زنان و زایمان

تشخیص سرطان رحم در خانه

تشخیص سرطان رحم در خانه

سرطان دهانه رحم

تشخیص سرطان رحم در خانه

سرطان دهانه رحم: سرطان رحم اصطلاحی است که برای هر سرطانی که از داخل رحم شروع می شود استفاده می شود. سرطان آندومتر شایع ترین شکل سرطان دهانه رحم است. بسته به عواملی مانند اینکه چقدر زود تشخیص داده شده و سن فرد چقدر است قابل درمان است.

 

آشنایی با مراحل سرطان رحم

سرطان رحم به چند مرحله تقسیم می شود. هر چه مرحله بالاتر باشد، سرطان بیشتر گسترش یافته است:

  1.  به این معنی است که سرطان فقط در داخل رحم قرار دارد.
  2.  زمانی است که سرطان به بافت دهانه رحم گسترش یافته است.
  3.  به این معنی است که سرطان در خارج از رحم یا به بافت های مجاور گسترش یافته است.
  4.  به این معنی است که سرطان به اندام های دورتر یا غدد لنفاوی دورتر گسترش یافته است.

هر یک از این مراحل دارای مراحل فرعی است که دقیقاً محل گسترش سرطان را نشان می دهد.

اگر احتمال ابتلا به سرطان آندومتر وجود دارد، باید توسط متخصص زنان معاینه شوید.

 

سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی

اگر هر یک از علائم سرطان دهانه رحم را دارید  باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک در مورد علائم، عوامل خطر و سابقه پزشکی شما سوال خواهد کرد. پزشک معاینه فیزیکی و معاینه لگن را نیز انجام خواهد داد.

 

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم

 

تشخیص سرطان رحم

 

سونوگرافی

اغلب یکی از اولین آزمایشاتی است که برای بررسی رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ در زنان مبتلا به مشکلات احتمالی زنانه استفاده می شود. سونوگرافی ترانس واژینال (TVUS) اغلب برای بررسی رحم بهتر است.

 

بیوپسی آندومتر

رایج ترین آزمایش مورد استفاده برای سرطان آندومتر است و در زنان یائسه بسیار دقیق است. در مطب پزشک قابل انجام است. یک لوله بسیار نازک و انعطاف پذیر از طریق دهانه رحم وارد رحم می شود. سپس با استفاده از ساکشن، مقدار کمی آندومتر از طریق لوله خارج می شود. ساکشن حدود یک دقیقه یا کمتر طول می کشد. این ناراحتی شباهت زیادی به دردهای قاعدگی دارد و با مصرف یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی (مانند ایبوپروفن) قبل از عمل می توان به آن کمک کرد.

 

هیستروسکوپی

برای این روش، پزشک یک تلسکوپ کوچک را از طریق دهانه رحم وارد رحم می کند. برای مشاهده بهتر داخل (پوشش داخلی) رحم، رحم با آب نمک (سالین) پر می شود. این به پزشک اجازه می‌دهد هر چیز غیرطبیعی مانند سرطان یا پولیپ را جستجو کرده و بیوپسی کند. این معمولاً با استفاده از بی حسی موضعی (داروی بی حسی) در حالی که بیمار بیدار است انجام می شود.

 

اتساع و کورتاژ (D&C)

اگر نمونه بیوپسی آندومتر بافت کافی را فراهم نمی کند، یا اگر بیوپسی نشان دهنده سرطان باشد اما نتایج مشخص نیست، باید D&C انجام شود. در این روش سرپایی دهانه رحم بزرگ شده (گشاد می شود) و از ابزار مخصوصی برای تراشیدن بافت از داخل رحم استفاده می شود. این ممکن است با یا بدون هیستروسکوپی انجام شود.

بیشتر بخوانید: کورتاژ تشخیص و مراقبت های پس از آن

درمان سرطان رحم

درمان سرطان رحم

آزمایش تغییرات ژنی و پروتئینی در سلول های سرطانی

در صورتیکه پزشک به سرطان روده بزرگ غیر پولیپوز ارثی (HNPCC) به عنوان یک علت زمینه‌ای سرطان آندومتر مشکوک باشد، سلول‌های تومور را می‌توان برای تغییرات پروتئین و ژن مورد آزمایش قرار داد. نمونه هایی از تغییرات مرتبط با HNPCC عبارتند از:

داشتن پروتئین های ترمیم عدم تطابق (MMR) کمتر

نقص در ژن های ترمیم عدم تطابق (dMMR)

 

آزمایشاتی برای بررسی گسترش سرطان دهانه رحم

اگر پزشک مشکوک باشد که سرطان شما پیشرفته است، احتمالاً باید آزمایش‌های دیگری را برای بررسی گسترش سرطان انجام دهید.

 

اشعه ایکس قفسه سینه

یک عکس رادیوگرافی ساده از قفسه سینه شما ممکن است برای مشاهده اینکه آیا سرطان به ریه های شما سرایت کرده است یا خیر.

 

توموگرافی کامپیوتری (CT)

سی تی اسکن یک روش اشعه ایکس است که تصاویر دقیق و مقطعی از داخل بدن شما ایجاد می کند

 

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

اسکن MRI از امواج رادیویی و آهنرباهای قوی به جای اشعه ایکس استفاده می کند

 

توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)

در این آزمایش گلوکز رادیواکتیو (قند) برای جستجوی سلول های سرطانی است. از آنجایی که سرطان ها از گلوکز (قند) با سرعت بیشتری نسبت به بافت های طبیعی استفاده می کنند، رادیواکتیویته تمایل به جمع شدن در سرطان دارد. یک اسکنر می تواند رسوبات رادیواکتیو را شناسایی کند. این آزمایش می تواند برای شناسایی مجموعه های کوچکی از سلول های سرطانی مفید باشد. اسکنرهای ویژه اسکن PET را با سی تی اسکن ترکیب می کنند تا مناطق گسترش سرطان را با دقت بیشتری مشخص کنند. اسکن PET بخشی معمولی از کارهای اولیه سرطان آندومتر نیست، اما ممکن است برای موارد پیشرفته تر استفاده شود.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

آزمایشات خون:

 

شمارش کامل خون (CBC)

آزمایشی است که سلول های مختلف خون مانند گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را اندازه گیری می کند. سرطان آندومتر می تواند باعث خونریزی شود که می تواند منجر به کاهش تعداد گلبول های قرمز خون (کم خونی) شود.

 

آزمایش خون CA-125

CA-125 ماده ای است که توسط بسیاری از سرطان های آندومتر و تخمدان، اما نه همه آنها، در جریان خون آزاد می شود. اگر خانمی مبتلا به سرطان آندومتر باشد، سطح بسیار بالای CA-125 خون نشان می دهد که سرطان احتمالاً به خارج از رحم گسترش یافته است.

 

 درمان سرطان دهانه رحم

چندین گزینه درمانی برای سرطان رحم وجود دارد. برنامه درمانی توصیه شده توسط پزشک به نوع و مرحله سرطان و همچنین سلامت کلی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

 

عمل جراحی

سرطان آندومتر اغلب با نوعی جراحی به نام هیسترکتومی درمان می شود.

در طول هیسترکتومی، جراح رحم را برمی دارد. آنها همچنین ممکن است تخمدان ها و لوله های فالوپ را در روشی به نام سالپنگو اوفورکتومی دوطرفه (BSO) بردارند. هیسترکتومی و BSO معمولاً در طول یک عمل انجام می شوند.

 

پرتو درمانی

از پرتوهای پرانرژی برای از نابودی سلول های سرطانی استفاده می کند.

دو نوع اصلی پرتو درمانی برای درمان سرطان آندومتر استفاده می شود:

  • پرتودرمانی خارجی: یک دستگاه خارجی پرتوهای پرتوهای خارج از بدن را بر روی رحم متمرکز می کند.
  • داخلی: مواد رادیواکتیو در داخل بدن، در واژن یا رحم قرار می گیرند. این به عنوان براکی تراپی نیز شناخته می شود.

 

شیمی درمانی برای سرطان دهانه رحم

شامل استفاده از داروها برای نابودی سلول های سرطانی است. برخی از انواع شیمی درمانی شامل یک دارو است، در حالی که برخی دیگر شامل ترکیبی از داروها است. بسته به نوع شیمی درمانی که دریافت می کنید، داروها ممکن است به شکل قرص باشند یا از طریق وریدی (IV) داده شوند.

 

درمان هدفمند و ایمونوتراپی

یک روش نسبتاً جدید برای درمان سرطان آندومتر شامل درمان هدفمند است، که درمان با داروهایی است که برای هدف قرار دادن تغییرات خاصی در سلول‌های سرطانی ساخته شده‌اند. فقط تعداد کمی از این داروهای درمان هدفمند در حال حاضر در دسترس هستند، زیرا بسیاری از آنها هنوز در آزمایشات بالینی در حال مطالعه هستند.

 

هورمون درمانی

شامل استفاده از هورمون ها یا داروهای مسدود کننده هورمون برای تغییر سطح هورمون های بدن است. این می تواند به کند کردن رشد سلول های سرطانی آندومتر کمک کند.

 

حمایت عاطفی

اگر از نظر عاطفی با تشخیص یا درمان سرطان خود مشکل دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. معمولاً افراد در مدیریت اثرات عاطفی و ذهنی زندگی با سرطان دچار مشکل می شوند.

پزشک شما ممکن است شما را به یک گروه پشتیبانی حضوری یا آنلاین برای افراد مبتلا به سرطان ارجاع دهد. ممکن است برقراری ارتباط با دیگرانی که تجربه‌های مشابهی را تجربه می‌کنند، برای شما راحت باشد.

 

پیشگیری از سرطان رحم

 

پیشگیری از سرطان رحم

برخی از استراتژی ها ممکن است به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان آندومتر و رحم کمک کنند:

کاهش وزن: اگر پزشک شما آن را توصیه کرده است، کاهش وزن و حفظ آن کاهش وزن می تواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر را کاهش دهد و همچنین می تواند خطر بازگشت هر نوع سرطان را کاهش دهد.

ورزش منظم داشته باشید: فعالیت بدنی منظم با کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم مرتبط است.

به دنبال درمان برای خونریزی غیر طبیعی واژن باشید: اگر دچار خونریزی غیرطبیعی واژینال شدید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

مزایا و معایب هورمون درمانی را در نظر بگیرید: اگر به استفاده از HRT فکر می کنید، از پزشک خود در مورد فواید و خطرات بالقوه استفاده از استروژن به تنهایی در مقابل ترکیبی از استروژن و پروژسترون (پروژسترون) سوال کنید.

از پزشک خود در مورد مزایای بالقوه داروهای ضد بارداری بپرسید: قرص های ضد بارداری و دستگاه های داخل رحمی (IUD) با کاهش خطر سرطان آندومتر مرتبط هستند. پزشک می تواند به شما کمک کند تا در مورد مزایا و خطرات بالقوه استفاده از این داروهای ضد بارداری مطلع شوید.

در صورت داشتن سابقه سندرم لینچ به پزشک خود اطلاع دهید: اگر خانواده شما سابقه سندرم لینچ را دارند، ممکن است پزشک آزمایش ژنتیک را توصیه کند. اگر سندرم لینچ دارید، ممکن است شما را تشویق کنند که رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ خود را برای جلوگیری از ایجاد سرطان در آن اندام ها خارج کنید.

سابقه خانوادگی خود را از نظر سرطان بررسی کنید: درصورتیکه متوجه شدید که سابقه خانوادگی شما شامل انواع خاصی از سرطان ها (مانند سرطان تخمدان یا روده بزرگ) است، از پزشک خود بپرسید که آیا آزمایش ژنتیک ایده خوبی است یا خیر.

 

تصویر دکتر مهری رشیدی

مهری رشیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر ریحانه صاحب کشاف

ریحانه صاحب کشاف

زنان و زایمان

تصویر دکتر انسیه همتی

انسیه همتی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نادره معصومی کاشانی

نادره معصومی کاشانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سوسن رضایی

سوسن رضایی

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرزانه حسنی

فرزانه حسنی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نیر صادقی

نیر صادقی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سیده طاهره قاضی میر سعید

سیده طاهره قاضی میر سعید

زنان و زایمان

تصویر دکتر راحله رضائی آشتیانی

راحله رضائی آشتیانی

زنان و زایمان

تصویر دکتر کبری آقاسفید

کبری آقاسفید

زنان و زایمان

تصویر دکتر فرحناز امینی

فرحناز امینی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهناز قاضی سعیدی

بهناز قاضی سعیدی

زنان و زایمان

تصویر دکتر نازنین یوسفی

نازنین یوسفی

زنان و زایمان

تصویر دکتر مهری آذرفخرائی

مهری آذرفخرائی

زنان و زایمان

تصویر دکتر بهاره مرادیان

بهاره مرادیان

زنان و زایمان

تصویر دکتر دیانا حسینی فرح ابادی

دیانا حسینی فرح ابادی

زنان و زایمان

تصویر دکتر زهرا صالحی

زهرا صالحی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سمانه جلالی

سمانه جلالی

زنان و زایمان

تصویر دکتر سعیده شمس

سعیده شمس

زنان و زایمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.