آنچه باید درباره عمل تغییر جنسیت بدانید!

تغییر جنسیت

فهرست مطالب

تغییر جنسیت، چه از مرد به زن و چه از زن به مرد، فرآیندی بسیار پیچیده است. فرآیندی که شامل ارزیابی‌های روان ‌پزشکی، روان‎‌درمانی، هورمون ‌درمانی و درنهایت عمل جراحی می شود. جراحی تغییر جنسیت (SRS) ممکن است با اسامی مختلفی مثل جراحی اصلاح جنسیت یا جراحی بازسازی جنسیت هم شناخته شود. در این فرایند که از نظر بالینی به آن جراحی پلاستیک اندام تناسلی می‌گویند، اندام تناسلی از یک جنسیت به جنسیت دیگر تغییر داده می‌شود. جراحی برای بیشتر افرادی‌که تحت عمل قرار می‌گیرند راهی است تا بین جنسیت فیزیکی و آن جنسیتی که ازنظر عاطفی و غریزی دارند تطابق ایجاد کنند. چنین شرایطی که به‌عنوان آشفتگی یا بی‌قراری جنسیتی یا اختلال هویت جنسی شناخته می‌شود. ما در این مطلب از اخبار سلامت ازپزشک به اینکه عمل تغییر جنسیت چیست و عمل تغییر جنسیت از مردبه‌زن و بالعکس آن اشاره خواهیم کرد.

 

عمل تغییر جنسیت چیست
عمل تغییر جنسیت چیست

 

عمل تغییر جنسیت چیست ؟

اینکه عمل تغییر جنسیت چیست باید بگوییم نوعی عمل جراحی است  که افراد را به جنسیت مورد نظرشان می رساند. افراد مبتلا به دیسفوریا جنسی یا آشفتگی جنسی، احساس می‌کنند در بدنی با جنسیت اشتباه به دنیا آمده‌اند. برای مثال، فردی که از نظر بیولوژیکی مرد است، بیشتر به ‌عنوان یک زن شناخته می‌شود یا برعکس آن. جراحی، اغلب آخرین مرحله در روند تغییر است چراکه بعد از جراحی امکان بازگشت وجود ندارد. در بسیاری از مواقع نیاز است تا افراد تحت مشاوره قرار گیرند تا آمادگی آن‌ها برای انجام عمل تایید شود. بیماران معمولاً ابتدا تحت هورمون درمانی قرار می گیرند. هورمون‌‌ درمانی، با سرکوب صفات ثانویه جنسی باعث می‌شود، تا فرد مبتلا به آشفتگی جنسی، بیشتر شبیه به جنس موردنظر خود به‌نظر برسد.

بیشتر بخوانید: اختلال هویت جنسی و درمان آن با مشاوره تصویری

عمل تغییر جنسیت از مردبه‌زن

عمل برای افرادی است که از نظر زیست شناختی مرد هستند اما خود را زن معرفی می‌کنند. این افراد به جای اینکه مرد باشند آرزوی زن بودن دارند. در عمل تغییر جنسیت از مرد به زن چندین مرحله مانند حذف آلت تناسلی و بیضه‌ها، ایجاد اندام‌های جنسی خارجی و داخلی زنانه چون واژن، لابیا‌ها و کلیتوریس صورت می پذیرد. در ادامه نحوه عمل تغییر جنسیت از مرد به زن را بررسی می کنیم:

  1. حذف جراحی بیضه ها. بیضه‌ها منبع اصلی ترشح هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون هستند. می‌توان بیضه‌ها را پیش از آلت تناسلی به شکل جراحی حذف کرد. حذف بیشه ها به کاهش میزان استروژن موردنیاز در طول هورمون‌تراپی و در نتیجه کاهش عوارض ناشی از مصرف آن کمک می‌کند.
  2. حذف آلت تناسلی که شامل ایجاد یک گودی واژینال کم‌عمق و یک مجرای خروجی جدید برای پیش‌آبراه است، تا امکان ادرار کردن، در حالت نشسته وجود داشته باشد. برخی از افراد، عمل را در همین مرحله متوقف می‌کنند.
  3. تشکیل اندام های جنسی زنانه چون واژن، لابیا‌ها و کلیتوریس. واژینوپلاستی ایجاد واژن، لابیاپلاستی به ایجاد لب‌های کوچک و بزرگ واژن و کلیتوروپلاستی به معنای ایجاد کلیتوریس، با استفاده از تکنیک‌های جراحی پلاستیک است. در واژینوپلاستی، هدف ایجاد واژن با ساختار و حساسیت مناسب، برای برقراری رابطه جنسی و همچنین، ایجاد تغییر در ساختار سیستم ادراری، برای کمک به ادرار کردن شخص در حالت ایستاده است. کلیتوریس، با استفاده از قسمت کوچکی از سر آلت تناسلی مرد، که بسیار حساس است، ایجاد می‌شود.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

عمل تغییر جنسیت از مردبه زن
عمل تغییر جنسیت از مردبه زن

 

عمل تغییر جنسیت از زن به مرد

در عمل تغییر جنسیت از زن به مرد، روش هایی چون برداشتن پستان‌ها یا ماستکتومی، و جراحی ناحیه تناسلی صورت می گیرد. جراحی‌های ناحیه تناسلی هم شامل مواردی جون برداشتن رحم، برداشتن واژن و ساخت آلت تناسلی مردانه می شود. مراحل انجام عمل تغییر موارد زیر هستند:

  1. عمل بازسازی قفسه سینه که در طی این جراحی، پستان‌ها، به‌شکل جراحی حذف شده و محل قرارگیری نوک سینه‌ها عوض می‌شود.
  2. متودیوپلاستی که روشی برای ساخت آلت تناسلی مرد جدید یا نئوپنی است. این جراحی، شامل تغییر وضعیت کلیتوریس به آلت تناسلی مردانه است.
  3. فالوپلاستی که در این روش، از پوست پیوند برای تشکیل نئوپنیس استفاده می‌شود. در مقایسه با متودیوپلاستی، عمل فالوپلاستی منجر به بزرگ شدن آلت تناسلی می‌شود. بااین حال، این نئوپنیس به‌تنهایی نمی‌تواند نعوظ پیدا کند. پس از یک دوره بهبودی، فرد می‌تواند جراحی کاشت آلت تناسلی را انجام دهد که این جراحی می‌تواند به آن‌ها امکان نعوظ بدهد.
  4. اسکروتوپلاستی که در طی این جراحی، بافتی مشابه کیسه بیضه، یا اسکروتوم در فرد ایجاد می‌شود.

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید