

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر آرمین پویافر

آرمین پویافر

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حانیه خوش لهجه ثابت

حانیه خوش لهجه ثابت

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر پیمان ونایی

پیمان ونایی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر نرگس نظری نژاد

نرگس نظری نژاد

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رضا کاکرودی

رضا کاکرودی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر محمود صادقی

محمود صادقی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حمیدرضا مهرابی بهار

حمیدرضا مهرابی بهار

روانشناسی بالینی

 

آیا روانکاوی هنوز مطرح است؟

ضروری است که تشخیص داده شود که روانکاوی به دلیل بی اثر بودن یا کمتر مؤثر بودن آن نسبت به سایر اشکال درمانی، مورد توجه قرار نگرفت. تعداد فزاینده ای از تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد روانکاوی حداقل به خوبی سایر رویکردهای درمانی کار می کند. این بدان معناست که قطعاً جایی برای روانکاوی در چشم انداز درمانی امروزی وجود دارد.

 

برخی از باورهای رایج درباره روانکاوی که اشتباه هستند کدامند؟

روانکاوی همه چیز در مورد رابطه جنسی است

این ممکن است رایج ترین افسانه در مورد روانکاوی باشد، به لطف نظریه روانی-جنسی شخصیت فروید. او قطعاً مجذوب نقشی بود که تمایلات جنسی در تجربه و رفتار انسانی ایفا می کند. روانکاوی مدرن بیشتر به تجربه کل نگر انسانی علاقه دارد.

روانکاوی شامل دراز کشیدن روی مبل است

بسیاری از روانکاوان، اما نه همه، هنوز بیماران را دعوت می کنند تا در حالی که دور از چشم می نشینند روی کاناپه بخوابند. این ممکن است به این دلیل باشد که افراد در حالت خوابیده به پشت برای اشتراک‌گذاری بازتر هستند یا زمانی که با یک درمانگر رو در رو نمی‌نشینند، احتمال کمتری دارد که درگیر شوخی‌ها شوند. با این حال، شایان ذکر است که فروید از کاناپه استفاده نکرد زیرا ارزش بالینی داشت. او این ایده را به ذهنش خطور کرد زیرا طاقت نداشت تمام روز به او خیره شود.

روانکاوان به گذشته وسواس دارند

روانکاوان در واقع به ناخودآگاه وسواس دارند. افرادی که با روانکاوان کار می کنند اغلب به عنوان بخشی از گفتار درمانی، اما در درجه اول به عنوان راهی برای درک زمان حال، درباره گذشته خود صحبت می کنند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

آیا روانشناس آنلاین و روانکاوان تحصیلات یکسانی دارند؟

بله و خیر. روانشناسان باید یک دکترا در روانشناسی (PsyD) کسب کنند، مدرکی که از یک مدل آموزشی مبتنی بر عمل پیروی می کند که به صراحت برای افراد مشتاق طراحی شده است. برنامه درسی روانشناسی معمولی رویکرد مشتری محور مبتنی بر رابطه به درمان و اصول اساسی درمان شناختی-رفتاری را آموزش می دهد.

مدرک تحصیلی مناسب به علاوه تعداد مورد نیاز ساعات بالینی تحت نظارت و مجوز تمام چیزی است که از نظر فنی برای تمرین به عنوان یک روانشناس آنلاین به آن نیاز دارید.

برای تبدیل شدن به یک روانکاو، پزشکان باید یک برنامه آموزشی فشرده روانکاوی مورد تایید انجمن روانکاوی آمریکا (APsaA) را تکمیل کنند. دانش‌آموزان این برنامه‌ها معمولاً روان‌پزشکان با مدرک MD یا DO و درمانگرانی هستند که مدرک دکترا را در روان‌شناسی یا مددکاری اجتماعی دریافت کرده‌اند. برخی از برنامه ها نیز دانشجویانی را می پذیرند که دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مددکاری اجتماعی یا مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی هستند. اکثر برنامه ها مستلزم آن هستند که دانش آموزان قبلاً به عنوان یک درمانگر بالینی، مشاور بالینی یا مددکار اجتماعی بالینی آموزش ببینند و کار کنند.

 

تفاوت روانکاو و روانشناس آنلاین
تفاوت روانکاو و روانشناس آنلاین

 

آیا روانکاوی مؤثرتر از روانشناسی است؟

تحقیقات فعلی پاسخ قطعی برای این سوال ندارند، اما نتایج بسیاری از مطالعات نشان می دهد که هیچ کدام بهتر و بدتر از دیگری نیستند. هر دو رویکرد مزایا و معایبی دارند، و نیازها یا شخصیت بیمار می تواند تأثیر زیادی بر روی این که در هر موقعیتی بهتر عمل می کند، داشته باشد. در حالی که برخی تحقیقات نشان می دهد که درمان های روان پویشی یا روانکاوانه ممکن است حتی موثرتر از درمان شناختی-رفتاری برای درمان افسردگی، بهبود سلامت روان و کاهش اضطراب باشد، می توانید مطالعات دیگری را پیدا کنید که نشان می دهد نوع درمانی که فرد دریافت می کند اهمیت کمتری دارد، زیرا همه درمان های قانونی برای شرایطی مانند افسردگی به یک اندازه موثر هستند.

اگر تصمیم دارید روانکاو شوید یا روانشناس آنلاین شوید، احتمالاً متوجه خواهید شد که “جنگ های درمانی، همانطور که الیور برکمن آنها را در گاردین نامیده است، تأثیر زیادی بر این رشته نداشته است. هر فردی یک رویکرد ترجیحی دارد، اما همه آنها می خواهند به مردم کمک کنند تا بهترین زندگی خود را داشته باشند.

پیشنهاد مقاله:  ویزیت آنلاین رایگان با روانشناسان ازپزشک 

 

تصویر دکتر سپیده امینی

سپیده امینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فهیمه نیک بخش

فهیمه نیک بخش

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فرح جعفری

فرح جعفری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر حسن صدیقی

حسن صدیقی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رقیه غلامی

رقیه غلامی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی رجبی

مهدی رجبی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر محدثه قاسمی

محدثه قاسمی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی مرادی

مهدی مرادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر آدینه مهدیان ریزی

آدینه مهدیان ریزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رامینا جوینی پور

رامینا جوینی پور

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رامین رشیدی خبیر

رامین رشیدی خبیر

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر پریسا زارع گاریزی

پریسا زارع گاریزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمیرا پوراکبرسجادی

سمیرا پوراکبرسجادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فاطمه فولادی

فاطمه فولادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر باران نوروزی

باران نوروزی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سحر بهروزیان

سحر بهروزیان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر پریا سلطانی

پریا سلطانی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سعیده جلالی نسب

سعیده جلالی نسب

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شقایق اسماعیلزاده اسکویی

شقایق اسماعیلزاده اسکویی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمانه سیف یان

سمانه سیف یان

روانشناسی عمومی

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید