۵ نشانه اوتیسم در کودکان

دکتر آنلاین مغز و اعصاب

فهرست مطالب

اتیسم (اوتیسم) اختلالی رشدی یوده و بر نحوه تعامل و ارتباط فرد با دیگران ، همچنین بر نحوه یادگیری و رفتار آن تاثیر می گذارد. اتیسم شرایطی مادام العمر است و والدین در طفولیت ممکن است نخستین علائم و نشانه های کودک مبتلا به اوتیسم را مشاهده کنند. در همین ابتدای مطلب از سری مقالات ازپزشک باید بگوییم که این اختلال قابل درمان نیست بلکه می توان فرد را مورد پشتیبانی قرار داد تا بتواند با این اختلال مادام العمر زندگی بهتر و باکیفیت تری داشته باشد. اتیسم می تواند طیفی گسترده ای از علائم را با شدت های مختلف در افراد مبتلا نمایان کند. برای نمونه ممکن است فردی در طیف اتیسم بتواند عملکرد زبانی خوبی داشته باشد اما فردی با عملکرد پایین به هیچ عنوان صحبت هم نکند. پس بسیار مهم است که به این نکته دقت داشته باشیم که فرد مبتلا به اتیسم ممکن است تمامی علائم را از خود نشان ندهد و آن علائمی را هم که نشان می دهد از نظر شدت با دیگر مبتلایات متفاوت باشد. ما در این مقاله به   ۵ نشانه اوتیسم در کودکان و دکتر آنلاین مغز و أعصاب اشاره خواهیم کرد.

چنانچه به دکتر آنلاین مغز و اعصاب نیاز داشتید می توانید با مراجعه به اپلیکیشن درخواست مشاوره آنلاین بدهید و به راحتی مشکل کودکتان را برطرف کنید. به منظور اخذ نوبت از بهترین دکتر آنلاین مغز و اعصاب برای درمان اتیسم ، ابتدا باید به سایت  و یا اپلیکیشن ازپزشک مراجعه کنید و بعد از انتخاب حوزه، نام دکتر مورد نظر خود را از بین لیست دکتر آنلاین مغز و اعصاب انتخاب کرده و زمان و تاریخ ویزیت را مشخص  نمایید. شما بعد از ثبت درخواست خود برای درمان، می توانید نوبت خود را نهایی کنید و از خدمات ازپزشک بهره ببرید.  خدمات سامانه آنلاین ازپزشک جهت تسهیل روند درمان و تامین رفاه بیماران ارائه شده می شود تا بتواند برای افراد جامعه مفید واقع شود.

 

علائم و نشانه های کودک مبتلا به بیماری اوتیسم
علائم و نشانه های کودک مبتلا به بیماری اوتیسم

 

علائم و نشانه های کودک مبتلا به اوتیسم

علائم و نشانه های زیادی وجود دارد که نشان می دهد فرد دارای اتیسم است و البته برخی افراد بزرگسال و کودک غیر اتیستیک هم ممکن است تعدادی رفتارها و علائم اتیسم را از خود نشان دهند. برای نمونه برخی کودکان که بعدها دارای اتیسم تشخیص داده نمی شوند هم ممکن است به دلایلی در نوک پنجه راه بروند اما تا 18 ماهگی این علامت در آنها کاهش می یابد و یا ردیف کردن اسباب بازی ها یا اشیا که در برخی کودکان به دلیل مجموعه سازی رخ می دهد هم از این علائم است که می تواند در افراد غیر اتیستیک و دارای اتیسم مشترک باشد.

برخی علائم متداول اتیسم که کودک ممکن است از خود نشان دهد شامل موارد زیر می شود:

 

  1. عدم برقراری تماس چشمی
  2. مهارتهای گفتاری و ارتباطی
  3. وابستگی شدید
  4. ناراحتی های شدید
  5. واکنش های غیر منتظره به صداها، بوها ، مناظر و …
  6. عدم درک احساسات
  7. تمرکز وسواسی
  8. رفتارهای تکراری
  9. عدم واکنش به نام تا 12 ماهگی
  10. عدم اشاره به اشیا دور تا 14 ماهگی

پیشنهاد مقاله: مشاور کودک خوب در تهران

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

علائم اتیسم (اوتیسم) در نوزادی

اگر کودک نتواند به شاخص های رشدی در دو، چهار، شش و نه ماهگی دست یابد  این را می توان یکی از نشانه های اولیه اتیسم یا اختلالات رشدی دیگر دانست. همه نوزادان به شاخص های رشد در زمان مقرر نمی رسند و این امر برای آنها طبیعی است و باید برای این امر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با بررسی بازتاب ها وضعیت فیزیولوژیک کودک را بررسی کند.

 

علائم و نشانه های اولیه اتیسم (اوتیسم) زیر ۱ سال

 

  1. کودک تا ۴ ماهگی سر و صدایی نداشته باشد
  2. کودک تا ۵ ماهگی لبخند نزند و تا ۶ ماهگی نخندد
  3. کودک هیچ علاقه ای به بازی هایی مانند دالی موشه نداشته باشد و به آن واکنشی نشان ندهد
  4. کودک تا ۱۲ ماهگی به نام خود واکنشی نشان ندهد
  5. کودک به اشیاء اشاره شده توسط دیگران تا ۱۲ ماهگی نگاه نکند
  6. کودک از صداهای بلند ناراحت گردد.
  7. کودک برای ارام شدن به دنبال پدر و مادر خود نباشد
  8. کودک از تنهایی بازی کردن راضی باشد
  9. کودک تماس و ارتباط چشمی برقرار نکند

 

علائم و نشانه های اتیسم (اوتیسم) در کودک نوپا بین 1 تا 2 سال

 

  1. عدم رشد مهارتهای زبانی مانند گفتن ماما یا دادا یا بابا
  2. تکرار کلمات
  3. عدم علاقه به بازی های اجتماعی
  4. عدم تمایل به نزدیک شدن به دیگر کودکان
  5. عدم ارتباط چشمی
  6. وجود رفتارهای تکراری و حرکت های کلیشه ای
  7. عدم تقلید از دیگران وعدم انجام بازی های وانمودی یا کپی کردن رفتار بزرگسالان یا دیگران در بازی ها و متفاوت بازی کردن نسبت به دیگر کودکان
  8. نشان ندادن علایق به دیگران و عدم توانایی در اینکه به شما بفهمانند با ژست ها یا صدا ها یا حرکات چیزی را دوست دارند یا ندارند
  9. عدم نگاه کردن به جایی که والدین به آن اشاره می کنند
  10. علاقه بیشتر به اشیاء تا به افراد
  11. حرکات غیر معمول با انگشتان یا با دستها و یا بدن نشان دادن
  12. تمایل به تجربیات حسی غیر معمول

 

عمر کودکان اتیسم

کودکان مبتلا به اوتیسم زندگی خود با چالش های زیادی روبرو هستند ، اما مهمترین آنها این است که اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ریسک خطر برای طول عمر کوتاه تر است. اوتیسم به خودی خود دلیل کوتاه شدن عمر نیست ، اما شرایط مربوط به این اختلال می تواند مرگ و میر را تحت تأثیر قرار دهد. افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به طور متوسط در سن ۵۴ سالگی از دنیا رفتند که ۱۶ سال زودتر از میانگین سن مرگ و میر است. بزرگسالانی که هم اوتیسم و هم یک یا چند اختلال یادگیری دیگر داشتند به طور متوسط رد ۳۹ سالگی، تقریباً ۳۰ سال زودتر از افرادی که هیچ کدام از این اختلالات را نداشتند، فوت کردند. افراد مبتلا به اوتیسم که ناتوانی یادگیری نداشتند ، به طور متوسط در سن ۵۸ سالگی جان خود را از دست دادند.

 

درمان بیماری اوتیسم با کمک دکتر آنلاین مغز و اعصاب
درمان بیماری اوتیسم با کمک دکتر آنلاین مغز و اعصاب

 

درمان بیماری اوتیسم با کمک دکتر آنلاین مغز و اعصاب

هیچ درمان قطعی برای بیماری اوتیسم وجود ندارد اما مداخلات زیادی برای استفاده جهت کودکان خردسال ایجاد و مورد مطالعه قرار گرفته است. مداخلاتی که ممکن است علائم را کاهش دهند ، توانایی شناختی و مهارت های زندگی روزمره کودک را بهبود ببخشند و توانایی او را برای عملکرد و مشارکت در جامعه به حداکثر برسانند.

تفاوت در چگونگی تأثیر اتیسم بدین معناست که افراد مبتلا به اتیسم از نقاط قوت و چالش های منحصر به فردی در ارتباطات اجتماعی ، توانایی رفتاری و شناختی برخوردار هستند. بنابراین، برنامه های درمانی معمولاً چند منظوره هستند و می توانند شامل مداخلات والد محور بوده و نیازهای فردی کودک را هدف قرار دهند.

درمان بیماری اوتیسم برای برخی از کودکان شامل کاردرمانی و گفتار درمانی بوده و می تواند مفید باشد ، همانطور که آموزش مهارت های اجتماعی و دارو می تواند در کودکان بزرگتر سودمند و مفید واقع شود. بسیار مهم است تا بدانید که بهترین درمان بیماری اوتیسم

یا مداخله می تواند بسته به سن کودک، نقاط قوت ، چالش ها و تفاوت ها متفاوت باشد.

بسیار مهم است تا بدانید کودکان مبتلا به اتیسم می توانند همانند سایر کودکان بیمار شده یا آسیب ببینند. معاینات منظم پزشکی و دندانپزشکی باید بخشی از برنامه درمانی کودک باشد. اغلب تشخیص اینکه رفتار کودک مربوط به اتیسم بوده یا ناشی از یک بیماری دیگر، کمی دشوار است. از این رو یک معاینه بدنی کامل لازم بوده و نظارت بر رشد سالم نه تنها به معنای توجه به علائم مربوط به اتیسم، بلکه همچنین به معنای توجه به سلامت جسمی و روانی کودک است.

پیشهاد ویژه: مطالعه مقاله ویزیت دکتر در منزل برای کودکان

 

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید