۷ راهکار خانگی برای درمان تب

انواع تب

فهرست مطالب

حرارت بالا در بدن با عنوان تب شناخته شده و خبر از وجود باکتری و عفونت می‌دهد. تب می‌تواند خطرات زیادی برای بدن داشته باشد، به همین دلیل باید در صورت مشاهده درمان شود. در فصول مختلف به دلیل تغییرات آب و هوا و برنامه غذایی افراد، باکتری‌ها و ویروس‌های گروه خواصی وارد بدن می شوند که اکثرا با تب همراهند. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به راههای پایین آوردن تب بزرگسالان برای درمان تب و انواع تب اشاره خواهیم کرد. افزایش ویروس‌ها و باکتریها درکنار عفونت‌های داخلی دمای بالای بدنی و یا همان تب را ایجاد میکند که تاثیرات منفی مستقیمی بر روی قلب و کلیه دارد. از این رو برای درمان تب روش‌های سنتی و دارویی بسیار زیادی وجود دارد که ما تصمیم داریم به جزیی از آن بپردازیم. کافیست تا انتهای این مطلب همراه ما باشید و این بخش ازپزشک را از دست ندهید.

 

انواع تب

دمای طبیعی بدن بین ۳۶٫۱ تا ۳۷٫۲ درجه سانتی‌گراد است و اگد بالا برود یعنی تب ایجاد شده است. با این حال انواع تب به ۴ گروه تقسیم می‌گردد:

  1. تب درجه پایین: زمانی که دمای بدن به ۳۸ درجه سانتی‌گراد برسد.
  2. تب متوسط: زمانی که دمای بدن به ۳۹٫۱ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد.
  3. تب درجه بالا: زمانی که دمای بدن به ۳۹٫۴ درجه سانتی‌گراد یا بیشتر برسد.
  4. هیپرپیرکسی، تب بسیار شدید: زمانی که دمای بدن به بالای ۴۱٫۱ درجه سانتی‌گراد برسد.

معمولا تب ظرف ۱ تا ۳ روز برطرف می‌شود اما ممکن است تا ۱۴ روز تکرار شود. همان‌طور که تب تکرارشونده نشانه نوعی عفونت یا بیماری جدی است، تب مداوم هرچند خفیف نیز می‌تواند جدی باشد. بسیار مهم است بدانید که اگر مدت تب کمتر از ۷ روز باشد تب حاد است. اگر مدت تب تا ۱۴ روز طول بکشد نیمه حاد است و اگر تب بیشتر از ۱۴ روز ادامه داشته باشد تب مزمن یا مداوم محسوب می‌شود.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

راههای پایین آوردن تب بزرگسالان

تب به تنهایی خطرناک نیست و طی چند ساعت می‌تواند عفونت بدن را شکست بدهد. با این حال از راههای پایین آوردن تب بزرگسالان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتن دوش آب گرم
  • استراحت کافی
  • مصرف مقدار زیاد از نوشیدنی‌های طبیعی، سوپ و آب
  • پیروی از رژیم غذایی بدون ادویه و نرم

استفاده از برخی داروهای بدون نسخه هم می‌تواند به درمان تب کمک کند. البته اگر تب خیلی شدید بود درمان تب باید زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد. برای درمان هم ممکن است پزشک موارد زیر را تجویز کند:

  • آنتی بیوتیک‌ها
  • داروی ضد قارچ
  • داروی ضد ویروس

 

بیشتر بخوانید: شناخت و درمان تب و سرفه شدید با پزشک عفونی

 

راههای پایین آوردن تب کودکان
راههای پایین آوردن تب کودکان

راههای پایین آوردن تب کودکان

از راههای پایین آوردن تب کودکان در موارد خفیف، پاشویه، مصرف مایعات و حمام ولرم می‌تواند برای کودکان مناسب باشد. زمانی که کودک به شدت مریض و بدحال است و تب او شدیدا بالا رفتـه، سریعا وی را به پزشک متخصص برسانید. چرا که کمک‌های اورژانسی و داروهای تجویزی پزشک، بهترین راه برای کاهش انواع تب کودک خواهند بود. با اینحال از راههای پایین آوردن تب کودکان در موارد خفیف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مصرف مایعات
  2. کمپرس سرد
  3. حمام ولرم
  4. لباس نخی و راحت
  5. مصرف داروهای بدون نسخه: استفاده از داروهای کاهش‌دهنده تب مانند استامینوفن یا ایبوپروفن، کمک قابل توجهی به کاهش تب کودک می‌کند.

 

راههای پایین آوردن تب بزرگسالان
راههای پایین آوردن تب بزرگسالان

برای پایین آوردن تب چه بخوریم؟

زمانی‌که تب شدید دارید حتما از پزشک متخصص کمک بگیرید و زیر نظر باشید. در صورت وجود تب خفیف هم خوراکی‌هایی هستند که می‌توانید با خیال راحت از آنها تغذیه کنید. اینکه برای پایین آوردن تب چه بخوریم کافیست نگاهی به ادامه مطلب ما بیاندازید:

  • سوپ مرغ: یک کاسه سوپ مرغ گرم با رقیق کردن مخاط مجرای بینی را باز می‌کند، گلودرد را تسکین می‌دهد، بدن را هنگام لرز گرم نگه می‌دارد و به‌دلیل داشتن پروتئین به مبارزه با آنفولانزا کمک می‌کند.
  • ماست یونانی: اگر به لبنیات حساسیت ندارید ماست یونانی بخورید. ماست یونانی منبع خوب پروبیوتیک است، یعنی حاوی باکتری‌های مفیدی که با تقویت میکروبیوم روده به بهبودی شما کمک می‌کند. روده‌ و باکتری‌های مفید آن که سایر میکروب‌های مضر را از بین می‌برند، اولین خط دفاعی بدن در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا هستند. به همین دلیل، تقویت میکروبیوم روده روی سیستم ایمنی بدن تأثیر مثبت دارد و به بهبود عملکرد آن کمک می‌کند. ماست یونانی علاوه بر داشتن پروبیوتیک، منبع خوب پروتئین هم هست.
  • میوه بخورید: اکثر میوه ها ۸۰ درصد آب دارند، بنابراین برای هیدراته کردن بدن انتخاب مناسبی هستند. به‌علاوه، بسیاری از آن‌ها مقدار قابل توجهی ویتامین C دارند که برای عملکرد سیستم ایمنی و همچنین ترمیم سلول ضروری است. پرتقال و سایر مرکبات غنی از ویتامین C با حمایت از سیستم ایمنی بدن به خلاص شدن از شر هر گونه عفونتی که باعث تب می‌شود کمک می‌کنند. موز، سیب و آووکادو از بهترین میوه‌هایی هستند که می‌توانید هنگام بیماری مصرف کنید.
  • سبزیجات پخته
  • آب نارگیل
تصویر دکتر مهرشاد موری محمدی

مهرشاد موری محمدی

عمومی

تصویر دکتر زهرا پور امان اللهی

زهرا پور امان اللهی

عمومی

تصویر دکتر علی نویدی

علی نویدی

عمومی

تصویر دکتر زهرا زارع

زهرا زارع

عمومی

تصویر دکتر روشان بیرگانی

روشان بیرگانی

عمومی

تصویر دکتر محمدرضا کریمی

محمدرضا کریمی

عمومی

تصویر دکتر زهرا میری

زهرا میری

عمومی

تصویر دکتر امیررضا فرجی اسنگدانی

امیررضا فرجی اسنگدانی

عمومی

تصویر دکتر احسان عبادتی پور

احسان عبادتی پور

عمومی

تصویر دکتر فاطمه قاسمی

فاطمه قاسمی

عمومی

تصویر دکتر شقایق محمدی

شقایق محمدی

عمومی

تصویر دکتر سروش شریفی مقدم

سروش شریفی مقدم

عمومی

تصویر دکتر اشکان خانی رباطی

اشکان خانی رباطی

عمومی

تصویر دکتر امیر حسین جهانبخش

امیر حسین جهانبخش

عمومی

تصویر دکتر مهدی محمدپور

مهدی محمدپور

عمومی

تصویر دکتر بهاره سلطانی

بهاره سلطانی

عمومی

تصویر دکتر الهام عباسی

الهام عباسی

عمومی

تصویر دکتر صبا صادقی

صبا صادقی

عمومی

تصویر دکتر محدثه هاتف

محدثه هاتف

عمومی

تصویر دکتر فرید سنگین آبادی

فرید سنگین آبادی

عمومی

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید