زنان و زایمان

اثرات و عوارض آمپول ضد بارداری

اثرات و عوارض آمپول ضد بارداری

آمپول ضد بارداری

روش‌های مختلفی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد اما آمپول ضد بارداری یکی از روش‌های موثر پیشگیری از حاملگی شناخته می شود. برخی از روش‌ها احتمال موفقیت بسیار بالایی داشته و برخی دیگر عوارض و معایب کمتری دارند. برای استفاده از آمپول نیاز به اقدام روزانه نیست و درد و خونریزی پریود کمتر می‌شود. باید بدانید که از این آمپول ماهی یک بار یا هر سه ماه یک بار باید مجدد تزریق انجام شود. این آمپول‌ها انواع مختلفی دارند اما مکانیزم آنها یکسان است. اگر تمایل دارید در رابطه با اثرات و عوارض آمپول ضد بارداری  و تزریق آمپول ضد بارداری بعد از زایمان بیشتر بدانید همراه ما باشید. ما در این مطلب ازپزشک در رابطه با همین موضوع صحبت خواهیم کرد. برای داشتن مشاوره آنلاین زنان و زایمان هم اپلیکیشن ازپزشک را نصب کنید و از بهترین متخصصان ویزیت بگیرید.

 

مزایا و عوارض آمپول ضد بارداری

آمپول های ضد بارداری از راه های پیشگیری از بارداری هستند که خانم‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. این آمپول به باسن یا بازو تزریق شده و برای مدت مشخصی احتمال حاملگی را به صفر نزدیک می‌کند. در این آمپول از هورمون ساخت بشر به نام مدروکسی پروژسترون استفاده می‌شود. این هورمون شبیه به هورمون طبیعی پروژسترون است. با تزریق این هورمون در عضله یا زیر پوست شما برای مدت مشخصی محافظت کامل خواهید داشت. از مهم‌ترین مزایای آمپول‌های ضدبارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. نیازی به اقدام روزانه نیست
  2. پیشگیری از بارداری در رابطه جنسی تاثیری ندارد.
  3. روشی موثر
  4. کاهش درد و گرفتگی در طول دوره پریود
  5. کمتر شدن خونریزی قاعدگی
  6. کاهش خطر ابتلا به سرطان اندومتر

 

عوارض آمپول ضدبارداری

عوارض آمپول ضدبارداری

 

عوارض آمپول ضد بارداری

برخی از عوارض آمپول های شایع هستند و معمولا بعد از چند ماه برطرف می‌شوند. از عوارض آمپول ضد بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عصبی شدن
  2. ضعف و خستگی
  3. افزایش وزن
  4. آکنه
  5. تغییرات اشتها
  6. موهای زائد روی صورت و بدن
  7. ریزش مو
  8. درد شکم
  9. نفخ
  10. کاهش علاقه به رابطه جنسی
  11. افسردگی
  12. سرگیجه
  13. سردرد
  14. پریودهای نامنظم و خونریزی ناگهانی

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

چه کسانی میتوانند از آمپول ضد بارداری استفاده کنند؟

بسیار مهم است تا زنان قبل از تزریق آمپول ، معاینه کلی نزد پزشک متخصص را انجام دهند. پزشک زنان زایمان ابتدا فشار خون را اندازه می‌گیرد. بعد از تایید پزش که می توان از آمپول ضد بارداری استفاده کرد.  تزریق روی بازو یا باسن انجام می‌شود و دقت کنید که بعد از تزریق آمپول روی آن را ماساژ ندهید. با توجه ‌به زمان تزریق ممکن است متخصص زنان به شما پیشنهاد کند که تا ۷ روز از روش پیشگیری با کاندوم استفاده کنید. اما در دوره‌های تزریق بعدی نیاز به روش پیشگیری ثانویه نیست. برخی از آمپول ها سه ماهه و برخی یک ماهه هستند.

پزشک قبل از تزریق آمپول ضد حاملگی باید مطمئن باشد که شما باردار نیستید. به همین دلیل اولین تزریق باید ۷ روز بعد از شروع پریود انجام شود. اگر به‌تازگی زایمان کرده ‌اید، باید ۵ روز بعد از زایمان اولین تزریق را انجام دهید. زمان مشخصی برای تزریق آمپول وجود ندارد. پس شما در هر زمانی می‌ توانید آن را تزریق کنید. اما در برخی زمان‌ها لازم است قبل تزریق آزمایش بدهید.

بهترین زمان برای تزریق آمپول ضد حاملگی ۷ روز بعد از شروع پریود است. در زمان‌ های دیگر هم می ‌توان آن را تزریق کرد. اما قبل از تزریق باید آزمایش بارداری بدهید.

 

بیشتر بخوانید: بهترین قرص ضد بارداری بدون عوارض

 

تزریق آمپول ضد بارداری

تزریق آمپول ضد بارداری

 

تزریق آمپول ضد بارداری بعد از زایمان

اگر می خواهید بدانید که تزریق آمپول ضد بارداری بعد از زایمان به چه صورت است باید بگوییم در صورتی که شیردهی نمی‌کنید، هر زمانی می‌توانید تزریق را انجام بدهید. اما اگر شیر می‌ دهید، تزریق عموما برای ۶ هفته پس از زایمان توصیه می‌شود و برای کودک ضرری ندارد. اگر تزریق را روز بیست و یکم پس از زایمان یا زودتر از آن انجام دهید، بلافاصله در مقابل بارداری محافظت می‌شوید. اما اگر بعد از روز بیست و یکم تزریق کنید، لازم است به مدت ۷ روز از لوازم پیشگیری دیگر هم استفاده کنید. اگر تزریق در هفته‌های اول پس از زایمان صورت بگیرد احتمال خونریزی غیرعادی و سنگین بیشتر است. در ضمن بلافاصله پس از سقط جنین می‌ توانید تزریق را انجام بدهید و از همان زمان در مقابل حاملگی محافظت می‌شوید. اگر بیش از ۵ روز از سقط بگذرد و تزریق کنید، به مدت یک هفته باید از لوازم پیشگیری دیگر هم استفاده کنید.

 

تصویر دکتر مهری رشیدی

مهری رشیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ریحانه صاحب کشاف

ریحانه صاحب کشاف

زنان و زایمان

تصویر دکتر الهه ذبیحی

الهه ذبیحی

زنان و زایمان

تصویر دکتر انسیه همتی

انسیه همتی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سپیده محمدی

سپیده محمدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر الهام صدیقی

الهام صدیقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نادره معصومی کاشانی

نادره معصومی کاشانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر //// ////

//// ////

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوسن رضایی

سوسن رضایی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نیر صادقی

نیر صادقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سیده طاهره قاضی میر سعید

سیده طاهره قاضی میر سعید

زنان و زایمان

تصویر دکتر راحله رضائی آشتیانی

راحله رضائی آشتیانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر کبری آقاسفید

کبری آقاسفید

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرحناز امینی

فرحناز امینی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهناز قاضی سعیدی

بهناز قاضی سعیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر افروز یار احمدی

افروز یار احمدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوگل عرب

سوگل عرب

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهاره مرادیان

بهاره مرادیان

زنان و زایمان

تصویر دکتر سعیده شمس

سعیده شمس

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهری آذرفخرائی

مهری آذرفخرائی

زنان و زایمان

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.