درمان تنبلی روده

درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش

فهرست مطالب

برخی از افراد تنبلی روده را با هضم کند غذا در بدن اشتباه می کنند! در حقیقت هضم کند غذا در بدن می تواند منجر به یبوست با عبور کند مواد غذایی از روده گردد. عبور کند مواد غذایی در روده، منجر به جذب بیش از حد آب مدفوع در روده می گردد، لذا مدفوع بسیار سفت می گردد و با دفع دردناک و سختی همراه می باشد. دقع سخت مدفوع می تواند منجر به آسیب به جدار مقعد و عروق آن گردد. درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش از نقش مهمی در بهبود علائم و کاهش عوارض تنبلی روده برخوردار می باشد.

آسیب به عضلات یا اعصاب روده، ممکن است منجر به حرکت کند مواد غذایی در روده گردند. به این بیماری در اصطلاح “تنبلی روده” گفته می شود. شدت تنبلی روده متغیر می باشد، گاهی خفیف و به راحتی قابل درمان می باشد و گاهی نیز به حدی شدید می باشد که منجر به قطع کامل مدفوع می گردد. روش های تشخیصی متعددی برای تشخیص علت کندی عبور مواد از روده پیشنهاد شده است. در ادامه این مطلب به طور کامل در رابطه با علل، علائم، تشخیص و درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش توضیح داده شده است.

 

 علائم روده تنبل

یبوست به معنی دفع کمتر از 3 بار مدفوع در طی هفته می باشد. یبوست، شایع ترین علامت تنبلی روده می باشد. سایر علائم تنبلی روده که ممکن است همراه با یبوست مشاهده گردند، عبارتند از:

  • نفخ
  • درد شکم
  • تهوع
  • استفراغ
  • مدفوع بسیار سفت

بررسی دقیق علائم تنبلی روده توسط مشورت با دکتر آنلاین گوارش از نقش مفیدی در تشخیص علت آن و کمک به برطرف کردن آن برخوردار می باشد.

 

درمان مشکلات روده با دکتر آنلاین گوارش
درمان مشکلات روده با دکتر آنلاین گوارش

 

 علل تنبلی روده و بررسی آن توسط دکتر آنلاین گوارش

علل متعدد و گوناگونی ممکن است منجر به تنبلی روده گردند. دکتر آنلاین گوارش از نقش مهمی در تشخیص علت تنبلی روده و کمک به برطرف کردن آن برخوردار می باشد. به طور کلی شایع ترین علل تنبلی روده عبارتند از:

  • مصرف ناکافی فیبر در رژیم غذایی
  • سندروم روده تحریک پذیر (IBS)
  • مصرف طولانی مدت ملین ها
  • کم کاری تیروئید
  • آسیب مغزی یا آسیب به طناب نخاعی
  • برخی داروها
  • کم تحرکی
  • مصرف ناکافی مایعات
  • حاملگی
  • مسافرت

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

تشخیص تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش

تشخیص علت یبوست از نقش مهمی در انتخاب روش درمانی مناسب برخوردار می باشد. به طور مثال درمان یبوست به دنبال تنبلی روده با درمان یبوست به دنبال انسداد مکانیکی روده یا اختلالات اسفنکتر مقعد، متفاوت می باشد. دکتر آنلاین گوارش اغلب از یکی یا چند تا از روش های زیر جهت بررسی علت یبوست و تنبلی روده استفاده می کند:

  • بررسی ترانزیت روده به دنبال بلع مواد رادیواپک
  • آزمایش خون
  • رادیوگرافی از ناحیه شکم
  • کولونوسکوپی
  • مانومتری مقعد

 

 

درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش

روش های درمانی متعددی برای درمان تنبلی روده طبق نظر دکتر آنلاین گوارش مطرح می گردند. اغلب به طور همزمان از چند روش درمانی همراه با هم برای کمک به افزایش حرکات روده استفاده می گردد. انواع روش های درمان تنبلی روده عبارتند از:

رعایت رژیم غذایی مناسب

مصرف رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات (به خصوص میوه و سبزی های سبز رنگ) از نقش موثری در افزایش حرکات روده برخوردار می باشد. همچنین مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی نیز در افزایش حرکات روده کمک کننده می باشد. مصرف فیبر کم یا بیش از حد هر دو می توانند منجر به کندی حرکات روده و تجمع مدفوع در آن گردند. لذا تعیین دقیق مقدار فیبر مواد غذایی توسط دکتر آنلاین گوارش از نقش موثری در افزایش حرکات روده برخوردار می باشد.

 ملین های طبیعی

اگرچه استفاده طولانی مدت از ملین های مصنوعی منجر به تشدید تنبلی روده می گردند، ولی مصرف ملین های طبیعی مانند روغن کرچک، چای سبز، دانه های چیا و میوه های سبزرنگ مانند خیار در افزایش حرکات روده موثر می باشند. همچنین طبق نظر دکتر آنلاین گوارش مصرف آب فراوان و مصرف صبحانه در اولین ساعات صبح (زود) نیز در افزایش حرکات روده موثر می باشند.

پروبیوتیک ها

مصرف برخی مکمل های پروبیوتیک و پربیوتیک نیز در حفظ فلور نرمال روده موثر می باشند، و انتخاب پروبیوتیک مناسب توسط مشورت با دکتر آنلاین گوارش در بهبود حرکات روده و درمان یبوست های مزمن موثر می باشد. پروبیوتیک ها همچنین در بهبود هضم و جذب مواد غذایی و بهبود علائم سندروم روده تحریک پذیر کمک کننده می باشند. پروبیوتیک های موثر برای درمان یبوست حاوی انواع بیفیدوباکتریوم ها و لاکتوباسیلوس ها می باشند.

 ورزش

فعالیت فیزیکی متوسط نیز یکی دیگر از توصیه های دکتر آنلاین گوارش برای درمان یبوست می باشد. فعالیت فیزیکی منظم و روزانه به خصوص ورزش صبحگاهی از نقش بسایر موثری در افزایش حرکات روده و بهبود یبوست همراه می باشد. ورزش منجر به افزایش جریان خون در اعضای شکمی و روده ها و لذا بهبود و افزایش حرکات روده می گردد.

 جراحی تنبلی روده

چنانچه تنبلی روده با حداکثر درمان های دارویی و رعایت تمام موارد ذکر شده در بالا بهبود نیابد، جراحی برداشتن قسمتی از روده بزرگ و اتصال روده کوچک به رکتوم در بهبود یبوست کمک کننده می باشد. جراحی اغلب خط آخر درمان می باشد که فقط برای یبوست های مقاوم به درمان کمک توصیه می گردد.

 

درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش
درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش

 

 درمان تنبلی روده در طب سنتی

درمان های متعددی در طب سنتی برای افزایش حرکات روده و بهبود یبوست پیشنهاد شده است. از جمله مفیدترین درمان های یبوست در طب سنتی که توسط دکتر آنلاین گوارش توصیه می گردند، عبارتند از:

  • مصرف 3 الی 5 عدد خیسانده انجیر پیش از هر وعده غذا
  • سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون هر 8 ساعت دو فنجان
  • مصرف یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر با یک لیوان آب جوش صبح ناشتا
  • فلوس با روغن بادام شیرین
  • یک تا سه قاشق مرباخوری پودر گل سرخ در یک لیوان آب گلاب 5 ساعت خیسانده و سپس شیرین نموده و میل گردد
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون پس از هر وعده غذایی

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله  لیست پزشکان فوق تخصص گوارش تهران 

 

 عوارض تنبلی روده

یبوست و تنبلی روده طولانی مدت ممکن است منجر به آسیب به جدار و عروق دیواره روده و مقعد گردند. مهم ترین عوارض یبوست طولانی مدت عبارتند از:

  • تورم و برجستگی عروق اطراف مقعد (هموروئید)
  • پارگی پوست اطراف مقعد (فیشر یا شقاق)
  • تجمع و گیر کردن مدفوع سفت و سخت داخل روده
  • بیرون زدگی روده از سوراخ مقعد (پرولاپس روده یا پرولاپس رکتوم)

درمان صحیح تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش از نقش موثری در جلوگیری از بروز عوارض تنبلی روده برخوردار می باشد.

 

منابع علمی این مطلب

  1. Constipation
  2. Slow-transit constipation: evaluation and treatment

  3. Slow transit constipation: more than one disease?
  4. What is constipation?
  5. What Is Lazy Bowel Syndrome?

10 پاسخ

  1. اینها هیچکدوم برای تنبلی روده، درمان به حساب نمیاد، اینها روپوشی علایم بیماری هست و کمی بعد از این دوره، همون علایم دوباره شروع میشه.

  2. سلام من ۱۸ سالمه و تنبلیه روده دارم الان بار دوممه ک تحت نظر پزشکم ولی نتیجه ی نگرفتم هفتی ۱ بار میرم دستشویی اونم به سختی

    1. باسلام شما چون جوان هستید بهتره ابتدا لایف استایلتون رو تغییر بدید بدین صورت که صبح ها یک لیوان آب ولرم بصورت ناشتا استفاده کنید. درطول روز ۸لیوان اب بخورید .حداقل ۵روز درهفته به مدت ۳۰دقیقه ورزش متوسط تا شدید داشته باشید از درمان های خانگی مثل خاکشیر انجیر میوه های تابستانی آلو استفاده کنید،مدت طولانی تری در دستشویی بنشینید، شکم خودرا ماساژ دهید و به حرکت روده ها کمک کنید.از داروهایی که باعث یبوست میشن استفاده نکنید.اگه اقدامات فوق پاسخگوی مشکلات شما نبودن از داروهای ملین که به اشکال مختلف(شربت،شیاف،قرص،پودر) در بازار هستن میتونین استفاده کنید فقط درمانتون رو باید طولانی مدت(حداقل ۶ماه) نگه دارید.
      همچنین میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص گوارش و کبد در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

  3. اینکه حقیقتا” مردم ما بیش ازبقیه مردم دنیا مریضی روحی وجسمی دارن مشخصا” مقصرش همین مسئولان هستن که باخرابی اقتصاددرفشارند ودربحران وبیحوصله ومطالعه وورزش و…نمیکنند وبخودشان کمترمیرسند ومریض شدندمردم حال اینکه اینمردم لایق زندگی بهتری بودند چکارکردید بااین مردم حیف ایران

  4. سلام من 35 سال سن دارم
    من هر دو روز یک بار دفع مدفوع انجام میدم و همیشه ورم شکم وسنگینی دارم
    تمام روش های سنتی را انجام داده ام واز سه نوع قرص ملین گیاهی نیز استفاده کرده ام ولی جواب نگرفته ام
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. نظر تیم پزشکی ما:
      ملین گیاهی زیر نظر پزشک باید مصرف کرد و نباید مکرر استفاده کرد چون سیستم گوارشی به آن عادت خواهد کرد بنابراین حتماً با متخصصین داخلی یا گوارش مشورت نمایید تا معاینه دقیق تری صورت گیرد.

      میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص داخلی و گوارش در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

  5. سلام من بعد از خوردن بعضی غذا های سنگین وعدم جذب توسط روده دچار سردرد خیلی شدید پشت گردن میشم ک چند ساعت طول میکشه چ راهکاری برای درمانپیشنهاد میدید

    1. نظر تیم پزشکی ما:
      توصیه به شما این است که از خوردن غذای سنگین اجتناب کنید، تعداد وعده غذایی رو بیشتر کنید و ناهار و عصرانه و شام سبک تری میل کنید.

  6. با سلام و خسته نباشید
    بنده فیشر دارم دکتر جراح دارو نوشته اما باز خوب نشده از عمل هم میترسم..
    یبوست دارم اکثرا…
    لطفا راهنمایی بفرمایید

    1. سلام بر شما برای درمان یبوست باید حتماً اقدام کنید و پیگیری با پزشک گوارش یا داخلی داشته باشید تا این موضوع برطرف شود در خصوص دارو ها هم بهتر است با یک متخصص داخلی در اپلیکیشن ازپزشک مشورت کنید.
      با آرزوی سلامتی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare مورد نیاز است که مشمول سیاست حفظ حریم خصوصی CloudFlare و شرایط استفاده است.

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید