دارویی

قرص مترونیدازول برای چیست و چگونه مصرف میشود؟

قرص مترونیدازول برای چیست و چگونه مصرف میشود؟

قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول برای چیست و چگونه مصرف میشود؟

در این چند سال اخیر مصرف قرص مترونیدازول به سرعت شایع شد. بیماران برای درمان با توجه به تجویز دارو، قرص مترونیدازول از داروخانه‌ها تهیه می کردند. همچنان این دارو توسط  افراد تهیه می‌شود اما آیا می‌دانید قرص مترونیدازول چیست؟ این قرص به جز درمان بیماری کرونا که اپیدمی شد برای درمان چه بیماری‌هایی مفید است؟ آیا فروش قرص مترونیدازول بدون تجویز پزشک مجاز است و چه عوارض و فوایدی دارد؟ ما در این مطلب از مجله سلامتی به قرص مترونیدازول ۲۵۰ و قرص مترونیدازول ۵۰۰  و طریقه مصرف قرص مترونیدازول ۲۵۰ اشاره خواهیم کرد. همچنین طریقه مصرف قرص مترونیدازول برای عفونت واژن را  بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید و به خواندن این مطلب از سری مقالات ادامه دهید. در صورت نیاز هم می‌توانید با مراجعه به اپلیکیشن ازپزشک، مشاوره آنلاین پزشکی دریافت کنید.

 

مترونیدازول چیست؟

در جواب قرص مترونیدازول چیست یک آنتی بیوتیک موثر بوده و برای از بین بردن باکتری‌های مختلف و عفونت‌های ناشی از زخم، جراحی، کرونا و… استفاده می شود. دسته دارویی مترونیدازول در شاخه آنتی بیوتیک‌های شناخته شده، نیتروایمیدازول نام دارد. این دسته، به آنتی بیوتیک‌هایی اشاره دارد که جلو رشد باکتری در بدن را می‌گیرند و باعث از بین رفتن آنها می‌شوند. باید بدانید که آنتی بیوتیک‌ها از جمله مترونیدازول، نقشی در درمان بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و… ندارند. اما در درمان عفونت‌های ناشی از کرونا، می‌توان از قرص مترونیدازول استفاده کرد. از مترونیدازول برای درمان عفونت‌های باکتریایی واژن، معده، روده، کبد، پوست، مفاصل، مغز، قلب و دستگاه تنفسی استفاده می‌شود. همچنین مترونیدازول موضعی به شکل کرم و ژل هم وجود دارد که برای درمان روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. ژل واژینال مترونیدازول هم موجود است و برای درمان عفونت‌های باکتریایی واژن استفاده می‌شود.

 

مترونیدازول ۲۵۰

مترونیدازول ۲۵۰

 

طریقه مصرف قرص مترونیدازول  ۲۵۰

اثربخشی این دارو در کاهش سرعت رشد و جلوگیری از تکثیر باکتری ‌ها و انگل‌ ها مختلف است. یعنی می‌توان از قرص مترونیدازول در درمان تمام بیماری‌های باکتریایی و عفونی استفاده کرد. در صورتیکه بدن شما به این سطح از آنتی‌بیوتیک مقاوم نشده باشد، مترونیدازول ۲۵۰ می‌تواند یک قرص بی‌خطر و کم‌ضرر برای درمان باشد. تنها کاربرد مترونیدازول در هنگام درمان بیماری‌هایی مانند کرونا نیست. شما می‌توانید مترونیدازول را همراه با داروهای دیگر برای درمان زخم‌های روده و معده هم مصرف کنید.  در ادامه به اینکه مترونیدازول را در درمان چه بیماریهایی میتوان استفاده کرد اشاره خواهیم کرد:

  1. عفونت‌های مفصل
  2. عفونت‌های لگن
  3. التهاب واژن
  4. عفونت ادراری و عفونت ناحیه تناسلی
  5. عفونت‌های ناشی از رابطه جنسی و مقاربتی
  6. ژیاردیازیس (نوعی عفونت روده‌ای)
  7. آمیبیازیس (نوعی عفونت انگلی)
  8. عفونت‌های دندانپزشکی مانند آبسه، جراحی و …
  9. عفونت هلیکوباکتر پیلوری
  10. عفونت‌های پوستی

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

طریقه مصرف قرص مترونیدازول برای عفونت واژن

اگر عفونت‌های واژینال در زنان به دلیل باکتری ‌های بی هوازی باشد، یکی از موثرترین داروها برای رفع این مشکل بدون شک قرص واژینال مترونیدازول ۲۵۰ است. این دارو با اپلیکاتور و همان‌طور که پزشک دستور داده است، باید مصرف شود. بهتر است شب قبل از خواب این دارو را مورد استفاده قرار دهید تا بتوانید پس از آن در حالت درازکش باقی بمانید. اگر پزشک دستور داده است، حتی در دوران قاعدگی هم باید مصرف این دارو را ادامه دهید. لازم به ذکر است که هر نوع عفونت در واژن با مترونیدازول قابل درمان نیست. پس خودسرانه از این دارو استفاده نکنید و حتما قبل از مصرف ازپزشک مشاوره دریافت کنید.

 

قرص مترونیدازول چیست

قرص مترونیدازول چیست

 

طریقه مصرف داروی مترونیدازول ۵۰۰

طریقه مصرف مترونیدازول ۵۰۰  و دوز مصرفی باید تنها زیر نظر پزشک عفونی انجام شود. برای افرادی که مشکل معده دارند، امکان مصرف قرص مترونیدازول با یک لیوان شیر هم ممکن است. باید بدانید که طریقه مصرف داروی مترونیدازول و دوز مصرفی آن را سن، جنس، نوع بیماری و شدت آن مشخص می‌کند. بنابراین به دنبال خوردن قرص مترونیدازول قوی‌تر برای درمان نباشید و زیر نظر پزشک از این قرص استفاده کنید. حداکثر تعداد مصرف داروی مترونیدازول ۵۰۰  ، ۳ بار در روز یعنی هر ۸ ساعت است. به همین دلیل نباید تعداد مصرف بیش از این میزان باشد چرا که می تواند عوارض زیادی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: قرص فاموتیدین ۴۰ میلی گرم + موارد مصرف

 

قبل از تجویز قرص مترونیدازول ۵۰۰ توسط پزشک متخصص، حتما لیست داروهای مصرفی و حساسیت‌های دارویی‌تان را به پزشک بگویید. داروی مترونیدازول می‌تواند باعث بروز برخی تداخلات دارویی با سایر داروها و قرص‌ها شود. مصرف قرص‌های آنتی بیوتیک همراه با الکل ممنوع بوده و بسیار خطرناک است. از دیگر تداخلات دارویی قرص مترونیدازول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شربت سرفه
  • شربت سرماخوردگی
  • محصولات حاوی پروپیلن گلیکول
  • محلول لوپیناویر و ریتوناویر
  • لیتیوم

 

عوارض جانبی مصرف داروی مترونیدازول

پزشک متخصص زمانی که فواید مصرف قرص مترونیدازول بیشتر از مضرات و عوارض قرص مترونیدازول باشد این قرص را تجویز می‌کند. با این حال از عوارض جانبی مصرف داروی مترونیدازول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرگیجه
  • سردرد
  • ناراحتی معده
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • از دست دادن اشتها
  • یبوست
  • اسهال
  • خارش پوست
  • تورم زبان
  • گلو درد

اگر هرکدام از این علائم را طولانی مدت تجربه کردید، مصرف قرص مترونیدازول ۲۵۰ را قطع کرده و ازپزشک کمک بگیرید. شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک، در هر زمان و مکان از بهترین پزشکان مشاوره بگیرید و ویزیت شوید. زنان باردار، مادران شیرده یا زنانی که قصد بارداری دارند، برای مصرف قرص مترونیدازول باید با پزشک متخصص زنان و پزشک متخصص عفونی، مشورت کنند. در ضمن مصرف دارو ممکن است باعث از دست دادن هوشیاری، تاری دید و گیجی در شما شود. بنابراین بعد از مصرف قرص مترونیدازول، از رانندگی و انجام کارهای حساس به شدت پرهیز کنید.

 

تصویر دکتر میلاد دودانگه

میلاد دودانگه

عمومی

تصویر دکتر شقایق محمدی

شقایق محمدی

عمومی

تصویر دکتر الهام عباسی

الهام عباسی

عمومی

تصویر دکتر امیرحسین آژ

امیرحسین آژ

عمومی

تصویر دکتر زهرا میری

زهرا میری

عمومی

تصویر دکتر صبا آذربایجانی

صبا آذربایجانی

عمومی

تصویر دکتر روشان بیرگانی

روشان بیرگانی

عمومی

تصویر دکتر دکتر رامین علی دوست

دکتر رامین علی دوست

عمومی

تصویر دکتر اشکان خانی رباطی

اشکان خانی رباطی

عمومی

تصویر دکتر عباس عبداللهی

عباس عبداللهی

عمومی

تصویر دکتر سید حسن مرتضوی

سید حسن مرتضوی

عمومی

تصویر دکتر امیر مسعود همایون

امیر مسعود همایون

عمومی

تصویر دکتر بابک کارداریان

بابک کارداریان

عمومی

تصویر دکتر الهام امانی

الهام امانی

عمومی

تصویر دکتر عاطفه مهرعلی تبار فیروزجاه

عاطفه مهرعلی تبار فیروزجاه

عمومی

تصویر دکتر گلاره رضایی

گلاره رضایی

عمومی

تصویر دکتر آرتین ماردیروسیان

آرتین ماردیروسیان

عمومی

تصویر دکتر علیرضا غفوریان آقاحسن پور

علیرضا غفوریان آقاحسن پور

عمومی

تصویر دکتر صبا صادقی

صبا صادقی

عمومی

تصویر دکتر فاطمه قاسمی

فاطمه قاسمی

عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.