یکی از شایع ترین علل درخواست ویزیت دکتر آنلاین گوارش، بررسی پولیپ های روده می باشد. به طور کلی پولیپ روده بسیار شایع می باشد و در 30 الی 50 درصد بزرگسالان دیده می شود. اگرچه که پولیپ روده در تمام افراد می تواند دیده شود، ولی اغلب در افراد بالای 50 سال، افراد سیگاری و افراد دارای سابقه خانوادگی پولیپ یا سرطان روده دیده می شود. در ادامه این مطلب به طور کامل به توضیح در رابطه با علل، علائم، انواع، خطر و روش های درمان پولیپ روده خطرناک و پیگیری های لازم پس از درمان پرداخته شده است.
پولیپ روده بزرگ: پولیپ روده اغلب در روده بزرگ و رکتوم (راست روده) تشکیل می گردد. پولیپ روده بزرگ در واقع نوعی برآمدگی در دیواره روده می باشد که به دلیل رشد غیرطبیعی سلول های دیواره روده تشکیل شده است. اگرچه که پولیپ در تمام افراد می تواند دیده شود، اما طبق نظر دکتر آنلاین گوارش، شایع ترین علل افزایش خطر ابتلا به پولیپ روده بزرگ عبارتند از:
پس از رویت پولیپ در کولونوسکوپی، بررسی سایز، نوع، شکل، تعداد و محل پولیپ توسط دکتر آنلاین گوارش در تعیین نوع درمان پولیپ روده بزرگ موثر می باشد.
بررسی علائم پولیپ روده با دکتر آنلاین گوارش
پولیپ روده در اغلب افراد کاملا بدون علامت می باشد و طی بررسی های تصادفی با کولونوسکوپی کشف می گردد. اما گاهی نیز ممکن است پویلپ با علائم همراه گردد. شایع ترین علائم پولیپ روده که نیازمند ویزیت دکتر آنلاین گوارش می باشند، عبارتند از:
- خونریزی از روده
- تغییر رنگ مدفوع به رنگ سیاه و یا رویت رگه های خون در مدفوع
- تغییر در عادت اجابت مزاج مانند وقوع جدید اسهال یا یبوست طول کشیده (بیشتر از یک هفته)
- درد شکم
- کم خونی فقرآهن
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
بررسی پولیپ روده در جوانان توسط دکتر آنلاین گوارش
سرطان روده و پولیپ روده در جوانان و افراد کمتر از 40 سال به ندرت دیده می شود. بیش از 90 درصد پولیپ ها در افراد بالای 50 سال رخ می دهند. خطر ابتلا به پولیپ در مردها اندکی بیش از زن ها می باشد. استعمال سیگار، چاقی، دیابت و فعالیت ناکافی از علل مهم وقوع آن جوانان می باشند. بررسی پولیپ روده در جوانان توسط دکتر آنلاین گوارش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد؛ زیرا احتمال پیش سرطانی بودن پولیپ روده در جوانان و بیماری های ژنتیکی خطرناک در آن ها افزایش می یابد.
مطالعه مقاله : درمان بیماری سلیاک + لیست پزشکان فوق تخصص گوارش پیشنهاد می شود.
آیا پولیپ روده همان سرطان است!
آیا پولیپ روده همان سرطان است؟ این یکی از شایع ترین سوال هایی می باشد که از دکتر آنلاین گوارش پرسیده می شود. اگرچه که اغلب انواع پولیپ روده خوش خیم و کاملا بدون خطر می باشند، اما ویژگی های زیر با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده همراه می باشند:
- پولیپ های بزرگ
- پولیپ های بدشکل و دارای لبه های نامنظم
- پولیپ های همراه با خونریزی از روده
- پولیپ های همراه با کم خونی فقر آهن
- پولیپ های همراه با زخم
- پولیپ های ویلوس
- پولیپ های آدنوماتو
پیشنهاد مقاله: درمان تنبلی روده با دکتر گوارش
آیا پولیپ روده خطرناک است؟
پولیپ روده انواع مختلفی دارد. برخی انواع پولیپ کاملا خوش خیم و بی خطر می باشند ولی برخی انواع آن نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده همراه می باشند. مهم ترین و شایع ترین انواع پولیپ روده عبارتند از:
- پولیپ هیپرپلاستیک: اغلب خوش خیم و بی خطر می باشند و احتمال بروز سرطان در آن ها نادر می باشد.
- پولیپ آدنوماتو: اغلب بی خطر می باشند ولی احتمال بروز سرطان روده نیز در برخی از آن ها وجود دارد.
