اگر داروی روانگردان مصرف میکنید و عوارض آنها را نمیدانید، همراه ما باشید. چراکه در این مقاله ازپزشک به موضوع انواع روانگردان و عوارض آن با چت مشاوره آنلاین رایگان واتساپ خواهیم پرداخت. آشنایی شما با عوارض داروهای روانگردان بسیار اهمیت دارد چراکه مصرف برخی از این داروها میتواند عوارض زیادی داشته باشد. به هر دارویی که بر رفتار، خلق و خو و افکار تاثیر بگذارد داروی روانگردان گفته می شود. سلامت روان هم بر زندگی تاثیر مثبت میگذارد و کیفیت زندگی را بالا می برد. از اینرو داروهای روانگردان میتوانند یکی از مهمترین ابزارها برای حفظ سلامتی باشند.
هرچند آشنایی با این داروها و عوارض آنها میتواند کمک کننده هم باشد. پس برای دریافت چت مشاوره آنلاین رایگان واتساپ، اپلیکیشن ازپزشک را نصب کنید و از بهترین پزشکان مجموعه، مشاوره بگیرید. ازپزشک از بیماران به صورت تلفنی، تصویری و یا ارسال پیام و چت در خانه میزبانی میکند. شما در هر زمان و هر مکان میتوانید از خدمات چت مشاوره آنلاین رایگان واتساپ بهره ببرید. ازپزشک این امکان را به شما میدهد که مشاوره آنلاین رایگان را با شناسایی بهترین دکتر انجام دهید و نوبت بگیرید. چه خدماتی بهتر از این که چت مشاوره آنلاین رایگان واتساپ را در اختیار کاربران قرار میدهد.
مواد روانگردان چه هستند؟
این مواد به دلیل نحوه تعامل با سیستم عصبی مرکزی، وضعیت جسمی و یا روانی فرد را تغییر میدهند. مواد روانگردان یا به صورت طبیعی در طبیعت وجود دارند و یا به صورت مصنوعی در آزمایشگاه ساخته میشوند. در ابتدای متن اشاره کردیم که داروهای روانگردان میتواند توسط پزشک تجویز شود. البته عوارض داروهای روانگردان هم کم نبود اما زیر نظر پزشک قابل درمان است. اما مواد روانگردان توسط پزشکان تجویز نمیشود و میتواند آسیب جدی به بدن برساند. در ادامه به مواد روانگردان اشاره کنیم.
- پاپاورین از مشتقات مؤثر تریاک بوده و رنگ آن سفید کریستالی است. از نظر زهرآگین بودن حد وسط کدئین و مرفین است.
- پتیدین اثراتی مانند متادون دارد ولی قدرت ضد درد آن از مرفین کمتر است و عضلات بدن را سست میکند.
- تی. اچ. سی یک ترکیب حلال در حشیش بوده و به طور خالص، یک ترکیب شیمیایی است. تی. اچ. سی یک ماده قوی توهم زاست و اثرات شیمیایی آن شباهت هایی به الاسدی دارد.
- کوکائین پودر سفید، نرم و کریستالی و تلخ است که اغلب با پودر تالک، یا ملینها یا شکر مخلوط میشود. کوکائین به صورت استنشاق، تزریق، خوراکی یا دود کردن مصرف میشود.
- کراک خطرناکترین ماده اعتیادآوری است که تا کنون به بازار آمده و یک بار مصرف آن، فرد را معتاد میکند.

مواد روانگردان
انواع داروهای روانگردان
روانگردانها بسیاری از داروها را شامل شده و بیماریهای روانی مختلفی را درمان میکنند. آنها با تنظیم سطح مواد شیمیایی مغز یا انتقال دهندههای عصبی بر سلامت روانی ما تأثیر میگذارند. با اینحال پنج گروه عمده داروهای روان گردان قانونی وجود دارند که در ادامه آنها را عنوان میکنیم:
- محرکها
- داروهای ضد اضطراب
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد روان پریشی
- تثبیت کنندههای خلق و خو
برخی از این داروها میتوانند عوارض جانبی بسیار جدی ایجاد کنند. به همین دلیل مصرف آنها باید زیر نظر پزشک باشد. چراکه مصرف این داروها نیاز به نظارت ویژهای دارند.
داروهای روانگردان برای درمان اضطراب، افسردگی، اختلالات خواب و … کاربرد دارند و تجویز میشوند. این داروها با تغییر سطح انتقال دهندههای عصبی مغز بر سلامت افراد تأثیر میگذارند. هر گروه از این داروها هم مکانیسم متفاوت اثرگذاری نسبت به گروه دیگر دارد، اما شباهتهایی با هم دارند. از اینرو نوع دارویی که پزشک تجویز میکند به نوع بیماری فرد بستگی دارد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
انواع مواد روانگردان
- ال. اس. دی ماده نیمه ترکیبی است که در لابراتوار به دست میآید.البته این ماده به صورت طبیعی در چاودار آفت زده وجود داشته و به شدت توهم زاست.
- کتامین گرد سفید رنگ، به صورت قرص یا مایع است و به صورت خوراکی، استنشاق و تزریق مصرف میشود. مصرف این روانگردان اثراتی مانند بیحس کننده قوی به جا میگذارد.
- استروئیدها مشتقات هورمون مردانه هستند که رشد عضلات اسکلتی را افزایش میدهند.
دی. ام. تی هم از مواد روانگردان توهمزاست و شبیه به ال اس دی عمل میکند. ال. اس. دی برای کسانی است که به دنبال راه گریز سریع از واقعیتها هستند.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله داروهای ضد افسردگی و انواع آن در سایت ویزیت آنلاین

عوارض داروهای روانگردان
عوارض داروهای روانگردان
بعضی از داروها مانند داروهای ضد روان پریشی ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا اثر گذاری دارو آغاز شود. مورد مهم این است که باید صبر کرده و دوره درمان خودتان را کامل کنید. قبل از بررسی عوارض داروهای روانگردان، به معرفی این داروها می پردازیم.
- داروهای ضد روان پریشی نسل اول مانند: کلرپرومازین، فلوفنازین، هالوپریدول و تیوریدازین
- داروهای ضد روان پریشی نسل دوم مانند: آریپیپرازول، کلوزاپین، ایلوپریدون، اولانزاپین، پالیپریدون، کوتیاپین، ریسپریدون و زیپراسیدون
- عوامل ضد اضطراب مانند: آلپرازولام، کلونازپام، دیازپام و لورازپام
- محرکها مانند: آمفتامین، دگزمتیل فنیدیت، دکستروآمفتامین و متیل فنیدیت
- داروهای ضد افسردگی مانند: سیتالوپرام، اس سیتالوپرام، فلووکسامین و سرترالین، دولوکستین، ونلافاکسین، ایزوکارباکسازید، فنلزین، ترانسیل سیپرومین، سلگیلین، آمیتریپتیلین، آموکساپین، دسیپرامینایمی پرامین
- تثبیت کنندهها مانند: کاربامازپین، لاموتریژینو لیتیوم
از عوارض داروهای ضد اضطراب میتوان به گیجی، سرگیجه، خواب آلودگی، مشکلات تنفس و … اشاره کرد.
عوارض داروهای افسردگی شامل مواردی چون اسهال، استفراغ، خشکی دهان، افزایش وزن و اختلالات جنسی میشود. از عوارض داروهای ضد روانپریشی هم میتوان به مواردی تاری دید، تهوع، اضطراب، خواب آلودگی، افزایش وزن و مشکلات جنسی اشاره کرد.
پیشنهاد مقاله: چت با روانشناس آنلاین رایگان

شهره رجبعلی
روانشناسی عمومی

سمانه سیف یان
روانشناسی عمومی

محدثه قاسمی
روانشناسی عمومی

سمیرا پوراکبرسجادی
روانشناسی عمومی

سحر بهروزیان
روانشناسی عمومی

زینب شهبازی چناری
روانشناسی عمومی

فاطمه فولادی
روانشناسی عمومی

مهدی رجبی
روانشناسی عمومی

مهسا عطار حسینی
روانشناسی عمومی

رقیه غلامی
روانشناسی عمومی

مرجان معاونی
روانشناسی عمومی

شقایق اسماعیلزاده اسکویی
روانشناسی عمومی

سعیده جلالی نسب
روانشناسی عمومی

محبوبه امینیان
روانشناسی عمومی

زهرا سیاوشی
روانشناسی عمومی

زهرا جعفری
روانشناسی عمومی

علیرضا فرهاد غیبی
روانشناسی عمومی