فوق تخصص گوارش در ایران نقش بسیار اساسی در سلامتی دستگاه گوارش انسان ها دارد. متخصصان گوارش با توجه به آموزشی که دیده اند آگاهی کاملی نسبت به عملکرد تمامی اندام های دستگاه گوارش دارند و به همین دلیل می توانند به راحتی مشکلات و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش را تشخیص داده و درمان کنند . به نوعی این متخصصان می توانند بیماری های مربوط به گوارش را درمان کنند و تمامی مراقبت های بعد از درمان را به منظور جلوگیری از عود مجدد بیماری انجام می دهند. ما در این مطلب از مجله سلامتی ازپزشک در رابطه با علائم بیماری سلیاک و درمان بیماری سلیاک ، همچنین لیست پزشکان فوق تخصص گوارش صحبت خواهیم کرد.
به همین دلیل بهتر است پیش از مراجعه به لیست پزشکان فوق تخصص گوارش، حتماً از کار پزشک اطمینان پیدا کنید و مطمئن شوید که تجربه و تخصص زیادی در این حوزه دارد و می تواند اقدامات درمانی را برای شما با بالا ترین کیفیت ممکن به انجام برساند. متاسفانه انجام این اقدامات نزد یک فرد کم تجربه و غیر متخصص می تواند برای شما مشکلات متعددی به همراه داشته باشد. پس چه خوب که لیست پزشکان فوق تخصص گوارش را در دست داشته باشید و قبل از مراجعه ، یک مشاوره و ویزیت آنلاین ازپزشک بگیرید. اگر به دنبال لیست پزشکان فوق تخصص گوارش به صورت آنلاین هستید و دوست دارید درمان بیماری سلیاک را در منزل سپری کنید، همراه ما باشید.
بیماری سلیاک چیست ؟
بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی بوده و به پوشش روده کوچک آسیب می رساند. گلوتن که پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار است نشانه های این بیماری را تحریک می کند و به همین دلیل است که برخی از بیماران باید این مواد غذایی را از برنامه روزانه خود حذف کنند. در حال حاضر درمان بیماری سلیاک به طور قطعی وجود ندارد به همین دلیل افراد مبتلابه این بیماری باید از رژیم غذایی پیروی کنند که گلوتن در آن کاملاً محدود شده و یا صفر باشد. خوردن مقدار کم گلوتن در فرد مبتلابه بیماری سلیاک به روده کوچک آسیب می رساند حتی اگر نشانه های آن را هم نداشته باشد. افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از مصرف گلوتن پرهیز کنند.
اما متاسفانه پیروی از رژیمی بدون گلوتن کار خیلی آسانی نیست و به همین دلیل نیاز هست که زیر نظر پزشک متخصص باشند و با در دست داشتن لیست پزشکان فوق تخصص گوارش، از یکی از بهترین متخصصان مشاوره بگیرند . تقریباً از هر ۲۵۰ نفر یک نفر به بیماری سلیاک مبتلا است ؛ اما تنها ۱ نفر از هر ۱۰ نفر ممکن است تشخیص داده شود و از بیماری خودآگاه باشد. بعضی از این بیماران، علائمی بسیار خفیفی دارند و حتی ممکن است هیچ علائمی هم نداشته باشند یا فقط علائم خفیفی از خود نشان دهند که در صورت مشاهده باید با داشتن لیست پزشکان فوق تخصص گوارش، سریعا ازپزشک مشاوره بگیرند.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
علائم بیماری سلیاک
بیماری سلیاک نوعی اختلال مزمن بوده و علائم آن از خفیف تا شدید تغییر می کند. به همین دلیل علائم بیماری سلیاک در هر فرد به شکل متفاوتی دیده می شود. برخی از افراد نشانه های خاصی ندارند و گاهی با داشتن علائم از بیماری خود مطلع نیستند. با این حال علائم بیماری سلیاک شامل موارد زیر می شود:
- تحلیل رفتن ماهیچهها، ضعف و درد در آن ها
- آسیب رسیدن به اعصاب که باعث مورمورشدن پاها می شود
- ایجاد زخم دهان و تغییر رنگ دندان ها
- وجود خون در ادرار و خون در مدفوع
- افسردگی، کجخلقی و حملات پانیک
- ضعف بدن و خستگی
- بروز علائمی در دستگاه گوارش مانند دردهای شکمی، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و نفخ شکم
- گرسنگی دائمی
- کمخونی و فقر آهن
- بوی چرک در مدفوع با چربی اضافه در آن موسوم به مدفوع چرب
- درد استخوان و مفصل
- خون دماغ شدن
- احتباس مایعات
- ناباروری
- گرسنگی دائمی
- کمخونی و فقر آهن
- سوءتغذیه و فقر مواد مغذی مانند کمبود ویتامین k، کمبود ویتامین Dو کمبود ویتامین B12
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله درمان تنبلی روده با دکتر آنلاین گوارش
درمان بیماری سلیاک
تنها با نمونه برداری این بیماری تشخیص داده می شود که در آن، نمونه بافتی از روده کوچک برداشته می شود. بار اول زمانی که گلوتن در رژیم غذایی وجود دارد، بار دوم زمانی که گلوتن از غذای رژیمی حذف شده و دفعه سوم زمانی که دوباره گلوتن در رژیم غذایی فرد گنجانده می شود. به همین دلیل تنها درمان بیماری سلیاک، حذف گلوتن از رژیم غذایی است. اساس درمان بیماری سلیاک هم رژیم غذایی فاقد گلوتن تا پایان عمر بوده و دوره بهبودی آن با رعایت رژیم غذایی مخصوص به طور معمول ۳ تا ۶ ماه که البته در بزرگسالان به ۲ سال هم می رسد.
بیماران مبتلابه سلیاک برای درمان بیماری سلیاک باید از مصرف مواد غذایی حاوی گندم، جو، چاودار و برخی حبوبات پرهیز کرده و آرد سیب زمینی، برنج، عدس، سویا، ذرت و لوبیا را جایگزین آن کنند. به همین دلیل چون بیماران مبتلا به سلیاک از مصرف غلات و برخی حبوبات محروم هستند باید برای جبران کمبود ویتامین ها و املاح معدنی از میوهها و سبزی ها به صورت پخته و تازه، گوشت و لبنیات کم چرب، ماهی و برنج استفاده کنند و روغن های مایع ذرت، زیتون، کانولا و هسته انگور را جهت پخت غذاها به کار ببرند. در کنار رژیم غذایی درست و اصولی هم باید مصرف کنند؛ داروهایی مثل آهن و اسیدفولیک برای کم خونی، کلسیم و مکمل های ویتامینی در صورت کمبود و همچنین داروهای کورتیزونی خوراکی برای کاهش پاسخ التهابی بدن.
لیست پزشکان فوق تخصص گوارش
در رابطه با لیست پزشکان فوق تخصص گوارش بهتر است کمی در رابطه با این علم پزشکی اطلاعات کسب کنید . همانگونه که در ایتدای متن به آن اشاره کردیم متخصص گوارش، پزشکی است که آموزش تخصصی در زمینه کنترل و درمان بیماری های دستگاه گوارش و کبد را گذرانده است. وی اختلالات دستگاه گوارش را تشخیص داده و درمان می کند. افراد زمانی می توانند به دکتر فوق تخصص گوارش مراجعه می کنند که وضعیت سلامتی آنها برای پزشک عمومی قابل کنترل نباشد. در این شرایط پزشک عمومی بیمار را برای درمان به متخصصین گوارش ارجاع می دهد .
گاستروانترولوژی یا تخصص گوارش به مطالعه عملکرد طبیعی دستگاه گوارش ، اختلالات و بیماری های مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ و راست روده، پانکراس، کیسه صفرا، مجاری صفراوی و کبد می پردازد که شامل درک دقیق عملکرد طبیعی (فیزیولوژی) اندام های گوارشی از جمله حرکت مواد از طریق معده و روده، هضم و جذب مواد مغذی در بدن، دفع مواد زائد از بدن و … است. بنابراین برای داشتن مشاوره و ویزیت با بهترین پزشک فوق تخصص گوارش، همین الان اپلیکیشن ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید و بدون کوچکترین نگرانی و اتلاف وقت در خانه ویزیت شوید.
شما با داشتن مشاوره آنلاین پزشکی و ویزیت پزشک آنلاین در سامانه ازپزشک ٬ دیگر نیازی به صرف وقت و هزینه برای مراجعه حضوری به مطب پزشک نخواهید داشت. همچنین دیگر نیازی نیست ساعت ها ترافیک را تحمل کنید، در مطب دکتر نوبت بگیرید و منتظر بمانید تا نوبت ویزیت شما شود. با خیال راحت در خانه بمانید و مسائل پزشکی و مشکلات خود را با دکتر مورد نظر در میان بگذارید. پس با آرامش خاطر و با نصب اپلیکشن ازپزشک، در تلفن همراه خود یک پزشک داشته باشید تا بتوانید در صورت نیاز به او مراجعه کرده و از هدر دادن زمان خود در مطب های پزشکی و یا بیمارستان ها، خصوصا در این روزهای خسته کننده و شلوغ جلوگیری کنید.
پیشنهاد مقاله: درمان معده درد و مشاوره آنلاین با متخصص گوارش
مهدی مدرس
گوارش و کبد
سمیه متین
گوارش و کبد
نادیه بنی اسدی
گوارش و کبد
مهران اسماعیلی سود رجایی
گوارش و کبد
ژیلا حضرتی
گوارش و کبد
مجید طالبی انارکی
گوارش و کبد
علیرضا رحیمی
گوارش و کبد
هدی حمید
گوارش و کبد
سید محمود حسینیان
گوارش و کبد
غلامرضا رضامند
گوارش و کبد