در زنان، واژن گذرگاهی از دهانه رحم به فرج است. درد یا ناراحتی در واژن شما اغلب نتیجه یک مسئله پزشکی یا روانی است. درمان و مداخله اولیه ممکن است به شما در یافتن تسکین و کاهش خطر عوارض کمک کند. هم چنین مراجعه به دکتر آنلاین زنان برای درمان توصیه می شود.
علائم درد واژن چیست؟
علائم خاص درد و ناراحتی واژن بسته به علت زمینهای متفاوت است. به عنوان مثال، وستیبولیت ولوار وضعیتی است که تنها زمانی باعث درد می شود که به واژن شما فشار وارد شود. در مقابل، ولوودینیا وضعیتی است که باعث درد مزمن دائمی می شود.
بسته به شرایط خاص خود، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر مرتبط با درد واژن را تجربه کنید:
- سوزش
- خارش
- درد
- نیش زدن
- ضربان دار
- درد در هنگام مقاربت
اگر درد واژن شما ناشی از عفونت باشد، ممکن است ترشحات غیر طبیعی واژن داشته باشید. به عنوان مثال، ممکن است ظاهر یا بوی آن متفاوت از حد معمول باشد. این می تواند نشان دهنده عفونت قارچی یا باکتریایی باشد.
علت درد واژن چیست؟
درد واژن ممکن است به ناحیه واژن شما محدود شود. یا ممکن است از لگن یا دهانه رحم به پایین انتشار کند.
طبق گزارش دانشکده پزشکی UNC، شایع ترین علت درد واژن عفونت است. مثالها عبارتند از:
- عفونت قارچی
- سوزاک
- کلامیدیا
مطالعه مقاله سوزاک چیست؟ تشخیص علائم آن با پزشک آنلاین رایگان پیشنهاد می شود.
سایر علل بالقوه درد واژن عبارتند از:
- آسیب های ناشی از رابطه جنسی، زایمان، جراحی یا سایر اقدامات پزشکی
- آتروفی ولوواژینال به دلیل کاهش استروژن به دنبال یائسگی
- وستیبولیت ولوور
- سرطان دهانه رحم
درد واژن همچنین می تواند ناشی از وضعیتی به نام دیسپارونی باشد. این یک اصطلاح پزشکی برای مقاربت دردناک است. این می تواند به دلیل روانکاری ناکافی در طول رابطه جنسی ناشی از تغییرات هورمونی یا عدم تحریک جنسی باشد.
درد واژن همچنین می تواند ناشی از شرایط روانی باشد، مانند سابقه سوء استفاده جنسی
اگر شما هم این درد را دارید می توانید از ویزیت دکتر آنلاین زنان کمک بگیرید.
در برخی موارد، پزشک شما ممکن است نتواند علت درد را تعیین کند. ولوودینیا اصطلاح پزشکی برای درد مزمن واژن بدون علت شناخته شده است.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله علایم یائسگی زودرس با تشخیص متخصص زنان
چه کسانی در معرض خطر درد واژن هستند؟
زنان در هر سنی می توانند این درد را تجربه کنند. در برخی موارد، سابقه پزشکی شما ممکن است خطر شما را افزایش دهد. به عنوان مثال، تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی یا هیسترکتومی ممکن است خطر درد واژن را افزایش دهد. اگر سابقه درمان سرطان سینه دارید، در معرض خطر بیشتری نیز هستید.
برخی از داروها نیز ممکن است خطر درد را افزایش دهند. به عنوان مثال، استاتین ها داروهایی هستند که به کاهش کلسترول کمک می کنند. شناخته شده اند که باعث خشکی واژن می شوند. این می تواند منجر به درد واژن شود.
بالا رفتن سن نیز یک عامل خطر است. یائسگی باعث تغییراتی در سطوح هورمونی و نازک شدن بافت واژن می شود. این امر بر روانکاری واژن شما تأثیر می گذارد و می تواند به درد واژن کمک کند.
درد واژن چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر درد مداوم یا مکرر را تجربه می کنید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید یا یا دکتر آنلاین زنان صحبت کنید. آنها می توانند به تشخیص علت درد شما کمک کنند. آنها احتمالاً سابقه پزشکی شما را درخواست می کنند، یک معاینه فیزیکی انجام می دهند و در صورت نیاز، یک یا چند آزمایش را سفارش می دهند.
برای سابقه پزشکی شما، از شما سوالاتی در مورد سلامتی شما پرسیده می شود، مانند علائم، شرایط پزشکی تشخیص داده شده، و جراحی ها یا سایر اقدامات پزشکی که انجام داده اید. همچنین ممکن است از شما در مورد هر دارو یا مکملی که اخیراً مصرف کرده اید سؤال شود.
همچنین احتمالاً در مورد سلامت جنسی و عادات خود نیز سؤال می شود. پزشک شما احتمالاً یک معاینه فیزیکی از ناحیه واژن شما انجام خواهد داد.
در طول این معاینه، آنها علائم قرمزی، تورم، آسیب یا جای زخم را بررسی خواهند کرد. آنها ممکن است با یک اپلیکاتور با نوک پنبه به فرج و واژن فشار وارد کنند تا درد را بررسی کنند. اگر ولوودینیا دارید، ممکن است در هنگام اعمال فشار، درد شدیدی را تجربه کنید.
آنها همچنین ممکن است نمونه ای از ترشحات واژن شما را برای آزمایش بگیرند. اگر حاوی نوع یا تعداد غیرمعمول باکتری، قارچ یا ویروس باشد، نشانه آن است که عفونت ممکن است باعث درد شما شود.
اگر درد شما شدید است یا پزشک مشکوک به بیماری جدی مانند سرطان دهانه رحم است، ممکن است آزمایشات بیشتری را توصیه کند. این می تواند شامل گرفتن نمونه بافت از دهانه رحم برای تجزیه و تحلیل باشد.
اگر مشکوک باشند که درد واژن شما منشأ روانی دارد، ممکن است شما را برای ارزیابی به یک ارائه دهنده سلامت روان ارجاع دهند.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
درد واژن چگونه درمان می شود؟
برای تسکین درد، پزشک سعی می کند علت اصلی آن را درمان کند.دکتر آنلاین زنان به شما مشاوره می دهد. آنها ممکن است یک رویکرد چند مرحله ای را تجویز کنند. به عنوان مثال، آنها ممکن است داروهای بی حس کننده موضعی یا داروهای خوراکی را توصیه کنند. در موارد نادر، ممکن است جراحی را توصیه کنند.
مطالعه مقاله چه آزمایش هایی توسط پزشک آنلاین زنان تجویز می شود؟ پیشنهاد می شود.
دارو
اگر عفونت باکتریایی یا قارچی دارید، پزشک احتمالاً آنتی بیوتیک یا داروهای ضد قارچ را برای درمان آن تجویز می کند.
تمام دوزهای تجویز شده را مصرف کنید، حتی اگر علائم شما قبل از اتمام دوره درمان برطرف شود. این امر احتمال بازگشت عفونت را کاهش می دهد.
پزشک ممکن است پمادهای موضعی مانند ژل لیدوکائین را نیز توصیه کند. آنها می توانند به بی حس شدن ناحیه واژن شما کمک کنند. این می تواند به تسکین ناراحتی یا درد مداوم در حین مقاربت کمک کند.
کرمهای استروئیدی موضعی ممکن است به کاهش تحریک، تورم و سوزش کمک کنند.
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای یا ضد تشنج نیز ممکن است به کاهش درد مزمن کمک کنند.
عمل جراحی
در موارد نادر، پزشک ممکن است تزریق بی حس کننده یا بلوک های عصبی را برای کمک به مرده یا بی حس کردن ناحیه واژن توصیه کند. آنها همچنین ممکن است جراحی را برای درمان ولوودینیا، وستیبولیت فرج یا سرطان دهانه رحم توصیه کنند.
مراقبت در منزل
برخی از درمانهای خانگی و درمانهای بدون نسخه ممکن است به کاهش درد واژن کمک کنند.
به عنوان مثال، استفاده از پدهای تسکین دهنده در ناحیه واژن ممکن است تحریک را تسکین دهد
برای تسکین درد پس از ادرار کردن، ممکن است پس از رفتن به دستشویی، آب تمیز و ولرم را روی فرج خود بریزید. این به پاکسازی و تسکین ناحیه کمک می کند.
برای تسکین یا جلوگیری از درد ناشی از رابطه جنسی، ممکن است استفاده از روان کننده در طول رابطه جنسی کمک کند.
برای کاهش خارش واژن، آنتی هیستامین های بدون نسخه ممکن است کمک کنند.
درمان های جایگزین
اگر درد واژن شما ناشی از عفونت مزمن دستگاه ادراری (UTIs) است، مصرف مکملهای سیترات کلسیم میتواند به کاهش علائم دستگاه ادراری که به درد واژن کمک میکنند کمک کند.
پرهیز از غذاهای سرشار از اگزالات نیز می تواند به پیشگیری از UTI کمک کند. این غذاها شامل تره، بامیه، ریواس، مغز گندم، بادام، بادام زمینی، اسپند و پسته است.
قبل از مصرف هر گونه مکمل یا تغییر رژیم غذایی، با دکتر آنلاین زنان خود صحبت کنید.
بیشتر بخوانید: پزشک متخصص زنان و زایمان و تست پاپ اسمیر
مهری رشیدی
زنان و زایمان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
سعیده یاری
زنان و زایمان
ناهید بی همتا
زنان و زایمان
مهرناز مجیدی
زنان و زایمان
سحر آب روشن
زنان و زایمان
فرزانه حسنی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان