رابطه در بارداری ضرر دارد؟ داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه پزشک یا ماما به دلایلی آن را ممنوع کرده باشند. باید دانست که آلت تناسلی نمیتواند به فراتر از واژن نفوذ کند و کودک توسط عضلات قوی رحم، مایع آمنیوتیک و یک پلاک مخاطی که در اطراف دهانه رحم ایجاد می شود محافظت می گردد. بنابراین داشتن رابطه در بارداری به کودک آسیبی نمی رساند.
ممکن است داشتن رابطه در بارداری بسیار لذت بخش یا بالعکس، آزار دهنده باشد. تغییر میل جنسی در دوران بارداری طبیعی است. این موضوع جای نگرانی ندارد، اما صحبت کردن در مورد آن با شریک جنسی مفید است. اگر بارداری طبیعی بوده و هیچ عارضه ای در مادر یا جنین وجود نداشته باشد، داشتن رابطه جنسی و ارگاسم خطر زایمان زودرس را افزایش نمی دهد و باعث سقط جنین نیز نمی شود.
در اواخر بارداری، ارگاسم یا حتی رابطه جنسی می تواند باعث انقباضات خفیف شده و احساس سفت شدن در عضلات شکم یا شکم درد ایجاد نماید. این انقباضات به عنوان انقباضات برکستون هیکس شناخته می شوند و می توانند ناراحت کننده باشند، اما کاملا طبیعی هستند و نیازی به اقدام اورژانسی ندارند. در این موارد می توان چند تکنیک آرام سازی را امتحان کرد یا تا برطرف شدن انقباضات دراز بکشید.
تغییرات سکس در بارداری:
احساسات مربوط به رابطه در بارداری تحت تاثیر عوامل مختلفی دستخوش تغییراتی می شوند.
پیشنهاد مقاله: بررسی فواید رابطه در بارداری
رابطه سخت تر
به دلیل تغییرات هورمون ها، برخی ممکن است احساس کنند واژن آنها به سفتی گذشته نیست. ترکیبی از عوامل مانند افزایش رطوبت واژن و تغییر در هورمون ها می تواند باعث این امر شود. برخی دیگر ممکن است عضلات کف لگن خود را بیش از حد سفت احساس نمایند که این باعث آزار دهنده شدن رابطه در بارداری می گردد. بنابراین توصیه می شود قبل از دخول، زمان بیشتری برای آمادگی با معاشقه یا بوسیدن اختصاص داده شود.
ارگاسم بهتر
از سوی دیگر تجربه ارگاسم (اوج لذت جنسی) در بارداری می تواند برای برخی راحت تر و لذت بخش تر از قبل باشد. حتی بعضی از زنان ممکن است به دلیل جریان خون و هورمون ها برای اولین بار در دوران بارداری ارگاسم داشته باشند.
حساس تر شدن اندام تناسلی
به دلیل تغییرات هورمونی، میل جنسی در برخی از زنان افزایش می یابد. این امر تا حدود زیادی به دنبال افزایش 50 درصدی جریان خون در دوران بارداری اتفاق می افتد. این خون به فرج، واژن، کلیتوریس و لگن رفته و سبب تحریک پذیرتر شدن آنها می گردد.
احساس رطوبت بیشتر
احساس خیس شدن ناحیه تناسلی در بارداری امری طبیعی است. افزایش ترشحات، برای مبارزه با باکتری ها و عفونت ها اهمیت دارد.
حساس تر شدن سایر قسمت های بدن
به طور مثال، در جهت آماده سازی برای تولید شیر، ممکن است شکل پستان ها تغییر کرده و اندازه آنها افزایش یابد.
پوزیشن های خوب و بد رابطه در بارداری
سکس در بارداری ضرر دارد: رابطه جنسی برای اکثر زوج ها در بارداری بی خطر است، ممکن است آنقدرها هم آسان نباشد. زوجین باید موقعیت های مختلفی را آزمایش کنند تا بهترین پوزیشن های سکس در بارداری را به دست آورند. رابطه در بارداری نه فقط به دلیل بزرگ شدن شکم، بلکه به این دلیل حساس شدن پستان ها ممکن است ناراحت کننده باشد. همچنین نفوذ کامل آلت مردانه به واژن، می تواند سبب درد و آزردگی در خانم گردد. با این حال، تا زمانی که راحت هستید، اکثر پوزیشن های جنسی در دوران بارداری مناسب هستند. رابطه جنسی دهانی نیز در دوران بارداری بی خطر است.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره رایگان دکتر زنان را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
پوزیشن های مناسب
می توانید به پهلو دراز بکشید، یا رو به روی هم یا در حالی که همسرتان پشت سرتان است اقدام به انجام رابطه در بارداری نمایید. همچنین می توانید در هنگام رابطه جنسی در بالا باشید یا در حالی که روی دست و زانو هستید، دخول از پشت به درون واژن صورت گیرد. در این حالت برای راحتی خود از بالش استفاده کنید. یک خانم باردار در موقعیت هایی که بتواند عمق و سرعت نفوذ را کنترل کند، احساس راحتی بیشتری می نماید.
پوزیشن های سکس در بارداری می تواند شامل موارد زیر باشد:
- قرار گرفتن خانم در بالا
- پهلو به پهلو
- نشستن در لبه تخت
پوزیشن های نامناسب
در مراحل بعدی بارداری، افراد باید پوزیشن هایی را انتخاب کنند که به شکم باردار فشار وارد نکند. مثلا در میسیونری پوزیشن که گاهی اوقات مدل صورت به صورت هم نامیده می شود، زن به پشت می خوابد و مرد روی او بطوری که که صورت هایشان در مقابل یکدیگر است، قرار می گیرد. در این پوزیشن، وزن نوزاد ممکن است فشار بیشتری بر اندام های داخلی یا شریان های اصلی او وارد کند، بنابراین بهتر است استفاده نشود.
فواید رابطه در بارداری
رابطه جنسی در دوران بارداری می تواند فوایدی برای زن باردار و همسرش داشته باشد. این مزایا عبارتند از:
- ارگاسم بهتر: افزایش جریان خون به اندام های تناسلی می تواند به معنای افزایش تعداد ارگاسم های قوی تر برای زنان باردار باشد.
- حفظ تناسب اندام: رابطه جنسی کالری می سوزاند و می تواند به تناسب اندام هر دو طرف کمک کند.
- پیوند بین زن و شوهر: برخی از زوج ها متوجه می شوند که فعالیت جنسی در دوران بارداری آنها را به هم نزدیکتر می کند.
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن: یک مطالعه در سال 2004 نشان داد که رابطه در بارداری باعث افزایش IgA می شود که آنتی بادی است که به جلوگیری از سرماخوردگی و سایر عفونت ها کمک می کند.
- افزایش شادی: ارگاسم اندورفین ترشح می کند که می تواند به مادر و کودک کمک کند تا احساس شادی و آرامش داشته باشند.
پیشنهاد ویژه: باید ها و نبایدهای رابطه در بارداری!
موارد اجتناب از رابطه در بارداری
در برخی موقعیت ها به خانم باردار توصیه می شود که از رابطه جنسی خودداری کند، از جمله:
- مشکلات دهانه رحم که احتمال سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش دهد.
- بارداری دوقلو
- جفت سرراهی، که جفت به طور جزئی یا کامل ورودی دهانه رحم را می پوشاند.
- ضعف دهانه رحم، که سبب باز شدن زودهنگام دهانه رحم می شود.
- سابقه زایمان زودرس
- از دست دادن خون قابل توجه یا خونریزی غیر قابل توجیه واژینال
- نشت مایع آمنیوتیک
- پارگی کیسه آب، که ممکن است خطر عفونت را افزایش دهد.
مهری رشیدی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
////// /////
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان
مهناز تاج پور
زنان و زایمان
سوگل عرب
زنان و زایمان
سمانه جلالی
زنان و زایمان
ضحی محمدی پور یزدی
زنان و زایمان