عوارض و خطرات درمان نزدیک بینی
جراحی لیزر خطراتی هم به دنبال دارد، شامل:
- خشکی چشم ها – این وضعیت معمولا چند ماهی طول می کشد، که در این مدت می توانید از قطره های چشمی مخصوص برای لغزنده کردن چشم ها استفاده کنید
- برداشت مقدار زیادی از بافت قرنیه– این وضعیت در یک مورد از هر 20 مورد جراحی اتفاق می افتد و موجب دوربینی شما می شود
- کاهش دید شب– این وضعیت معمولا طی 6 هفته برطرف می شود
- دیدن حالت مه آلود در اطراف چراغ های روشن– این وضعیت معمولا طی 6-12 ماه برطرف می شود
همچنین خطر کمی برای عوارض بالقوه ی جدی وجود دارد که می تواند بینایی شما را تهدید کنند، مانند نازک شدن بیش از اندازه ی قرنیه یا عفونت قرنیه. با این حال، این مشکلات نادر هستند و در کمتر از یک مورد از هر 500 مورد اتفاق می افتند.
قبل از اینکه برای جراحی اقدام کنید اطمینان حاصل کنید که از تمامی خطرات جراحی لیزر آگاه شده اید.
چه کسی نمی تواند تحت جراحی لیزر قرار بگیرد؟
اگر زیر 21 سال سن دارید نباید هیچگونه جراحی لیزر چشم برای شما انجام شود. زیرا در این مرحله همچنان امکان تکامل وضعیت بینایی شما وجود دارد. حتی اگر 21 سال دارید، تنها در صورتیکه نسخه ی عینک و یا لنزهای تماسی تان طی دوسال اخیر و یا بیشتر تغییر چشمگیری نداشته است این جراحی برای شما قابل انجام خواهد بود. همچنین اگر شرایط زیر رادارید جراحی لیزر برای شما مناسب نخواهد بود:
- ابتلا به دیابت – این بیماری می تواند باعث ایجاد ناهنجاری هایی در چشم ها شود که ممکن است با جراحی روی قرنیه ها بدتر شوند
- بارداری یا شیردهی – بدنتان حاوی هورمون هایی ست که می توانند موجب نوسانات خفیف در وضعیت دید شما شده و جراحی دقیق را مشکل کنند
- وضعیتی که روی سیستم ایمنی شما اثر گذاشته است مانند اچ آی وی (ایدز) یا آرتریت روماتوئید– این وضعیت ها روی توانایی بهبودی شما بعد از جراحی اثر می گذارند
- وجود مشکلات چشمی دیگر مانند گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم) یا کاتاراکت(لکه های کدر روی عدسی چشم-آب مروارید)
جراحی لیزر برای افرادی با نسخه ی چشمی تا -10 دیوپتر (برای اطلاعات بیشتر در این مورد مبحث تشخیص نزدیک بینی را ببینید) موثر است. اگر نزدیک بینی شما از این میزان شدیدتر است کاشت لنز روش مناسب تری خواهد بود.
دسترسی و هزینه
جراحی لیزر معمولا در سیستم سلامت به صورت آزاد محاسبه می شود. از آنجاییکه درمان های دیگر مانند عینک یا لنزهای تماسی – اگر بیشتر موثر نباشند- به همان اندازه موثر به نظر می رسند لذا، شما باید خودتان بطور خصوصی برای جراحی لیزر هزینه پرداخت کنید. هزینه ها بسته به این که در کجا زندگی می کنید، نوع کلینیک و نیز نوع ابزارهای که طی جراحی استفاده می شود، متفاوت خواهد بود.
مانند هر پروسه ی پزشکی دیگری، جراحی برای قرار دادن لنز مصنوعی داخل چشم ها نیز با خطر عوارضی همراه است.
کدورت کپسول خلفی یکی از شایع ترین عوارض جراحی کاشت لنز است. در این وضعیت قسمتی از لنز مصنوعی ضخیم و کدر می شود.
کدورت کپسول خلفی معمولا چند ماه یا چندسال بعد از جراحی اتفاق می افتد. درمان کدورت کپسول خلفی شامل جراحی لیزر برای برداشتن قسمت ضخیم شده ی لنز است. سایر عوارض احتمالی جراحی کاشت لنز عبارتند از:
- جداشدگی شبکیه (شبکیه شروع به جدا شدن از عروق خونی می کند که اکسیژن و موادغذایی ش را تامین می کنند)
- کاتاراکت (آب مروارید)
- رویت هاله ی نور در اطراف اشیاء هنگام شب
- کاهش دید شبانه
- گلوکوم (آب سیاه)
شما باید در مورد هر روشی با دکتر یا جراح چشم خود صحبت کنید تا از همه ی خطرات آن کاملا آگاه باشید.
دسترسی و هزینه
مانند جراحی لیزر، جراحی کاشت لنز هم معمولا در سیستم سلامت کشوری تحت پوشش بیمه عمومی نیست. هر دو نوع جراحی برای درمان هر دوچشم، می توانند بسیار گران باشند.