روش های درمان لرزش عضلات بدن + دکتر ویزیت آنلاین

دکتر ویزیت آنلاین

فهرست مطالب

لرزش بدن نوعی حرکت غیرارادی، تکراری، کنترل نشده و ریتمیک است و یک اندام یا بخشی از بدن را درگیر می‌کند.  لرزش با اسپاسم یا انقباض عضلانی تفاوت دارد و می‎تواند در هر قسمت از بدن و در هر زمانی رخ دهد. این حالت معمولا نتیجه یک مشکل در مخچه است که مخچه، بخشی از مغز است که حرکات عضلانی را کنترل می‎کند. از سایر علل موثر در بروز آن می‎توان به عوامل سبک زندگی و ابتلا به شرایط پزشکی مانند سکته مغزی یا پارکینسون اشاره کرد. اگرچه همیشه نمی‎توان لرزش را به‎راحتی درمان کرد، اما گاهی خود‎به‎خود از بین می‏رود. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به موضوع روش های درمان لرزش عضلات بدن، انواع لرزش بدن و علل و درمان آنها اشاره خواهیم کرد. برای داشتن دکتر ویزیت آنلاین به اپلیکیشن ازپزشک مراجعه کنید و از متخصصان مشاوره بگیرید.

 

چه چیزی باعث لرزش بدن میشود؟

لرزش زمانی اتفاق می‎افتد که گروه‎های عضلانی بدون هماهنگی و به‎صورت غیرارادی منقبض شوند. در واقع لرزش بدن قابل کنترل نبوده و بدون اینکه شما تصمیم به حرکت دادن قسمتی از بدن داشته باشید در آن ناحیه رخ می‏دهد. با توجه به تحقیقات پزشکان، لرزش بدن یک وضعیت پزشکی نیست بلکه یک علامت است. گاهی اوقات هیچ دلیل واضحی برای بروز آن وجود ندارد و گاهی تنها لرزش فیزیولوژیک است که توسط یک محرک موقت مانند کافئین یا دارو ایجاد می‎شود. بنابراین، لرزش بدن می‎تواند ناشی از عوامل مختلفی  مانند عوامل زیر باشد:

  1. استرس
  2. افزایش سن
  3. صدمات بدنی
  4. داروهای تجویزی
  5. ترک الکل
  6. خستگی عضلانی
  7. مصرف بیش‎ازحد کافئین
  8. سطح قند خون پایین
  9. سکته مغزی
  10. بیماری پارکینسون
  11. مولتیپل اسکلروزیسیا ام اس
  12. اختلال مصرف الکل
  13. پرکاری تیروئید
  14. آسیب تروماتیک مغز
  15. اضطراب مزمن
  16. کمبود ویتامین

 

انواع لرزش بدن
انواع لرزش بدن

 

بیشتر بخوانید: مشاوره با پزشک پارکینسون

 

انواع لرزش بدن

دکتر ویزیت آنلاین از انواع لرزش بدن موارد زیر را عنوان کرده است:

  • لرزش اساسی که شایع‌ترین اختلال حرکتی بوده و لرزش‌های وضعیتی و هدفمند را شامل می‌شود. لرزش اساسی ممکن است خفیف باشد و شدت آن افزایش پیدا نکند یا ممکن است در طی چند سال به کندی پیشرفت کند. این نوع لرزش اغلب علائمی چون مشکل خفیف در راه رفتن، کاهش قدرت شنوایی و اختلال شناختی خفیف به همراه دارد.
  • پارکینسون که معمولا شروع آن از ۶۰ سالگی است. لرزش پارکینسون معمولا یک لرزش در حال استراحت و اغلب جز اولین علائم بروز این بیماری است. این لرزش معمولا در اثر کاهش دوپامین در گانگلیون‎های پایه مغز رخ می‎دهد.
  • عملکردی که قبلا به‎عنوان لرزش سایکوژنیک یا وابسته به وضعیت روانی شناخته می‎شد و علائمی چون شروع و بهبودی ناگهانی لرزش، تغییر در جهت لرزش قسمت آسیب‎دیده بدن و کاهش شدت لرزش در زمان پرت شدن حواس بیمار به همراه دارد.

 

علل و درمان
علل و درمان

 

  • لرزش دیستونیک افرادی را که دچار دیستونی هستند، تحت تاثیر قرار می‎دهد. در واقع انقباضات عضلانی باعث ایجاد حرکات پیچشی و تکراری یا وضعیت‎های غیرطبیعی مانند چرخش گردن می‎شوند.
  • مخچه‎ای که تعادل و همچنین حرکت بدن را کنترل می‎کند. لرزش مخچه‎ای نوعی لرزش هدفمند است که در اثر بروز ضایعات یا آسیب مخچه ناشی از سکته مغزی، تومور و ام اس رخ می‎دهد. همچنین ممکن است نتیجه اختلال مصرف الکل یا استفاده بیش‎ازحد از برخی داروها باشد.
  • لرزش ارتواستاتیک معمولا در پاها اتفاق می‎افتد. در واقع یک انقباض سریع و ریتمیک ماهیچه‎ای است که بلافاصله پس از ایستادن رخ می‎دهد و باعث بی‎ثباتی بدن می شود.
  • لرزش فیزیولوژیک دست‎ها و انگشتان را تحت تأثیر قرار می‎دهد. معمولا این نوع لرزش در اثر محرک‎هایی چون مصرف داروهای خاص، ترک الکل ، تیروئید یا بیش فعالی شدت بیشتری پیدا می‎کند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علل و درمان لرزش بدن

درمان لرزش بدن به انواع لرزش بدن بستگی دارد و با توجه به نوع آن درمان می‌شود. با اینحال از علل و درمان با توجه به دکتر ویزیت آنلاین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دارو درمانی مانند مسدودکننده‌‎های بتا یا بتا بلاکرها، آرام‎بخش‌‎ها و داروهای ضدتشنج
  2. تسکین لرز شبا تزریق بوتاکس
  3. کاهش لرز شبا سونوگرافی متمرکز. تالاموس بخشی از مغز است که در حرکت بدن نقش دارد. آسیب یا اختلال در سلول‎های عصبی تالاموس می‎تواند منجر به لرزش عضلانی شود. روش سونوگرافی متمرکز پرتو ظریفی از امواج اولتراسوند را به سلول‎های عصبی ناکارآمد در تالاموس می‎رساند. این کار سلول‏ها را از بین می‎برد و در نتیجه لرزش فرد را کاهش می‎دهد.
  4. فیزیوتراپی
  5. تحریک عمیق مغز که می‌تواند تنها گزینه برای کسانی باشد که لرزش‎های ناتوان‎کننده دارند. در طول این عمل جراحی، جراح یک کاوشگر یا پروب الکتریکی را وارد قسمتی از مغز که مسئول لرزش است می‎کند. هنگامی‎که پروب در جای خود قرار گرفت، یک سیم از پروب به زیر پوست قفسه سینه وارد می‎شود. جراح دستگاه کوچکی را در قفسه سینه شما قرار می‎دهد و سیم را به آن وصل می‎کند. این دستگاه پالس‎هایی را به پروب می‎فرستد تا مغز از تولید سیگنال‎های محرک لرزش بدن منع شود.
  6. عمل تالاموتومی که به طور دائم قسمت مشکل‎دار تالاموس را از بین می‎برد.
  7. علل و درمان لرزش با طب سنتی که تنها برای تسکین لرزش بدن روی طب سوزنی و مصرف داروهای گیاهی مانند دمنوش بابونه، دمنوش اسطوخودوس و دمنوش بهارنارنج تاکید دارد. این گیاهان می‌توانند با کنترل قند خون، استرس و اصطراب را کاهش دهند و کمک زیادی به رفع لرزش داشته باشند.

 

سخن آخر دکتر ویزیت آنلاین

برای داشتن دکتر ویزیت آنلاین ، پیشنهاد می‌کنیم به اپلیکیشن ازپزشک مراجعه کنید و از بهترین متخصصان کمک بگیرید. همچنین توصیه می کنیم برای درمان لرزش دست، پا و … ، حتما دکتر ویزیت آنلاین داشته باشید و زیر نظر پزشک بهترین روش درمان را انتخاب کنید. از مصرف دارو به صورت سرخود بپرهیزید و با کمک دکتر، بهترین درمان را داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید