علائم سرطان معده و راه های پیشگیری از آن

سرطان معده

فهرست مطالب

رشد غیر طبیعی سلول های معده منجر به سرطان معده در افراد می شود. در این بیماری سلول‌های سرطانی باعث شکل‌گیری توده‌هایی در دیواره معده شده و در صورت عدم تشخیص و درمان به سایر اندام‌های بدن گسترش می ‌یابند. سلول‌های بدخیم می ‌توانند در هر قسمتی از معده رشد کنند. سرطان معده یکی از شایع‌ ترین سرطان‌ها در سراسر جهان بوده و بیشتر در افراد بالای 65 سال دیده می‌شود. این بیماری در مراحل اولیه بدون علامت است. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک در رابطه با راههای پیشگیری از سرطان معده و خطرات ابتلا به سرطان معده صحبت خواهیم کرد. در صورت نیاز به مشاوره آنلاین با متخصص گوارش می توانید از طریق اپلیکیشن ازپزشک، بهترین متخصص گوارش آنلاین را جستجو کنید و مشاوره بگیرید.

 

علائم سرطان معده

کاهش وزن بدون دلیل، خستگی بیش از حد، درد در ناحیه شکم، سرگیجه بدون علت از نشانه های این بیماری محسوب می شود. در این زمان ازپزشک متخصص گوارش ویزیت آنلاین بگیرید و زیر نظر متخصص باشید. چراکه در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع امکان ایجاد تومور و نفوذ آن به عمق دیواره معده وجود دارد. در این صورت تومور ممکن است به اندام‌های مجاور مانند کبد و لوزالمعده متاستاز (گسترش) داشته باشد. از علائم سرطان معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سوء هاضمه
  2. سوزش سردل
  3. حالت تهوع خفیف
  4. بی اشتهایی
  5. احساس نفخ بعد از خوردن غذا

 

خطرات ابتلا به سرطان معده
خطرات ابتلا به سرطان معده

 

علائم سرطان بدخیم معده 

  1. بی اشتهایی
  2. کاهش وزن
  3. حالت تهوع
  4. استفراغ خونی
  5. فقر آهن و کم خونی در آقایان
  6. خستگی
  7. دل درد
  8. تورم معده
  9. مشکل در بلع
  10. پیبوست یا اسهال
  11. زردی چشم و پوست

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

راههای پیشگیری از سرطان معده

پیشگیری از سرطان راهی است که برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان انجام می شود. با پیشگیری از سرطان، تعداد موارد جدید سرطان در یک گروه یا جمعیت کاهش می یابد. می توان از برخی عوامل خطر سرطان جلوگیری کرد، اما بسیاری از آنها از کنترل فرد خارج هستند. به عنوان مثال سیگار کشیدن و ژن های خاص وراثتی، از عوامل خطر برخی از انواع سرطان هستند، اما فقط می توان از استعمال سیگار جلوگیری کرد. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم ممکن است از عوامل محافظت کننده در برخی از انواع سرطان باشد. اجتناب از عوامل خطر و افزایش عوامل محافظتی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. با این حال از راههای پیشگیری از سرطان معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرهیز از موارد شناخته شده در ایجاد سرطان
  • مصرف داروها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان
  • تغییر سبک زندگی یا عادت های غذایی

 

راههای پیشگیری از سرطان معده

 

آیا زخم معده باعث سرطان معده می شود؟

در واقع زخمی که طی چندین ماه با دارو درمان نشود، باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت لزوم جراحی شود. از این طریق خطر سرطان معده کاهش می یابد. با گفتن زخم بسیاری از افراد یاد زخم معده می افتند در صورتی که شیوع زخم اثنی عشر یا دوازدهه از زخم معده خیلی بیشتر است. حتی بعضی‌ها زخم اثنی عشر را همان زخم معده تلقی می‌کنند که غلط است. زخم اثنی عشر در آقایان شیوع بیشتری از خانم‌ها دارد و معمولا از لحاظ سنی ۱۰ تا ۲۰ سال زودتر از زخم معده ایجاد می‌شود. همچنین در افراد با گروه خونی O به مراتب بیشتر دیده می‌شود. علامت این بیماری دردی در زمان گرسنگی است.

 

بیشتر بخوانید: لیست پزشکان فوق تخصص گوارش | چه زمانی به متخصص گوارش مراجعه کنم؟

 

گاهی هم ممکن است زخم مدت زیادی در اثنی عشر باقی بماند و ایجاد تنگی کند. علاوه براینها زخم اثنی عشر به خصوص در مردان بالای ۴۰سال ممکن است به صورت سوراخ شدن تظاهر کند که در این وضعیت بیمار دچار درد خیلی شدید می‌شود. زخم معده برعکس زخم اثنی عشر در خانم‌ها شایع‌تر است اما بعد از یائسگی میزان شیوع در خانم‌ها و آقایان یکسان می‌شود. با این حال سرطان معده در افراد با گروه خونی A شایع‌تر است. از آنجایی که یک درصد از افراد مبتلا به میکروب هلیکوباکتر پیلوری دچار سرطان می‌شوند، اگر در بستگان درجه اول سرطان معده وجود دارد، حتما باید این میکروب را از بدن‌تان ریشه‌کن کنید

خطرات ابتلا به سرطان معده

خطر ابتلا به سرطان معده به موارد زیادی چون سن و سبک زندگی بستگی دارد. هر چیزی که بتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، عامل خطر نامیده می شود. داشتن یک یا چند عامل خطر سرطان به این معنی نیست که قطعاً به این سرطان مبتلا خواهید شد. عامل خطر هر چیزی است که احتمال ابتلا به سرطان در فرد را افزایش دهد. اگرچه عوامل خطر اغلب بر پیشرفت سرطان تأثیر می گذارند، اما بیشتر آنها به طور مستقیم باعث سرطان نمی شوند. برخی از افراد با چندین فاکتور خطر هرگز به سرطان مبتلا نمی شوند، در حالی که برخی بدون عوامل خطر شناخته شده، ممکن است مبتلا شوند.

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare مورد نیاز است که مشمول سیاست حفظ حریم خصوصی CloudFlare و شرایط استفاده است.

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید