پزشکی, ریه

درمان بیماری انسدادی ریه

درمان بیماری انسدادی ریه

درمان بیماری انسدادی ریه

درمان بیماری انسدادی ریه چیست؟

بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) سومین علت مهم مرگ و میر در کل دنیا می باشد؛ به طوری که تنها در سال 2019 حدودا 2/3 میلیون مرگ بر اثر آن رخ داده است. محل اصلی مقاومت در راه های هوایی در بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، راه های هوایی کوچک می باشند.

آمفیزم و برونشیت مزمن نیز در دسته بیماری های انسدادی مزمن ریه (COPD) طبقه بندی می شوند. مهم ترین علائم بیماری انسدادی مزمن ریه شامل تنگس نفس، سرفه و ویزینگ می باشند؛ که حین بروز حملات تشدید بیماری، افزایش می یابند. در صورت تشخیص زودرس حملات بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، حدود 80 درصد موارد آن در منزل یا ادره و با شروع مداخلات درمانی قابل کنترل می باشند؛ لذا آشنایی با فاکتورهای خطر و نحوه درمان زودرس بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و آموزش آن به مبتلایان، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

فاکتورهای درمان بیماری انسدادی ریه (COPD)

  • سیگار: مهم ترین فاکتور خطر بیماری انسدادی مزمن ریه می باشد؛ و افت فانکسن ریه با ترک سیگار کاهش می یابد (ترک سیگار در سنین پایین، مفیدتر می باشد). تماس پاسیو با دود سیگار در دوران جنینی نیز با کاهش قابل توجه فانکشن ریه همراه می باشد.
  • عفونت های تنفسی: عفونت تنفسی در دوران کودکی، با افزایش شانس ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در مابقی زندگی همراه می باشد.
  • تماس شغلی: کار در معادن زغال سنگ، معدن طلا و صنایع منسوجات پنبه ای نیز با افزایش ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) همراه می باشد.
  • آلودگی هوا: ارتباط مستقیمی بین آلودگی هوا و افزایش شانس ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) تا کنون دیده نشده است.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای مشاوره پیشگیری از بیماری عفونت قلبی می‌توانید از خدمات ویزیت آنلاین پزشک اپلیکیشن از پزشک استفاده نمائید و تمام خدماتی که در معاینه حضوری به شما ارائه می‌شود را به راحتی بدون اطلاف وقت و با هزینه کم‌تر دریافت نمائید.

اپلیکیشن از پزشک خدمات ویژه‌ای برای پزشکان نیز مانند امکان مشارکت با دیگر پزشکان , اطلاع از کنگره‌های علمی مرتبت با پزشکی و… ارائه داده است که یکی از این خدمات امکان عضویت پزشکان است که به واسطه این خدمات پزشکان با عضو شدن در این اپلیکیشن علاوه بر بیشتر شناخته شدن آن‌ها و خدماتشان می‌توانند بیماران خود نیز در محیط امن سامانه به راحتی و بدون اطلاف وقت ویزیت نمایند.

 درمان حملات بیماری انسدادی (COPD) در خارج از بیمارستان

درمان این بیماری در خارج از بیمارستان بهتر است بدانید که، حدود 80 درصد موارد حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در صورت مداخله زودرس، خارج از بیمارستان قابل کنترل هستند. مهم ترین اقدامات جهت درمان حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه که باید به تمام مبتلایان آموزش داده شود، عبارتند از:

 بتا آدرنرژیک آگونیست ها

بتا آدرنرژیک آگونیست های کوتاه اثر (SABA) اساس درمان حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه می باشند. استفاده از اسپری آلبوترول به میزان 2 پاف هر 1 ساعت همراه با دم یار یا نبولایزر  به مدت 2 الی 3 ساعت و سپس هر 2 الی 4 ساعت، نقش مهمی در کنترل حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه دارد.

آنتاگونیست های موسکارینیک

استفاده از آنتاگونیست های موسکارینی مانند ایپراتروپیوم بروماید (Ipratropium bromide) نیز همراه با بتا آگونیست های کوتاه اثر، نقش مفیدی در کنترل حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در منزل دارد. دوز معمول استفاده از آن به صورت 2 پاف هر 4 الی 6 ساعت جهت کنترل حملات بیماری می باشد.

 برونکودیلاتورهای طولانی اثر

اگرچه که هنوز مطالعات کافی در رابطه با ادامه استفاده از بتا آگونیست های طولانی اثر و آنتاگونیست های موسکارینی طولانی اثر حین حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه انجام نشده است؛ اما مرکز جامع کنترل بیماری های انسدادی مزمن ریه توصیه به ادامه مصرف آن ها طی حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) کرده است.

 کورتون خوراکی

استفاده از کورتون خوراکی معادل حدود 40 میلی گرم پردنیزون به مدت 5 الی 14 روز، جهت درمان حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) کمک کننده می باشد؛ البته نقش پررنگی نداشته ولی با این وجود اثرات مفید متوسطی نیز از این دارو دیده شده است. البته پیش از شروع کورتون خوراکی، دقت به وضعیت بیماری های همراه بیمار مانند ابتلای قبلی به دیابت، فشار خون بالا و نارسایی قلبی حائز اهمیت می باشد. همچنین عوارض جانبی کورتون نیز باید به مبتلایان آموزش داده شود.

 درمان آنتی میکروبیال

 درمان آنتی میکروبیال

درمان آنتی میکروبیال، استفاده از درمان های آنتی میکروبیال و آنتی بیوتیک ها جهت درمان حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، در موارد حملات متوسط و شدید بیماری و در صورت همراهی با افزایش خلط و سرفه توصیه می گردد. استفاده از آنتی بیوتیک ها جهت درمان حملات خفیف تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه، توصیه نمی شود.

 درمان ضدویروس

در صورت بروز حملات تشدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) در فصول افزایش شیوع آنفولانزا مانند پاییز و همچنین در صورت همراهی با علائم مشکوک به ابتلا به انفولانزا، شروع درمان ضد ویروس پیش از تایید آزمایشگاهی توصیه می شود.

 سایر درمان های مفید

توصیه به ترک سیگار و عدم قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران پس از کنترل حمله، نقش مفیدی در پیشگیری از وقوع حملات در آینده خواهند داشت.

به طور کلی می توان نتیجه گیری نمود که اگرچه که حملات شدید بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) نیاز به بسیاری در بیمارستان دارند، اما حملات با شدت کمتر (80 درصد موارد) با استفاده مناسب از ویزیت پزشک آنلاین و ارائه راهکارهای درمانی مناسب، قابل کنترل در خارج از بیمارستان مانند منزل و اداره هستند.

اکر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره این بیماری دارید و یا می‌خواهید از نحوه ویزیت آنلاین اطلاعات بیشتری کسب نمائید پیشنهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله  ویزیت پزشک متخصص ریه است.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

منابع علمی این مطلب

https://accessmedicine.mhmedical.com/content.aspx?bookid=2129&sectionid=192031379

https://www.uptodate.com/contents/chronic-obstructive-pulmonary-disease-definition-clinical-manifestations-diagnosis-and-staging

https://www.uptodate.com/contents/copd-exacerbations-management

https://www.uptodate.com/contents/stable-copd-overview-of-management

https://www.uptodate.com/contents/copd-exacerbations-clinical-manifestations-and-evaluation

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/chronic-obstructive-pulmonary-disease-(copd)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.