- پولیپ بدخیم: دارای سلول های بدخیم می باشند و باید خارج گردند.
بررسی نوع پولیپ توسط دکتر آنلاین گوارش و درمان پولیپ خطرناک و بدخیم با کولونوسکوپ یا جراحی از نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده برخوردار می باشد.
مهدی مدرس
گوارش و کبد
سمیه متین
گوارش و کبد
نادیه بنی اسدی
گوارش و کبد
مهران اسماعیلی سود رجایی
گوارش و کبد
ژیلا حضرتی
گوارش و کبد
مجید طالبی انارکی
گوارش و کبد
علیرضا رحیمی
گوارش و کبد
هدی حمید
گوارش و کبد
سید محمود حسینیان
گوارش و کبد
غلامرضا رضامند
گوارش و کبد
بررسی روش های پیشگیری از ابتلا به پولیپ روده با دکتر آنلاین گوارش
طبق گایدلاین جهانی تمام افراد بالای 50 سال باید هر 10 سال برای بررسی و درمان پولیپ روده، کولونوسکوپی انجام دهند. اما روش های متعددی نیز برای کاهش خطر ابتلا به پولیپ روده پیشنهاد شده اند. از جمله روش های مورد توصیه دکتر آنلاین گوارش عبارتند از:
- مصرف کافی میوه، سبزیجات و غلات در رژیم غذایی
- رعایت رژیم کم چربی
- پرهیز از مصرف الکل
- ترک سیگار
- حفظ وزن ایده آل
- فعالیت فیزیکی کافی
- مصرف کافی کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی
- بررسی های ژنتیکی و کولونوسکوپی های متعدد در سنین جوانی در افراد دارای سابقه فامیلی بیماری های سرطانی مرتبط با پولیپ روده
درمان پولیپ روده با دکتر آنلاین گوارش
طبق نظر دکتر آنلاین گوارش، تقریبا تمام انواع پولیپ روده بهتر است از بدن خارج گردند و برای پاتولوژی جهت تعیین نوع پولیپ ارسال گردند. انواع روش های درمان پولیپ روده عبارتند از:
- خروج پولیپ حین کولونوسکوپی
- خروج پولیپ های بزرگ توسط لاپاراسکوپی و جراحی
- برداشتن کل روده یا قسمتی از آن در صورت شک به بیماری های ارثی خطرناک همراه با پولیپ روده و سرطان روده
پس از خروج پولیپ از بدن، متخصص آسیب شناسی (پاتولوژیست) با بررسی نوع آن و بررسی سلول های غیرطبیعی و سرطانی در آن به انتخاب روش مناسب درمان پولیپ روده کمک می کند.
بعد از برداشتن پولیپ روده چه باید کرد؟
شانس ابتلا به سرطان روده در پولیپ های آدنوماتو و دندانه دار (serrated) افزایش می یابد. برحسب سایز، تعداد و محل پولیپ روده فواصل غربالگری های بعدی با کولونوسکوپی و درمان آن در افراد مبتلا به پولیپ متفاوت می باشد. فواصل پیشنهادی کولونوسکوپی بعد از برداشتن پولیپ روده طبق نظر دکتر آنلاین گوارش عبارتند از:
- اگر تنها یک الی دو پولیپ آدنوماتوی کوچک دیده شده است، کولونوسکوپی باید طی 5 الی 10 سال آینده تکرار گردد.
- اگر 3 الی 4 پولیپ آدنوماتو دیده شده است، کولونوسکوپی باید طی 3 الی 5 سال آینده تکرار گردد.
- اگر 5 الی 10 پولیپ آدنوماتو یا یک پولیپ بزرگتر از یک سانتی متر یا برخی انواع بدخیم پولیپ دیده شده است، کولونوسکوپی باید طی 3 سال آینده تکرار گردد.
- در صورت رویت پولیپ های متعدد روده، عدم امکان خروج کامل آن و یا یک پولیپ آدنوماتوی خیلی بزرگ، کولونوسکوپی باید طی 6 ماه بعد مجددا تکرار گردد.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله لیست پزشکان فوق تخصص گوارش برای مشاوره آنلاین
مهدی مدرس
گوارش و کبد
سمیه متین
گوارش و کبد
نادیه بنی اسدی
گوارش و کبد
مهران اسماعیلی سود رجایی
گوارش و کبد
ژیلا حضرتی
گوارش و کبد
مجید طالبی انارکی
گوارش و کبد
علیرضا رحیمی
گوارش و کبد
هدی حمید
گوارش و کبد
سید محمود حسینیان
گوارش و کبد
غلامرضا رضامند
گوارش و کبد