جنسی

قرص ال دی (LD) چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟

قرص ال دی (LD) چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟

قرص ال دی

قرص ال دی (LD) چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟

استفاده از قرص ال دی ، روشی برای پیشگیری از بارداری در زنان است. برای زنانی که حساس هستند، استفاده از این قرص‌ها عوارض کمتری به همراه دارد و مشکلات کمتری ایجاد می‌کند. قرص‌های هورمونی که با هدف پیشگیری از بارداری تولید می‌شوند، در دو دسته قرار می‌گیرند. دسته اول قرص‌هایی که حاوی استروژن و پروژسترون هستند و دسته دوم فقط هورمون پروژسترون را درون خود دارند. ما در این مطلب به اینکه قرص ال دی چیست اشاره کردیم و در ادامه عوارض قرص ال دی ، مزایای قرص ال دی و اینکه از قرص چه زمانی باید استفاده کنیم اشاره خواهیم کرد. برای دریافت کافی همراه ما باشید و در صورت نیاز، از طریق اپلیکیشن ازپزشک، با بهترین متخصص زنان در تماس باشید و مشاوره بگیرید.

 

قرص ال دی چیست ؟

قرص ال دی از در دسترس‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری است. بیشتر قرص های ضدبارداری موجود در بازار یعنی قرص‌های ترکیبی (استروژن و پروژسترون) و مینی‌قرص‌ها (فقط پروژستین) دُز پایینی دارند. قرص‌های با دُز پایین حاوی ۱۰ تا ۳۰ میکروگرم  هورمون استروژن هستند. قرص‌هایی که فقط ۱۰ میکروگرم استروژن دارند، در دسته‌بندی قرص‌هایی با دُز بسیار کم قرار می‌گیرند. در بیشتر قرص‌های ضد بارداری استروژن وجود دارد و می‌تواند مشکلاتی مانند لختگی خون و سکته به‌ همراه داشته باشد.
مینی‌پیل‌ها یا همان قرص‌های مینی فقط حاوی ۳۵ گرم پروژستین هستند . در واقع این قرص ها با یک دُز واحد در بازار به فروش می‌رسند. استروژن قرص های ضد بارداری که در دسته‌بندی دُز پایین قرار نمی‌گیرند تا ۵۰ میکروگرم یا حتی بیشتر است. قرص‌های ال دی أنواع گوناگونی دارند. ترکیبی از استروژن و پروژسترون و مواردی که فقط پروژسترون دارند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

عملکرد قرص ال دی چگونه است؟

در ماه یکبار، بافت تخمدان زنان پاره می‌شود و تخم از فولیکول خارج شده و به لوله‌های فالوپ می‌رود. اگر مقاربت انجام شده باشد، تخم توسط اسپرم مرد بارور شده و زن باردار می‌شود. تخمکی که بارور شده باشد به بافت درونی رحم زن که قبل از تخم‌گذاری برای بارداری احتمالی آماده شده است، متصل می‌شود. در آخر تخمک در رحم مادر تغذیه کرده، رشد می‌کند و جنین شکل می‌گیرد. هورمون‌هایی که در بدن یک زن ترشح می‌شوند باعث تخمک گذاری می‌شوند و رحم را برای بارداری آماده می‌کنند. اگر تخمک با اسپرم لقاح نیافت، دیواره رحم که برای بارداری آماده بود، فرومی‌ریزد و قاعدگی رخ می‌دهد. قرص‌های پیشگیری از بارداری، حاوی مقدار ناچیزی هورمون استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون‌ها با مهار چرخه ترشح طبیعی هورمون‌های بدن، از بارداری پیشگیری می‌کنند. به این صورت که جلوگیری از حاملگی به روش هورمونی معمولاً تخمک‌گذاری در بدن را متوقف می‌کند.

 

عوارض قرص ال دی

عوارض قرص ال دی

طریقه مصرف قرص ال دی چیست؟

همانگونه که پیش تر به آن اشاره کردیم از قرص ال دی معمولا برای پیشگیری از بارداری استفاده می شود. به این صورت که هر شب یک عدد قرص از روز یکم تا پنجم پریود شروع می کنیم یعنی زمان شروع آن بین یکم تا پنجم است. این برنامه را تا بیست و یک شب که تعداد قرص هاست باید ادامه دهیم. طریقه مصرف ال دی ساعت خاصی ندارد تنها اینکه مصرف آن یادمان باشد و فراموش نشود.

 

طریقه مصرف قرص ال دی

  • بسته ۲۸ روزه: ۲۱ تا ۲۶ قرص در این بسته‌ها ترکیبی حاوی استروژن و پروژستون هستند. باقی قرص‌ها پلاسبو محسوب می‌شوند. بسیار مهم است تا این قرص‌ها در هر روز هفته مصرف شوند.
  • بسته ۲۱ روزه: که شامل ۲۱ قرص هستند و باید از روز شروع به ‌طور روزانه یک قرص مصرف شود. بعد از تمام ‌شدن ۲۱ قرص، برای ۷ روز نباید قرصی مصرف نشود.
  • بسته ۹۱ روزه: که در این دوره باید به ‌مدت ۸۴ روز، روزانه یک عدد قرص مصرف شود. بنا به اینکه قرص از چه برندی است، ۷ قرص آخر می‌توانند حاوی استروژن یا پلاسبو باشند. در هر حال هر سه ماه یک ‌بار، در هفت روز پایانی ماه پریود خواهید شد.
  • بسته ۳۶۵ روزه: برای مصرف این بسته باید هر روز در ساعت مشخصی یک عدد قرص مصرف کنید. به تدریج، خون ‌ریزی پریودی شما سبک‌ تر و حتی متوقف می ‌شود.

 

مزایای قرص ال دی

مزایای قرص ال دی

 

مزایای قرص ال دی

از مزایای قرص ال دی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشگیری از بارداری
  • تنظیم هورمون ها
  • برای بعضی از خونریزی های غیر طبیعی
  • برای کاهش درد های دوران پریود
  • برای منظم کردن پریود و سیکل های قاعدگی

بیشتر بخوانید: قرص ضد بارداری

 

عوارض قرص ال دی

قرص پیشگیری از بارداری هم مانند سایر قرص‌ها می تواند عوارض داشته باشد. برای جلوگیری از عوارض قرص ال دی پیشنهاد می‌کنیم که قبل از خواب از آن مصرف کنید. با مصرف قرص قبل از خواب می‌توانید تا حد زیادی از عوارض قرص ال دی پیشگیری کنید. در افرادی که به‌تازگی عمل جراحی انجام داده‌اند، استفاده از این قرص می‌تواند باعث ترمبوآمبولیسم شود. به همین دلیل باید از چند هفته قبل از عمل جراحی استفاده از این دارو را متوقف کنند. مصرف یک دوره‌ای قرص، عوارض قرص ال دی ندارد اما در طولانی مدت باید زیر نظر پزشک مصرف شود. با این حال از عوارض قرص ال دی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آکنه
  2. سینه‌های دردناک یا متورم
  3. افزایش رشد موهای زائد
  4. سردرد خفیف
  5. افزایش وزن
  6. حالت تهوع
  7. افزایش احتمالی ابتلا به بیماری‌های صفراوی
  8. لکه بینی بین پریود
  9. تغییرات خلق‌وخوی
  10. مشکلات کبدی
  11. فشار خون بالا

 

تصویر دکتر مهری رشیدی

مهری رشیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ریحانه صاحب کشاف

ریحانه صاحب کشاف

زنان و زایمان

تصویر دکتر انسیه همتی

انسیه همتی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نادره معصومی کاشانی

نادره معصومی کاشانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوسن رضایی

سوسن رضایی

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرزانه حسنی

فرزانه حسنی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نیر صادقی

نیر صادقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سیده طاهره قاضی میر سعید

سیده طاهره قاضی میر سعید

زنان و زایمان

تصویر دکتر راحله رضائی آشتیانی

راحله رضائی آشتیانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر کبری آقاسفید

کبری آقاسفید

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرحناز امینی

فرحناز امینی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهناز قاضی سعیدی

بهناز قاضی سعیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نازنین یوسفی

نازنین یوسفی

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهری آذرفخرائی

مهری آذرفخرائی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهاره مرادیان

بهاره مرادیان

زنان و زایمان

تصویر دکتر دیانا حسینی فرح ابادی

دیانا حسینی فرح ابادی

زنان و زایمان

تصویر دکتر زهرا صالحی

زهرا صالحی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سمانه جلالی

سمانه جلالی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سعیده شمس

سعیده شمس

زنان و زایمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.