ویزیت تصویری دکتر زنان برای بررسی علت سردرد پریودی

ویزیت تصویری دکتر

فهرست مطالب

سردرد پریودی، دردی است که می‌تواند در روزهای مختلف چرخه قاعدگی در زنان ایجاد شود. علت اصلی این سردرد  هم نوسانات هورمونی در زنان است که منجر به پریودی می شود. خانم‌های زیادی دچار سردرد پریودی می‌شوند. گاهی سردرد پریودی به قدری شدید است که حتی در زندگی روزمره فرد هم تداخل ایجاد می‌کنند. میگرن در قاعدگی ممکن است خفیف و با علائمی مثل تحریک ‌پذیری و حساس شدن پستان‌ها همراه باشد. در این صورت احتمالا فرد دچار سندروم پیش قاعدگی یا پی‌ام‌اس (PMS) شده است. همچنین قاعدگی می‌تواند سردرد میگرنی را در افراد مبتلا به این بیماری تحریک کند. میگرن در قاعدگی ممکن است قبل، حین یا بعد از دوره پریودی ایجاد شود. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به ویزیت تصویری دکتر زنان به بررسی سردرد پریودی چیست ، علت سردرد پریودی همچنین درمان خانگی سردرد پریودی اشاره خواهیم کرد. همراه ما باشید و به خواندن ادامه دهید.

 

سردرد پریودی چیست؟

در طول چرخه‌ پریود، هورمون‌های بدن زنان در راستای آماده‌سازی بدن برای حاملگی، افزایش و کاهش پیدا می کنند. هر دوره پریودی بین ۲۵ تا ۳۰ روز طول می‌کشد و در این مدت اتفاقات مختلفی از جمله تغییرات هورمونی در بدن زنان رخ می‌دهد. این تغییرات هورمونی می‌تواند عوارضی مانند سردرد و میگرن برای زنان به همراه داشته باشد. استروژن و پروژسترون هورمون‌های تنظیم‌کننده چرخه قاعدگی هستند و میزان این هورمون‌ها روی شدت و میزان وقوع سردرد و میگرن در دوران پریودی تاثیر می‌گذارد. برای مثال، وقتی میزان استروژن بدن به‌ میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند، سردرد پریودی میگرنی حاد ایجاد می‌شود که می تواند نگران کننده باشد. در این زمان برای داشتن ویزیت تصویری دکتر می توانید به اپلیکیشن ازپزشک مراجعه کنید و از بهترین متخخصان زنان و زایمان ویزیت تصویری دکتر دریافت کنید. ازپزشک با داشتن بهترین پزشک متخصص زنان و زایمان، امکان داشتن ویزیت تصویری دکتر را برای بیماران به راحتی فراهم می سازد.

 

سردرد پریودی چیست
سردرد پریودی چیست

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علت سردرد پریودی چیست؟

هورمون‌ها نقش اصلی و مهم در سردرد پریودی هستند چراکه این هورمون‌ها واکنش بدن نسبت به درد را کنترل می‌کنند. زمانی که سطح استروژن و پروژسترون در بدن نوسان پیدا می‌کند، بدن خانم‌ها نسبت به سردرد آسیب‌پذیرتر می‌شود. زمانی که زنی در آستانه پریودی باشد دچار سردرد می‌شود و علت این سردرد پریودی هم به ‌خاطر سندروم پیش از قاعدگی یا میگرن قاعدگی است. میزان هورمون‌های پروژسترون و استروژن در بدن خانم‌ها پیش از شروع پریودی، به پایین‌ترین میزان خود می‌رسد و ریزش دیواره‌های رحم با خون‌ریزی شروع می‌شود. از روز سوم، میزان استروژن کم‌کم زیاد شده تا بدن برای تخمک‌گذاری آماده شود.بعد از تخمک‌گذاری، دوباره سطح هورمون استروژن پایین می‌آید و هورمون پروژسترون از اواسط هفته سوم چرخه پریودی افزایش می‌یابد تا دیواره‌های رحم ضخیم شده و شرایط برای بارداری احتمالی و نگهداری نطفه آماده شود. از روز بیست‌وهشتم به بعد دوباره میزان هورمون‌ها به کمترین سطح خود رسیده و چرخه قاعدگی دوباره شروع می‌شود. این نوسانات هورمونی در طول دوره پریودی باعث ایجاد سردردهای هورمونی و میگرن قاعدگی می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید: مراقبت های دوران پریودی + پزشک آنلاین زنان

 

سردرد پریودی را چگونه درمان کنیم؟

استفاده از کمپرس آب سرد یکی از راه های پیشنهادی برای درمان سردرد پریودی قبل از قاعده شدن است.برای درمان سردرد پریودی بعد از قاعدگی هم خوابیدن و استراحت، کمپرس سرد، مسکن‌هایی مثل ایبوپروفن و استامینوفن، نوشیدن مایعات و مواد غذایی حاوی آهن توصیه می‌شود. از دیگر راه های درمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. حذف فست ‌فودها
  2. حفظ تعادل قند
  3. انجام ورزش ‌های سبک
  4. حذف سیگار
  5. طب سوزنی
  6. پرهیز از تنش و اضطراب
  7. درمان کم خونی
  8. استفاده از داروهای مسکن
  9. مصرف ویتامین و مکمل ‌ها
  10. ماساژ درمانی
  11. کمپرس آب سرد
  12. استراحت کافی

 

درمان خانگی سردرد پریودی
درمان خانگی سردرد پریودی

 

درمان خانگی سردرد پریودی

یکی از بهترین راه ها قبل از داشتن ویزیت دکتر تصویری زنان ، درمان خانگی سردرد پریودی است. از درمان خانگی سردرد پریودی می توان به استفاده از برخی دمنوش ها هم اشاره کرد که در ادامه عنوان می کنیم. سرما درمانی مثل استفاده از کیسه آب سرد یا کیسه یخ هم التهاب را کم کرده و حس درد را تسکین می‌دهد. بسیار مهم است بدانید که کم خوابی باعث تشدید سردرد پریودی می‌شود. حداقل هشت ساعت خواب و استراحت کافی در دوران قاعدگی برای تسکین میگرن در قاعدگی توصیه می‌گردد. از دمنوش ها برای درمان خانگی سردرد پریودی هم می توان به دمنوش بابونه اشاره کرد. دمنوش بابونه بهترین راهکار برای درمان میگرن در قاعدگی است که اضطراب، تنش و بی‌خوابی دوران قاعدگی را هم کاهش می‌دهد. خاصیت ضدالتهابی بابونه، میگرن در قاعدگی را تسکین می‌دهد. در طب سنتی مصرف داروهای گیاهی زیر را برای درمان سردرد پریودی و میگرن در قاعدگی توصیه می شود:

  • اوودیا
  • روغن اسطوخودوس
  • کافئین
  • سنبل الطیب
  • زیرفون
  • تخم گشنیز
  • گالتریا
  • بابونه گاوی (بابونه کبیر)
  • سوسن عنبر یا نعنا فلفلی
  • پوست درخت بید
  • گیاه بابا آدم جنگلی
  • زنجبیل
تصویر دکتر الهه ذبیحی

الهه ذبیحی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ریحانه صاحب کشاف

ریحانه صاحب کشاف

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهری رشیدی

مهری رشیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر انسیه همتی

انسیه همتی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سعیده یاری

سعیده یاری

زنان و زایمان

تصویر دکتر ناهید بی همتا

ناهید بی همتا

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهرناز مجیدی

مهرناز مجیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سحر آب روشن

سحر آب روشن

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرزانه حسنی

فرزانه حسنی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نادره معصومی کاشانی

نادره معصومی کاشانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ساناز هوشیار منش

ساناز هوشیار منش

زنان و زایمان

تصویر دکتر سپیده محمدی

سپیده محمدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر الهام صدیقی

الهام صدیقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوسن رضایی

سوسن رضایی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نیر صادقی

نیر صادقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سیده طاهره قاضی میر سعید

سیده طاهره قاضی میر سعید

زنان و زایمان

تصویر دکتر راحله رضائی آشتیانی

راحله رضائی آشتیانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر کبری آقاسفید

کبری آقاسفید

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرحناز امینی

فرحناز امینی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهناز قاضی سعیدی

بهناز قاضی سعیدی

زنان و زایمان

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید