پزشکی, روانپزشکی

اختلال شخصیت دو قطبی

اختلال شخصیت دو قطبی

اختلال شخصیت دو قطبی

تفاوت بین اختلال شخصیت دو قطبی و مرزی چیست؟

اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی (BPD) دو وضعیت سلامت روان هستند. آنها سالانه میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهند. این بیماری ها علائم مشابهی دارند، اما تفاوت هایی بین آنها وجود دارد.

علائم مشترک اختلال شخصیت دو قطبی و BPD عبارتند از:

تغییرات در خلق و خوی

تکانشگری

عزت نفس پایین، به ویژه در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی

در حالی که اختلال دوقطبی و BPD علائم مشابهی دارند، اکثر علائم با هم همپوشانی ندارند.

علائم اختلال شخصیت دو قطبی

تخمین زده می شود که تا 2.6 درصد از بزرگسالان آمریکایی اختلال دوقطبی دارند. این وضعیت در گذشته افسردگی شیدایی نامیده می شد. این وضعیت با موارد زیر مشخص می شود:

تغییرات شدید خلق و خو

اپیزودهای سرخوشی به نام مانیا یا هیپومانیا

دوره های افت شدید یا افسردگی

در طول دوره شیدایی، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است فعال تر باشد. آنها همچنین ممکن است:

انرژی فیزیکی و ذهنی بیشتری نسبت به حد معمول تجربه کنند

نیاز به خواب کمتری دارند

الگوهای فکری و گفتاری سریع را تجربه کنند

درگیر رفتارهای پرخطر یا تکانشی مانند مصرف مواد، قمار یا رابطه جنسی شوند

برنامه های بزرگ و غیر واقعی انجام دهند

در طول دوره های افسردگی، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

افت انرژی

ناتوانی در تمرکز

بیخوابی

از دست دادن اشتها

آنها ممکن است احساسات زیر را داشته باشند:

غمگینی

ناامیدی

تحریک پذیری

اضطراب

علاوه بر این، ممکن است افکار خودکشی داشته باشند. برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز ممکن است توهم یا شکست در واقعیت (روان پریشی) را تجربه کنند.

در دوره شیدایی، فرد ممکن است باور کند که دارای قدرت های ماوراء طبیعی است. در یک دوره افسردگی، آنها ممکن است باور کنند که کار اشتباهی انجام داده اند، مانند ایجاد تصادف در حالی که انجام نداده اند.

علائم BPD

تخمین زده می شود که 1.6 تا 5.9 درصد از بزرگسالان آمریکایی با BPD زندگی می کنند. افراد مبتلا به این بیماری الگوهای مزمن افکار ناپایدار دارند. این بی ثباتی، تنظیم احساسات و کنترل تکانه را دشوار می کند.

افراد مبتلا به BPD همچنین تمایل به داشتن روابط ناپایدار دارند. آنها ممکن است سخت تلاش کنند تا از احساس رها شدن اجتناب کنند، حتی اگر این به معنای ماندن در موقعیت های ناسالم باشد.

روابط یا رویدادهای استرس زا ممکن است باعث شوند:

تغییرات شدید در خلق و خو

افسردگی

پارانویا

عصبانیت

افراد مبتلا به این عارضه ممکن است افراد و موقعیت ها را به صورت افراطی درک کنند – همه خوب یا همه بد. آنها همچنین احتمالاً از خود بسیار انتقاد می کنند. در موارد شدید، برخی از افراد ممکن است به خودآزاری مانند بریدن دست بزنند. یا ممکن است افکار خودکشی داشته باشند.

علل بروز اختلال شخصیت دو قطبی

علل بروز اختلال شخصیت دو قطبی

محققان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث اختلال دوقطبی می شود. اما تصور می‌شود که چند چیز به این وضعیت کمک می‌کنند، از جمله:

ژنتیک

دوره های استرس یا ضربه شدید

سابقه سوء مصرف مواد

تغییرات در شیمی مغز

ترکیب گسترده ای از عوامل بیولوژیکی و محیطی ممکن است باعث BPD شود.  شامل:

ژنتیک

تروما یا ترک شدن  درکودکی

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

ناهنجاری های مغزی

سطح سروتونین

تحقیقات بیشتری برای درک علل هر دوی این شرایط مورد نیاز است.

عوامل خطر

خطرات ایجاد اختلال دوقطبی یا BPD با موارد زیر مرتبط است:

ژنتیک

قرار گرفتن در معرض تروما

مسائل یا عملکردهای پزشکی

با این حال، عوامل خطر دیگری برای این شرایط وجود دارد که کاملاً متفاوت هستند.

رابطه بین اختلال دوقطبی و ژنتیک همچنان نامشخص است. افرادی که والدین یا خواهر یا برادرشان مبتلا به اختلال دوقطبی هستند بیشتر از عموم مردم به این بیماری مبتلا می شوند. اما، در بیشتر موارد افرادی که یکی از بستگان نزدیک خود به این بیماری مبتلا هستند، دچار آن نمی شوند.

عوامل خطر اضافی برای اختلال دوقطبی عبارتند از:

قرار گرفتن در معرض تروما

سابقه سوء مصرف مواد

سایر شرایط سلامت روان، مانند اضطراب، اختلالات هراس، یا اختلالات خوردن

مشکلات پزشکی مانند اختلال تیروئید، سکته مغزی یا مولتیپل اسکلروزیس

اختلال شخصیت مرزی

BPD پنج برابر منبع قابل اعتماد بیشتر در افرادی که یکی از اعضای نزدیک خانواده خود مانند خواهر یا برادر یا والدین مبتلا به این عارضه دارند وجود دارد.

عوامل خطر اضافی برای BPD عبارتند از:

قرار گرفتن زودهنگام در معرض تروما، تجاوز جنسی یا PTSD (با این حال، اکثر افرادی که تروما را تجربه می کنند دچار BPD نمی شوند.)

ناهنجاری های ژنتیکی

اختلال دوقطبی معمولاً به یکی از چندین دسته تقسیم می شود:

دوقطبی I: افراد مبتلا به دوقطبی من حداقل یک دوره شیدایی را بلافاصله قبل یا بعد از یک دوره هیپومانیا یا یک دوره افسردگی اساسی داشته اند. برخی از افراد مبتلا به دوقطبی من نیز علائم روان پریشی را در طول یک دوره مانیک تجربه کرده ام.

Bipolar II: افراد مبتلا به دوقطبی II هرگز یک دوره شیدایی را تجربه نکرده اند. آنها یک یا چند دوره افسردگی اساسی و یک یا چند دوره هیپومانیا را تجربه کرده اند.

اختلال سیکلوتیمیک: معیارهای اختلال سیکلوتیمیک شامل یک دوره دو یا چند ساله یا یک سال برای کودکان زیر 18 سال، دوره های نوسانی از علائم هیپومانیک و افسردگی است.

سایر موارد: برای برخی افراد، اختلال دوقطبی با یک بیماری پزشکی مانند سکته مغزی یا اختلال عملکرد تیروئید مرتبط است. یا در اثر سوء مصرف مواد ایجاد می شود.

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی

علاوه بر معاینات روانشناختی و پزشکی، پزشک ممکن است از یک پرسشنامه برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم و ادراکات یا مصاحبه با اعضای خانواده یا دوستان نزدیک بیمار استفاده کند. پزشک ممکن است سعی کند سایر شرایط را قبل از تشخیص رسمی BDP رد کند.

مشاوره پزشک تصوری یکی از خدماتی است که با استفاده از آن می‌توانید بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر و… با دکتر مورد نظر خود مشاوره و ویزیت شوید .  ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

آیا ممکن است من را اشتباه تشخیص دهند؟

این امکان وجود دارد که اختلال دوقطبی و BPD ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. با هر یک از این تشخیص ها، پیگیری با متخصصان پزشکی برای اطمینان از تشخیص صحیح و پرسیدن سؤالات در مورد درمان در صورت بروز علائم مهم است.

هیچ درمانی برای اختلال دوقطبی یا BPD وجود ندارد. در عوض، درمان بر کمک به مدیریت علائم تمرکز دارد.

اختلال دوقطبی معمولاً با داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و تثبیت کننده های خلق و خو درمان می شود. دارو درمانی معمولاً با روان درمانی همراه است.

در برخی موارد، پزشک ممکن است برنامه‌های درمانی را برای حمایت بیشتر توصیه کند، در حالی که افراد مبتلا به این بیماری با دارو سازگار می‌شوند و علائم خود را کنترل می‌کنند. بستری شدن موقت در بیمارستان ممکن است برای افرادی که علائم شدیدی مانند افکار خودکشی یا رفتارهای خودآزاری دارند توصیه شود.

درمان BPD معمولاً بر روان درمانی متمرکز است. روان درمانی می تواند به شخص کمک کند تا خود و روابط خود را واقع بینانه تر ببیند. رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) یک برنامه درمانی است که درمان فردی را با گروه درمانی ترکیب می کند. منبع قابل اعتماد نشان داده شده است که یک درمان موثر برای BPD است. گزینه های درمانی اضافی شامل سایر اشکال گروه درمانی و تمرین های تجسم یا مدیتیشن است.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه مشکلات اختلال شخصیت دارید پیشهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله ویزیت روانشناس اختلال شخصیت است تا اطلاعات کاملی را در این زمینه به دست آورید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

منابع علمی این مطلب

https://www.healthline.com/health/borderline-personality-disorder-vs-bipolar#symptoms

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.