دارویی

تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب

تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب

انواع قرص خواب

تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب

افراد باید در طول شبانه‌روز، ۷ تا ۸ ساعت خواب کافی داشته باشند تا از این طریق بتوانند به مغز و جسمشان ، استراحت بدهند. در غیر این صورت زمانی که خواب شبانه کافی نداشته باشند و میزان خواب آنها برهم بریزد، پای اختلالات در خواب و انواع قرص خواب به میان می‌آید که جلوگیری نکردن از آن، عوارض زیادی به همراه دارد. اختلالات در خواب بر توانایی خوب خوابیدن به ‌طور منظم تأثیر می‌گذارند. این حالت ممکن است در اثر یک مشکل سلامتی، به ‌خاطر استرس بیش ‌از حد  و … باشد که قطعا روز به ‌روز شایع‌‌تر می ‌شوند. طبیعی است که برخی شب‌ها افراد در هنگام خواب با مشکل روبرو شوند، اما طبیعی نیست که مرتباً از خواب بیدار شوند و یا در طول روز احساس خواب آلودگی کنند. ما در این مطلب به موضوع تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

 

اختلالات خواب به چه معناست؟

اختلالات خواب، زیاد یا کم خوابیدن، پریدن از خواب، نرفتن به مرحله خواب عمیق و سخت به خواب رفتن است. با توجه به نوع اختلالات خواب، افراد ممکن است به ‌سختی به ‌خواب بروند و در طول روز به ‌شدت احساس خستگی کنند. کمبود خواب نیز می‌تواند روی انرژی، تمرکز و سلامت کلی افراد نیز تأثیر منفی بگذارد. یکی دیگر از دلایل و علت‌های اختلالات خواب به استرس و اضطراب در افراد ارتباط دارد. معمولا استرس و اضطراب تاثیر منفی روی روند خواب می گذارند و خوابیدن را با مشکل مواجه می‌کنند. کابوس دیدن، حرف زدن و یا راه رفتن در خواب از جمله تاثیرات منفی استرس بر پروسه خواب هستند که افراد می‌توانند با داشتن ویزیت آنلاین در سامانه ازپزشک، هر چه سریع‌تر برای درمان خود اقدام کنند. از مهم‌ترین دلایل اختلالات در خواب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آلرژی و مشکلات تنفسی: از انواع مختلف آلرژی‌‌ها می‌توان به سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی که نفس کشیدن را در هنگام شب دشوار می‌کنند اشاره کرد.
  2. تکرر ادرار شبانه به خصوص در کوکان که این مشکل می‌تواند به دلایل مختلفی چون مصرف بیش از حد مایعات، عدم تعادل هورمونی، ترس و استرس و حتی فوبیا از تاریکی و … ارتباط داشته باشد.
  3. درد مزمن و التهاب مفاصل که از شایع ترین درد های مزمن شبانه می توان به آرتروز، سندروم خستگی مزمن، فیبرومیالژیا (سندروم درد اسکلتی – عضلانی مزمن)، التهاب روده، سر درد و کمر درد اشاره کرد.
  4. استرس و اضطراب که معمولا استرس و اضطراب تاثیر منفی و بدی روی روند خواب می گذارند و خوابیدن را با مشکل مواجه می کنند. کابوس دیدن، حرف زدن و یا راه رفتن در خواب از جمله تاثیرات منفی استرس بر پروسه خواب هستند.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب

همانگونه که می‌دانید، امروزه مصرف قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب بسیار گسترش یافته است. مصرف قرص خواب هم ممکن است در کوتاه مدت مشکل بی‌خوابی و اختلالات خواب را برطرف سازد. با این حال، استفاده از داروهای خواب‌آور در طولانی‌مدت می‌تواند با عوارض جانبی جدی همراه باشد. در ادامه در رابطه با انواع قرص خواب و عوارض مصرف قرص خواب صحبت خواهیم کرد. با اینحال برای آگاهی از عوارض مصرف قرص خواب و داروهای آرام‌بخش پیشنهاد می‌کنیم با بهترین پزشکان مجموعه ازپزشک صحبت کنید.

 

بیشتر بخوانید: چرا خواب مهم است ؟ اهمیت خواب کافی، فواید خواب و بهترین زمان خواب

 

اختلالات خواب

اختلالات خواب

 

انواع قرص خواب

خواب‌آورها گروهی از داروها هستند که برای القاء حس خواب‌آلودگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از شناخته‌شده‌ترین انواع قرص خواب می‌توان به بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها اشاره کرد. به‌عنوان مثال دیازپام، اگزازپام، ملاتونین، لورازپام، فلورازپام و کلردیازیوکساید از انواع قرص خواب هستند. برخی از داروهای غیراختصاصی نظیر پرومتازین و دیفن‌هیدرامین هم از تأثیرات خواب‌آوری برخوردارند. از طرف دیگر، گروهی از بنزودیازپین‌ها نظیر زاناکس از جمله داروهای آرام‌بخش و ضد اضطرابی هستند که خواب‌آلودگی ایجاد می‌کنند. بسیار مهم است تا بدانید اغلب داروها اعتیادآور است و می‌تواند تمرکز و حافظه افراد را به شدت دچار اختلال کند. داروهای جدیدتری هم وجود دارند که با اتصال به گیرنده‌های بنزودیازپین مغز می‌توانند زمان انتظار برای به خواب رفتن را کاهش دهند. مصرف این داروها به افراد کمک می‌کند مدت کم‌تری را صرف غلت زدن در رختخواب کنند. احتمال وابستگی به داروهای یاد شده کم‌تر از بنزودیازپین‌ها است.

 

عوارض مصرف قرص خواب

عوارض مصرف قرص خواب

 

عوارض مصرف قرص خواب

همانند برخی داروها، عوارض مصرف قرص خواب هم ممکن است زیاد باشد. به نوعی که تاثیر قرص خواب برای بهبود اختلالات خواب می‌تواند بر روند طبیعی تنفس تاثیر بگذارد. همچنین افرادی که به بیماری‌هایی نظیر آسم یا انسداد مزمن ریوی مبتلا هستند بیشتر از سایرین عوارض مصرف قرص خواب را تجربه می‌کنند. به همین دلیل، خرید قرص خواب آور قوی و مصرف آن باید تحت‌نظر و تجویز پزشک و با ارائه نسخه انجام گیرد. از مصرف سرخود داروها جدا بپرهیزید و ازپزشک در رابطه با دوز مصرفی داروها مشاوره بگیرید. از عوارض مصرف قرص خواب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. لرزش غیرقابل کنترل برخی از اعضای بدن مانند دست
  2. احساس سوزش یا سوزن‌سوزن شدن دست‌ها، پاها و بازوها
  3. افزایش یا کاهش اشتها
  4. یبوست
  5. اسهال
  6. سرگیجه
  7. خشکی دهان و گلو
  8. سردرد
  9. نفخ
  10. سوزش معده
  11. اختلال در تمرکز و حافظه
  12. درد معده
  13. ضعف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.