پوست و مو

10 مورد از خواص روغن کنجد برای پوست

10 مورد از خواص روغن کنجد برای پوست

خواص روغن کنجد برای پوست

روغن کنجد از دانه های گیاه کنجد گلدار به دست می آید این گیاه بومی آفریقای شرقی و هند هست اما در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان رشد می کنند. آیا روغن خوبی برای استفاده برای پوست است؟ برای اطلاعات بیشتر در مورد خواص روغن کنجد برای پوست و کارهایی که می تواند و نمی تواند برای پوست شما انجام دهد، ادامه مطلب را بخوانید.

 

خواص روغن کنجد

روغن کنجد دارای خواص زیر است که به تبدیل آن به روغنی مفید برای پوست شما کمک می کند:

 

آنتی اکسیدان

این بدان معناست که توانایی مقابله با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد یا مولکول های ناپایدار را دارد که می توانند به ساختار سلولی پوست شما آسیب برسانند.

 

ضد میکروبی:

این بدان معنی است که می تواند میکروارگانیسم های مضر را از بین ببرد یا رشد آنها را متوقف کند.

 

فواید روغن کنجد

فواید روغن کنجد

 

ضد التهاب:

این بدان معنی است که می تواند التهاب و تورم را کاهش دهد.

  • روغن کنجد سرشار از آنتی اکسیدان است. همراه با ویتامین E و فیتواسترول ها، حاوی لیگنان، سزامول و سزامینول است. این ترکیبات به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن شما کمک می کند، که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد. روغن کنجد نسبت متعادلی از اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 دارد. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند تجمع پلاکتی را مهار کنند و خطر خونریزی را افزایش دهند و دانه های کنجد سرشار از این ماده هستند. اسیدهای چرب امگا 3 برای کاهش فشار خون شناخته شده اند و مصرف بیش از حد دانه کنجد نیز با خطر افت فشار خون شدید همراه است.
  • روغن کنجد یک ماده طبیعی مفید است که می تواند به بهبود سلامت و ظاهر پوست کمک کند. روغن کنجد برای پوست دارای خواص مختلفی مانند ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد باکتری و مرطوب کننده است که می تواند به جلوگیری از رنگدانه، درمان آکنه، التیام پوست آسیب دیده و محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک کند.
  • روغن کنجد سرشار از ویتامین B و E است که به تسکین جوش های پوستی و محو شدن جای زخم ها کمک می کند. همچنین در درمان بیماری های پوستی مانند التهاب، اگزما، پای ورزشکاران، پسوریازیس و قرمزی بسیار موثر است. خواص ضد برنزه طبیعی روغن کنجد آن را به یک سد عالی در برابر اشعه های مضر خورشید تبدیل کرده است.

کنجد در دو مرحله از سنتز ملانین جلوگیری می کنند: (الف) با مسدود کردن القای ملانین و (ب) با قطع تولید آنزیم ملانوژن. درمطالعه ای شواهدی ارائه می شود که سزامول، سزامین و سزامولین پتانسیل عوامل ضد ملانوژنز هستند

 

پیشنهاد مقاله: روغن زیتون برای یبوست ، کاربرد و خواص آن

روغن کنجد جهت تغذیه و رشد مو

همان مواد مغذی و خواصی که روغن کنجد را برای پوست شما مفید می کند، برای موهای شما نیز صدق می کند. سعی کنید مقدار کمی روغن کنجد را روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید و در صورت خشک بودن انتها روی آن تمرکز کنید. روغن را حداقل یک ساعت روی مو یا پوست سر خود بگذارید، سپس آبکشی کنید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

آیا روغن کنجد پوست را تیره میکند؟

چه لکه های تیره، هایپرپیگمانتاسیون یا پوست برنزه داشته باشید، روغن کنجد می تواند به احیای درخشش طبیعی کمک کند. کنجد دارای آنتی اکسیدان ها، اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک است که مواد مغذی ضروری هستند که پوست را آبرسانی و تغذیه می کنند.

 

خواص روغن کنجد برای پوست دور چشم

روغن کنجد می تواند گزینه خوبی برای سیاهی دور چشم و چین و چروک باشد. برای جلوگیری از سیاهی و چین و چروک، می توانید به طور مرتب پلک های خود را با این روغن ماساژ دهید.البته توصیه میشود جهت برطرف کردن سیاهی دور چشم ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود و سپس درمان موثر برای شما انتخاب شود.

 

خواص روغن کنجد سفید

خواص روغن کنجد سفید

 

روغن کنجد برای لک صورت

غنی بودن ویتامین E در روغن کنجد از سلول های پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش، آلودگی و سموم محیطی محافظت می کند. علاوه بر این، سرشار از عناصر شفابخش مانند روی و پروتئین روغن کنجد باعث رشد مو، تقویت سلامت پوست، پاکسازی سلول‌های مرده پوست، زخم‌ها، لکه‌های تیره و کاهش علائم پیری می‌شود.

 

طریقه مصرف روغن کنجد برای پوست

استفاده از روغن کنجد برای اکثر افراد بی خطر است. از آنجایی که هر ماده ای می تواند باعث واکنش شود، به خصوص اگر پوست حساسی دارید، بهتر است قبل از استفاده یک تست پچ انجام دهید.

 

پیشنهاد ویژه: خواص روغن سیاه دانه

برای انجام پچ تست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قسمت بالای بازوی داخلی خود را در نزدیکی آرنج خود بشویید و خشک کنید.
  • مقدار کمی روغن کنجد را با پنبه تمیز به محل مورد نظر بمالید.
  • به مدت 24 ساعت با یک پد گاز بپوشانید.
  • اگر احساس سوزن سوزن شدن یا خارش کردید، پد گاز را بردارید، محل را بشویید و استفاده از روغن را قطع کنید.
  • اگر احساس نکردید، پد گاز را برای 24 ساعت کامل بگذارید و سپس آن را بردارید.
  • اگر پوست شما شفاف و شفاف به نظر می رسد، احتمالاً به این روغن حساسیت ندارید و می توانید آزادانه آن را روی پوست خود استفاده کنید.
  • اگر به کنجد حساسیت دارید، از روغن کنجد استفاده نکنید
  • روغن کنجد لازم نیست قبل از استفاده رقیق شود.

سعی کنید روغن کنجدی را پیدا کنید که عاری از سایر مواد و مواد شیمیایی باشد. برچسب محصول را بخوانید تا بفهمید روغن خالص است یا چیز دیگری به آن اضافه شده است. و از مراکز معتبر این روغن را تهیه کنید. البته بهتر است جهت مصارف پوستی با پزشک خود مشورت کنید و ممکن است پزشک متخصص پوست و مو شما محصولات پوستی که دارای روغن کنجد در دوز های تعدیل شده هستند تجویز کند.

 

  روغن کنجد برای چاقی صورت

روغن کنجد یک مرطوب کننده طبیعی است بنابراین آبرسانی عمیقی به پوست می دهد. علاوه بر این، از پوست در برابر اشعه های مضر UV و آسیب های رادیکال نیز محافظت می کند. ویتامین های E، B و D، پوستی سالم وآبرسانی شده را تضمین می کنند. از این جهت ممکن است تا حدی به پر شدن صورت کمک کند.

 

سوالات متداول

آیا روغن کنجد پوست را تیره میکند؟

دانه‌های کنجد سیاه می‌توانند فعالیت ملانوسیت‌ها را برای تولید ملانین تقویت کنند - رنگدانه‌ای که مسئول رنگ مو و پوست است. روغن دانه کنجد به افزایش گردش خون پوست سر کمک می کند.

خواص روغن کنجد برای پوست دور چشم

برای رفع تیرگی ممکن است موثر باشد اما باید به پزشک مراجعه کرد تا علت تیرگی مشخص شود و درمان درست شروع شود.(مثل مزوتراپی)

روغن کنجد برای چاقی صورت

این روغن میتواند تا حدی به آبرسانی پوست و تو پر شدن آن کمک کند البته راه های زیادی برای آبرسانی و پر شدن صورت وجود دارد که بهتر است یا پزشک خود در این مورد مشورت فرمایید و خودسرانه محصولاتی پوستی که ممکن است متناسب با تیپ پوستی شما نباشد استفاده نکنید.

منابع علمی این مطلب

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9573514/#:~:text=Omega%2D3%20fatty%20acids%20can,of%20severe%20hypotension%20%5B42%5D.
  2. https://www.webmd.com/diet/sesame-oil-good-for-you
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2221169117309796#:~:text=Three%20sesame%20lignans%20prevent%20melanin,are%20potential%20for%20antimelanogenesis%20agents.
  4. https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/sesame-oil-for-skin#other-uses
  5. https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/everyday/sesame-oil-for-flawless-skin#:~:text=The%20oil%20is%20a%20natural,plump%2C%20healthy%2Dlooking%20skin.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.