روشی که برای پیشگیری از بارداری انتخاب می کنید یک تصمیم شخصی است و گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. اگر از نظر جنسی فعال هستید و می توانید باردار شوید، می توانید قرص ال دی را در نظر بگیرید. قرصهای ضدبارداری که به آنها ocp نیز گفته میشود، خوراکی هستند. با توجه به سازمان غذا و دارو (FDA)، آنها یک روش موثر برای کنترل بارداری با میزان موفقیت حدود 91 درصد هستند.
قرص ضد بارداری چیست؟
این قرص حاوی مقادیر کمی هورمون مشابه هورمونهایی هستند که بدن شما به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی می سازد.
هورمونهای موجود در قرصها با توقف تخمکگذاری یا آزاد شدن تخمک از تخمدان، از بارداری جلوگیری میکنند. برخی از قرص های ضد بارداری نیز به طور موقت پوشش داخلی رحم را تغییر می دهند بنابراین احتمال کمتری دارد که تخمک بارور شده کاشته شود.
قرص ال دی چگونه کار می کنند؟
به دو صورت عمل می کنند. اول، آنها از تخمک گذاری بدن شما جلوگیری می کنند. این بدان معنی است که تخمدان های شما دیگر هر ماه یک تخمک آزاد نمی کنند.
دوم، این قرصها باعث میشوند بدن شما مخاط دهانه رحم را ضخیم و زیاد کند، مخاط غلیظ شده از رسیدن اسپرم به رحم جلوگیری می کند.
قرص های فقط پروژسترون نیز به روش های مختلف عمل می کنند. آنها عمدتاً با ضخیم شدن مخاط دهانه رحم و نازک شدن اندومتر کار می کنند.
آندومتر پوشش داخلی رحم است، جایی که تخمک پس از لقاح در آن لانه گزینی می کند. اگر این پوشش نازکتر باشد، کاشت تخمک در آن سختتر است.
قرص های حاوی پروژسترون نیز ممکن است از تخمک گذاری جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: لانه گزینی چیست؟+سوال پزشکی آنلاین رایگان

قرص ضد بارداری
چگونه از قرص ضد بارداری استفاده کنم؟
قرص های ترکیبی در فرمت های مختلفی وجود دارند. این شامل بسته های ماهانه است که در چرخه های 21، 24 یا 28 روزه استفاده می شود.
اگر مصرف قرص ترکیبی خود را ظرف 5 روز پس از شروع قاعدگی شروع کنید، بلافاصله در برابر بارداری محافظت خواهید شد. اگر در زمان دیگری شروع کنید، باید قرص ها را به مدت 7 روز متوالی مصرف کنید تا اینکه محافظت شوید. در این مدت، باید از یک روش پیشگیری از بارداری مانند کاندوم استفاده کنید.
از سوی دیگر، قرصهای فقط پروژسترون، فقط در بستههای 28 تایی عرضه میشوند. مانند قرصهای ترکیبی، شما هر روز یک قرص را در همان زمان مصرف میکنید.
تداخل دیگر داروها با قرص ال دی و قرص ضد بارداری
برخی از داروها اگر با هم مصرف شوند خوب کار نمی کنند. همین موضوع در مورد داروهای پیشگیری از بارداری نیز صادق است. اگر می خواهید درست عمل کنند، باید از مصرف برخی داروها اجتناب کنید.
این قرص – و برخی دیگر از انواع روش های پیشگیری از بارداری مانند پچ، حلقه یا تزریق – معمولا حاوی هورمون های جنسی زنانه استروژن و پروژسترون است. آنها از خروج تخمک ها از تخمدان جلوگیری می کنند، بنابراین شما باردار نخواهید شد. اما برخی از داروها اجازه نمی دهند هورمون ها کار خود را انجام دهند. اگر آنها را همزمان با داروی کنترل بارداری خود مصرف کنید، ممکن است از محافظتی که فکر می کنید خبری نباشد.
آنتی بیوتیک ها
در بیشتر موارد، لازم نیست نگران مصرف این داروها باشید. پزشکان آنها را برای درمان انواع عفونت های ناشی از باکتری ها مانند ذات الریه، آکنه و عفونت های مجاری ادراری (UTIs) تجویز می کنند. آنتی بیوتیک های رایج شامل پنی سیلین و آموکسی سیلین هستند.
تاکنون، تنها آنتی بیوتیکی که مطالعات نشان می دهد در کنترل بارداری تداخل دارد، ریفامپین (ریفادین)، دارویی است که برای درمان سل استفاده می شود.
ریفامپین باعث پریودهای نامنظم می شود. این خطر باردار شدن را افزایش می دهد، حتی اگر از روش صحیح پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
به غیر از ریفامپین، شما می توانید همزمان با آنتی بیوتیک ها، قرص های ضد بارداری را بدون استفاده از روش های پشتیبان مصرف کنید.
داروهای ضد اچ آی وی
برخی از داروهایی که HIV را درمان می کنند ممکن است با قرص تداخل داشته باشند. آنها عبارتند از:
- داروناویر (Prezista)
- Efavirenz (Sustiva)
- لوپیناویر/ریتوناویر (Kaletra)
- نویراپین (ویرامون)
سایر داروهای HIV ممکن است خوب باشند. با پزشک خود در مورد بهترین دارو و قرص ال دی صحبت کنید.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
پیشنهاد مقاله: مصرف داروی تاریخ گذشته
داروهای ضد قارچ
دو مورد اصلی که باید نگران آنها بود گریزئوفولوین (Gris-PEG) و کتوکونازول (Extina، Nizoral، Xolegel) هستند.
گریزئوفولوین برای درمان عفونت های پوستی مانند پای ورزشکاران استفاده می شود. کتوکونازول عمدتاً زمانی استفاده می شود که سایر داروهای ضد قارچ در دسترس نیستند یا اثری ندارند.
دانشمندان بر این باورند که خطر داروهای ضد قارچی که بر قرصهای ضد بارداری شما تأثیر میگذارند کم است، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید.
داروهای ضد تشنج
برخی از این داروها تجزیه هورمون های موجود در قرص های ضد بارداری را افزایش می دهند. که می تواند اثر آنها را کمتر کند. این داروها عبارتند از:
- کاربامازپین (کارباترول، اپیتول، اکوترو، تگرتول)
- فلبامات (فلباتول)
- اکسکاربازپین (Trileptal)
- فنوباربیتال (لومینال)
- فنی توئین (دیلانتین، فنی تک)
- پریمیدون (میزولین)
- توپیرامات (توپاماکس)
اگر از داروهای ضد تشنج استفاده می کنید، حتماً از شکل دیگری برای پیشگیری از بارداری (مانند آی یو دی، دیافراگم یا کاندوم) استفاده کنید.
داروهای ضد بارداری با عملکرد داروهای ضد تشنج شما تداخلی ندارد.
مودافینیل (Provigil)
این یک محرک است که معمولاً برای درمان علائم اختلالات خواب مانند نارکولپسی و آپنه خواب استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که اثربخشی قرص ال دی را کاهش می دهد. در حالی که از مودافینیل (Provigil) استفاده می کنید و تا یک ماه پس از ترک آن، از شکل دیگری از کنترل بارداری استفاده کنید.

پیشگیری از بارداری
داروهای گیاهی
تعدادی از اینها به خوبی با قرص های ضد بارداری ترکیب نمی شوند. برخی از داروها که باید از ان ها اجتناب کنید:
مخمر سنت جان. برخی افراد از آن برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط و اختلالات خواب استفاده می کنند. مطالعهای نشان میدهد زنانی که همزمان قرص ضدبارداری و خار مریم مصرف میکردند، میزان بیشتری از خونریزی و تجزیه استروژن در بدنشان دارند، که نشان میدهد داروهای ضدبارداری ممکن است آنطور که باید کار نکنند.
سایر داروهای گیاهی که ممکن است بر عملکرد قرص ضد بارداری شما تأثیر بگذارند عبارتند از:
- یونجه. برای مشکلات کلیه، مثانه و پروستات استفاده می شود.
- قرص سیر. برخی از افراد این داروها را برای فشار خون بالا، کلسترول بالا و سایر بیماری های قلبی و خونی مصرف می کنند.
- دانه کتان. این برای مشکلات گوارشی مانند یبوست شدید و سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود.
پیشنهاد ویزه: مطالعه مقاله قرص ضد بارداری روکین چیست و چه کاربردی دارد؟

مهری رشیدی
زنان و زایمان

ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان

انسیه همتی
زنان و زایمان

سوسن رضایی
زنان و زایمان

فرزانه حسنی
زنان و زایمان

نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان

نیر صادقی
زنان و زایمان

سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان

راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان

کبری آقاسفید
زنان و زایمان

فرحناز امینی
زنان و زایمان

بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان

بهاره مرادیان
زنان و زایمان

مهری آذرفخرائی
زنان و زایمان

نازنین یوسفی
زنان و زایمان

سمانه جلالی
زنان و زایمان

سعیده شمس
زنان و زایمان

زهرا صالحی
زنان و زایمان